Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusijos apie pašalpas

QUOTE(vaivora193 @ 2010 02 24, 16:43)
Išlaidų gal būtų mažiau, bet Sodra ne UAB-as ar AB, kurią uždarius tik nnn darbuotojų bedarbių gretas papildytų, o daugiau niekas jokio kitokio poveikio ir nepajustų.... Sodra sistema o ne įstaiga, visos LT socialinės apsaugos sitema, taigi „uždarys“ kaip sakai kad geriau būtų - ir kas mokės  pensijas, mot.pašalpas, nedarbingumus,  bedarbiams pinigų iš kur gaut....Kai jau Sodra "užsidarys" tai visa socialinės apsaugos sistema subyrės, ir valstybė tuo pačiu, nes kitos socialinės apsaugos sistemos LT nėra...o juk ne kokia Afrika esame- negyvensime iš serijos- sumedžiojau-tai jau šiandien ir sotus..........o seniesiems pensininkams reikia  dar iš kažko gyvent, tai jaunimas gal užsidirbs kaupiamuosiuose fonduose (kuo aš irgi labai abejoju paskaičius apie  visus privačių fondų investavimų rezultatus) Čia žinai, pasikartosiu-  ne AB ar UAB, kuri kepa bulkutes ir jei vieną uždarys- pirksime iš kitos.... Blogiausias variantas- tik valstybės ir Sodros biudžetų sujungimas, ko pasekoje vis tiek tokia įstaiga  kaip Sodra, atliekanti visas tas pačias funkcijas lieka tokia pat. O realaus Sodros bankroto nebuvo ir nebus. bigsmile.gif
O mot.pašalpas gauti čielus du metus- nu labai gerai, bet nerealu valstybei tokią naštą ištempti, ypatingai šiais kriziniais laikais. Čia Blinkevičiūtė pasistengė prieš rinkimus, panoro būt gera ir aklai nematė (arba nenorėjo matyt)  liūdnų perspektyvų ... (arba pagal posakį „Po manęs nors ir tvanas“).

paklausius ekonomistu,jie tokie protingi,taip gerai viska pasakoja apie sistema,istatimus,ir t.t.tai kodel negalima tu ekonomistu pasodint uz apvalaus stalo,tiegul jie padaro tokia sistema,kad lietuvai butu geriau,mokesciu plana,pasalpu plana pensiju,ir .t.t.kodel visokiausi nesubrendeliai sedi ir priimineja apsurdiskus istatimus.
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 02 24, 16:51)
Na jei nebūtų sodros, tai darbdavys man mokėtų trisdešimt proc. didesnį atlyginimą, kurį galėčiau taupyti motinystės atstogoms, pensijai ir tt. mirksiukas.gif gal ir neblogas variantas būtų g.gif  biggrin.gif

gal ir neblogai 4u.gif ,gal dar butu neblogai kad valdininkai nevogtu,neapgaudinetu,siutina tokie dalikai negaliu. doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 15:21)
" <..>
Aš noriu išgirsti jūsų atsakymą, o ne savo.

As irgi jau beveik metai neisgirstu atsakymu i pateiktus klausimus... smile.gif
Gal ivyks stebuklas ir siandien isgirsiu, apie jusu nuveiktus darbus, kai viesai cia visiems kitokia nuomone turintiems zmonems "kapojote galvas"... smile.gif Gal jau padavete ka nors i teisma? Gal p. Baciulis ir p. Majauskas jau atsiprase, gal ir LNK paneige pateikta infpormacija del vid. pasalpos dydzio? Nieko negirdejau apie tai... Turiu itarima, kad niekas nieko nepaneige ir niekas nieko neatsiprase... smile.gif

QUOTE(Tadas_Blinda @ 2009 10 05, 09:42)
4.R. Liutikienė, R. Dabašinskaitė-Vitkė, R. Baltaduonytė-Leonienė kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją su skundų, kuriame prašoma įvertinti 2009-08-10 žurnale „Veidas“ išspausdintą publikaciją „Teisėti vagilių lūkesčiai“. Pareiškėjų teigimu, publikacija neetiška, pateikta neteisinga informacija, pažeistas nekaltumo prezumpcijos principas. Skundas buvo nagrinėjamas 2009-09-28 d.

Klausimo svarstyme dalyvavo R. Dabašinskaitė-Vitkė ir R. Baltaduonytė-Leonienė.

Nuspręsta:
Įpareigoti Komisijos pirmininkę paruošti laišką redakcijai ir išsakyti Komisijos nuomonę.

Nematau verdikto, kad straipsnio autorius savo publikacija pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso nuostatas. Kodėl?

