O medelio kaip užsimaniau....
Įdomu , kaip atrodo Avokado medelis?
Gal nuotraukytę įdėtum
Gal nuotraukytę įdėtum
Aš auginu avokadą. Paprastas toks medelis.Fotkes neturiu. Va čia yra tikras medis Persea americana
.. o as galvoju.. ko man taip patinka avokadai??..
organizmas, kaip visada, parodo ko jam norisi.. tik reikia isiklausyti..
O ta kaula reikia i zeme ikisti ir viskas?? BUvau girdejusi, kad reikia i vandeni pamerkti?? kaip ji pradeti auginti??
Noreciau pameginti...
O ta kaula reikia i zeme ikisti ir viskas?? BUvau girdejusi, kad reikia i vandeni pamerkti?? kaip ji pradeti auginti??
QUOTE(Aušrinė @ 2004 05 03, 10:06)
man irgi tai pats geriausias variantas
QUOTE(ausyte @ 2005 05 06, 12:14)
.. o as galvoju.. ko man taip patinka avokadai??..
organizmas, kaip visada, parodo ko jam norisi.. tik reikia isiklausyti..
Noreciau pameginti... 
Apie avokoda auginimą yra info va čia
http://www.supermama...opic=12628&st=0
Aš tai labai mėgstų avokadus deje žinau tik kelis receptus:
1.ĮDARYTAS AVOKADAS(mėgstamiausias)-
Perpjaunu išilgai avokadą ir išimu kaulą.
Įdarui:penkių pipirų mišinys(būtinai, čia vinis recepto
)apie 1 šaukštelį;
sojos padažas(šliūkštelti);
balz.acto truputį arba galima citrinos įspausti;
česnako kokios keturios skiltelės per spaustuką;
( galima dar citrinpipirių ir krapų,bet nebūtinai)
To sumakaluoto įdaro prikrėčiu vietoj kauliuko įabi puseles ir dar citrina ar actu apšlakstau patį avokadą. Įpač skanu kai šiek tiek ,, pasimarinuoja"
2. SALOTOS:
du avokadai kubeliais pjaustyti;
sauja virtų krevečių;
alyvuogių aliejaus ir citrinos įspausti bei visokių prieskonių - užpilui
1.ĮDARYTAS AVOKADAS(mėgstamiausias)-
Perpjaunu išilgai avokadą ir išimu kaulą.
Įdarui:penkių pipirų mišinys(būtinai, čia vinis recepto
sojos padažas(šliūkštelti);
balz.acto truputį arba galima citrinos įspausti;
česnako kokios keturios skiltelės per spaustuką;
( galima dar citrinpipirių ir krapų,bet nebūtinai)
To sumakaluoto įdaro prikrėčiu vietoj kauliuko įabi puseles ir dar citrina ar actu apšlakstau patį avokadą. Įpač skanu kai šiek tiek ,, pasimarinuoja"
2. SALOTOS:
du avokadai kubeliais pjaustyti;
sauja virtų krevečių;
alyvuogių aliejaus ir citrinos įspausti bei visokių prieskonių - užpilui
As avokada dazniausiai naudoju darant Guakamole padaza ir sumustiniams
Dar yra Paragaukite ir jus konkurse
Dar yra Paragaukite ir jus konkurse
As labiausiai megstu avokada paprastai: perpjauni, isimi kauliuka, paslakstau citrina, truputi svieziai maltu pipiru, druskos ir kabinu is puseles.
aš irgi mėgstu avokadus, bet paskutinius kelis kartus kai pirkau (žiemą), buvo kieti ir lyg truputį kartoki, nors palaikius truputį suminkštėjo, bet ne iki tiek kad būtų galima sutrinti. Perkant avokada jis turi būti minkštas ar nebūtinai? O gal perkat ne 'maximose' ?
labai skanu:
blenderyje sutrinti avokada. pagal skoni ispausti cesnako, citrinos sulciu, druskytes, pipiriuku ir majonezo pora saukstu. as dar priberiu virtu kreveciu kokia saujele. skaniausia valgyti su italiska duonele ar prancuzisku batonu...
blenderyje sutrinti avokada. pagal skoni ispausti cesnako, citrinos sulciu, druskytes, pipiriuku ir majonezo pora saukstu. as dar priberiu virtu kreveciu kokia saujele. skaniausia valgyti su italiska duonele ar prancuzisku batonu...