QUOTE(tabeliukas @ 2015 03 05, 13:55)
sveikos,
paskaitinejau siuos ir praitos temos postus apie sia slapimtakiu bakteriogoline beda. pas mane ja irgi rado ir israse antibiotiku Fudanonins ant informacinio lapelio parasyta kad nescioms jy gerti draudziama nes gali pasireiksti kudikiu anemija todel as siuos gydytojos israsytus vaistus gerti tikrai bijau nes viena persileidima jau turejau ir netekti sio vaikelio as nenoriu.
todel noreciau kad patikslintu man tos mamos kurios gere siuos antibiotikus ar joms nepakenke? gal viski pradzioj bandyti gerti maziau pavojinga Uvamin ar geriau nezaist silpnesniai vaistais ?
Furadoninas ir uvaminas - tai tas pats vaistas (veiklioji medžiaga nitrofurantoinas), tik pirmas - senos kartos ir pigesnis, bet g. tureti pašalini poveikį -pykinimą, o antrasis naujos kartos (mažiau pašalinių poveikių), o veiksmingumas tas pats. Aš dar tik darysiuos šlapimo pasėlį už savaitės. Natrūralios priemonės "valančios" šlapimą - tai spanguolių ekstraktai, meškauogių arbata, petražolės ir pan., imt. higiena, ypač svarbu apsiplauti gerai pries tyrimo paėmimą. Ginekologai, manau, nesiūlytų nėščiai to vaisto, kuris kenkia vaisiui. O persileisti galima ir nuo bakteriurijos.
Papildyta:
Apie Uvamin radau info -
Uvamin retard nėštumo metu gali būti vartojamas tik tuo atveju, kai jis neabejotinai būtinas. Nėščiosioms 38-42 nėštumo savaitę, priešlaikinio gimdymo metu ar gimdymo metu, kai jau atėjęs laikas gimdyti, Uvamin retard vartoti negalima.