Įkraunama...
Įkraunama...

Sunkumai su tuštinimusi

QUOTE(inciukass @ 2009 09 30, 16:05)
mielos mamytes,
mano mazylei 2.5 metu.ji visiskai neturi apetito,geriam vitaminus ir vit c,bet jokio efekto.ka bepasiulyciau vis nenoru.arba jei pradedu maitinti jau pasisodinusi grieztai,tai isideda kasni i burna ir gali pravaikscioti valanda laiko,nei kramto nei ryja.po tris dienas gali vaikscioti nevalgiusi.pradedu saukti,tai ji sako,as pienuko valgau.vaisiu irgi nera megeja,kad nors sureli ar jogurta suvalgytu,bet ir ne.kartais rytais avizine kose dar pavalgo,bet tik kartais nes irgi labai greitai nusibosta.
ir turim problemele su tustinimusi,labai sunkiai iseina,arba iseina spirgiukais arba kai geras vyras.net baisu kaip uzpakaliukas neplysta.palengvinimui turim tokias klizmutes,bet kiek zinau jos nera gerai pastoviai naudoti.tai dabar pradejom gerti laktoze gal ji pades.
  padekit mamytes gal jus ir turejot tokiu problemu.aciu g.gif  verysad.gif

musu situacija panasi - apetitas prastas, nuolatinis viduriu uzkietejimas ir t.t.
viduriukai uzkietet pradejo nuo 2 menesio - tai iki pusmecio klizmos kasdien verysad.gif ir budavo visko - ir uzpakaliuko iplysimu verysad.gif tada itardami zarnos prailgejima paskyre dufalaka - jis tiko iki metu beveik, paskui nebeveike. Dabar, nuo metu geriam forlaka - ir jokiu problemu nebeliko - pakakoja kasdien is ryto. neisivaizduojat koks palengvejimas , po pusmecio klykimu ir klizmavimu kasdien. Dabar kakucio bedeles kaip ir pamirsom - liko tik nevalgumas. tai kartas nuo karto geriam bakterijas gerasias, kreona - kazkiek pagereja, bet trumpam. Kraujukas geras, tik svorio truksta( dabar 2.5 metu sveria 10 kg). Taip ir augam rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(inciukass @ 2009 10 02, 21:26)
mano vaikui kas liecia koses su uogiene tai neimanomas dalykas verysad.gif ,nes jei valgo kose tai tik pienuke virta ir sviestuku pagardinta ir su druskyte.o del grazinimo tai jai isvis vienodai  biggrin.gif .net baisu rasyti atrodo,kad manovaikas kazkoks keistas,paskaicius jusu komentarus 4u.gif
Papildyta:



Nieko nekeistas tas vaikas. Vieni mėgsta meno šedevrus, kiti ne. Maniškės išvis atsisakydavo net ragaut, jei uždėdavau kokių pagražinimų.
Atsakyti
Mums taipogi ne per seniausiai tokia pati problemele buvo iskilusi. Pora savaiciu tustindavosi spiriukais arba dideliu, skausmingai iseinanciu kakiu arba visai nesitustindavo. Nepadejo nei sultys nei slyvos. Issigandau kad tai nevirstu psichologine tustinimosi problema, taigi viena vakara padarem mikroklizmute, kad kamstis iseitu ir per vakarinius maitinimus pastoviai gauna Liveo Kids milteliu pokeli (savaites kursas). Sekancia diena 7 grudu kose + vienas saukstas sumaltu linu semenu. Duphalac 3 kartus per diena po 5ml. daug skysciu, sultyciu, vakare vel i kosyte linu semenu. Bei ramuneliu arbatos kad zarnynas nusiramintu. Kita diena kaip pradejo tustintis doh.gif Nuostabiai issivale zarnynas. Beje man paciai gastroenterologas sake, kad geresnes shluotos uz linu semenis nera. Dabar maitinames iprastai ir nebeleidziam viduriukams sitaip uzkieteti.
Atsakyti
Mes irgi ta problema turim.. Maciau mamos rase, kad obuolius naudoja, bet as skaiciau kazkur, kad obuoliai kietina. Pvz., kai viduriuojama, patariama obuolius ar ju sultis naudoti. Kazi kaip ten istikro yra g.gif
Maniskis be proto daug pieno geria, manau tas labai jam kietina. Reikes bandyti arbatos vietoj pieno ikisti gert daugiau ir dar cia patarimu prisrinkus gal kokiu slyvu kopoto isvirti.
Atsakyti
QUOTE(kytia @ 2009 10 26, 11:47)
Mums taipogi ne per seniausiai tokia pati problemele buvo iskilusi. Pora savaiciu tustindavosi spiriukais arba dideliu, skausmingai iseinanciu kakiu arba visai nesitustindavo. Nepadejo nei sultys nei slyvos. Issigandau kad tai nevirstu psichologine tustinimosi problema, taigi viena vakara padarem mikroklizmute, kad kamstis iseitu ir per vakarinius maitinimus pastoviai gauna Liveo Kids milteliu pokeli (savaites kursas). Sekancia diena 7 grudu kose + vienas saukstas sumaltu linu semenu. Duphalac 3 kartus per diena po 5ml. daug skysciu, sultyciu, vakare vel i kosyte linu semenu. Bei ramuneliu arbatos kad zarnynas nusiramintu. Kita diena kaip pradejo tustintis  doh.gif Nuostabiai issivale zarnynas. Beje man paciai gastroenterologas sake, kad geresnes shluotos uz linu semenis nera. Dabar maitinames iprastai ir nebeleidziam viduriukams sitaip uzkieteti.

