Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai-12

QUOTE(cezi @ 2010 03 24, 09:36)
F88 - kiti psichologinės raidos sutrikimai, bet gal tai tik neaiškiai parašytas trejetas?

Ne ne, Cezi, butent taip ir parsyta, kad kiti ps.r. sutrikimai. Tik as kazkaip nestudijavau to lapelio- neigalumo nesitvarkem, labiau rupejo su gydytoja pasisneket, padiskutuot. O kai suzinojau apie sanatorijas, tai ir issitraukiau ir ziuriu, kad pasikeitimu yra biggrin.gif Tik nelabai suprantu is tikruju kuom ta diagnoze skiriasi, cia gal reikstu, kad ji "susvelnejo"? O gal skyre tokia su kuria sanatorija nepriklauso lotuliukas.gif F80 isliko, o vietoj F83 atsirado F88 g.gif
Atsakyti
QUOTE(petrova @ 2010 03 24, 09:42)
Ne ne, Cezi, butent taip ir parsyta, kad kiti ps.r. sutrikimai. Tik as kazkaip nestudijavau to lapelio- neigalumo nesitvarkem, labiau rupejo su gydytoja pasisneket, padiskutuot. O kai suzinojau apie sanatorijas, tai ir issitraukiau ir ziuriu, kad pasikeitimu yra  biggrin.gif Tik nelabai suprantu is tikruju kuom ta diagnoze skiriasi, cia gal reikstu, kad ji "susvelnejo"? O gal skyre tokia su kuria sanatorija nepriklauso  lotuliukas.gif F80 isliko, o vietoj F83 atsirado F88  g.gif

Man kazkaip atrodo, kad ta diagnoze su F, pagal kuria kaip ir negalima i sanatorija vaziuot, kazkaip reabiletologai gali isskaidyti i tokius F, pagal kurias galima vaziuot. Sistemos nezinau.
Tai as jusu vietoje uzklasciau visu ka tik galima. Ir ne tik uzklausciau. birthday.gif essen.gif rolleyes.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(petrova @ 2010 03 24, 09:42)
Ne ne, Cezi, butent taip ir parsyta, kad kiti ps.r. sutrikimai. Tik as kazkaip nestudijavau to lapelio- neigalumo nesitvarkem, labiau rupejo su gydytoja pasisneket, padiskutuot. O kai suzinojau apie sanatorijas, tai ir issitraukiau ir ziuriu, kad pasikeitimu yra  biggrin.gif Tik nelabai suprantu is tikruju kuom ta diagnoze skiriasi, cia gal reikstu, kad ji "susvelnejo"? O gal skyre tokia su kuria sanatorija nepriklauso lotuliukas.gif F80 isliko, o vietoj F83 atsirado F88  g.gif

Panašu, kad taip doh.gif
Atsakyti
Na va, jau prasideda. Lukui jau sloga, gerklyte paraudusi. Gerai, kad turiu pasiemus su savim visokiu purskalu, tik gailiuosi, kad nepaemiau sirupu ten ivairiu turiu namie, nes kaip supratau, tai cia, sanatorijoj, prastai su vaistais. Daktare israse papildomas riebalines inhaliacijas su eukaliptu, kvarca nosytei ir gerklei, i drusku kambari dar vaikstom. Labai tikiuosi, kad jam tuom ir baigsis, kad pranes kazkaip pro sali rimtesni susirgima, bet as visa laika taip tikiuosi, o gaunasi... Labai vaikai cia serga, kam temperatura, kosti, snargliuoja. Kiti vemia, viduriuoja. Zodziu...
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2010 03 24, 13:17)
Na va, jau prasideda. Lukui jau sloga, gerklyte paraudusi. Gerai, kad turiu pasiemus su savim visokiu purskalu, tik gailiuosi, kad nepaemiau sirupu ten ivairiu turiu namie, nes kaip supratau, tai cia, sanatorijoj, prastai su vaistais. Daktare israse papildomas riebalines inhaliacijas su eukaliptu, kvarca nosytei ir gerklei, i drusku kambari dar vaikstom. Labai tikiuosi, kad jam tuom ir baigsis, kad pranes kazkaip pro sali rimtesni susirgima, bet as visa laika taip tikiuosi, o gaunasi... Labai vaikai cia serga, kam temperatura, kosti, snargliuoja. Kiti vemia, viduriuoja. Zodziu...

Mazeliui buvo paskutinis variantas. Tai praradom viena diena. Bet sanatorijoje siule ta diena pratesti. Bet mociute nusprende jos neimti, nes mazius jau baige liftininka uzknisti. doh.gif Tai pataupysim sanatorijos elektra. lotuliukas.gif
O mazoji mano su gerkle, sloga ir tempa vyrusine is darzo atitempe.
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2010 03 24, 13:14)
Panašu, kad taip doh.gif

Nu blin... As gi jau viska parasiau ka daryt reikia del sanatorijos. Kam nepavyko "sukramtyti" info, galit man i AZ rasyt.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2010 03 24, 13:14)
Panašu, kad taip doh.gif

Tai vat kazkaip pirma tokia mintis ir sove, nes kazkaip taip tyliai brukst ta nauja diagnoze, pirmakart kai F83 rase atsimenu aiskino kas kaip ir kodel. Nors esam didele pazanga padare, tai gal del to kazka keite, nezinau nezinau, tikrai keistai kazkaip...

