o kaip issirinkti prinokusi avokada?
Vakar pirkau, patiko, tik man atrodo nelabai prinokes buvo, kietokas toks.
Kuo minkštesnis, tuo labiau prinokęs

Saunuoles!!!
Jei avokado Lietuvoje pasisodinot
Mes turime lauke bet kol kas dar labai mazytis ir vaisiu neduoda
Asmeniskai man avokadas nera labai skanus, bet mano vyras ir jo seimyna tai dievina




QUOTE (Tynka @ 2004 05 19, 11:47) |
o kaip issirinkti prinokusi avokada? Vakar pirkau, patiko, tik man atrodo nelabai prinokes buvo, kietokas toks. |
Jei nusipirkot kietoka, prinomks namuose per keleta dienu kambario temperaturoje. Jei nori greiciau, sudek i popierini maiseli kartu su bananu, obuoliu ar pomidoru - sie vaisiai skatina nokina.
Jus cia vis rasinejat kaip skaniai
pacios valgot, o vat
ar galima
Maniskis
puse avokado kaip nieko suvalgo, bet daugiau bijau duot, nes nezinau ar tokiems leliams isvis jo galima





QUOTE (Tynka @ 2004 05 19, 10:47) |
o kaip issirinkti prinokusi avokada? Vakar pirkau, patiko, tik man atrodo nelabai prinokes buvo, kietokas toks. |
net nezinau kaip tiksliai aprasyti, bet viename gale avokadas turi kaip ir duobute- sukietejima, tai vat reikai paspausti aplink ta duobute ir turi buti tokio minkstumo, kaip ir nosies galiukas, bet tada valgyti reikai ta diena, nes kai pernoksta buna kaip kose.
QUOTE (Jorja @ 2004 06 30, 21:59) |
net nezinau kaip tiksliai aprasyti, bet viename gale avokadas turi kaip ir duobute- sukietejima, tai vat reikai paspausti aplink ta duobute ir turi buti tokio minkstumo, kaip ir nosies galiukas, bet tada valgyti reikai ta diena, nes kai pernoksta buna kaip kose. |
QUOTE |
Jei nusipirkot kietoka, prinomks namuose per keleta dienu kambario temperaturoje. Jei nori greiciau, sudek i popierini maiseli kartu su bananu, obuoliu ar pomidoru - sie vaisiai skatina nokina. |
Labai aciu uz patarimus


Aciu.... kiek receptu davet
o as jau norejau ieskot

Esu ir as gaminusi avokado salotu.Niam niam
Ir dar medeli nebloga uzsiauginau.Labai jau kokio 10cm
Didelis Jau puse metu jam



Dar vienos salotos:
0,5 raudono svogūno supjaustoma pusžiedžiais ir nuplikoma vandeniu,
1-2 pomidoras,
1 vidutinis avokadas,
0,5 citrinos sulcių,
fetos sūris arba brynza pagal skonį,
druska, cukrus, pipirai, bazilikas pagal skonį.
viskas gerai išmaišoma ir valgoma.
skanaus
0,5 raudono svogūno supjaustoma pusžiedžiais ir nuplikoma vandeniu,
1-2 pomidoras,
1 vidutinis avokadas,
0,5 citrinos sulcių,
fetos sūris arba brynza pagal skonį,
druska, cukrus, pipirai, bazilikas pagal skonį.
viskas gerai išmaišoma ir valgoma.
skanaus

QUOTE(janna @ 2005 04 13, 09:15)
Dar vienos salotos:
0,5 raudono svogūno supjaustoma pusžiedžiais ir nuplikoma vandeniu,
1-2 pomidoras,
1 vidutinis avokadas,
0,5 citrinos sulcių,
fetos sūris arba brynza pagal skonį,
druska, cukrus, pipirai, bazilikas pagal skonį.
viskas gerai išmaišoma ir valgoma.
skanaus
0,5 raudono svogūno supjaustoma pusžiedžiais ir nuplikoma vandeniu,
1-2 pomidoras,
1 vidutinis avokadas,
0,5 citrinos sulcių,
fetos sūris arba brynza pagal skonį,
druska, cukrus, pipirai, bazilikas pagal skonį.
viskas gerai išmaišoma ir valgoma.
skanaus

Niekad neplikau raudonojo svogūno. Jis ir taip nėra aitrus. O nuplikius visai lieka be skonio.
Čia dar tinka trintas česnakas ir kokie nors aitrūs prieskoniai (jei ne vaikams), pvz čili. Ir alyvuogių aliejukas.

