Keletą receptukų radau
Bananiniai ledai (be žalių kiaušinių)
3 labai gera prinokę bananai
100g cukraus
350ml pieno
100ml grietinėlės
Visą sudėti į blenderį ir sutrinti iki vienalytės masės. kad nebūtų grumulėlių - perkošti per sietelį. Sudėti masę į ledų gaminimo mašiną ir palikti sukti ~ 30 min.
Arba supilti masę į indą ir pastatyti šaldymo kameroje ~ 4 valandoms ir kas 20-30 min vis išimti bei pamaišyti, kad ledai tolygiai šąltų ir nesusiformuotų ledo kritaliukai.
Prieš ragaujant ledus patiekti su šokolado drožlėmis ar kokiu gardžiu užpilu.
Galima varijuoti su įvairaus riebumo grietinėle bei pienu. (tai gali būti ir 35% ir 15% riebumo grietinėlė)
Kad masė būtų kreminės konsistencijos, galima cukrų pakeisti cukraus pudra.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Karamelizuotų bananų ledai (be žalių kiaušinių)
iš David Lebovitz knygos "The Perfect Scoop"
4 asmenims
3 labai gerai prinokę bananai
70 g de rudojo cukraus
15 g pusiau sūraus arba paprasto sviesto
375 ml pieno
1 val.š. cukraus
½ arb. š. vanilės ekstrakto
2 arbat. š. citrinos sulčių
Citrinos žievelė
¼ arbat.š. smulkios druskos
Įkaitinti orkaitę iki 180 °C ar 200°C .
Bananus nulupti, ir supjaustyti 2 cm storio riekelėmis.
Sudėti bananų riekeles ant skardos pabarstyti rudu cukrumi ir ant jų sudėlioti mažais gabaliukais sujaustytą sviestą.
Išmaišyti tada pašauti į orkaitę nuo 30 iki 35 min. karts nuo karto pamaišant.
Bananai turi būti gražiai paskrudę (aukso spalvos) ,o išsiskyrusios sultys pakankamai tirštos.
Sudėti iškeptus bananus ir sultis į blenderį, supilti pieną, cukrų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis bei tarkuotą jos žievelę ir druską. Visą sutrinti iki vientisos masės.
Supilti gautą masę į dubenį (pageidautina su snapeliu), uždengti ir palikti atvėsti kelioms valandoms.
Prieš pilant mišinį į ledų gaminimo mašiną , masę permaišyti, mat masė pakankamai tiršta.
Iš ledų gaminimo mašinos sušaldytą masę sukrauti į sandarų indą ir laikyti šaldiklyje iki patiekimo.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Marokietiški bananų ledai (be žalių kiaušinių)
■250 g bananų
■100 g grietinėlės
■50 g cukraus pudros
Paruošimas :
Išplakti grietinėlę iki standumo, pabaigoje suberti cukraus pudrą ir vėl paplakti. Sudėti į tyrelę sutrintus bananus ir viską gerai išmaišyti iki vientisumo. Supilti į indą ir palikti šaldymo kameroje 6 valandoms. Patiekti labai šaltus ledus.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Bananiniai ledai (be žalių kiaušinių)
* 2 bananai
* 1 indelis vanilinio jogurto
* 1 valg. š. medaus
* 100ml grietinėlės
Nulupti ir gabaliukais supjaustyti bananus, sudėti juos į blenderį kartu su medumi, grietinėle bei jogurtu ir viską gerai pertrinti.
(mano komentaras: aš prieš tai išplakčiau grietinėlę, atskirai sutrinčiau bananus į tyrelę ir tada viską sumaišyčiau) Gautą vienalytę masę supilti į indą ir palikti šaldymo kameroje per naktį. Patiekti apipylus šokolado padažu.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Bananų ledai su Haribo saldainiais (su kiaušiniais)
3/4 litro pieno
250 g Haribo saldainiais-bananais
6 kiaušinių tryniai
2 gerai prinokę bananai
Užkaitinti inde pieną, sudėti į jį Haribo bananinius saldainius ir palikti, kad išsilydytų - užvirinti ir iš karto nukelti nuo ugnies.
Kitame inde išplakti trynius, tada sudėti trintus bananus.
Vėl kaitinti pieną su ištirpusiais haribo saldainiais iki užvirimo, užvirusį pieną po truputį supilti paplakant į trynių ir bananų masę.
Gautą mišinį perpilti į kaitinimo indą ir kaitinti ant silpnos ugnies pamaišant mediniu šaukštu ar mentele - kai šaukšto ar mentelės paviršius pasidengs plėvele - pats laikas indą nukelti nuo ugnies ir atvėsinti.
Atvėsusią masę sukrauti į ledų gaminimo mašiną ir pastatyti šaldyti.
Galima šaldymo eigoje sudėti keletą mažų banano gabaliukų.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Bananiniai ledai su kokoso pienu (be žalių kiaušinių)
reikia:
3 bananai
200 g de kokoso pieno
100 g de pieno
40g de smulkaus cukraus
Paruošimas:
Sutrinti mikseriu bananus, kokos pieną, pieną ir cukrų ir viską sudėti į ledų šaldymo mašiną.
Arba kitas būdas: Paruošimas su Thermomix :
iš anksto:
supjautyti 3 bananes ir juos sušaldyti šaldymo kameroje.
supilti 200 g de kokoso pieno į ledukų formeles dans les bacs à glacon
kitą dieną:
Thermomix'u sutrinti sudėtus šaldytus bananus, kokoso pieno ledukus, 100 gr pieno ir 80 gr smulkaus cukraus. Gretis : nuo 6 ki 10 per 2 minutes
------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaldytas bananinis kremas (be žalių kiaušinių)
reikia:
4 labai gerai prinokę bananai
250 cl šaltos grietinėlės
100g cukraus
2 maišeliai vanilinio cukraus
1 citrinos sulčių
Paruošimas :
Sutrinti visus ingriedientus ir palikti šaldymo kameroje 1 valandai.
Tada sukrauti masę į ledų šaldymo mašiną ir vėl joje šaldyti ~ 30 min.
Kad ledai būtų kietesni, sudėti gautą masę į indą ir palikti šaldymo kameroje.
Ledus galima dekoruoti praline, džiovintais bananų gabaliukais, kapotais graikiškais riešutais ir šokolado užpilu.
Idėja: Galima bandyti grietinėlę pakeisti kokiu kokoso pienu
------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaldytas bananų kremas - EKSTRA. (be žalių kiaušinių)
pats tas tiems, kas skaičiuoja kalorijas
4 asmenims reikės:
5 - 6 maži gerai prinokę bananai
2 maišeliai vanilinio cukraus
Nulupti bananus ir juos suvynioti į maistinę plėvelę - palikti šaldymo kameroje visai nakčiai.
Kitą dieną išimti bananus iš šaldymo kameros ir palikti 20 minučių prieš juos pjaustant gabaliukais.
Supjautytus bananų gabaliukus sudėti į blenderį ir su vaniliniu cukrumi gerai viską sutrinti suplakti.
Patiekti iš karto.
Šis šaldytas kremas yra itališkų ledų konsistencijos
-----------------------------------------------------------------------------------------------
pati dar nesu išbandžiusi šių recepukų, bet paskutinį tai dar šiandien išbandysiu