Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 14:14)
manau ,del tokiu kuriems vaikai yra neblogas verslo planas ,sodra ir daro dabar permainas,juk paskaicius tokiu dalikeliu galima rast,taigi,ko noreti,valstybe irgi bando aplost tuos kurie nori pasipelnit tongue.gif .zmones juk krize,ji ir mano seima peapejo,ir man blogai gyventi,ir uosvenei mano,bet ka dariti,ir i darba eisiu ir pusiau mano atliginima apkirps,iki minimumo,nes anksciau jie galejo pakelti atliginima,o dabar ji nureze,tai ka man dabar vel i dekreta eiti,kad seima islaikiciau, blink.gif .nesamone.

ne vien del tokiu kuriems vaikai yra neblogas verslo planas , o ir del tokiu, kurie susiveike invaliduma, kurie ima biuleteni nesirgdami (tiesa tokiu dabar jau maziau, nes nepasimoka smile.gif ) ir t.t. Pagal prigimti zmoniu pirstai yra linke i save. Visi yra savanaudziai tam tikra prasme . Nereikia visko suversti mamoms, ju mazuma ir tos ismokos sudaro mazaja sodros dali.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 13:07)
15 metų darbo stažas. Ar tokiu atveju turiu teisę aimanuoti ir piktintis?  g.gif

manau tokia teisę turi kiekvienas. kiekvieno teisė rinktis ar užsidirbti ar aimanuoti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 02 24, 13:32)
manau tokia teisę turi kiekvienas. kiekvieno teisė rinktis ar užsidirbti ar aimanuoti rolleyes.gif

Jūs neatsakėte į klausimą, todėl pasikartosiu:
kas antrame poste vis pabrėžiate, kad motina "dvejiems metams užsidirbama mokesčius mokant maždaug septynis metus". Mano darbo stažas (jei atmesti, tai, kad TSRS laikais dirbau banke kurjere, po pamokų) sudaro 15 metų. Ar aš esu įgyjusi teisę į dviejų metų motinystės išmokas ir turiu teisėtą pagrindą tikėtis tuos metus darbo užmokesčio kompenasavimo? Užsidirbau aš tuos du metus ar ne?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 02 24, 14:02)
turėtumėt puikiai suprasti kad šaltis daro įtaką šilumos kainai. ne apie pajamų sumažėjimą čia kalbama.

taiklu, nors ir grubiai išsireikšta

tačiau kai išlaidos neatitinka poreikiu užuot patenkinusi juos darbu nedirbate, o tikitės kad valstybė juos kompensuos. vidutinis atlyginimas čia niekuo dėtas. nenori užsidirbti daugiau - mažink poreikius. jei atlyginimas neatitinka jų - dirbk daugiau.
tema ne visai apie tai, bet tiesa - visada galima užsidirbti tiek kad poreikiai būtų patenkinta. tačiau kai kurie verčiau renkasi dejavimą 'apvogė', 'sumažino' ar tikisi kompensacijų iš valstybės. kalbant apie motinystės pašalpas absurdiškiausia kai taip aimanuoja tos, kurios jų nė neužsidirbo (dvejiems metams užsidirbama mokesčius mokant maždaug septynis metus). kad darželių infrastruktūra gan apgailėtina - kita kalba. tačiau visgi vaikus mano asmenine subjektyvia nuomone gimdyti reikėtų ne dėl pašalpų ir į jų auginimą žiūrėti atsakingai, nebandant numesti jų išlaikymo pareigos valstybei. šiuo atveju pritarčiau tadui blindai.

Man 38 metai. Darbo stažas pakankamas. Išsilavinimas irgi. Auginu keturis vaikus.
Kur galėčiau dar dirbti? Už pirmąją negavau nei cento už antrąjaą 65 procentus uždarbio išėjau dirbti, kai buvo 9 mėnesiai. Už trečiąjį 75 procentus- į darbą išėjau, kai buvo 10 mėnesių. Galėjau eiti į darbą, nes padėjo mama. nemanau, kad aš neužsidirbau socialinių įmokų. Kadangi su trimis vaikais likau viena, dar dirbau 5 metus antrame darbe, nes mokiausi magistratūroje. Aš nemetu valstybei savo vaikų. Ir žiūriu atsakingai.
Papildyta:
manau ,del tokiu kuriems vaikai yra neblogas verslo planas ,sodra ir daro dabar permainas,juk paskaicius tokiu dalikeliu galima rast,taigi,ko noreti,valstybe irgi bando aplost tuos kurie nori pasipelnit tongue.gif .zmones juk krize,ji ir mano seima peapejo,ir man blogai gyventi,ir uosvenei mano,bet ka dariti,ir i darba eisiu ir pusiau mano atliginima apkirps,iki minimumo,nes anksciau jie galejo pakelti atliginima,o dabar ji nureze,tai ka man dabar vel i dekreta eiti,kad seima islaikiciau, blink.gif .nesamone.

O, kai išeini į dekretą, tai šeima išsilaiko? Papasakokit plačiau.

QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 14:41)
Užsidirbau aš tuos du metus ar ne?

Man ir gi įdomu? ar aš užsidirbau ar ne? Ar vis gi esu nevykėlė ir tinginė? Ir kai išeisiu į pensiją (jei sulauksiu) irgi būsiu neužsidirbusi?
Atsakyti

jau kelinta jusu posta skaitau ir vis jus paminite is vaiku daroma versla, labai butu idomu apie tai isgirsti placiau, kas cia per verslo planai ir aukso gyslos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 24 vasario 2010 - 14:01
biggrin.gif tai gimdyti galima tik tuomet kai jau ,,užsidirbi" g.gif , o gal aš ,,pasiskolinsiu" ir grąžinsiu net su palūkanomis dirbdama iki pensijos, juk moku mokesčius tol kol dirbu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2010 02 24, 14:54)
O, kai išeini į dekretą, tai šeima išsilaiko? Papasakokit plačiau.

