Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada vaikutį pradėjote maitinti košytėmis

Med.literatūroje rašo, kad neišnešiotukams geležies atsargos išsenka maždaug apie 4 mėn., o gali ir dar anksčiau. Maitinamiems MP, primaitinti anksčiau nei 6 mėn. nebūtina.
Mano sūneliui po BCG vakcinos, supūliavo limfmazgis. Neaišku ar nuo to, bet labai greitai pradėjo kristi hemoglobinas. Nuo 120 iki 82 nukrito per mėn. verysad.gif Gėrėm Hemofer lašiukus, pradėjom valgyti mėsytės ir po truputį kraujukas sustiprėjo (iki 102). Tik nuo geležies labai užkietėjo viduriukai sad.gif
Atsakyti
mano mažyliui jau 3mėn tai net nežinau ar gerai darau,bet pradėjau maitinti hipp'io košytėmis,nes mišinėliu jam jau per mažai... g.gif kai kurios mamos sako,kad reikia duoti jau tuos mišinėlius kurie skirti nuo 6mėn.,bet aš bijau rizikuo,juk atrodo jis toks maziukas dar............ rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Simona Stackunaite @ 2007 12 22, 20:16)
mano mažyliui jau 3mėn tai net nežinau ar gerai darau,bet pradėjau maitinti hipp'io košytėmis,nes mišinėliu jam jau per mažai... g.gif  kai kurios mamos sako,kad reikia duoti jau tuos mišinėlius kurie skirti nuo 6mėn.,bet aš bijau rizikuo,juk atrodo jis toks maziukas dar............ rolleyes.gif

Na nezinau ar gerai kiekviena mama daro taip kaip jai atrodo teisingiausiai as tai pradejau primaitintinuo 4men ir tai galvoju kad per anksti man irgi atrode kad mazyle neprivalgo bet kazin ar taip buvo ji daznai pradejo pabudineti nakti valgyti tai nutariau kad neprivalgo o dabar jau valgom viska ir tikrai nemazai bet nakti prabunda valgyti labai daznai manau ne tiek jai valgyti reikia kiek nusiraminimo kai ikusi papa nurimsta ir vel miega. Tai manau kad tikrai neverta skubeti su primaitinimu nu nebent tikrai matai kad tavo kudikis alkanas bet dabar gydytojai pataria primaitinti tik nuo 6men. nes vaiko skrandukas tik tada yra pasiruoses kitam maistui.
Atsakyti
Minimalus primaitinimo amžius yra 4mėn, o iki 6mėn tai reikia daryti pasitarus su gydytoju. Tiek duodama vėlesnius mišinukus, tiek maitindama košėmis galite pakenkti. Be to, kiek mačiau, visos košės ir tyrelės yra minimum nuo 4mėn, tai ką tu duodi?
Duok dažniau ir daugiau mišinuko, spėsi dar primaitinti.
Atsakyti
as tai mazdaug tik nuo 6 menesiu pradejau primaitint po biski, o siaip tai nuo 7 menesiu normaliau koses valgom, o dabar mums 10 menesiu ir dar valgom mamos pienuka 4u.gif
Atsakyti
Primaitint pradejome nuo 3menesiu ir 2savaiciu. Pradzioj tik pietums duodavau puse indelio darzoviu tyreles, o vakare pora sauksteliu vaisiu tyreles...ir viskas kuo puikiausiai.Nuo 4 menesiu gydytoja liepe duot kosytes ir ne tas kur parduotuvese pardavinejamos, o virt namuose ir maitint... Mano mazylis tikras drakoniukas, valgo kaip 6menesiu ir jeuciasi labai gerai...Miega daug ramiau.
Atsakyti
manosios niekaip nejo priversti valgyti kosytes,vien mamos piena valge beveik iki metu.Nuo 10 menesiu tik paragauti kosiu pradejo doh.gif .Ir galejau daryt nors tu ka biggrin.gif ,net gydytojams nepavyko,vat uzsispyrele turejau g.gif
Atsakyti
Pradėjom beveik penkių mėnesių nuo bulvytės. Labai nevalgė, tai dariau su mišinuku.
Atsakyti
mes pradejom nuo 4 menesiuku nuo darzoviu tyreliu... mirksiukas.gif
Atsakyti
jei maitini misinuku, td nuo 4men galima jau pradet ragaut "rimtesnio" maistelio 4u.gif siaip geriausia tartis su gydytoja..
Nors as tai del mytybos klausimu i gyd nesikreipiau schmoll.gif tiesiog klausydavau seseles arba kitu mamu patarimu(tik ne savo mamu ar anytu ir pan..) tai darzoves jau nuo 5men pradejom ragaut.. MP nebeuzteko..
Atsakyti
mus ka tik pries keles savaites konsultavo vaiku gyditoja: iki 6 men vaikuciui svarbiausia yra mamos pienukas. bet primaitint reiktu nuo 4 men, bet pirma duoti pieno o po to darzovynes, o nuo 6 men atvirksciai kosytes o veliau pienukas. na ir mum siule geriau namie darytus duot
Atsakyti
Aš manau, kad mišinukus reikia duoti pagal tam skirtą amžių.Mes košytes pradėjom valgyti apie penktą mėnesį, o varškytės pabandėm šiek tiek anksčiau.
Atsakyti