Klausimai:
1. Kada buvo paruoštas atitinkamas viešas pareiškimas? Jei jis paruoštas nebuvo, kada Jūs kreipėtės asmeniškai? Taigi iš to seka klausimas, tai kada gi premjero patarėjas bus priverstas atsiprašyti?
2. Kada surinksite mano visas citatas?
3. Ar užklausėte LNK ir panelės A. Vernickaitės iš kur tokie klaidinantys duomenys? Jei jie klaidinantys, kodėl LNK televizija iki šiol jų nepaneigė?
4. Ar jau padavėte p. A. Bačiulį į teismą už jo išsakytą nuomonę viešoje erdvėje savaitraštyje VEIDAS "Teisėti vagilių lūkesčiai", jei ne, tai kada tai padarysite? Jei to nepadarėte ar neketinate daryti, prašome paaškinti kodėl?

Ačiū.

Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2009 07 14, 18:13)
Klausykite o premjero patarejas veisai jusu neizeide?
http://www.lrytas.lt...i-tikslinga.htm

„Dėl gimstamumo atlikta ne viena studija. Vienareikšmiškai sakyti, kad padidinus motinystės išmokas dėl to didėja gimstamumas, būtų neatsargu. Niekam ne paslaptis, kad tomis išmokomis manipuliuojama, kai prieš tai yra pasididinami atlyginimai. Po to išmoka, kurią gauna, turbūt būna didesnė negu iš tikrųjų kokį atlyginimą motina gavo prieš kelerius metus“, - kalbėjo ekspertas.

Premjero patarėjas bus priverstas atsiprašyti, nes bus paruoštas atitinkamas viešas pareiškimas į šio asmens personą. Kaip bėje yra reguojama ir visur kitur.
Jei AMS nuspręs, kad tai yra netikslinga, kreipsiuos asmeniškai nuo savo vardo.

As ne primeciau, o parodziau jums konkretu pavyzdi. Ir tokiu pavyzdziu yra ne vienas. Reikia dar? Prasom:
http://www.supermama...367876-100.html

Ar tai buvo skelbta mano vardu? Ar jūs man vakar bandėte visą vakarą įteigti, kad ir aš turiu užsiimti tokia veikla?

Teiginiu del vezimeliu ir del poniuciu prasome man neprikisineti, nes teks viesai atsiprasineti...
Bus laiko, surinksiu VISAS citatas.

QUOTE(Nakviša @ 2009 08 11, 17:54)
Užklausim LNK ir panelės A. Vernickaitės iš kur tokie klaidinantys duomenys.
Ačiū už nuorodą. Ponas T. Blinda, dėja, jūsų žiniai turiu visiškai kitokius duomenis iš Sodros, todėl demagogijomis, kaip jūs teigiat - neužsiimu.
Aš nesinervuoju, dėl bylų perdavimo teismui, man įdomus bus sprendimas. Kuom remiantis ir kokiu straipsniu bus teismo nutartis, kai (nors ir esant įstatymo spragoms, nors ir pasinaudojo moterys, o taip pat kokiomis "sumomis" yra kotiruojama) buvo elementariai laikomasi galiojančių įstatymų.
Ačiū, dar kartą už nuorodą.

Pasikaitykite gerbiamieji forumo dalyviai puikų straipsnį apie vagiles ir jų teisėtus lūkeščius... Šis straipsnis nebuvo pripažintas kaip neetiškas, štai todėl jį dar šiandien galime drąsiai skaityti... smile.gif

http://www.veidas.lt...l/4a7bcae8d8fcd

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tadas_Blinda: 24 vasario 2010 - 16:21
na ka nenorejot 90pirmais ir 75antrais procentus atliginimo,gaukit 100pirmais metais,ir i darba antrais,arba dziaukites motiniste nemokamai,kaip del teisetu lukesciu dabar?diskutuokit,ar padies,vel i teisma padavinet?dar tas neprasidejo 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 20:54)
na ka nenorejot 90pirmais ir 75antrais procentus atliginimo,gaukit 100pirmais metais,ir i darba antrais,arba dziaukites motiniste nemokamai,kaip del teisetu lukesciu dabar?diskutuokit,ar padies,vel i teisma padavinet?dar tas neprasidejo 4u.gif .

