Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(Wika& @ 2010 05 24, 09:14)
mazos  kruoppytes  4u.gif

O man su arklių pienu asociacija lotuliukas.gif reiks paieškot tų kruopyčių
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 05 24, 09:17)
O man su arklių pienu asociacija  lotuliukas.gif reiks paieškot tų kruopyčių

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 05 24, 07:57)
Sveikutės, na morkytės tai tikrai nerealios  thumbup.gif  tikrai vertas pagyrų receptas...
O dabar kvailas klausimas: kas tas kuskusas  blush2.gif

Būna visuose didesnėse parduotuvėse prie kruopų - įvairios pakuotės. Labai patogi kruopa, nes nereikia virti užtenka užpilti verdančiu vandeniu. Specifinio skoni neturi, nors mano vaikai nelabai jas mėgsta.

Kuskusas yra tradicinės plačiai paplitusios kruopos Šiaurės Afrikos ir arabų šalyse. Kuskusas yra dirbtinė kruopa: manų kruopos apšlakstomos vandeniu ir senoviniu klasikiniu būdu trinamos delnais, pramoniniu būdu – specialiomis mašinomis, kol sulimpa į mažus gumulėlius. Tada pabarstomos sausais miltais, kad gumulėliai atsiskirtų vienas nuo kito ir išdžiovinamos. Kuskusas, kaip ir manų kruopos, labai greitai išverda, dėl to gali būti brinkinamas garuose.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 05 24, 09:57)
Būna visuose didesnėse parduotuvėse prie kruopų - įvairios pakuotės. Labai patogi kruopa, nes nereikia virti užtenka užpilti verdančiu vandeniu. Specifinio skoni neturi, nors mano vaikai nelabai jas mėgsta.

Kuskusas yra tradicinės plačiai paplitusios kruopos Šiaurės Afrikos ir arabų šalyse. Kuskusas yra dirbtinė kruopa: manų kruopos apšlakstomos vandeniu ir senoviniu klasikiniu būdu trinamos delnais, pramoniniu būdu – specialiomis mašinomis, kol sulimpa į mažus gumulėlius. Tada pabarstomos sausais miltais, kad gumulėliai atsiskirtų vienas nuo kito ir išdžiovinamos. Kuskusas, kaip ir manų kruopos, labai greitai išverda, dėl to gali būti brinkinamas garuose.

Ačiū už išsamų paaiškinimą, man kaip tai priminė vaikystėje gaminta "zacirka", irgi dirbtinai padaryta tik iš miltų, gal kas žinot kas tai yra smile.gif , nors mano vaikis jos aiškiai irgi nevalgytu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arkete: 24 gegužės 2010 - 14:59
knygą turiu seniai, toli gražu ne viskas išbandyta, bet iš patikrintų einamiausia bulvienė su porais, labai patiko paprastasis obuolių pyragas.
sugundėt su keptom morkom ir burokėliais essen.gif:
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 05 24, 09:57)

Vija 4u.gif tas tarakoniukas lakstantis, man kaip tai prie maisto temos nelabai tinka - taip ir atrodo kad laksto po kruopas ax.gif
Atsakyti
Vakar viriau žirnių ir morkų sriubą. Labai patiko ax.gif
Atsakyti
Sakau, gal jau viską iš knygos išbandėte, kad visos iš forumo išnykot? ax.gif aš norėčiau keksiukus su mėlynėmis pabandyt - bet mėlynių neturiu. O šaldytos avietės įdomu tiks?
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 05 28, 13:10)
Sakau, gal jau viską iš knygos išbandėte, kad visos iš forumo išnykot?  ax.gif aš norėčiau keksiukus su mėlynėmis pabandyt - bet mėlynių neturiu. O šaldytos avietės įdomu tiks?

Visų neišbandėm, užsiciklinom ant tų pačių... smile.gif

Keksiukams, manau, tiks bet kokios uogos. Man skanu, kai uogų daug, nes tešla tokia lengva ir nėra iš savęs ypatinga, visas skanumas, bent man, slypi uogose.
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 05 28, 14:10)
Sakau, gal jau viską iš knygos išbandėte, kad visos iš forumo išnykot?  ax.gif aš norėčiau keksiukus su mėlynėmis pabandyt - bet mėlynių neturiu. O šaldytos avietės įdomu tiks?

Aš kepiau su šaldytom avietėm, tiko. Tik tų keksiukų tešla nėra tokia kaip visų keksų, bet skanu, vaikai gretai sukirto tuos keksiukus biggrin.gif. (turiu šaldytų vyšnių, gal su jom pabandyti g.gif , tik cukraus jau reiks daugiau).

Aij, prisiminiau kodėl man kitokie gavosi, todėl kad pamiršau įdėti kokoso ir avižinių dribsnių biggrin.gif .

Dariau tas keptų morkų -vištienos salotas, skanios, bet nenualpau nuo skonio, kaip kad įsivaizdavau paskaičius biggrin.gif , burokėliai su tunu man skaniau buvo .
Atsakyti
QUOTE(spaNguolė @ 2010 05 28, 14:21)
Aš kepiau su šaldytom avietėm, tiko. Tik tų keksiukų tešla nėra tokia kaip visų keksų, bet skanu, vaikai gretai sukirto tuos keksiukus biggrin.gif. (turiu šaldytų vyšnių, gal su jom pabandyti  g.gif , tik cukraus jau reiks daugiau).

Aij, prisiminiau kodėl man kitokie gavosi, todėl kad pamiršau įdėti kokoso ir avižinių dribsnių  biggrin.gif .

Dariau tas keptų morkų -vištienos salotas, skanios, bet nenualpau nuo skonio, kaip kad įsivaizdavau paskaičius biggrin.gif , burokėliai su  tunu man skaniau  buvo .

Super - pabandysiu, receptas tai tikrai toks lengvas - nei kilogramo cukraus, nei kilogramo sviesto thumbup.gif .
O man keptų morkų skonis tiesa sakant nerealus wub.gif aišku dar burokėlių su tunų nebandžiau... reiks savaitgalį pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(spaNguolė @ 2010 05 28, 13:21)
Aš kepiau su šaldytom avietėm, tiko. Tik tų keksiukų tešla nėra tokia kaip visų keksų, bet skanu, vaikai gretai sukirto tuos keksiukus biggrin.gif. (turiu šaldytų vyšnių, gal su jom pabandyti  g.gif , tik cukraus jau reiks daugiau).

Aij, prisiminiau kodėl man kitokie gavosi, todėl kad pamiršau įdėti kokoso ir avižinių dribsnių  biggrin.gif .

Aha, tešla visai ne keksiška. Aš kelis kepiau be jokių uogų, nes mano vaikai jų nevalgo, ta pasakyčiau, kad visai neskanūs...
O šiaip jie man tokie sveikuoliški pusrytiniai.

Dariau tas keptų morkų -vištienos salotas, skanios, bet nenualpau nuo skonio, kaip kad įsivaizdavau paskaičius biggrin.gif , burokėliai su  tunu man skaniau  buvo .

Nu vat kaip skoniai skiriais. Man jokie burokai negali prilygti keptom morkom.
Ech, jau pasiilgau, seniai dariau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 28 gegužės 2010 - 14:30