Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 02 22, 16:04)
O jei pastojo 2008 m. rudeni, kai krize prasidejo??? Pagal jusu logika, gimstamumas 2009 m. pabaigoje turetu sparciai mazeti, lyginant 2009 m. pradzia, taciau gaunasi atvirksciai, kad gimstamumas didejo paskutiniais 2009 m. ziemos menesiais... smile.gif
Kol kas dar nerandu visos statistikos, bet kazkur skaiciau preliminarius duomenis, kad 2010 m. sausi gime 5 proc. daugiau kudikiu, nei 2009 m. sausi... Va tau ir krize... smile.gif Kosminio dydzio ismokos puiki uzuoveja nuo krizes, o po dvieju metu ten jau bus matyt, o gal viskas susitvarkys... smile.gif

tai ką, jeigu moteris pastojo jei reikėjo vaiką išimti lauk blink.gif O gal pas kitas šitas vaikutis buvo ilgai planuotas ir lauktas, tai moterims reikia negimdyti vien todėl kad krizė?
O ką valstybė padarė kad gerėtų darželių sąlygos? Nieko. darželiai perpildyti, o ir pažiūrėkit kokios ten sąlygos. Todėl tėvai ir būna su vaiku nemuose, nes nėra kur vaikučio palikti. kai valstybė pradės investuoti į darželius, pamatysit kiek daug mamų eis dirbti, o ne du metus namuose sėdės tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2010 02 22, 14:56)
Na ka gi mielieji ir dorieji LR pilieciai, galime pasidziaugti pozityvia ir sveikintina Socialinės apsaugos ir darbo ministro p. D Jankausko iniciatyva:

nuo 2012 m. peržiūrėti motinystės (tėvystės) išmokų tvarką ir siūlyti tėvams rinktis: "norintys vienerius metus būti vaiko priežiūros atostogose gautų 100 proc. atlyginimo, o dvejus – pirmaisiais metais gautų 60 proc., antraisiais – 40 proc. atlyginimo".

http://www.delfi.lt/...s.d?id=29248225

reikia tiketis, kad LR vyriausybe nedvejodama pritars tokiam siulymui (nors man asmeniskai ir jis yra per dosnus, zinant, kad kaksimali bedarbio pasalpa vos 650 Lt), nes siuo metu vaiko gimimas yra pati populiariausia uzuovejos nuo krizes priemone ir forma... Paradoksas, bet krizei isivaziavus, 2009 m. gimstamumas keliais procentais tapo didesnis nei 2008 m. ... smile.gif

thumbup.gif
Super iniciatyva smile.gif
Atsakyti
Aha, iniciatyva nebloga:) Tik iki jos igyvendinimo oi kaip toli, ir net jei bandys ka nors keisti, tai dar ilgai visokius variantus derins... Siaip tai noretusi, kad nepakeistu, bet kazin kiek ilgai Lietuva sitas rojaus salygas mamoms islaikys...
O man klausimelis kaip ir anksciau cia kazkam kiles... Jei nuo liepos mazes lubos, tai mokes 75proc (ar 90 proc. jei pirmais metais) nuo atlyginimo, ar 75proc. lubu? Logiskai galvojant, turbut nuo atlyginimo?
Atsakyti
taip dėl darželių jau dabar liūdna...gaila,kad nėra kai senovėj,kad močiutės augindavo,dabar ir tos turi darbiukus,gi nevisų pensininkės,o kitų be sveikatos ir sukis kaip nori.....
Atsakyti
man atrodo kad įniaciatyva turi perspektyvų, bet daugeliui tesukels isterija ar kaip populiaru čia - įsivaizdavimą kad įžeidžiama. juk kai nuomonės nesutampa tuoj įsivaizduojama kad oponento nuomonė grubi ar neetiška ir švaistomasi šiais žodžiais nė nežinant ką jie reiškia ar dar geriau - bandoma įskaityti kas neparašyta, kad ir 'tai reikėjo abortą darytis blink.gif ' ar populiarusis neturint ką pasakyti 'pagal tokią logiką'. 100 pirmais vienerius manau geresnė įdėja, nors man atrodo geriausia būtų mokėti metus, bet nebūtinai 100 proc., o priklausomai kiek užsidirbta, žinant kad gauti metus pilną sumą mokesčius mokėti reikia maždaug keturis metus.
Atsakyti
QUOTE(Vivgute @ 2010 02 22, 21:54)
savo citatu galvoti nereikia, nes be galiojancio istatymo yra dar keli istatymai ir poistatyminiai aktai, kuriuose daznos kolizijos.