Aha drinks_cheers.gif , o jei tai nepatinka, tai pasiūlys pasitenkinti fiksuota išmoka, ir niekur nepašokinėsi schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti

manau cia tikrai ne norai itakoja, kaip sako - sunys loja, o karavanas toliau eina mirksiukas.gif niekas nezino kas butu jeigu butu, galbut jau siandien dauguma mamu sedetu prie suskilusios geldos, jeigu visus svarstymus ir sprendimus priimtu nuolankiai...
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 15:28)
na dabar tai jau nebeverslas 4u.gif ,juk sodra padare lubas,sumazino %,dar jej pritars dabartiniam norui padaryti 100%, vienais metais ir 0%berods antrais,tai verslo planui pabaiga ateis.mes daug apie tai diskutavom,kai kurios tesiai sakidavo,kad kaip cia padariti kad darba neprarasti,kad i dekreta iseiti,dar atostogose budamos,kaip greiciau gauti pazima,nebudam,ai nesciai,apie tas padidintas algas,jus galvojat,kad sedentis sodroi,seime neskaito pasisalimu blink.gif ,taigi mes patis duodam jiems galimybe tuobulinti spragas,ir neduoti galimybes,kaikurems pikmaudziaut,o kad kencia saziningi,tai kalta ne sodra,o tie kurie apgaudineja,gal jej nebutu tu sukciavimu,gal ir sodra nedaritu tu lubu,ar dar kokiu nors pataisiu,v ir seimas naktinuose posedziose ir t.t.gal jej kvailei ten nesedetu irgi tokiu pataisu nebutu,irgi variantas.nemanau,kad atejus daugumai is musu i seima pradetumem elgtis saziningai,mustis i krutine ir riekti,noriu LIETUVA PADARYTI GERESNE,ne,elgtumemes,kaip ie visi ten,nes greitai mus i vieta pastatytu,ir sparnelius nukarpitu. mirksiukas.gif

Žinot ka? pirmiausiai Lietuvoje gyvendama-išmokit lietuviškai. O tada darykit jau tą Lietuvą geresnę, nes rusiškai kalbančio VT atstovą kai sutinku mane purtilys nukrato.
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2010 02 24, 15:57)
tik jūs pati galite sau atsakyti į šiuos klausimus. visgi kaip aš minėjau manau kad vaikus turi išlaikyti tėvai, o ne gyventi su nuostata 'bus vaikas, bus ir duonos'. netaikau niekam asmeniškai.

Taip teisingai, vaikus tėvai turi išlaikyti aš su jumis pilnumoje sutinku. Mano mamytė, kai man buvo šeši mėnesiai išėjo į darbą, nes tada buvo tokie įstatymai mokama iki 6 mėnesių. Ji mane palikdavo lopšelyje, kaip pasakojo, kaip palikdavo ant medinio arkliuko pririštą taip ir rasdavo, nes kaip gimiau 4200 taip jau ir mėgdavau gauasiai pavalgyt, todėl tokiai storuliukei atsisėst sunku buvo, tai arkliukas ir virvės padėjo. Tap aš nieko nesakau tėvai mane augino. Yra vaikas duonos reikia. Mamytė dirbo, o aš jos laukiau.
Papildyta:
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 02 24, 15:34)
Na, tikrai ne vienodai sumažino visiems.

NEžinau kaip kur ką mažino, bet mano darbukį smarkiai sumažino ir dar 13 atleido, o galvojat kad jų darbas niekinis buvo. Dirba žmonės už juos ir dar mažiau gaudami ir už tuos 13dirba ir po darbo sėdi.
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2010 02 24, 15:57)
įdomi jūsų logika g.gif aš asmeniškai manau kad gimdyti geriausia žinant kad vaiku galėsi tinkamai pasirūpinti. pats.

O galit pasakyti, kaip Jums tas žinojimas apsireiškia? Pvz. pirmąją gimdžiau būdama studentė gaudama padidintą stipendiją-baigus žinojau, kad gausiu darbą. Baigiau žinojimas pasibaigė...Dukra jau studijuoja...mokam už studijas...
Papildyta:
QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 16:15)
idomu ka galvojo moteris kuruos pastodavo ir gimdidavo antro pasaulinio karo metu blink.gif ,

nežinau kaip buvo Rusijoje. bet paimkim papraščiausią visada egzistavusį dalyką Bažnyčią- kunigą einantį kalėdot. Tada jis ėjo o iš paskos du vežimai važiavo-kas bulvių, kas grūdų, kas lašinių. Tad nesisukiojam atgal.
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2010 02 24, 16:21)
" <..>kalbant apie motinystės pašalpas absurdiškiausia kai taip aimanuoja tos, kurios jų nė neužsidirbo (dvejiems metams užsidirbama mokesčius mokant maždaug septynis metus).
Pateiktai salygai "kai" ("IF"), reikalaujama dalis "septyni metai" buvo įvykdyta du kartus ilgesniame laikotarpyje. Tokiu atveju išeitinis taškas "THEN" įvykdomas teisei į motinystės pašalpą gauti ar ne?
Aš noriu išgirsti jūsų atsakymą, o ne savo.

