Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (III tema)

Milduk, kakleli reikia tikrinti toj pacioj pozoj ir kasdiena tuo paciu metu, nes lyg kad jis kinta dar ir priklausomai nuo paros meto.

Klausykit, tai taip iseitu,kad praktikoj laktacine amenoreja yra visiskai neveiksnus metodas g.gif gyvybe.lt raso,kad iki 6men pilnai maitinant ir nedarant dideliu pertrauku pastojimo galimybe 1-2%, nors ir mano pacios pirmoji ovuliacija abu kartus buvo po 2men po gimdymo g.gif matyt kiekvienas organizmas skirtingas.....

Smalsute, man bent jau po gimdymo gleives labai gerai sekesi suziureti, nes labai stipriai skyresi smile.gif O temperatura sakyciau vistiek verta bandyt matuot, net jei ir bus paklaida, vistiek uzkilima manau pamatysi smile.gif

nagi susimasciau,kad jei matuot temp po gilaus miego tai man tektu kokia 4-5 matuot, nes as vyturys ir ryte daug kartu prabudineju,tik kad anskti nereikia keltis tai pasileiku padrybsot lovoj, o dabar matuoju 7 ir sis ciklas kaip is vadovelio smile.gif geriausia isandien mano mazius 'mama, ka tu cia darai?' o as atsakyt negaliu, nes burnoj termometras, o jis vel kokia 10 kartu taip lotuliukas.gif dar ir su pabandymais istraukt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 24, 00:00)

Papildyta:

Kadangi buvau kaip ir priversta "nupūsti dulkes" nuo savo literatūros, tai šįkart išskaičiau (anksčiau kažkaip buvau praleidusi g.gif ), kad net jei užsnūsti besimatuodama BT, tai jau gali lemti šiokias tokias paklaidas unsure.gif , tad ką tuomet ir bekalbėti apie skirtumą tarp atsibudimo iš gilaus miego nuskambėjus žadintuvui ir nemiegojimo apskritai. g.gif

Paprastai matuoju atsibudus iš gilaus miego, nes būna anksti. jei visiškai griežtai laikytis taisyklių, tada negalėčiau NŠP taikyti jau trys metai... mano pakilimas gana ryškus, apie 0,3-0,4 laipsnio, tai net ir su paklaidėlėm nesuklystu, kad jau pakilo.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 24, 00:00)
Kadangi buvau kaip ir priversta "nupūsti dulkes" nuo savo literatūros, tai šįkart išskaičiau (anksčiau kažkaip buvau praleidusi g.gif ), kad net jei užsnūsti besimatuodama BT, tai jau gali lemti šiokias tokias paklaidas unsure.gif , tad ką tuomet ir bekalbėti apie skirtumą tarp atsibudimo iš gilaus miego nuskambėjus žadintuvui ir nemiegojimo apskritai. g.gif

na, as tai tikrai miegu matuodama BT, nes ryte suskamba zadintuvas, pasiimu termometra ir miego toliau, kol po 7 min. vel suskamba zadintuvas, o tada keliuosi i darba.. smile.gif bet buna kartais jau pabudineju pries zadintuva is to "gilaus" miego g.gif
QUOTE(werde @ 2010 04 24, 00:45)
Milduk, kakleli reikia tikrinti toj pacioj pozoj ir kasdiena tuo paciu metu, nes lyg kad jis kinta dar ir priklausomai nuo paros meto.

Smalsute, man bent jau po gimdymo gleives labai gerai sekesi suziureti, nes labai stipriai skyresi smile.gif

geriausia isandien mano mazius 'mama, ka tu cia darai?' o as atsakyt negaliu, nes burnoj termometras, o jis vel kokia 10 kartu taip  lotuliukas.gif dar ir su pabandymais istraukt  lotuliukas.gif

blink.gif oj... vadinasi si "kaklelio stebejimo" cilkla galiu nurasyti doh.gif nors man ir taip nieko aiskaus nebuvo... Kaip ir su gleivem g.gif Laukiu to momento, kai po gimdymo bus daug aiskiau su jom biggrin.gif
xixi lotuliukas.gif matei, vaikui idomu biggrin.gif bet as tai dziaugiuosi, kad pradejau matuot makstyje, nes is burnos uzmigus man daznai iskrisdavo termometras biggrin.gif doh.gif Reik labai istempus ji laikyt toj pacioj vietoj.....
Atsakyti
Nu va man 14DPO, nei temperatūra krito buvo 37,3C, nei krūtinę atleido, nei jaučiu kokius ateinančių mmm požymius kaip pilvo skausmas ir t.t., truputį pergyvenu, kad nebūčiau dėl O apsirikus (aišku tada padidėja tikimybė nestuke.gif ), bet labai jau aiškiai viskas atrodė ax.gif tai nesinervinu smile.gif
Atsakyti
Horo, o pas tave antra faze visada vienodo ilgio? isvis ar gali jos ilgis kazkiek skirtis, ra taip jau visada vienodai buna?

