Nežinau tikrai kokią merino vilną man davė čiupinėti ir ji buvo aštri, bet šiandien nusipirkau merino vilnos minkštutės ir švelnios "gerose akyse" - brangininkai jie, na bet ką darysi. Vienoms kelnytėms pirkau ten, kitoms pirksiu kitur.
QUOTE(NAJA @ 2010 06 16, 16:55)
Nežinau tikrai kokią merino vilną man davė čiupinėti ir ji buvo aštri, bet šiandien nusipirkau merino vilnos minkštutės ir švelnios "gerose akyse" - brangininkai jie, na bet ką darysi. Vienoms kelnytėms pirkau ten, kitoms pirksiu kitur.
kazin ar ji sulaikys dregme... nu bet gal

turiu as irgi merino vilnos, kuri skirta leliukams- svelnute minsktute.. bet labai ploni siuliukai ir net minties nebuvo is jos megzti kelnes... man atrodo, ji apdirbta kaip tik imanoma, tai kas ten dregme gali sulaikyt?

na, nusimegsit, pabandysit ir pasakysit

Tai kad daug kas būtent iš jos ir mezga kelnytes
Tai iš kosiūlot megzti jūs?

Tai iš kosiūlot megzti jūs?
QUOTE(NAJA @ 2010 06 16, 18:22)
As mezgiau is situ http://www.rasakila....lai-100-gr-.htm
paciupinejus, jie nera svelnus (ypac palyginus su tais BABY), bet isskalbus pasvelneja. zinau, kad mezga dar ir is vilnos... nu ten tai jau tikrai turetu but siurkstus.
QUOTE(hela77 @ 2010 06 16, 18:45)
As mezgiau is situ http://www.rasakila....lai-100-gr-.htm
paciupinejus, jie nera svelnus (ypac palyginus su tais BABY), bet isskalbus pasvelneja. zinau, kad mezga dar ir is vilnos... nu ten tai jau tikrai turetu but siurkstus.
Tai čia irgi ta pati merinosų vilna, tik aš pirkau ne ekologišką. O blogiausia, kad sumokėjau brangiau nei jūs už ekologišką

as turiu nusimezgusi plonytes merino vilnos kelnytes, sulaiko jos visai neblogai, o vienas visai plonytes trupurti paveliau, tai isvis super dalykas gavosi
, aisku storos gal ir geriau sulaiko, bet su plonom zymiai mazesnis uzpakaliukas, o dabar dar vasara, tai nesinori man labai storu, vis zadu dar kokias plonytes mezginiuotas nusimegzt
...

Mamytes, sakykit, o kiek "matkiuku" siulu reikia vienom kelnytem?
Kaip tik ruosiames pradet naudot daugkartines sauskelnes, vienas vilnones kelnytes isigijom naujas, bet ju vienu neuzteks, tai sakau, reikia pameginti ir man dar koki pora numegzti, tik kad dar nesigaudau... 
Tiesa, gal dar kuri turite schema, pagal kuria mezgate tas kelnytes, pirma karta megsiu tokias kelnytes, tai "zaliuoju".

Tiesa, gal dar kuri turite schema, pagal kuria mezgate tas kelnytes, pirma karta megsiu tokias kelnytes, tai "zaliuoju".

gal jūs žinot ar nebalintos marlės (na tos languotos) yra kur pirkti? nes nikaip nerandu 
ačiū

ačiū
aš irgi ieškau nebalintų audinių... marlės, flanelės, frotinio audinio... randu visokiose Rusijose ir Kazakstanuose.. Bet kiek randu, tai parduoda urmu, net rulonas ir tai kai kur per mažas kiekis.. Įdomu, kiek Lietuvos siuvėjėlių be manęs norėtų tokių medžiagėlių? Gal reiktų kooperuotis ir nusipirkt? Kol kas esu radus realų nebalinto froto pardavėją, radau transportą, galima būtų mestis ir pirkti.
Palyginimui: perkant ruloną, metro kaina 16 lt, perkant furą (288 rulonų
) 11 lt

QUOTE(belle femme @ 2010 06 18, 21:10)
gal jūs žinot ar nebalintos marlės (na tos languotos) yra kur pirkti? nes nikaip nerandu 
ačiū

ačiū
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 06 17, 20:19)
Mamytes, sakykit, o kiek "matkiuku" siulu reikia vienom kelnytem?
Kaip tik ruosiames pradet naudot daugkartines sauskelnes, vienas vilnones kelnytes isigijom naujas, bet ju vienu neuzteks, tai sakau, reikia pameginti ir man dar koki pora numegzti, tik kad dar nesigaudau... 

as mezgiau pagal sita : http://www.ottobrede...er_cover_en.pdf
man is 100 gr (pirkau is Rasakilos ekologiska vilna) isejo beveik 2 vnt. , t,y 1 vnt. mazesnio dydzio pilnai ir kitas didesnio dydzio mezgiau, tai virsutine dali- krasta- dejau kitokiu siulu...
QUOTE(laumzirga @ 2010 06 19, 22:51)
aš irgi ieškau nebalintų audinių... marlės, flanelės, frotinio audinio... randu visokiose Rusijose ir Kazakstanuose.. Bet kiek randu, tai parduoda urmu, net rulonas ir tai kai kur per mažas kiekis.. Įdomu, kiek Lietuvos siuvėjėlių be manęs norėtų tokių medžiagėlių? Gal reiktų kooperuotis ir nusipirkt? Kol kas esu radus realų nebalinto froto pardavėją, radau transportą, galima būtų mestis ir pirkti.
) 11 lt 

nebalintos flanelės Vilniaus kalvarijų audinių parduotuvėj buvo, aš dar turiu likučius, po 6 ar 8 lt., jei dabar neužsivežę, man rodo pasiklausinėkit ir paprašykit, tai atsiras su laiku , jei tik paklausą pajus

Fedes, aciu uz info