koalizijų nėra, tereikia atidžiai skaityti. jei įstatyme numatyta kad tam tikrus aspektus reguliuoja poįstatyminis aktas tai dar nėra koalizija, kaip pvz. bandė tvirtinti kai kurios kad ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymas ir mokėjimo nuostatos prieštarauja vieni kitam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VioletaG @ 2010 02 18, 10:31)
Sveikos, ,mamytes,
Va gavau pasalpele, man sumazinta beveik 1000 Lt ( be kokiu 3 Lt) kai pamaciau - zandikaulis vos neissinere... tai praktiskai sventinis savaitgalis buvo sugadintas, nes mama savo vaikams jokiu papildomu islaidu nebegales skirti, nes beveik viskas busto paskolai iseina  verysad.gif  verysad.gif

parduok būstą - bus išlaidų vaikui. O tai blem dabar gaunasi kaip? Tipo pagimdai vaiką - valstybė tau moka už būstą?
Atsakyti
QUOTE(RasaP @ 2010 02 22, 16:04)
Pozityvi vienpusė pozicija neįmanoma - jums pozityvi, kažkam gal ne visai...
Man, pavyzdžiui, nesuvokiama, kaip galima naikinti motinystės išmokas (kiek proc šeimų išgyvens su 40proc vieno iš maitintojų pajamų?) nesukūrus ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo pakankamos sistemos? Paprastas kalusimas: jei jau nusprendžiame, kad vaikams geriau augti darželiuose (kuo aš laaaaabai abejoju), tai gal visų pirma reikėtų išsianalizuoti duomenis keliams vaikams tenka viena vieta darželyje??? O jei pažiūrėsite darželių vietų skaičius vaikams nuo 1m. iki 2m. - situacija pasidarys visiškai nebejuokinga.

Taigi, kaip ir dažniausiai kad būna: iš pradžių atimti, sugraiuti, panaikinti... o paskui jau imituosime kažkokią kūrybą iš nevilties.

Isgyvens lygiai taip pat, kaip visi kiti isgyveno iki 2007 m. Maziau reikejo paskolu imti ir rozinemis viltimis gyventi. Taupyti reikia ne tik automobiliui, namui, kelionei, batams, bet ir vaiko auginimui... Zinote kiek Danijoje mokama uz vaikus, zinote kiek uz darzeli moketi reikia, zinote kokie Danijoje yra mokesciai, ar zinote, kad Danijoje kiekvienas naujas automobilis apmokestinamas beveik 100 proc. mokesciai? Ar zinote, kad Danijoje PVM'as yra 25 proc.? Ar zinote, kodel seimos dazniausiai turi po viena vaika ir ji pagimdo apie 30 metu moteris? Taip yra todel, kad jauna seima Danijoje nesugebes islaikyti vaiko, taip kaip to noretu, net ir su valstybes pagalba. Stai todel zmones taupo pinigus ir vaikai gimsta tada, kai seima yra tam pakankamai finansiskai pasiruosusi... Niekas neuzdraude Lietuvoje dirbti, taupyti savo vaiko geresnei gerovei... Aisku, rekauti, sukauti, su vaikais po Seima tryntis irgi niekas neuzdraude...

QUOTE(*Širdelė* @ 2010 02 22, 16:16)
tai ką, jeigu moteris pastojo jei reikėjo vaiką išimti lauk  blink.gif O gal pas kitas šitas vaikutis buvo ilgai planuotas ir lauktas, tai moterims reikia negimdyti vien todėl kad krizė? 
O ką valstybė padarė kad gerėtų darželių sąlygos? Nieko. darželiai perpildyti, o ir pažiūrėkit kokios ten sąlygos. Todėl tėvai ir būna su vaiku nemuose, nes nėra kur vaikučio palikti. kai valstybė pradės investuoti į darželius, pamatysit kiek daug mamų eis dirbti, o ne du metus namuose sėdės  tongue.gif

Na kam tie krastutinumai? Juk pati paskaitote SM temas... Kiek tokiu klausimu kaip antai "Jei pasigimdyciau antra vaika", "jei suspesime iki liepos, kiek gausime", "kiek gausiu jei po pirmo vaiko gimtu antras, jei mano imone jau bankrutavo" ir t.t. Per metus tokiu zinuciu padaugejo n kartu... Jei tokiu nepastebejote, as jums mielai idesiu nuorodas, kur apie tai diskutuojama tiesiai sviesiai, ypac tose temose, kur aptariami mazinami atlyginimai ir imoniu bankrotai... Standartine situacija: "imone bankrutavo - neturiu kur grizti, gimdau antra vaika"...

