QUOTE(RasaP @ 2010 02 22, 16:04)
Pozityvi vienpusė pozicija neįmanoma - jums pozityvi, kažkam gal ne visai...
Man, pavyzdžiui, nesuvokiama, kaip galima naikinti motinystės išmokas (kiek proc šeimų išgyvens su 40proc vieno iš maitintojų pajamų?) nesukūrus ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo pakankamos sistemos? Paprastas kalusimas: jei jau nusprendžiame, kad vaikams geriau augti darželiuose (kuo aš laaaaabai abejoju), tai gal visų pirma reikėtų išsianalizuoti duomenis keliams vaikams tenka viena vieta darželyje??? O jei pažiūrėsite darželių vietų skaičius vaikams nuo 1m. iki 2m. - situacija pasidarys visiškai nebejuokinga.
Taigi, kaip ir dažniausiai kad būna: iš pradžių atimti, sugraiuti, panaikinti... o paskui jau imituosime kažkokią kūrybą iš nevilties.
Isgyvens lygiai taip pat, kaip visi kiti isgyveno iki 2007 m. Maziau reikejo paskolu imti ir rozinemis viltimis gyventi. Taupyti reikia ne tik automobiliui, namui, kelionei, batams, bet ir vaiko auginimui... Zinote kiek Danijoje mokama uz vaikus, zinote kiek uz darzeli moketi reikia, zinote kokie Danijoje yra mokesciai, ar zinote, kad Danijoje kiekvienas naujas automobilis apmokestinamas beveik 100 proc. mokesciai? Ar zinote, kad Danijoje PVM'as yra 25 proc.? Ar zinote, kodel seimos dazniausiai turi po viena vaika ir ji pagimdo apie 30 metu moteris? Taip yra todel, kad jauna seima Danijoje nesugebes islaikyti vaiko, taip kaip to noretu, net ir su valstybes pagalba. Stai todel zmones taupo pinigus ir vaikai gimsta tada, kai seima yra tam pakankamai finansiskai pasiruosusi... Niekas neuzdraude Lietuvoje dirbti, taupyti savo vaiko geresnei gerovei... Aisku, rekauti, sukauti, su vaikais po Seima tryntis irgi niekas neuzdraude...
QUOTE(*Širdelė* @ 2010 02 22, 16:16)
tai ką, jeigu moteris pastojo jei reikėjo vaiką išimti lauk

O gal pas kitas šitas vaikutis buvo ilgai planuotas ir lauktas, tai moterims reikia negimdyti vien todėl kad krizė?
O ką valstybė padarė kad gerėtų darželių sąlygos? Nieko. darželiai perpildyti, o ir pažiūrėkit kokios ten sąlygos. Todėl tėvai ir būna su vaiku nemuose, nes nėra kur vaikučio palikti. kai valstybė pradės investuoti į darželius, pamatysit kiek daug mamų eis dirbti, o ne du metus namuose sėdės
Na kam tie krastutinumai? Juk pati paskaitote SM temas... Kiek tokiu klausimu kaip antai "Jei pasigimdyciau antra vaika", "jei suspesime iki liepos, kiek gausime", "kiek gausiu jei po pirmo vaiko gimtu antras, jei mano imone jau bankrutavo" ir t.t. Per metus tokiu zinuciu padaugejo n kartu... Jei tokiu nepastebejote, as jums mielai idesiu nuorodas, kur apie tai diskutuojama tiesiai sviesiai, ypac tose temose, kur aptariami mazinami atlyginimai ir imoniu bankrotai... Standartine situacija: "imone bankrutavo - neturiu kur grizti, gimdau antra vaika"...
Atsakant i antra klausimo dali, atsakysiu labai trumpai... O ka kiekvienas tevas ar motina padare, kad galetu leisti vaika i privatu darzeli??? Susitaupe pinigu??? Susirado tinkama darba, kad galetu pasirupinti vaiku??? Kodel jus laukiate is valstybes, lyg ji turetu buti atsakinga uz jusu vaikus??? Kodel visuomeneje iprasta taupyti automobiliui, o vaiko gerovei ne??? Kas trukdo imti paskola ne geresniam automobiliui, ar kelionei i Turkija, o tuos pinigus skirti auklei ar privaciam darzeliui??? Mes lietuviai esame priprate, kad mums valstybe viska turi duoti... Valstybe ir duoda, ir pasirupina tais vaikais kuriais tevai negali pasirupinti... Ir valstybe daro tai pagal savo isgales... Uz tai reiketu tik padekoti, o rekti...
O del grizimo i darba, nebukime naivus... Paskaitykite skyreli "Grizimas i darba po motinystes atostogu"... Turime 300 000 bedarbiu Lietuvoje... Tokios zinutes yra kasdienybe...
Labas vakaras,
Labai noreciau patarimo,liepos men baigiasi 2metu dekretines ir nz ar galesiu grysti i darba,nes mano darbo vieta panaikino,bet pati imone yra gan plati ir turi kitur skyriu pvz prekybos centruose.Ar mane gali atleisti? ir traktuoti tai kad nera siuo metu kur manes idarbinti, ar gali pasiulyti toki varianta kuris man netiks ir tada atleisti (be to mano mazoji turi invaliduma). Kaip man apsisaugoti kad nelikciau be darbo...