Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės, pasigaminkim pačios

Man klausimas iskilo-ar jus lyginat sauskelnes?
Atsakyti
Aš nelyginsiu dėl kelių priežasčių : Turiu džiovyklę, kuri puikiai išpurena audinius ir lyginimo tiesiog nebereikia. O svarbiausia man, kad vystyklų visai lyginti nereikėtų, nes lyginant 'užlyginamos' audinio poros ir jis tiesiog prasčiau kvėpuoja, dar kažas nutinka su statiniu krūviu (deja nebepamenu kas ax.gif jei labai įdomu - paieškojus nete manau galima būtų rasti).
O dezinfekcijos funkciją puikiai atlieka skalbimo priemonės.
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2010 06 08, 18:31)
Aš nelyginsiu dėl kelių priežasčių : Turiu džiovyklę, kuri puikiai išpurena audinius ir lyginimo tiesiog nebereikia. O svarbiausia man, kad vystyklų visai lyginti nereikėtų, nes lyginant 'užlyginamos' audinio poros ir jis tiesiog prasčiau kvėpuoja, dar kažas nutinka su statiniu krūviu (deja nebepamenu kas  ax.gif  jei labai įdomu - paieškojus nete manau galima būtų rasti).
O dezinfekcijos funkciją puikiai atlieka skalbimo priemonės.

Oi dekui uz informacija-nezinojau.Tik girdejau kad storu ranksluoscius nereikia lyginti atseit praranda puruma -suketeja g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2010 06 08, 22:26)
Oi dekui uz informacija-nezinojau.Tik girdejau kad storu ranksluoscius nereikia lyginti atseit praranda puruma -suketeja g.gif .

Labas mergaitės. Man mama yra sakiusi, kad lyginant vystyklus, jie per daug išsausėja, ir nebesugeria tiek drėgmės, kiek nelyginti.
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2010 06 09, 09:04)
Labas mergaitės. Man mama yra sakiusi, kad lyginant vystyklus, jie per daug išsausėja, ir nebesugeria tiek drėgmės, kiek nelyginti.

Va šitą ir aš esu girdėjusi smile.gif tai ir nelyginu 4u.gif apskritai, lyginimas nėra mano aistra ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Dekui mergaites uz paaiskinimus-ir as nebelyginsiu sauskelniu,nors rubelius dar lyginu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lalinka @ 2010 06 07, 08:59)
supratau mirksiukas.gif o man susisuko visi raisteliai tarpusavy, 40 min bandziau atpainioti, padzioviau, o po to kai lyginau tai nukarpiau, manau kad kiekviena karta po tiek ilgai zaisti tai nesamone... doh.gif

biggrin.gif Be reikalo nukarpėt - aprišamus vystyklus reikia skalbti prieš tai juos surišus.
Aš darau taip - sudedu po 5 vystyklus vieną ant kito, suimu raištelius ir surišu tuos raištelius taip, kaip batą rišate. O dar dažniausiai įmetu į skalbimo maišelį kartu su flenelinėmis lipukais užsegamomis sauskelnėmis (prieš tai jas susegusi ir išvertusi į blogąją pusę). mirksiukas.gif

Deja, ir aš neradau jokio recepto, padedančio išsaugoti flanelinių sauskelnių švelnumo ir ryškumo. Bet man jos ir nuskalbtos fainutės. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 09 birželio 2010 - 15:27
QUOTE(eling @ 2010 06 09, 16:26)
biggrin.gif Be reikalo nukarpėt - aprišamus vystyklus reikia skalbti prieš tai juos surišus.
Aš darau taip - sudedu po 5 vystyklus vieną ant kito, suimu raištelius ir surišu tuos raištelius taip, kaip batą rišate. O dar dažniausiai įmetu į skalbimo maišelį kartu su flenelinėmis lipukais užsegamomis sauskelnėmis (prieš tai jas susegusi ir išvertusi į blogąją pusę).  mirksiukas.gif

Aciu uz patarima ! 4u.gif
Atsakyti
merginos, o jūs nebandėt jau didesniems vaikučiams (t.y. jau sėdintiems) vilkt kelnaites ir į jas dėt vystyklą? Man tai l. pasiteisino thumbup.gif tik į vidų dedu ne marliuką, o frotines palutes iš seno rankšluosčio. blush2.gif
Atsakyti
Žiūrinėjau siūlų prilaikančiom kelnytėm megzti tai ieškojau merino vilnos - kai pačiupinėjau tai išsigandau, nes ji aštri ir griaužianti. Kaip turėtų būti nemalonu kūdikio odelei. g.gif
Sveika, kraujotaką gerina ir t.t. bet, kad kanda tai ji vistiek, o vaikiukui kaip iškęst. Aš išprotėčiau nuo tokio apdaro.

Kokios vilnos siūlus jūs naudojote mezgimui ?

Kašmiro vilna labai švelni ir minkšta, bet kaži ar taip pat veiksminga . g.gif
Atsakyti
Turiu 3 vnt kelnyciu numezgus is Merino siulu : http://www.rasakila....lai-100-gr-.htm

nezinau, jokiu nepasitenkinimo zenklu nei viena pries 2 metus nerode, nei kita dabar nerodo ax.gif nors man irgi mezgant visokiu minciu buvo.. Be to, isskalbus ir islanolizavus kelis kart , kelnytes paminksteja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hela77: 15 birželio 2010 - 21:49
oho, va cia tai geras, dar nezinojau, kad merino vilnos buna kuri griauzia blink.gif ...
as perku paprastoj siulu parduotuvej leliukams skirta merino vilna, dar vadinasi baby merino, italiski siulai, na gal jie neekologiski, bet tikrai svelnus ir nekanda smile.gif bandykit dar paklausinet kitose parduotuvese, gal rasit svelniu 4u.gif
Atsakyti