QUOTE(Sviesioji @ 2010 03 24, 13:59)
Nu blin... As gi jau viska parasiau ka daryt reikia del sanatorijos. Kam nepavyko "sukramtyti" info, galit man i AZ rasyt.

Nezinau, man atrodo, kad mums ir su F83 reiktu dar pakovot, kad gaut ta sanatorija (nes kazkaip juk niekas neuzsimine, kad tokios galimybes yra), ir negalios neturim ir pazanga ta tikrai didziule, o dabar man isvis atrodo misija neimanoma. Tiek to, prie juros gyvenam, pasidarysim patys sau sanatorija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(petrova @ 2010 03 24, 14:39)
(nes kazkaip juk niekas neuzsimine, kad tokios galimybes yra), ir negalios neturim  ir pazanga ta tikrai didziule, o dabar man isvis atrodo misija neimanoma. Tiek to, prie juros gyvenam, pasidarysim patys sau sanatorija  biggrin.gif

Pirmame puslapyje pirmoje zinuteje surasiau pagrindines galimybes. Visu detaliu as irgi nezinau, nes dar ne viska isbandem.

As asmeniskai imsiu viska, kas priklauso. tongue.gif Valstybe pagal istatyma tikrai nemazai finansuoja neigaliukus. Problema tik tame, kad ne visi varzteliai toje sistemoje saziningai sukasi.
Atsakyti
QUOTE(ritatitas @ 2010 03 22, 23:49)
Bliamba, sorry uz ta zodi, as vistiek niekaip nesuprantu, uz ka tuos musu vaikucius ponas Dievulis taip skriaudzia schmoll.gif
O tai Jums daznai taip buna? Ir visada "sutvarkote" si reikala su vaistais?
Stiprybes Jums ir Matui-sveikatos.

Kol kas tą jo nevalgymą padeda sukontroliuoti vaistai. Matas nuo vakar pradėjo valgyti, tai ir aš atsikvėpiau. Tokios maisto baimės paūmėja pakeitus aplinką, pasikeitus kasdieniniai dienotvarkiai ir panašiai.Jis tą baimę turi visada, bet alkis nugali ir jis valgo. Kai baimė paūmėja- tenka gelbėtis vaistų pagalba. Aš suprantu, kad mūsų vaikai turi įvairiausių baimių, bet gyvybei jos nepavojingos, tik mus išmuša iš pusiausvyros. O baimė maistui- tai tikrai kažkas baisaus...Jis visada prieš pradėdamas valgyti maistą apuosto, paklausia, kas jį gamino, ar yra tokį patiekalą ragavęs anksčiau, ar jam nieko tada nenutiko, koks produktų galiojimo laikas, svečiuose nevalgo visiškai nieko. Ir tai vyksta kiekvieną dieną...
Atsakyti
GAL ŽINOTE doc. UTKAUS kabineto telefoną? help.gif help.gif help.gif
Nes taip ir išvažiuosiu į UK nesužinojusi vaiko tyrimų rezultatų.

Internete pasikuičiau, tai radau du telefonus skirtinguose šaltiniuose ir dar e-mailo adresą, gal sakau parašyti jam g.gif , nes jis pats tai žadėjo e-mailu atsiųsti rezultatus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 24 kovo 2010 - 20:42
Na štai, parašiau profesoriui (pasirodo, jis nebe docentas g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 24 kovo 2010 - 21:04
QUOTE(Ice @ 2010 03 24, 21:36)
GAL ŽINOTE doc. UTKAUS kabineto telefoną?  help.gif  help.gif  help.gif
Nes taip ir išvažiuosiu į UK nesužinojusi vaiko tyrimų rezultatų.

Internete pasikuičiau, tai radau du telefonus skirtinguose šaltiniuose ir dar e-mailo adresą, gal sakau parašyti jam  g.gif , nes jis pats tai žadėjo e-mailu atsiųsti rezultatus  g.gif

868776407 Dar nei karto neteka prisiskambinti. Tai dabar ir nesuku sau plauciu. Vaziuoju tiesiai i Santorus. Siaip as irgi rezultatu laukiu. Bet buvau gal prie 2 savaites, tai greit nevaziuosiu. Gal po menesio kokio.

Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 03 24, 22:00)
Na štai, parašiau profesoriui (pasirodo, jis nebe docentas  g.gif )

Nu va gerai, kad užsiminei, o tai visai pamiršau apie genetinius tyrimus už šitos savo valakitos

Buvau šian pas taip vadinamą psichiatrę siuntimo, ji vėl man pradėjo skleist savo marazmus apie vidutinį protinį atsilikimą, mano nervai neatlaikė doh.gif susipykom liepė ateit penktadienį, kai ji susiorentuos ką daryt, o įdomiausia tai, kad nors ji kovo pradžioj rašė mum dok kortelėj nėra jokio įrašo apie tai (paskutinis užfiksuotas vizitas 2008m) ir ji nežino nei ką rašė tada nei ką rašyt dabar iš manęs reikalauja kopijos, kurios aš kaip ir neketinu jai duoti
Atsakyti