Aš ir gi jau prašiau. Va duos žmogus patarimą galvoju. Nes sėdžiu kaip tik su vaiku ir galvoju visos suka kažkokį verslą ir man pasakykit kokį.
Atsakyti

Esmė, beje, tame, kad jei valstybė prisiėmė įsipareigojimus prieš šeimas, susilaukiančias vaikų, tegul laikosi įsipareigojimų.
O jei mažina, tegul adekvačiai visiems, nes čia ir atsiranda tautos supriešinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 24 vasario 2010 - 16:51
QUOTE(Puk @ 2010 02 24, 15:08)
biggrin.gif  tai gimdyti galima tik tuomet  kai jau ,,užsidirbi" g.gif , o gal aš ,,pasiskolinsiu" ir grąžinsiu net su palūkanomis  dirbdama iki pensijos, juk moku mokesčius tol kol dirbu mirksiukas.gif

Nu, tai ko gero.
O mano sūnūs jie niekada negimdys, bet mokesčius užaugę mokės. Tai jeigu man ten kiek trūksta ( paskaičiuokit ar užsidirbau), tai gal abudu jau kaip nors atiduos už mamytę.
O va dukra jau studentė moka už mokslą, nors už ją aš negavau nieko, nes studentė buvau.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2010 02 24, 15:12)
Nu, tai ko gero.
O mano sūnūs jie niekada negimdys, bet mokesčius užaugę mokės. Tai jeigu man ten kiek trūksta ( paskaičiuokit ar užsidirbau), tai gal abudu jau kaip nors atiduos už mamytę.
O va dukra jau studentė moka už mokslą, nors už ją aš negavau nieko, nes studentė buvau.

Tai ne tik sūnūs schmoll.gif o kur dar nuosavas vyras, vaikų tėvas visą gyvenimą moka mirksiukas.gif kad ir vaikų močiutė, kuri dar nėra pensininkė mirksiukas.gif Taigi nėra čia nei kalbos ,, užsidirbo" ar ne, priklauso ar ne. Moku visą darbo laiką, iki pat pensijos. Na jei pagal tą skaičiavimą, kad reikia dirbti septynis metus, kad atsipirktų sodrai, tai jei stažas iki pensijos 30 metų, tai drąsiai galiu gimdyti keturis vaikus, mano vyras taip pat dar keturis, tai viso šeimoje gali augti aštuoni vaikai, kurie sodrai neatneš nuostolio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 02 24, 15:11)
O jei mažina, tegul adekvačiai visiems, nes čia ir atsiranda tautos supriešinimas.

Aš nesu prieš mažinimą, nes sumažino visiems. Bet esu prieš tai, kad visiškai neatsižvelgiama kaip išgyventi. Aš negaunu jokių pašalpų. Motinystės išmoka, tai ne pašalpa. Už butą man jokia kompensacija nepriklauso, nes pajamos didesnės kiekvienam, nei nustatyta. Na o va mano vaikystės draugė niekada nedirbusi nei dienos. Už butą turėjo įsiskolinimą ten 10 000 savivaldybė skolą padengė, nes nepilnamečiai vaikai auga. Pašalpas gauna, nes vaikai maži. Turėjo sugyventinį, po to dar penkis. Numirė pirmasis. Visi vaikai jo vardu buvo, nors ne jo. Gauna maitintojo netekimo pensijas ir t.t.
Sakykit prie ko einam? Aš sąžiningai moku mokesčius, vaikų būrelius, muzkos mokyklas kiekvieną dieną duodu į mokyklą pietums. Kas lieka? Gal geriau niekur nedirbti-vaikai gaus ir pusryčius ir pietus nemokamai. Dar ten kažkokios kruopos priklauso ir konservai. Už butą mokėti nereikia.
Va del ko aš piktinuosi.
Atsakyti
QUOTE(sunray @ 2010 02 24, 15:00)
jau kelinta jusu posta skaitau ir vis jus paminite is vaiku daroma versla, labai butu idomu apie tai isgirsti placiau, kas cia per verslo planai ir aukso gyslos.

na dabar tai jau nebeverslas 4u.gif ,juk sodra padare lubas,sumazino %,dar jej pritars dabartiniam norui padaryti 100%, vienais metais ir 0%berods antrais,tai verslo planui pabaiga ateis.mes daug apie tai diskutavom,kai kurios tesiai sakidavo,kad kaip cia padariti kad darba neprarasti,kad i dekreta iseiti,dar atostogose budamos,kaip greiciau gauti pazima,nebudam,ai nesciai,apie tas padidintas algas,jus galvojat,kad sedentis sodroi,seime neskaito pasisalimu blink.gif ,taigi mes patis duodam jiems galimybe tuobulinti spragas,ir neduoti galimybes,kaikurems pikmaudziaut,o kad kencia saziningi,tai kalta ne sodra,o tie kurie apgaudineja,gal jej nebutu tu sukciavimu,gal ir sodra nedaritu tu lubu,ar dar kokiu nors pataisiu,v ir seimas naktinuose posedziose ir t.t.gal jej kvailei ten nesedetu irgi tokiu pataisu nebutu,irgi variantas.nemanau,kad atejus daugumai is musu i seima pradetumem elgtis saziningai,mustis i krutine ir riekti,noriu LIETUVA PADARYTI GERESNE,ne,elgtumemes,kaip ie visi ten,nes greitai mus i vieta pastatytu,ir sparnelius nukarpitu. mirksiukas.gif
Atsakyti