Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(žemyna* @ 2010 07 06, 14:41)
Šiandien gaminau indiškus vištienos kepsnelius. Patiekalas man ne itin patiko. Skonį gal šiek tiek gadino kuminas, kurio skonis permušė kitų prieskonių skonį. Antrą kartą nebegaminsiu.
Aš kepiau indišką vištieną, bet naudojau garam masala pieskonius. Man patiko. Kumino neturiu, bet vis ruošiuos nusipirkti ir paragauti, kas čia per daiktas.

Beje, prie panašios vištienos labai tinka indiškas padažas iš jogurto, citrinų sulčių, druskos, cukraus, garam masala prieskonių ir kokosų drožlių - viskas sumakaluojama ir palaikoma šaltai kelias valandas.
Papildyta:
QUOTE(žemyna* @ 2010 07 07, 22:18)
Visos taip išgyrė keksiukus su bananais, kad neatsispyriau ir aš išmėginti, juolabiau, kad keksiukų fomeles seniai esu nusipirkusi ir dulka jos pas mane spintelėje nenaudojamos. Labai džiaugiuosi išmėgnusi, begalo lengvai paruošiama, gaivūs, nepersaldūs, skanūs wub.gif Prisidedu prie pagyrų thumbup.gif

Labai maga ir man išsikept, kad tiek išgirta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 07 liepos 2010 - 21:57
QUOTE(vija @ 2010 07 07, 22:57)
Aš kepiau indišką vištieną, bet naudojau garam masala pieskonius. Man patiko. Kumino neturiu, bet  vis ruošiuos nusipirkti ir paragauti, kas čia per daiktas.

Kuminas ištikrųjų įdomus prieskonis, jo skonis įdomus hihihi.gif. Į kmynus man kažkaip skoniu nepanašus visiškai, tik kad pavadinimas panašus (indiškas kmynas). Ir gaminant marinatą spareliams jis labai gerai suderėjo su kitais prieskoniais ir gavosi labai skanu, o gaminant šiuos kepsnelius, man per daug jo skonio jautėsi. Ateity planuoju išmėginti kiaulienos šašlyką, kur irgi kuminas dedasi, įdomu ar tame patiekale js sugadins ar pagerins skonį g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemyna*: 08 liepos 2010 - 09:25
Kadangi sluoksniuotos tešlos pyragiukai su mėsa - labai geras užkandis vasarą namie ir lauke, išbandžiau juos ir su malta kalakutienos krūtinėle. Ir nusivyliau. Sausoka ir sprangu. Visgi jiems geriau tinka riebesnė mėsa, jei ne kiauliena, tai kokia vištienos ar kalakutų šlaunelių. Aišku, ir rūkytos dešros šmotelis priduoda pikantiškumo (man tiko ir paprasta lietuviška šalto rūkymo vietoj chorizo).

Nuo savęs dar įbėriau maltos rūkytos paprikos (smoked paprika) - labai mėgstu šį prieskonį į mėsą.

Nu va pasidalinau patirtimi.
Atsakyti
Gaminau braskini serbeta- liux dalykelis, ypac tokia diena kaip siandien thumbup.gif
Atsakyti
Labas mergaites. Isbandziau dar pora nauju patiekalu. Sokoladaini ir Tzadziki. Pastarasis- super skanus dalykelis gavosi! Toks panasus i tikraji, kad ir su Lt jogurtu. Na sokoladainsi- laaaaaaaaaaaabai skanus, bet man patiko vos tik istrauktas is saldytuvo, nes vos tik siek tiek pasildavo, pasidarydavo nelabai koks. Tiesa, kita karta nedeciau Rududu, man jis cia visai nereikalingas! Tik riebumo dar daugiau suteikia. Na , o riesutu sviestas, tikrai labai skaniai derejo.
Atsakyti
dar negaminau,nors daznai skaitau jos bloga,pakelian uotaika thumbup.gif
Atsakyti
Pagaliau išbandžiau spanguolių trauktinės su agurkais gėrimą. Labai tinkamas gėrimas šiomis karštomis dienomis. Labai gaivus ir skanus thumbup.gif
Atsakyti
Šaindien išbandžiau kiaulienos šonkaulius. Kažkuri juos kepusi forumietė gyrė... Aš taip pat prisidedu prie pagyrų. Begalo skanūs, rekomenduoju išmėginti.
Atsakyti
O pas mus pagaliau įvyko taip, kad liko nesuvalgyti bananai, tad aš juos prieš kelias dienas supjausčiau ir sukišau į šaldiklį. Vakar kefyro neturėjau, tad užpyliau bananus pienu ir dar šliūkštelėjau vieno apelsino sultis. Viską blenderiu sutryniau. Nu skanu! Ledo šaltumo gaivinantis ir, sakyčiau, sotus kokteilis.

Šiaip visokius miksus su kefyru, bananais ir įvairiom uogom gamindavau mažiems savo vaikams, kol dar jie iš buteliuko valgydavo - buvom prakirpę didelę skylę žinduke. Oi su kokiu malonumu jie ištraukdavo visą didelį butelį... Bet niekad nebūčiau pagalvojus, kad padarius tą patį su užšaldytais bananais gaunasi tarsi ledų koktelis. Tokiom dienom kaip šios pati geriausia vakarienė norinčioms sulieknėti biggrin.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau va šituos keksiukus http://www.beatosvir...l-muffinai.html Tik aš kepiau su mėlynėmis, nes vyšnių neturėjau... Tikrai labai labai labai skanūs keksiukai thumbup.gif Turbūt patys geriausi kokius esu kepusi. Tokie minkšti ir purūs bigsmile.gif Kažin ar malti migdolai čia tokius stebuklus daro, o gal grietine (juk ji riebesne, nei paprastas jogurtas). Na žodžiu buvo tikrai labai skanu biggrin.gif
Šeip vertinčiau 9,5 iš 10, nes iki mano įsivaizduojamo idealo dar truputį trūko, bet kai kepsiu tokius paprastus keksiukus kitą kartą, turbūt kepsiu tik pagal šį receptą, tik keisiu priedus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiji @ 2010 07 16, 22:25)
Šiandien kepiau va šituos keksiukus http://www.beatosvir...l-muffinai.html  Tik aš kepiau su mėlynėmis, nes vyšnių neturėjau... Tikrai labai labai labai skanūs keksiukai  thumbup.gif  Turbūt patys geriausi kokius esu kepusi. Tokie minkšti ir purūs  bigsmile.gif Kažin ar malti migdolai čia tokius stebuklus daro, o gal grietine (juk ji riebesne, nei paprastas jogurtas). Na žodžiu buvo tikrai labai skanu  biggrin.gif
Šeip vertinčiau 9,5 iš 10, nes iki mano įsivaizduojamo idealo dar truputį trūko, bet kai kepsiu tokius paprastus keksiukus kitą kartą, turbūt kepsiu tik pagal šį receptą, tik keisiu priedus  smile.gif

O maltų migdolų iš kur gavai? Pati malei?
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 07 17, 10:26)
O maltų migdolų iš kur gavai? Pati malei?

Taip, maliau pati. Tik man nesusimalė į miltus, kaip turėjo būti, gavosi tokie smulkus grūdeliai.. Kažkas panašaus į manų kruopas, gal tik dar truputį stambesni smile.gif Šeip būtų įdomu pabandyti su pirktiniais maltais migdolais, tik kad niekur aš jų pirkti neradau..
Atsakyti