O aš noriu išgirst savo atsakymą-užsidirbau aš tam savo vaikui ar ne? O mano pirmoji už kurią nieko negavau turi mokėti už studijas, kai mokosi iš tų pačių knygų kur mokiausi dar ir aš?
Papildyta:
QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 16:29)
gun_rifle.gif  gun_rifle.gif  protest.gif SODra lauk,SODra naikint,gal patis sau pradedam dirbdamos ir uzsidirbdamos taupit,ir pensijai ir motenistes pasalpa tada gal kaltu nejeskosim,o tos kur neuzsidirbo,tai nieko ir negaus,o dirbs jauna saziningai,neiseidama i biliutenius,nes neuzsidirbo,jus apie tai galvojot?mazgaug kada galima butu eit i dekteta,ar iki keliu augint vaika,ka daryti jej SODros nebebus. g.gif

nu nebus sodros ir nebus. Bet kodel aš mokėjau šitiek metų jai mokesčius? ar tam kad jos nebūtų? Ar tam, kad ji mano pinigu prarijus sakytų, kad aš veltėdė neužsidirbus sėdžiu su vaikeliu namuose ją apvogusi? o tai kam aš mokesčius mokėjau?-del sportinio intereso?
Papildyta:
QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 16:44)
bet vat idomu isgirst nuomones,jej sodros nebutu,ir reiketu patiems taupiti ka tada kaltintu del mazu pajamu ir t.t.arba darbdavis isleisdinetu tu atostogu ir moketu uz jos motinistes dziaudsmus?tada jauciu visi verktu,kaip prie SODros gyvent buvo gerai.

Aš už savo pirmąją nieko negavau. Lietuva...nepriklausomybė...svaigimas...Lietuvai Tėvynei vaikus gimdom.
Gaudavom su vyru padidintas stipendijas-keista-išgyvenom... Sodros nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(natalikas @ 2010 02 24, 17:03)
gal ir neblogai 4u.gif ,gal dar butu neblogai kad valdininkai nevogtu,neapgaudinetu,siutina tokie dalikai negaliu. doh.gif .

dirbu VT...nevagiu...neapgaudinėju....bet ir neišgyvenu,siutina tokie dalykai negaliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinushka @ 2010 02 22, 16:38)
Aha, iniciatyva nebloga:) Tik iki jos igyvendinimo oi kaip toli, ir net jei bandys ka nors keisti, tai dar ilgai visokius variantus derins... Siaip tai noretusi, kad nepakeistu, bet kazin kiek ilgai Lietuva sitas rojaus salygas mamoms islaikys...
O man klausimelis kaip ir anksciau cia kazkam kiles... Jei nuo liepos mazes lubos, tai mokes 75proc (ar 90 proc. jei pirmais metais) nuo atlyginimo, ar 75proc. lubu? Logiskai galvojant, turbut nuo atlyginimo?

Cia logikos nereikia ieskoti biggrin.gif . Mazins nuo lubu.
Atsakyti

Nu su vertėjų pagalba lyg gal ir supratau kas čia parašyta.
Pirma dukra gimusi 1991 metais pašalpų- pajamų dydis 0
Antra dukra gimusi 1995 metais - 65 procentai atlyginimo dydžio. Atlyginimas minimumas 354, nu gal 355 nepamenu.Išėjau į darbą kai dukrai buvo 9 mėnesiai.
Trečias sūnus gimęs 1999 metai- 75 procentai atlyginimo dydžio. Atlyginimas 1600. Jo tada didelis thumbup.gif nieko nesakau. Išėjau į darbą kai sūnui buvo 10 mėnesių
Ketvirtas sūnus gimęs 2008 metais- 100 procentų. Atlyginimas 2200. Dar auginu.
Stažas 15 metų.
Kur čia verslas?
Tai mano vaikai ir tiek. Aš suprantu, kad jie turi turėti mamą, ne verslininkę, kuri turi jiems uždirbti, kad galėtų nusiprausti ne tik šeštadieniais, bet kiekvieną rytą ir vakarą, bnt pradžiai tiek...
Papildyta:
QUOTE(Puk @ 2010 02 24, 22:21)
Aha drinks_cheers.gif , o jei tai nepatinka, tai pasiūlys pasitenkinti fiksuota išmoka, ir niekur nepašokinėsi schmoll.gif  verysad.gif

