Įkraunama...
Įkraunama...

Besimtomė bakteriurija ir šlapimo pasėlio tyrimai

QUOTE(KaZantipA @ 2014 05 06, 09:03)
sveiki, o gal yra kur normos surasytos? nes man parasyta atsakymas, bet ka jis reiskia? ir dar 3ju rusiu antibiotikams parasyta jautru, ka tai reiskia? kol atsakyma is gyd sulauksiu, isprotesiu ;/

Vadinas, tie antibiotikai geriausia įveiks uždegimą, jei jis yra.
O ko čia išprotėti? Galvoti apie blogiausią? Net jei yra uždegimas, yra ir vaistų nekenksmingų vaisiui.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2014 05 06, 10:31)
Vadinas, tie antibiotikai geriausia įveiks uždegimą, jei jis yra.
O ko čia išprotėti? Galvoti apie blogiausią? Net jei yra uždegimas, yra ir vaistų nekenksmingų vaisiui.

maniau kenkia jie g.gif pas mane parasyta taip: augimas: enterococcus faecalis 10*3 k/ml, kazin norma cia ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2014 05 06, 10:48)
maniau kenkia jie  g.gif  pas mane parasyta taip: augimas:  enterococcus faecalis 10*3 k/ml, kazin norma cia ar ne  g.gif

Na, prie tyrimo ištyrė ir antibiotikus, bet juk tai nereiškia, kad jie bus skirti.
Skaičių šifruoti nemoku, paliksiu gydytojai biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, laukiuosi 2 vaikelio. man rodo esherichia coli bakterija nestumo pradzioje kai buvau apie 1 menesi nestuke.gif . tai pasakiau kad pakentesiu ir gersiu antibiotikus kai busiu nors 3 menesiu. atejo laikas gerti, nors ir kaip nenoreciau, bet bijau kad si bakterija nepakenktu mano vaikeliui. gal kuri mamyte rado straipsni koki apie bakterijas nestumo metu, kaip gali jos pakenkti vaisiui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daniele123 @ 2014 05 13, 11:58)
sveikos mamytes, laukiuosi 2 vaikelio. man rodo esherichia coli bakterija nestumo pradzioje kai buvau apie 1 menesi  nestuke.gif . tai pasakiau kad pakentesiu ir gersiu antibiotikus kai busiu nors 3 menesiu. atejo laikas gerti, nors ir  kaip nenoreciau, bet bijau kad si bakterija nepakenktu mano vaikeliui. gal kuri mamyte rado straipsni koki apie bakterijas nestumo metu, kaip gali jos pakenkti vaisiui? g.gif

Kodėl nesikonsultuojat su savo ginekologe? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daniele123 @ 2014 05 13, 11:58)
sveikos mamytes, laukiuosi 2 vaikelio. man rodo esherichia coli bakterija nestumo pradzioje kai buvau apie 1 menesi  nestuke.gif . tai pasakiau kad pakentesiu ir gersiu antibiotikus kai busiu nors 3 menesiu. atejo laikas gerti, nors ir  kaip nenoreciau, bet bijau kad si bakterija nepakenktu mano vaikeliui. gal kuri mamyte rado straipsni koki apie bakterijas nestumo metu, kaip gali jos pakenkti vaisiui? g.gif

pakartokit tyrima, gal jau nebera jos, o beto jeigu gydytojai liepia gert vaistus, vadinasi tai geriau, nei vaiskiot su bakterija, as pvz pakartojau tyrima - ir nebeturiu jos, dar svarbu tinkamai surinkt slapima, nes pirma kart buvau netinkamai surinkus, del to ir blogas tyrimas buvo, ir aisku geriausiai gydytoja atsakys jums, one straipsniai is interneto
Atsakyti
jau pradejau gerti antibiotikus siandien 3 diena. vakar ryte isgerus apsivemiau, man jie gal netinka. nes savijauta nekokia. paskambinau ginei atostogauja ir pavaduojanti prase kreiptis i vidaus gydytoja. iskentesiu dar 2dienas, nes nera taip jau tragiska.as tik bijau kad antibiotikai labiau nepakenktu nei bakterijos slapime. kiek daba radau straipsniu apie bakterijas slapime, tai raso, kad gali buti prieslaikinis gimdymas arba nesivystyti vaikiukas. bet gali buti ir viskas gerai su vaikiuku. tas pats ir geriant antibiotikus. gali gimti nesveikas vaikutis arba visiskai sveikas. tad suprantama kad rinktis man. kazkaip lietuvoje nemaciau kad gydytojai atsakytu uz savo veiksmus. kodel man reikia jeis pasitiketi 100 proc? kiek gydytoju tiek nuomoniu. 4u.gif
Atsakyti
Tada išvis nereikejo pradėti gert antibiotikų, jei taip mąstot. Nutraukt antibiotikus nėra gerai, 2 d. tiko, 3ią nebetinka, nesusimąstėt, jog galbūt visai ne jie kalti?
Atsakyti
QUOTE(daniele123 @ 2014 05 15, 13:30)
jau pradejau gerti antibiotikus siandien 3 diena. vakar ryte isgerus apsivemiau, man jie gal netinka. nes savijauta nekokia. paskambinau ginei atostogauja ir pavaduojanti prase kreiptis i vidaus gydytoja. iskentesiu dar 2dienas, nes nera taip jau tragiska.as tik bijau kad antibiotikai labiau nepakenktu nei bakterijos slapime. kiek daba radau straipsniu apie bakterijas slapime, tai raso, kad gali buti prieslaikinis gimdymas arba nesivystyti vaikiukas. bet gali buti ir viskas gerai su vaikiuku. tas pats ir  geriant antibiotikus. gali gimti nesveikas vaikutis arba visiskai sveikas. tad suprantama kad rinktis man. kazkaip lietuvoje nemaciau kad gydytojai atsakytu uz savo veiksmus. kodel man reikia jeis pasitiketi 100 proc? kiek gydytoju tiek nuomoniu. 4u.gif

