QUOTE(l'eau @ 2010 02 24, 14:02)
turėtumėt puikiai suprasti kad šaltis daro įtaką šilumos kainai. ne apie pajamų sumažėjimą čia kalbama.
taiklu, nors ir grubiai išsireikšta
tačiau kai išlaidos neatitinka poreikiu užuot patenkinusi juos darbu nedirbate, o tikitės kad valstybė juos kompensuos. vidutinis atlyginimas čia niekuo dėtas. nenori užsidirbti daugiau - mažink poreikius. jei atlyginimas neatitinka jų - dirbk daugiau.
tema ne visai apie tai, bet tiesa - visada galima užsidirbti tiek kad poreikiai būtų patenkinta. tačiau kai kurie verčiau renkasi dejavimą 'apvogė', 'sumažino' ar tikisi kompensacijų iš valstybės. kalbant apie motinystės pašalpas absurdiškiausia kai taip aimanuoja tos, kurios jų nė neužsidirbo (dvejiems metams užsidirbama mokesčius mokant maždaug septynis metus). kad darželių infrastruktūra gan apgailėtina - kita kalba. tačiau visgi vaikus mano asmenine subjektyvia nuomone gimdyti reikėtų ne dėl pašalpų ir į jų auginimą žiūrėti atsakingai, nebandant numesti jų išlaikymo pareigos valstybei. šiuo atveju pritarčiau tadui blindai.
Man 38 metai. Darbo stažas pakankamas. Išsilavinimas irgi. Auginu keturis vaikus.
Kur galėčiau dar dirbti? Už pirmąją negavau nei cento už antrąjaą 65 procentus uždarbio išėjau dirbti, kai buvo 9 mėnesiai. Už trečiąjį 75 procentus- į darbą išėjau, kai buvo 10 mėnesių. Galėjau eiti į darbą, nes padėjo mama. nemanau, kad aš neužsidirbau socialinių įmokų. Kadangi su trimis vaikais likau viena, dar dirbau 5 metus antrame darbe, nes mokiausi magistratūroje. Aš nemetu valstybei savo vaikų. Ir žiūriu atsakingai.
Papildyta:
QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 14:14)
manau ,del tokiu kuriems vaikai yra neblogas verslo planas ,sodra ir daro dabar permainas,juk paskaicius tokiu dalikeliu galima rast,taigi,ko noreti,valstybe irgi bando aplost tuos kurie nori pasipelnit

.zmones juk krize,ji ir mano seima peapejo,ir man blogai gyventi,ir uosvenei mano,bet ka dariti,ir i darba eisiu ir pusiau mano atliginima apkirps,iki minimumo,nes anksciau jie galejo pakelti atliginima,o dabar ji nureze,tai ka man dabar vel i dekreta eiti,kad seima islaikiciau,

.nesamone.
O, kai išeini į dekretą, tai šeima išsilaiko? Papasakokit plačiau.
QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 14:41)
Užsidirbau aš tuos du metus ar ne?
Man ir gi įdomu? ar aš užsidirbau ar ne? Ar vis gi esu nevykėlė ir tinginė? Ir kai išeisiu į pensiją (jei sulauksiu) irgi būsiu neužsidirbusi?