QUOTE(ssanta @ 2010 06 26, 22:35)
Sekanti karta taip reiks daryti nes tikrai rieboka gavosi, o kur pagaminta karamele laikot saldytuve ar ne?
agam, šaldytuve

vos iš traukus ji būna kietoka, o palaikius kambario temperatūroje - suminkštėja ir tampa labai tąsi
QUOTE(Jofky @ 2010 06 27, 09:54)
O kaip gaminat karamelę?
kaip namie pasigaminti karamelę, receptukų rasi šioje temoje :
Karamelė
QUOTE(Jofky @ 2010 06 27, 09:54)
Dar sugalvojau išbandyt kavos skonio ledų, gal turit kas receptą tokį? ....
Kavos ledai
2-4 asmenims
Ko reikia:
200 ml de grietinėlės
1 puodelis stiprios kavos
1 pokelis vanilinio cukraus
100 cukraus
1 žiupsnis druskos
Ruošimas:
Išplakti grietinėlę iki standumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti kavą bei žiupsnį druskos. Po to viską sudėti į ledų gaminimo mašiną ir pastatyti 30 min sukti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kavos ledai
ruošimas : 15 min
reikia:
500 ml šviežio pieno,
3 valg. š. tirpios kavos
6 kiaušinių tryniai
200 g cukraus
200 ml plaktos grietinėlės
1. Inde užvirti pieną. Įpilti tirpinios kavos, po to visą perkošti.
2. Kitame inde lengvai išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, ir po truputį supilti į verdantį kavos-pieno mišinį - kaitinti iki 83 °C, taip kaip gaminant angliškąjį kremą, atidžiai stebint kad neužvirtų.
3. Palikti pilnai atvėsti įstačius į indą pilną ledukų - vėliau atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
4. Sudėti į ledaines, patiekti papuoštus su keliomis kavos pupelėmis.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kavos šerbetas
3-4 rutuliukams
- 100 g cukraus
- 1 valg. š. stiprios kavos arba 2
nubraukti arbat. š. tirpios kavos
- 1/2 arbat. š. amareto cuillère à café d'amaretto (au goût en fait)
- 25 g kaišinio baltymo ( čia mažiau nei 1 vid. dydžio kiaušinio baltymas)
Paruošimas:
Puode ant silpnos ugnies Ištirpinti cukrų 100 g vandens. Palikti sutirštėti ( turi gautis lyg sirupo konsistencijos) , supilti kavą, tada supilti amareto ir palikti atvėsti. Vėliau atsargiai įmaišyti išplaktą kiaušinio baltymą ir pastatyti į šaldiklį - karts nuo karto paplakant šakute arba mikseriu.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kavos semifreddo
"...tai gan lengvi ledai (be jokių kristaliukų), kurie perdaug nesukietėja ir galima juos valgyti iš karto ištraukus iš šaldymo kameros - (nereikia laukti 10 minučių kol suminkštės)"
6 asmenims:
*2 kiaušinio baltymai
*8 amaretti itališki sausainiai (manau galima kokiais kitais pakeisti)
*250 ml grietinėlės
*1,5 valg. š. ekspreso tirpios kavos
*90 g cukraus pudros
*paprastos kakavos miltelių
*truputį šokolado papuošimui
viso ruošimo laikas : 260 min
ruošimas:
1. 1/5 valg. š. verdančio vandens užpilti tirpią kavą ir palikti pilnai atvėsti.
2. sutrupinti sausainius. išplakti kiaušinio baltymus iki standumo (be druskos)
3. sumaišyti atšalusią kavą, grietinėlę ir cukraus pudrą - viską gerai išplakti mikseriu - po to suberti trupintus sausainius.
4. su mentele atsargiai į masę įmaišyti išplaktus kiaušinio baltymus.
5. gautą masę supilti į silikoninę formą ( arba tiesiog į kokį plastininį maišelį) ir palikti šaldiklyje nemažaiau nei 4 valandoms.
Patiekti apbarstytus šokolado gabaliukais arba kavos pupelėmis.