Aš už fiksuotą išmoką, bet tik ne minimumą aišku. Vidutinį atlyginimą. Aš už tai. Nes kas buvo dabar, tai tikrai nesamonė. Be išsilavinimų, be stažų...po 15000 litų uždirbdavo doh.gif doh.gif doh.gif taip daryti jau negalima. Žmones už pavogtą vištą kalėjime uždaro ir sėdi. ir niekas neklausia kiek vaikų turi ir kokio amžiaus tavo vaikai, o čia..
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2010 02 25, 01:15)
Pirma dukra gimusi 1991 metais pašalpų-  pajamų dydis 0
Antra dukra gimusi 1995 metais - 65 procentai atlyginimo dydžio. Atlyginimas minimumas 354, nu gal 355 nepamenu.Išėjau į darbą kai dukrai buvo 9 mėnesiai.
Trečias sūnus gimęs 1999 metai- 75 procentai atlyginimo dydžio. Atlyginimas 1600. Jo tada didelis thumbup.gif nieko nesakau. Išėjau į darbą kai sūnui buvo 10 mėnesių
Stažas 15 metų.
Kur čia verslas?

Jūs šaunuolė. Gerbiu mamas, kurios nusprendžia auginti didelę šeimą ir atsakingai auginti.
O kai pati šiais metais išeisiu motinystės atostogų, galės mano pašalpą dengti iš mano vyro sumokamų mokesčių. Jų tikrai užteks.
O visi pikti komentatoriai: eikite komentuoti į Delfi, ten pilna tokių pagiežingų subjektų, rasite daug bendraminčių.
Visiems geros dienos.
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2010 02 25, 08:44)
Jūs šaunuolė. Gerbiu mamas, kurios nusprendžia auginti didelę šeimą ir atsakingai auginti.
O kai pati šiais metais išeisiu motinystės atostogų, galės mano pašalpą dengti iš mano vyro sumokamų mokesčių. Jų tikrai užteks.
O visi pikti komentatoriai: eikite komentuoti į Delfi, ten pilna tokių pagiežingų subjektų, rasite daug bendraminčių.
Visiems geros dienos.

Man baisiausia, kad jeigu augini vaikelį, - tai esi kažkokia apsivogus.
Jeigu pasakai, kad sunku-tai kaip tau gali būti sunku, - juk prisivogei.
Ir iš vis pasakymas eikit dirbt, neveltėdžiaukit, kai namuose mažas vaikas - dėk bet kur, bet eik dirbt.
Tai gal geriau prie darbo biržos nepatenkintieji stovėkit ir piketuokit-kiek ten gauna už "nieką". Apmokamos kelionės darbo biržos rengiamiems kvalifikacijos kursams, kurie irgi nemokami ir stipendiją dar gauna. o po to pasideda tą lapelį į stalčių, nes darbo vis tiek nėra.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2010 02 25, 01:15)
Nu su vertėjų pagalba lyg gal ir supratau kas čia parašyta.
Pirma dukra gimusi 1991 metais pašalpų-  pajamų dydis 0
Stažas 15 metų.
Kur čia verslas?
Tai mano vaikai ir tiek. Aš suprantu, kad jie turi turėti mamą, ne verslininkę, kuri turi jiems uždirbti, kad galėtų nusiprausti ne tik šeštadieniais, bet kiekvieną rytą ir vakarą, bnt pradžiai tiek...
Papildyta:

Aš už fiksuotą išmoką, bet tik ne minimumą aišku. Vidutinį atlyginimą. Aš už tai. Nes kas buvo dabar, tai tikrai nesamonė. Be išsilavinimų, be stažų...po 15000 litų uždirbdavo doh.gif  doh.gif  doh.gif taip daryti jau negalima. Žmones už pavogtą vištą kalėjime uždaro ir sėdi. ir niekas neklausia kiek vaikų turi ir kokio amžiaus tavo vaikai, o čia..

jau nepirma karta girdziu kaip giretes, kad gimdet ir nieko negavot,saunuole,ko daug norit uz tai?gal medalio.sau juk gymdet ,ne valstybei,tas ir yra,kad susidaro jausmas,kad kaikurios gimdo valstybei,ir reikalauja kad jam sumoketu,del mano klaidu,tai zmones kurie nori prisikabinti prie manes,dazniausiai ir kabinasi uz lotuliukas.gif klaidu lotuliukas.gif ,kodel as turiu toleruoti tas kurios verke kad vaikus neapsimoka tokioi valstybei gimdit.gal jus kaip pavizdi reikia pastatyti.protinga,issilavinusi,daugiavaike mama,dar nieko is valstybes negavo,ejo dirbti,vaikus mociute augino,nieko is valstybes nereikalauja.kad daug tokiu butu.(izeist nenorejau 4u.gif ).
Atsakyti