Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

QUOTE(mama4XL @ 2010 02 24, 12:00)
<...>
Tikrai niekinis. Aš jų tikrai daugiau negimdysiu. Metai ne tie.

Jūs negimdysite, bus kas gimdo. Na ne tokiais kiekiais, bet bus.
Atsakyti
na zinot,jau ir mane pradeda piktinti toks poziuris i motinyste,jej mokes gimdisiu,ne negimdisiu.cia kaip verslas gaunasi pilnumoi sutinku su tais kurie piktinasi poziuriu i motiniste kaip i versla.ar tikrai manot,kad jej valstybe nemokes pasalpu,tikros norincios augint vaikus seimos ju negimdis?as tikrai planuoju trecia ,bet po kokiu 4meteliu,kad dabartines atzaleles paaugtu,ir kad lengviau butu visa save atiduoti kudikeliui.o gimdit del pinigu iki kriiiiiiiiize pasibaigs,kad ir darba issaugot ir pinigu ant vaiku pasidatit,tai nesamone,nors ziuriu tikrai tai jau tampoma verslupasiskaicius kaikuriu postus g.gif .
Taip musu valstybei neta padaritos galimybes,dirbanciai motinai,ner vaiku darzialiu,bet yra reformu,kulturos sostines,daugeli daliku kur nuplaunali pinigai.bet kas del to kaltas,gal patiems reikia galvoti,jieskoti galimybiu,remeju,kiekvienas rajonas daro labdaringa aukojima darzialiui,po poros met gal i surinktu
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 12:06)
Medini, prisimenat tuos laikus, kai dirbote ir mokėjote 33+1 proc. mokesčių? Priminkite man, kiek mes dabar sumokam?  g.gif

<Nakviša>, prisimenat tuos laikus, kai motinystės atostogos buvo 12 mėn ir apmokamos ar ne 75 proc (man tai niekada nebuvo aktualu, todėl tiksliai nepamenu)?
Atsakyti
QUOTE(neiruke @ 2010 02 24, 12:11)
nesuprantu ieskinio naudos? manot kad kazkas isgirs jus? jei taip tai SAUNU, bet maza tikimybe.

teismai ne tik klausosi- jie priima sprendimus. smile.gif

QUOTE(Medinis @ 2010 02 24, 14:02)
*O kodėl aš moku PVM? Kuris buvo padidintas? Kodėl niekas nesikreipia į teismą?
Aš maniau, kad PVM visada bus 18 proc. O štai dabar jis padidintas. Pažeisti mano teisėti lūkesčiai?
**Aš visiškai nenoriu diskutuoti teisiniais terminais, nes jums būtų neįdomu.
***Sakote ne už vaiką mokama? O jei gimsta dvynukai, ar pametinukai, tai nedarbingumas buvo prarastas dvigubai?
Na man tikrai neatrodo, kad gyvename teisinėje valstybėje. įstatymai nėra lygūs visiems, dėl galiojimo - kaip kada.
Pati teisė nėra nei morali, nei amorali, tas tiesa. Tačiau žmonės, kurie naudojasi teise gali būti amoralūs. Aš rašau ne apie teisę, o apie žmones.

*Daug kartu apie tai jau diskutuota, nematau reikalo plestis.
** itariu, kad taip, nors kas zino gal ka naujo netycia suzinociau 4u.gif
*** Del situ dvigubinimu ir t.t. esmes - mano asmenine pozicija yra, kad tai absurdas ir neatitinka istatymo tikslo, bet sie isipareigojimai taip pat buvo prisiimti ir itakoti as to negalejau 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VOLPEX: 24 vasario 2010 - 12:13
QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 13:08)
Jūs negimdysite, bus kas gimdo. Na ne tokiais kiekiais, bet bus.

Be abejonės bus. Bus ir kiekiais, nes tie kurie niekada nedirbo ir nedirbs vis tiek gauna pašalpas, o ateitis tų vaikų jiems nesvarbi.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 24, 12:09)
<Nakviša>, prisimenat tuos laikus, kai motinystės atostogos buvo 12 mėn ir apmokamos ar ne 75 proc (man tai niekada nebuvo aktualu, todėl tiksliai nepamenu)?

Motinystės atostogų ir išmokų raida ilgėjo ir didėjo. Visos motinystės išmokos buvo "rišamos" prie darbo užmokesčio dydžio ir visais laikais buvo akcentuojama, kad tai yra kompensuojamas motinos uždarbis. Kažkur turėjau studiją, kaip pamečiui jos keitėsi (jei įdomu, paieškosiu pas save tarp popierių).

Tiesa, aš nelabai daug ant savo kailio tai patyriau, nes studentavau ir dirbau už minimalų uždarbį. Bet kas keisčiausia, kad už tuometinį MMA aš sugebėjau dar ir komunalinius mokesčius susimokėti, auklę (valandinę) susirasti ir pavalgyt dar likdavo. Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(VOLPEX @ 2010 02 24, 12:11)
*** Del situ dvigubinimu ir t.t. esmes - mano asmenine pozicija yra, kad tai absurdas ir neatitinka istatymo tikslo, bet sie isipareigojimai taip pat buvo prisiimti ir itakoti as to negalejau 4u.gif .

Velnias, diskusijoje apie įstatymus sunku išvengti diskusijos apie įstatymus.
Tokie dvigubinimai padaro niekiniu teiginį, kad kompensuojamas prarastas darbingumas. Tai yra užmokestis už vaiką.