Man atveze linu semenu,perskaiciau informacini lapeli ten parasyta,kad vaikui iki 6 metu isvis negalima duoti.o tau kas patare ar daktare rekomendavo? g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes. mes irgi turtim tokia beda jau nuo dvieju menesiu ir kankinames iki siol. dabar jau 2,5m. mergytei. maniske irgi nevalgo jokiu darzoviu ir vaisiu, net ziaugciot pradeda. ir siaip mazokai valgo isranki.

del duphalako.mes ji naudojame rytais po 5ml. padejo ir taip kelis men. ir nepasitare su daktarais nutarem nutraukti (buvo pradejusi tustintis kasdien), tai iskart pradejo nesitustinti po keturias dienas. paskui vos padarydavo.pasirodo jo negalima staiga nutraukti nes zarnynas priprates prie vaistu ir jam buna savotiskas sokas.nutraukti reikia per kokius du menesius arba menesi.mums pradejus nutraukineti vaikas po kelias dienas nesitustina ir taip jau neisivaziuojam i ta ritma tustintis kasdien jau tris menesius, nors jau reikejo sumazinti doze dar labiau.vesim i santariskes ir ziuresim ka sakys daktarai.

mums daktare sake kad kieteja tipo uztai kad nevalgo darzoviu su vaisiais. bet sakykim jei valgo visoki maista ir vis tiek tas pats, tai kokius tyrimus turetu atlikti gydytojai , kad issiaiskintu kodel uzkieteja nuolat viduriai? tiesa pilvo echoskopija yra daryta ir nieko blogo nerado. ir kaip jie daromi?
Atsakyti
Pirmas vaistas nuo uzkietejusu viduriu AVIZU KOSE. Super gerai veikia.Paskui Slyvos, dziovintos, mirkytos. Duodu ir ta vandenuka numirkytu slyvu isgert. Ir kivi gan gerai veikia.Tokiom vat priemonem ir vaduojames nuo kietu viduriu. O vargstam nuo gimimo. iki keturiu men tai tik su klizmutem darem o kai pradejom kosytes, tai truputi lengviau. Ir tiesa, pastebejau, ka maniskei pienas kietina vidurius.
Atsakyti
Laba 4u.gif ,


