Sirupas visiems šerbetams- pagrindas1 l vandens
650 g cukarus
200 g gliukozės
1. Supilti vandenį į puodą, suberti cukrų srovele.
2. Supilti gliukozę
3. Užvirti.
4. Vos tik užverda dar 3-4 minutes palikti ant ugnies, kol cukrus pilnai iš tirspta - tada nukelti nuo ugnies. Palikti atvėsti prieš naudojimą.
------------------------------------------------------------------------------------------------
dar
vienasReikia:
■ 500 g cukraus
■ 1/2 l vandens
Paruošimas:
■ Užvirti vandenį ir cukrų vis pamaišant mentele iki cukrus pilnai ištrips.
■ Užvirus nuimti nuo ugnies.
■ Atvėsinti.
Galima laikyti iki 15 dienų šaldytuve sandariame inde
____________________________________________________________________
O čia
bendras visiems:
1L vandens + 1 kg cukraus + 1 citrinos sulčių.
Vaisių ir sirupo porporcijos priklauso nuo pasirenkamų vaisių rūgštingumo:
Jei vaisiai ar uogos rūgščios ( pvz. citrina, ananasas, apelsinai, avietės, kivi, raudonieji serbentai ir pan. ..), tai naudojams didenis kiekis sirupo.
Jei švelnūs (pvz.: braškės, abrikosai, bananai, melionai, papaja, vyšnios, persikai ir pan. ...) tai imamas toks pats santykis vaisių 1 = 1 cukraus.
Paruošimas:
Cukrų ištirpitni vandenyje, kai cukrus pilnai ištirpsta, kaitinti iki virimo ~ 1 min dar pavirti ir labai greitai atvėsinti ( pvz. indą su sirupu įstatyti į kraiuklę pilną ledinio vandens ir dar su ledukais

)
Paruošti vaisius : juos sutrinti , perkošti per sietelį.
Gautą tyrę /sultis sumaišyti su paruoštu atvėsusiu sirupu.
Galiausiai gautą masę sudėti į indą ir šaldiklį kas 5-10 min vis pamaišant. Arba 5 minutes pašaldyti šerbeto gaminimo mašinoje.
Naminis šerbetas sušąla, sukietėja labai greitai. Ir jį reiktų suvartoti greitai, jis netinkamas ilgam laikymui.
Beje, yra ne tik saldžių šerbetų - galima pasigaminti sūrių

pvz.: pomidorų, avokado, burokėlių...
Taip pat ir aromatingieji šerbetai ( iš žolelių): mėtos, levandos, rozmarino, liepžiedžių.....)
bei su alkoholiu
šaltinis