Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(vija @ 2010 06 21, 15:42)
Sultiny Beata siūlo virti vištą smile.gif

Supratau - ačiū 4u.gif
Tik tada padažo man lyg ir mažoka, tokiam kiekiui salotų ax.gif
Atsakyti
Na, matyt, Beatos balandėliai visgi skonio reikalas biggrin.gif Man jie nelabai,tikėjausi geresnio rezultato, o va vyrui tai labai patiko, valgė, net ausys linko ir gyrė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arkete @ 2010 06 21, 16:29)
Tik tada padažo man lyg ir mažoka, tokiam kiekiui salotų  ax.gif

Šiaip aš niekad nesilaikau padažų proporcijų, na nebent ten kokios neįprastos sudėtinės dalys ir sunku įsivaizduoji, koks bus viską sumiksavus skonis. O kai būna tie aliejiniai-actiniai su priedais, tai tik pažiūriu sudėtines dalis ir iš akies makaluoju. Ir visada darau daugiau, nes man skanu, kai viskas gerai padažu apsivelia.
Atsakyti
Dariau mesainius - tai nieko ypatinga -tokie mesos kotletai kepti ant lauzo smile.gif , bandziau pasidaryti padaza salia, tai toks idomus, astrokas gaunasi. O va kebabai patiko ir tikrai darysiu dar ne karta. Dar labai patiko tzadziki padazas, tos zalios metos jam suteike labai idomu skoni. O sokoladainis pas mus apsigyveno...nepavykstas jo atsisakyti tongue.gif
Atsakyti
Vakar dariau varskes spurgas. Skanumelis thumbup.gif Skaniausios jos karstos ax.gif
Dar kazkada dariau Guacamole, valgem su tortiliju traskuciais. Visai seimynai patiko Kefyro kokteilis , as dariau ji su pienu, tikrai super dalykelis atsigaivinimui karsta vasaros diena.
Atsakyti
As gaminau uztepele su karstai rukyte skumbre - superinis dalykas thumbup.gif
Atsakyti
Pietums gaminau ryžius su ispaniška dešra ir krevetėmis. Žinoma chorizo dešros neturėjau, bet naudojau aštrią saliami dešrą. Na, patiekalas irgi ne ypač patiko unsure.gif Pirmas kasnis, visai nieko, bet valgant daugiau schmoll.gif Antrą kartą gaminamas nebebus.
Atsakyti
Isbandziau pieniska kokteili su bananais ir kokosu pienu-man labai patiko. Dar kepiau (jau pora kartu, nes vis dingsta dar silti smile.gif ) keksiukus su bananais- tai labai labai patiko, tik turiu klausimeli - ar jums tie keksiukai sukrinta, kai atvesta. Atrodo taip graziai issipute i pabaiga kepimo, isjungus orkaitei leidziu vesti is leto. Suprantu, kad bananai duoda dregmes, bet paveikslelyje keksiukai grazus...
Atsakyti
QUOTE(Paulyte @ 2010 06 30, 13:52)
Isbandziau pieniska kokteili su bananais ir kokosu pienu-man labai patiko. Dar kepiau (jau pora kartu, nes vis dingsta dar silti smile.gif  ) keksiukus su bananais- tai labai labai patiko, tik turiu klausimeli - ar jums tie keksiukai sukrinta, kai atvesta. Atrodo taip graziai issipute i pabaiga kepimo, isjungus orkaitei leidziu vesti is leto. Suprantu, kad bananai duoda dregmes, bet paveikslelyje keksiukai grazus...


buvau įdėjusi foto porą psl. atgal (nenoriu jos kartoti blush2.gif ) - manieji tokie,kaip ten matosi, ir išliko. Banano vietoje kiek idubusi keksiuko viršūnėlė, bet šiaip nesukrito ir nepazmeko nei kiek, viskas labai puriai gavosi.



Atsakyti
Tai kagi as darau ne taip?Gal bananu perdaug? Bandziau daryti tik su sokoladu, tai grazus gavosi.
Atsakyti
Mergaitės koks receptas keksiukų su mėlynėmis?Knygos neturiu vis dar sad.gif bloge nerandu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 07 02, 10:45)
Mergaitės koks receptas keksiukų su mėlynėmis?Knygos neturiu vis dar sad.gif bloge nerandu 4u.gif

12 keksiukų:
3 kiaušiniai
250ml kefyro
1 šaukštelis vanilės ekstrakto arba 1 šaukštas vanilinio cukraus
6 šaukštai cukraus
3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
200g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukštai avižinių dribsnių
3 šaukštai kokosų drožlių
200g mėlynių (abra šilauogių)
1 citrinos žievelė (nebūtinai)

1 Įjungiame orkaitę, kad įkaistų. Pasiruošiame du indus: vieną - skystiems produktams maišyti, kitą miltams. Neblogai būtų turėti sietelį jiems sijoti ir svarstykles pasverti, bet jeigu neturite, miltus galima matuoti ir šaukštais (bus apie dešimt kupinų).
2 Kiaušinius įmušame į dubenį, taip pat supilame kefyrą, suberiame vanilę, cukrų ir įpilame saulėgrąžų aliejų. Šakute lengvai viską paplakame, kad pasidarytų vientisa masė.
3 Pasveriame miltus ir supilame į kitą dubenį, ten pat suberiame kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.
4 Miltų ir kepimo miltelių mišinį sieteliu įsijojame į kiaušinių ir kefyro plakinį. Tada sudedame avižinius dribsnius, kokosų drožles ir šaukštu viską maišome (nepersistengdami) tol, kol nesimatys akivaizdžių miltų "duobių".
5 Į tešlą suberiame mėlynes ir keletą kartų pamaišome (tik keletą. Jei stipriai darbuositės šaukštu, mėlynės išskys, tešla taps mėlyna).
6 Į specialią keksiukų kepimo formą įdedame formeles, patepame riebalais. (Paprasčiausia nadoti popierines - ir atrodo gražiai, ir be vargo išimsite keksiukus iš formos.). Į kiekvieną įdedame po maždaug du šaukštus tešlos - nuo viršaus turi likti neužpildytas apytikriai centimetras. Kepdama tešla pakils.
7 Nuo švariai nuplautos ir nusausintos citrinos žieveles sutarkuojame smulkiąja tarkos dalimi. Žiupsneliu jų pabarstome keksiukų viršūnėles. Citrina su mėlynėmis puikiai dera. Šaukštą citrinos žievelių galima į tešlą įmaišyti, bet aš barstau keksiukų viršų.
8 Kepame apie 35 minutes 190 lapsnių orkaitėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemyna*: 02 liepos 2010 - 11:27