Įkraunama...
Įkraunama...

kas iš mamų yra psichologės?

Na va, jau beveik mėnesį bandau suderint atrodo nesuderinamus dalykus - darbą organizacinės psichologijos srity ir mokyklos psichologės pareigas smile.gif Su antru variantų dar kol kas daugiau klausimų, nei atsakymų, bet manau po truputį situacija keisis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Wild Cherry @ 2011 11 20, 16:29)
Na va, jau beveik mėnesį bandau suderint atrodo nesuderinamus dalykus - darbą organizacinės psichologijos srity ir mokyklos psichologės pareigas smile.gif Su antru variantų dar kol kas daugiau klausimų, nei atsakymų, bet manau po truputį situacija keisis  rolleyes.gif

Labai idomu, o kaip sekesi rasti darba mokykloje? As vis pasvarstau apie tokia galimybe, bet issilavinimas tai verslo psichologijos... Ar nereikalauja grieztai pedagogines psichologijos?
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 11 21, 10:04)
Labai idomu, o kaip sekesi rasti darba mokykloje? As vis pasvarstau apie tokia galimybe, bet issilavinimas tai verslo psichologijos... Ar nereikalauja grieztai pedagogines psichologijos?

Dėl tų reikalavimų tiksliai nežinau, bet kiek girdėjau svarbiausia psichologinis išsilavinimas. Dėl darbo radimo, tai nei aš jo ieškojau nei ką - tai jis mane rado biggrin.gif Laiminga ir patenkinta visu etatu dirbau personalo imonei ir net negalvojau kazka keist. Mokyklai, kurioje mokiausi, savivaldybe patvirtino puse psichologo etato, o kadangi ten zinojo, jog studijavau si dalyka man ta vieta buvo pasiulyta pirmiausiai. Po ilgu svarstymu, dvejoniu, ir nemazu nervu is personalo imones vadovybes puses galiausiai viska susiderinom smile.gif kol kas nesigailiu - kaip bus toliau, tik laikas parodys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wild Cherry @ 2011 11 21, 21:48)
Dėl tų reikalavimų tiksliai nežinau, bet kiek girdėjau svarbiausia psichologinis išsilavinimas. Dėl darbo radimo, tai nei aš jo ieškojau nei ką - tai jis mane rado  biggrin.gif  Laiminga ir patenkinta visu etatu dirbau personalo imonei ir net negalvojau kazka keist. Mokyklai, kurioje mokiausi, savivaldybe patvirtino puse psichologo etato, o kadangi ten zinojo, jog studijavau si dalyka man ta vieta buvo pasiulyta pirmiausiai. Po ilgu svarstymu, dvejoniu, ir nemazu nervu is personalo imones vadovybes puses galiausiai viska susiderinom smile.gif kol kas nesigailiu - kaip bus toliau, tik laikas parodys smile.gif

Aišku smile.gif Labai įdomu bus, kai jau galėsite palyginti abu darbus. Koks pirmasis įspūdis iš mokyklos, turbūt nelengva?
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 11 22, 09:30)
Aišku smile.gif Labai įdomu bus, kai jau galėsite palyginti abu darbus. Koks pirmasis įspūdis iš mokyklos, turbūt nelengva?

Na man kol kas organizacine psichologija vistiek artimesne rolleyes.gif Mokykla yra nedideliam miestely, tad problemu oi kiek... Jau vien tai, kad psichologas cia kaip ateivis - kazkas neaiskaus ir gasdinancio lotuliukas.gif Jei anksciau mokytojai gasdino, kad ves pas direktoriu ar pas pavaduotoja, tai kai tik atejau pradejo vaikus gasdint, kad ves pas psichologe. Na buvau pakraupus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Wild Cherry @ 2011 11 22, 18:20)
Na man kol kas organizacine psichologija vistiek artimesne  rolleyes.gif  Mokykla yra nedideliam miestely, tad problemu oi kiek... Jau vien tai, kad psichologas cia kaip ateivis - kazkas neaiskaus ir gasdinancio  lotuliukas.gif  Jei anksciau mokytojai gasdino, kad ves pas direktoriu ar pas pavaduotoja, tai kai tik atejau pradejo vaikus gasdint, kad ves pas psichologe. Na buvau pakraupus  doh.gif

Mano kelios drauges kur dirba mokyklose, visos ta pati sako. Pas psichologa eiti - bausme.... Bet jos po truputi situacija keicia, visu pirma dirbant su mokytojais ir administracija.
Atsakyti
Ar visada reikalingas tevu sutikimas konsultuojant vaikus (pvz mokykloje)? Gal yra kokios isimtys ar amzius nuo kada jis nebutinas?

Pati kol kas visada imu, bet mastau - juk kazkada gali buti situacija, kai jo gauti nepavyks. Kaip tada?
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2011 11 22, 23:09)
Ar visada reikalingas tevu sutikimas konsultuojant vaikus (pvz mokykloje)? Gal yra kokios isimtys ar amzius nuo kada jis nebutinas?

Pati kol kas visada imu, bet mastau - juk kazkada gali buti situacija, kai jo gauti nepavyks. Kaip tada?

Tėvų ar teisėtų vaiko atstovų sutikimas būtinas. Mano žiniomis, jeigu vaikas yra 16m. ir daugiau tada dėl sutikimo lanksčiau galima žiūrėti, t.y. nebūtinai jį imti. Bet... Maža kas gali nutikti konsultacijų eigoje, todėl aš visada imu tėvų sutikimą, kad pagalbos teikimas vaikui būtų teikiamas pagal sutikimą.

Apie kokias situacijas kalbate, kai sutikimo negalima gauti?
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2011 11 23, 20:51)
Tėvų ar teisėtų vaiko atstovų sutikimas būtinas. Mano žiniomis, jeigu vaikas yra 16m. ir daugiau tada dėl sutikimo lanksčiau galima žiūrėti, t.y. nebūtinai jį imti. Bet... Maža kas gali nutikti konsultacijų eigoje, todėl aš visada imu tėvų sutikimą, kad pagalbos teikimas vaikui būtų teikiamas pagal sutikimą.

Apie kokias situacijas kalbate, kai sutikimo negalima gauti?

Kai vaika siuncia konsultuotis Vaiku teisiu skyrius.
Atsakyti
merginos, kurios dirbate su mokinukais ir ju tevais. gal galit perkomenduoti is savo patirties kokia knyga vertetu pasiulyti skaityti tevams, kad galetu keisti bendravimo kokybe, suvoktu vaiku manipuliavimo tevais aspektus. zodziu kazka tokio panasaus...

aciu 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif , as ne psichologė, tiesiog turiu šiemet šią discipliną ir ant nosies egzaminai, o as nesusitvarkau su vienu klausimėliu. Gal žinot " kokią kalbą vadiname "žodžiu be žodžių"? gal čia kalbama apie neverbalinę kalbą? žinau, kad čia kažkas elementaraus, bet niekur nerandu informacijos. Busiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2012 01 04, 16:25)
Laba diena 4u.gif , as ne psichologė, tiesiog turiu šiemet šią discipliną ir ant nosies egzaminai, o as nesusitvarkau su vienu klausimėliu. Gal žinot " kokią kalbą vadiname "žodžiu be žodžių"? gal čia kalbama apie neverbalinę kalbą? žinau, kad čia kažkas elementaraus, bet niekur nerandu informacijos. Busiu labai dėkinga 4u.gif

įtariu, kad terminas yra verstas iš kažkokios užsienio kalbos. Jeigu taip, gal turite terminą originalo kalba?
Atsakyti