O Duphalak be recepto parduoda?
Atsakyti
o as turiu dukryte,kurios viduriukai kieti nuo pat gimimo,greiciausiai atsigime i mane,tai niekas nepadeda,viska ka jus rasete ir dupholac viska viska bandziau,niekas nekeicia...tiesiog jie tokie yra.Dabar stebiu tik tai kad ir kietai kakuti daro bet kad jis butu kiekviena diena.Si reikaliuka mums spartina vynuoges arba alyvuoges.Taip kiekviena mama turi savus metodus,nei slyvos nei obuoliai nei dar daug kas nedaro jokio ilgalaikio poveikio.O kaip man 4m mergytei isiulyt burokeliu sriubos kurios atsisako valgyt 100%?na bent kelis saukstus tai gal gal...pastebejau dar kad kiekviena diena dar duoti gerasias bakterijas,siuo metu tai braskines tabletytes.Mes kai buvom 1,5menesiuko pakakojom 2 kart per pusdieni ir supratau kad kazkas jau ne taip,nuo 4 pakakojimu mums buvo rastas roto virusas...O sunus visai kitaip...as net stebejausi kaip galima i diena po 3-4 kart ir normalu.Manau cia kiekvieno vaikucio organizmas kitoks,o mums mamytems reikia ismokti su juo elgtis..
As bandziau daugeli dalyku,pati sriubas viriau su garu puodu darzoves dariau,slyvu tyreles,obuolius keptus ir zalius,jokiu ryziu,vien aviziniu kose,selenas,avizu ir selenu,kiviu nes seklytes sujudina,melynes,visa tai pati esu bandzius ant saves,sriubas visokias...bet liko tik vynuoges ir alyvuoges arba microlaxs kai jau reikia medicininio isikisimo...
Papildyta:
QUOTE(Rola @ 2009 12 15, 23:06)
Laba  4u.gif ,
O Duphalak be recepto parduoda?

taip be
Atsakyti
QUOTE(necka @ 2009 12 15, 23:46)
Pirmas vaistas nuo uzkietejusu viduriu AVIZU KOSE. Super gerai veikia.Paskui Slyvos, dziovintos, mirkytos. Duodu ir ta vandenuka numirkytu slyvu isgert. Ir kivi gan gerai veikia.Tokiom vat priemonem ir vaduojames nuo kietu viduriu. O vargstam nuo gimimo. iki keturiu men tai tik su klizmutem darem o kai pradejom kosytes, tai truputi lengviau. Ir tiesa, pastebejau, ka maniskei pienas kietina vidurius.


Nenuostabu... smile.gif Visuose pieniškuose produkyuose, tame tarpe ir piene biggrin.gif yra kalcio... O kalcis kietina...
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(oriste @ 2009 12 16, 01:38)
o as turiu dukryte,kurios viduriukai kieti nuo pat gimimo,greiciausiai atsigime i mane,tai niekas nepadeda,viska ka jus rasete ir dupholac viska viska bandziau,niekas nekeicia...tiesiog jie tokie yra.Dabar stebiu tik tai kad ir kietai kakuti daro bet kad jis butu kiekviena diena.Si reikaliuka mums spartina vynuoges arba alyvuoges.Taip kiekviena mama turi savus metodus,nei slyvos nei obuoliai nei dar daug kas nedaro jokio ilgalaikio poveikio.O kaip man 4m mergytei isiulyt  burokeliu sriubos kurios atsisako valgyt 100%?na bent kelis saukstus tai gal gal...pastebejau dar kad kiekviena diena dar duoti gerasias bakterijas,siuo metu tai braskines tabletytes.Mes kai buvom 1,5menesiuko pakakojom 2 kart per pusdieni ir supratau kad kazkas jau ne taip,nuo 4 pakakojimu mums buvo rastas roto virusas...O sunus visai kitaip...as net stebejausi kaip galima i diena po 3-4 kart ir normalu.Manau cia kiekvieno vaikucio organizmas kitoks,o mums mamytems reikia ismokti su juo elgtis..
As bandziau daugeli dalyku,pati sriubas viriau su garu puodu darzoves dariau,slyvu tyreles,obuolius keptus ir zalius,jokiu ryziu,vien aviziniu kose,selenas,avizu ir selenu,kiviu nes seklytes sujudina,melynes,visa tai pati esu bandzius ant saves,sriubas visokias...bet liko tik vynuoges ir alyvuoges arba microlaxs kai jau reikia medicininio isikisimo...


drinks_cheers.gif
sutinku su mamyte!!! as taip pat viska isbandziauant saves ir galiausei paaiskejo jog mano kasa Z formos t.y uzsilenkusi ir nieko nepakeisi, visda bus ta problema... darzelio maisto taip pat nepriziuresi ir nenesi ten tyreliu o i kosias jau nei ziuret nenori o ypac burokelius ar kivius pamacius net nusipurto... musu geriauses vaistas siuo metu vandenukas bei vynuoges smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo supergaga: 01 sausio 2010 - 20:57