QUOTE(Sarmite @ 2010 07 02, 10:45)
Mergaitės koks receptas keksiukų su mėlynėmis?Knygos neturiu vis dar

bloge nerandu
12 keksiukų:
3 kiaušiniai
250ml kefyro
1 šaukštelis vanilės ekstrakto arba 1 šaukštas vanilinio cukraus
6 šaukštai cukraus
3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
200g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukštai avižinių dribsnių
3 šaukštai kokosų drožlių
200g mėlynių (abra šilauogių)
1 citrinos žievelė (nebūtinai)
1 Įjungiame orkaitę, kad įkaistų. Pasiruošiame du indus: vieną - skystiems produktams maišyti, kitą miltams. Neblogai būtų turėti sietelį jiems sijoti ir svarstykles pasverti, bet jeigu neturite, miltus galima matuoti ir šaukštais (bus apie dešimt kupinų).
2 Kiaušinius įmušame į dubenį, taip pat supilame kefyrą, suberiame vanilę, cukrų ir įpilame saulėgrąžų aliejų. Šakute lengvai viską paplakame, kad pasidarytų vientisa masė.
3 Pasveriame miltus ir supilame į kitą dubenį, ten pat suberiame kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome.
4 Miltų ir kepimo miltelių mišinį sieteliu įsijojame į kiaušinių ir kefyro plakinį. Tada sudedame avižinius dribsnius, kokosų drožles ir šaukštu viską maišome (nepersistengdami) tol, kol nesimatys akivaizdžių miltų "duobių".
5 Į tešlą suberiame mėlynes ir keletą kartų pamaišome (tik keletą. Jei stipriai darbuositės šaukštu, mėlynės išskys, tešla taps mėlyna).
6 Į specialią keksiukų kepimo formą įdedame formeles, patepame riebalais. (Paprasčiausia nadoti popierines - ir atrodo gražiai, ir be vargo išimsite keksiukus iš formos.). Į kiekvieną įdedame po maždaug du šaukštus tešlos - nuo viršaus turi likti neužpildytas apytikriai centimetras. Kepdama tešla pakils.
7 Nuo švariai nuplautos ir nusausintos citrinos žieveles sutarkuojame smulkiąja tarkos dalimi. Žiupsneliu jų pabarstome keksiukų viršūnėles. Citrina su mėlynėmis puikiai dera. Šaukštą citrinos žievelių galima į tešlą įmaišyti, bet aš barstau keksiukų viršų.
8 Kepame apie 35 minutes 190 lapsnių orkaitėje.