Žinau, kad tai jau tūkstantoji tema ir visa tai yra diskutuota šimtus kartų. Tiesiog replikavau į jūsų tekstą. Vertinti valstybės išmokas kaip užmokestį už vaiką yra amoralu (mano nuomone).
Beje, gimstamumo tolimesnis didėjimas rodo, kad žmonės šias išmokas ir vertina taip, kokiomis jos yra - užmokestis už vaiką.
Atsakyti
QUOTE(VOLPEX @ 2010 02 24, 12:11)
<...>

Mano nuomone įstatymo galiojime nebuvo įtraukta tam tikrą sąlyga.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 12:15)
Bet kas keisčiausia, kad už tuometinį MMA aš sugebėjau dar ir komunalinius mokesčius susimokėti, auklę (valandinę) susirasti ir pavalgyt dar likdavo. Kodėl?

Duosite į teismą komunalinių paslaugų tiekėjus, kad jie brangina paslaugas? Pažeidžia teisėtus lūkesčius - jei prie 10 metų už MMA galėjau sau leisti tiek, o dabar to negaliu leisti, tai kalti paslaugų tiekėjai?
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 12:17)
Mano nuomone įstatymo galiojime nebuvo įtraukta tam tikrą sąlyga.

Jei gerai pamenu, tai priminiame priimtame įstatymo variante nebuvo jokių dvigubinimų. Bet po motinų akcijų įstatymas buvo koreguotas.
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 13:09)
na zinot,jau ir mane pradeda piktinti toks poziuris i motinyste,jej mokes gimdisiu,ne negimdisiu.cia kaip verslas gaunasi pilnumoi sutinku su tais kurie piktinasi poziuriu i motiniste kaip i versla.ar tikrai manot,kad jej valstybe nemokes pasalpu,tikros norincios augint vaikus seimos ju negimdis?as tikrai planuoju trecia ,bet po kokiu 4meteliu,kad dabartines atzaleles paaugtu,ir kad lengviau butu visa save atiduoti kudikeliui.o gimdit del pinigu iki kriiiiiiiiize pasibaigs,kad ir darba issaugot ir pinigu ant vaiku pasidatit,tai nesamone,nors ziuriu tikrai tai jau tampoma verslupasiskaicius kaikuriu postus g.gif .
Taip musu valstybei neta padaritos galimybes,dirbanciai motinai,ner vaiku darzialiu,bet yra reformu,kulturos sostines,daugeli daliku kur nuplaunali pinigai.bet kas del to kaltas,gal patiems reikia galvoti,jieskoti galimybiu,remeju,kiekvienas rajonas daro labdaringa aukojima darzialiui,po poros met gal i surinktu

Nu ir kur čia to verslo paslaptis?
Sakot del to negimdys, kad nebus pašalpų? O kuo čia su verslu susiję? Aš gaunu tuos pačius pinigus, kaip ir eidama į darbą-kame verlo paslaptis?
Kokiame rajone labdaringi darželiai įsteigti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 24 vasario 2010 - 13:12
Man atrodo, kad problema cia ne darzeliu nebuvimas ar prastas ju irengimas, neturejimas kur palikti vaikucio ir t.t., o tiesiog didelis noras islaikyti esamas salygas, pasitelkiant net ir absurdiskiausius argumentus. Man smagu savo vaika auginti paciai ir kol pajamos leidzia as ta laika skirsiu namams ir vaikams,nes greciausiai maximum as turesiu juos 2 . Jeigu pinigu truks, tada bus ieskoma iseities.
Sutinku su tuo, kad seima turi rupintis savo vaiku pati, tada ir visos permainos nebus baisios. Taciau ir valstybe siuo atveju prisiimdama isipareigojima remti seimas turi jo laikytis nepriklausomai nuo besikeiciancios situacijos, toms seimoms kurioms jau isipareigojusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunray: 24 vasario 2010 - 12:22
QUOTE(Medinis @ 2010 02 24, 12:19)
1. Duosite į teismą komunalinių paslaugų tiekėjus, kad jie brangina paslaugas? Pažeidžia teisėtus lūkesčius - jei prie 10 metų už MMA galėjau sau leisti tiek, o dabar to negaliu leisti, tai kalti paslaugų tiekėjai?
<...>
2. Jei gerai pamenu, tai priminiame priimtame įstatymo variante nebuvo jokių dvigubinimų. Bet po motinų akcijų įstatymas buvo koreguotas.

1. Aš negaliu įtakoti lito nuvertėjimo. Matote tokiu atveju turi būti skundžiamos ne tik komunalininkų paslaugos, bet ir kuro tiekėjų (kadangi nemažą dalį sudaro jų kaina). Tam tikru momentu konkurencijos tarnyba "prozevala" naftos kainų pokyčius (kai 1 barelio kainos krito, o pas mus kažkodėl kuras vis dar sistemingai brango). Kiek dabar 95 kainuoja? 3.90? O aš puikiai pamenu, kaip Lukiole pyliausi už 1.05 ir keikiausi, kad pabrango nuo 0.95. Ne, čia ne paslaugų tiekėjų kaltė. Tą štakoja n+1 veiksnių.
2. Kuriame įstatyme? Po mūsų akcijų bent jau šia dalis tikrai nebuvo koreguojama, nes pagrindiniai akcentai buvo sudelioti visiškai kituose taškuose.
Atsakyti