Atsakant i antra klausimo dali, atsakysiu labai trumpai... O ka kiekvienas tevas ar motina padare, kad galetu leisti vaika i privatu darzeli??? Susitaupe pinigu??? Susirado tinkama darba, kad galetu pasirupinti vaiku??? Kodel jus laukiate is valstybes, lyg ji turetu buti atsakinga uz jusu vaikus??? Kodel visuomeneje iprasta taupyti automobiliui, o vaiko gerovei ne??? Kas trukdo imti paskola ne geresniam automobiliui, ar kelionei i Turkija, o tuos pinigus skirti auklei ar privaciam darzeliui??? Mes lietuviai esame priprate, kad mums valstybe viska turi duoti... Valstybe ir duoda, ir pasirupina tais vaikais kuriais tevai negali pasirupinti... Ir valstybe daro tai pagal savo isgales... Uz tai reiketu tik padekoti, o rekti...

O del grizimo i darba, nebukime naivus... Paskaitykite skyreli "Grizimas i darba po motinystes atostogu"... Turime 300 000 bedarbiu Lietuvoje... Tokios zinutes yra kasdienybe...

Labas vakaras,
Labai noreciau patarimo,liepos men baigiasi 2metu dekretines ir nz ar galesiu grysti i darba,nes mano darbo vieta panaikino,bet pati imone yra gan plati ir turi kitur skyriu pvz prekybos centruose.Ar mane gali atleisti? ir traktuoti tai kad nera siuo metu kur manes idarbinti, ar gali pasiulyti toki varianta kuris man netiks ir tada atleisti (be to mano mazoji turi invaliduma). Kaip man apsisaugoti kad nelikciau be darbo...
Atsakyti
QUOTE(baileys @ 2010 02 23, 02:11)
parduok būstą - bus išlaidų vaikui. O tai blem dabar gaunasi kaip? Tipo pagimdai vaiką - valstybė tau moka už būstą?

tipo ne taip: valstybe kompensuoja apdraustajam soc. draudimu del jo laikino nedarbingumo (vaiko prieziuros tikslu) prarastu pajamu dali, kuria asmuo gali leisti tam kam tik pageidauja, kad ir busto paskolai, nes tai yra jo socialinio draudimo ismoka.
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2010 02 21, 12:02)
Nu visai blink.gif  o jei kai grisit i darba alga iki minimumo sumazins? kur vaikus desit? suprantu jau tada jiems net maistui neliks doh.gif

nenorint dirbt uz minimuma galima susirasti kita darba arba susirinkti norima suma per kelis darbus, problema - laikotarpis kai negali dirbti (man asmeniskai jis asocijuojasi kaip minimum iki to laiko kol pilnai vaika maitina mama, bet is esmes as pritariu, kad turetu buti nustatyta teise (realiai igyvendinama kompensuojant netektas pajamas bent jau didziaja ju dali) buti su vaikus bent 2 pirmuosius metus).
Atsakyti
Jei jau mokame mokesčius į ligos ir motinystės fondą, tai gal galime ir ką nors gauti atgal???
O kad šeimoje gimsta po 1 vaiką, kai tėvams jau virš 30, tai nėra nieko gero, nes demografinė padėtis tik blogėja.
Jei jau viską turime taupyti privačiam sektoriui (pvz. privatiems darželiams), tai kodėl renka mokesčius tai sričiai? Aš dvigubai mokėti nenoriu. Jau išleidau 4000 Lt. privačiam darželiui už 5 mėn., kad galėčiau eiti dirbti, nors ir nuostolingiau, nei likčiau namie ir gaučiau pašalpą, o laukiame jau beveik 2 metus eilėje į valstybinį darželį.
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 02 23, 12:43)
Jei jau mokame mokesčius į ligos ir motinystės fondą, tai gal galime ir ką nors gauti atgal???

tokio fondo nėra, todėl ir gauti atgal neįmanoma.
Atsakyti