man siandien 13dpo, nezinau, ar neistversiu ryt nenusipirkus nt. man baisiai neramu, niekad nekreipiau demesio i krutines pokycius, bet sikart, jausmas toks,kad vos nesprogsta doh.gif bet uztai pms tai zaiuriai jauciasi, rekiu ant vaiku del smulkmenu, nu ir butinai tie hormonai turi taip mus veikti doh.gif
Atsakyti
Merginos, o jūs ilgai žindėt atsistačius vaisingumui, pieno trūkumo nepajutot? Ar per mėnesines žindymo metu kokius nors nemalonius pojūčius žindant, ar vaiko atsisakymą žįsti mėnesinių metu ar nerimą prie krūties? Nes literatūra taip pat rašo, kad ankstyvas mėnesinių sugrįžimas susijęs su hormonų pokyčiais, kurie gali nulemti pieno kiekio sumažėjimą. Bet tiesą sakant, niekas dar dorai nežino kaip tie hormonai tarpusavyje sąveikauja.
Atsakyti
Kaip idomu g.gif pirma karta apie tai girdziu. Jokiu pokyciu bent as nepajutau, mmm grizo,kaip jau sakiau apie 3men, ismaitinau viena iki 1m 6men, kita 2m 2men be jokiu problemu, tokiu dalyku,kaip atsisakymas imti kruti pas mus nebuvo. Ir tikrai nepastebejau,kad kaip nors itakotu, tiesa vyresneli maitinat kartais ir apmazedavo, bet tai buvo daugiau is mano baimes, kad neuzteks pienuko doh.gif
Atsakyti
Sveikutės, pas mane 6 ciklo diena, vakar dar sirgau Mm. ( O ryte turėjau santykius. Žinau, kad tai labai negerai, gali įsimesti visokie uždegimai , kurie ir taip pas mane yra ir nuo vaistų nepraeina, bet gal sakau nieko tokio, kai jau paskutinė diena buvo ir mažai kraujavau?) Pasidalinkit savo patirtim šiuo klausimu.

O šiaip sakiau jau, kad nebesisaugosim iki kokios 11d., anksčiau tik po temp. šuolio nesisaugojom, o dabar, sakau reik išbandyt, vistiek lelius planuose, o ir magistrą gegužę baigiu. Už savaitės - kitą antradienį turiu pirmą valstybinį egzaminą, palinkėkit sekmės.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 04 25, 19:31)
Merginos, o jūs ilgai žindėt atsistačius vaisingumui, pieno trūkumo nepajutot? Ar per mėnesines žindymo metu kokius nors nemalonius pojūčius žindant, ar vaiko atsisakymą žįsti mėnesinių metu ar nerimą prie krūties? Nes literatūra taip pat rašo, kad ankstyvas mėnesinių sugrįžimas susijęs su hormonų pokyčiais, kurie gali nulemti pieno kiekio sumažėjimą. Bet tiesą sakant, niekas dar dorai nežino kaip tie hormonai tarpusavyje sąveikauja.

Visus tris vaikus žindžiau virš metų, iki 6 mėn. išimtinai, o antroji net iki 10 mėn. beveik neėmė į burną jokio kito maisto, nors mėnesinės atsirado labai labai anksti, ir ciklai buvo ovuliaciniai (kartą tai patvirtino ginekologas, apžiūrėjęs echoskopu). Jokių pokyčių nepajutau, krūtį imdavo ne tas žodis.

QUOTE(drugelis. @ 2010 04 25, 20:01)
Sveikutės, pas mane 6 ciklo diena, vakar dar sirgau Mm. ( O ryte turėjau santykius. Žinau, kad tai labai negerai, gali įsimesti visokie uždegimai , kurie ir taip pas mane yra ir nuo vaistų nepraeina, bet gal sakau nieko tokio, kai jau paskutinė diena buvo ir mažai kraujavau?) Pasidalinkit savo patirtim šiuo klausimu.

O šiaip sakiau jau, kad nebesisaugosim iki kokios 11d., anksčiau tik po temp. šuolio nesisaugojom, o dabar, sakau reik išbandyt, vistiek lelius planuose, o ir magistrą gegužę baigiu. Už savaitės - kitą antradienį turiu pirmą valstybinį egzaminą, palinkėkit sekmės.

Mes kursuose apie tai kalbėjome. negalima santykiauti, kol bėga skaistus kraujas. Jei tik teplioja, santykiai nėra pavojingi.
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2010 04 25, 17:50)
Horo, o pas tave antra faze visada vienodo ilgio? isvis ar gali jos ilgis kazkiek skirtis, ra taip jau visada vienodai buna?

man siandien 13dpo, nezinau, ar neistversiu ryt nenusipirkus nt. man baisiai neramu, niekad nekreipiau demesio i krutines pokycius, bet sikart, jausmas toks,kad vos nesprogsta  doh.gif bet uztai pms tai zaiuriai jauciasi, rekiu ant vaiku del smulkmenu, nu ir butinai tie hormonai turi taip mus veikti  doh.gif

Visada 13 dienų unsure.gif kaip laikrodukas unsure.gif
drugelis., kažkada aš buvau pas labai rimtą ginekologą, jis sakė, kad galima ir per mmm, jei nėra nepriimtina partneriams blush2.gif ir netgi sakė, kad ir maudytis galima.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 04 25, 19:31)

Ne, jokių problemų schmoll.gif (pirma ovuliacija man įvyko apie 5 sav. po gimdymo). Iki 6 mėn. vaikas net nebuvo matęs buteliuko. Žindžiau iki metukų, kol vieną rytą pats atsisakė. Jokių pieno pokyčių nepastebėjau, pienelio buvo daaaug... Vienintelį sąryšį pastebėjau - maitinant ciklas buvo ilgesnis (33 dienos), mažėjant maitinimų skaičiui - trumpėjo, nemaitinant sugrįžo prie įprasto man 28 d. ilgio.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 04 25, 21:01)

sekmes 4u.gif
beje, del tavo problemu, tai as dabar naudojuosi daktares patarimu ir kai tik pastebiu kazkokius nemalonius isskyru pokycius ar pojucius apsiplaunu sodos tirpalu pagal poreiki (i stikline 0,5-1 a.s. sodos), iskart pagereja, o per pora dienu vel atsistato normali terpe thumbup.gif
Atsakyti