o jums dre tyrima kokie tinka antibiotikai? ir cia gydytoja skyre juos?
Atsakyti
man gydytoja paskyre pagal paselio atsakyma. ten buvo parasyta kam mano bakterija yra atspari ir kam jautri. geriau antobiotikus vien del to kad vis maudzia pusle. sugeriau visa kursa pakartosiu slapimo tyrima po savaites.jei vel ras ta bjaurasti daugiau negersiu antibiotiku. nes su slapimo pusle man negerai nuo 17m. vis pasikartoja. rasta ta pati bakterija. kazkuriais metais geriau istisus 4 men.antibiotikus ir nepadejo. uzeina maudimas ir savaime praeina geriant vaistus ar ne. tik zinau kad reikia daug vandens gerti kad ji pasisalintu.
Atsakyti
sveikos,

paskaitinejau siuos ir praitos temos postus apie sia slapimtakiu bakteriogoline beda. pas mane ja irgi rado ir israse antibiotiku Fudanonins ant informacinio lapelio parasyta kad nescioms jy gerti draudziama nes gali pasireiksti kudikiu anemija todel as siuos gydytojos israsytus vaistus gerti tikrai bijau nes viena persileidima jau turejau ir netekti sio vaikelio as nenoriu.
todel noreciau kad patikslintu man tos mamos kurios gere siuos antibiotikus ar joms nepakenke? gal viski pradzioj bandyti gerti maziau pavojinga Uvamin ar geriau nezaist silpnesniai vaistais ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tabeliukas: 05 kovo 2015 - 13:56
QUOTE(tabeliukas @ 2015 03 05, 13:55)
sveikos,

paskaitinejau siuos ir praitos temos postus apie sia slapimtakiu bakteriogoline beda. pas mane ja irgi rado ir israse antibiotiku Fudanonins ant informacinio lapelio parasyta kad nescioms jy gerti draudziama nes gali pasireiksti kudikiu anemija todel as siuos gydytojos israsytus vaistus gerti tikrai bijau nes viena persileidima jau turejau ir netekti sio vaikelio as nenoriu.
todel noreciau kad patikslintu man tos mamos kurios gere siuos antibiotikus ar joms nepakenke? gal viski pradzioj bandyti gerti maziau pavojinga Uvamin ar geriau nezaist silpnesniai vaistais ?

Furadoninas ir uvaminas - tai tas pats vaistas (veiklioji medžiaga nitrofurantoinas), tik pirmas - senos kartos ir pigesnis, bet g. tureti pašalini poveikį -pykinimą, o antrasis naujos kartos (mažiau pašalinių poveikių), o veiksmingumas tas pats. Aš dar tik darysiuos šlapimo pasėlį už savaitės. Natrūralios priemonės "valančios" šlapimą - tai spanguolių ekstraktai, meškauogių arbata, petražolės ir pan., imt. higiena, ypač svarbu apsiplauti gerai pries tyrimo paėmimą. Ginekologai, manau, nesiūlytų nėščiai to vaisto, kuris kenkia vaisiui. O persileisti galima ir nuo bakteriurijos.
Papildyta:
Apie Uvamin radau info -
Uvamin retard nėštumo metu gali būti vartojamas tik tuo atveju, kai jis neabejotinai būtinas. Nėščiosioms 38-42 nėštumo savaitę, priešlaikinio gimdymo metu ar gimdymo metu, kai jau atėjęs laikas gimdyti, Uvamin retard vartoti negalima.
Atsakyti