Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės, pasigaminkim pačios

QUOTE(crazy woman @ 2010 09 09, 10:39)
Beje, kuo susegi, nes kiek teko skaityti tai snappy nelaiko flaneles..  g.gif

tikrai ir man idomu, zinau kad yra spec ziogeliai su apsaugelem kad vaikuciui neidurtu, tik LT irgi neteko matyti nei vienoje internetineje parduotuveje.
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 09 09, 09:43)
tikrai ir man idomu, zinau kad yra spec ziogeliai su apsaugelem kad vaikuciui neidurtu, tik LT irgi neteko matyti nei vienoje internetineje parduotuveje.

jų mačiau prieš pusę metų avikos tekstilėj (prie kalvarijų turgaus)
Atsakyti
As bandziau segti su tais spec.ziogeliais,bet man ,,ziaurus vaizdelis''-vis prisibijojau,kad neatsisegtu ir neidurtu i pilva doh.gif O naudoju snappy,kuris puikiai laiko flanele,o dar vilnones kelnaites uztempiu ir viskas thumbup.gif
Vystyklam kirpau 70/70cm. ir 80/80cm.kartais tu matmenu neiseidavo idealiai prisilaikyt,na bet plius minus 5cm. man esmes nekeite.Ir vienguba flanele mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2010 09 09, 21:08)
As bandziau segti su tais spec.ziogeliais,bet man ,,ziaurus vaizdelis''-vis prisibijojau,kad neatsisegtu ir neidurtu i pilva doh.gif O naudoju snappy,kuris puikiai laiko flanele,o dar vilnones kelnaites uztempiu ir viskas thumbup.gif
Vystyklam kirpau 70/70cm. ir 80/80cm.kartais tu matmenu neiseidavo idealiai prisilaikyt,na bet plius minus 5cm. man esmes nekeite.Ir vienguba flanele mirksiukas.gif

aciu, eisiu daugiau nusipirksiu medziagu ir karpysiu karpysiu karpysiu biggrin.gif
Atsakyti
Ar prilaikančias kelnytes mezgate iš bet kokios vilnos,ar yra kokia nors speciali? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Arktos @ 2010 09 10, 17:33)
Ar prilaikančias kelnytes mezgate iš bet kokios vilnos,ar yra kokia nors speciali? ax.gif

turi buti nemaziau 80 proc vilnos, merino buna svelnesne.
Atsakyti
QUOTE(Arktos @ 2010 09 10, 17:33)

Aš mezgiau iš 100 proc. vilnos. Yra neblogų, švelnių siūliukų ir specialiai beibiams, pvz.: http://www.kasiulai....lna-p-1170.html

arba

http://www.rasakila....lai-100-gr-.htm

Svarbu, kad vilna būtų švelni, ne kandanti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2010 09 06, 14:55)
Jos ne tik kvepia, bet ir yra 100% sintetika.
Pacituosiu vienos pardavėjos atsakymą apie šias sauskelnes. Tikiuosi ji nesupyks, nes šiaip ar taip šis atsakymas yra jos temoje:
"Sios sauskelnytes yra 100%sintetika. tik dabar sintetinius audinius gali padaryti labai svelnius ir naudingus musu kasdieniniam gyvenimui  Flisas nustumia dregme giliau ir vaikutis nejaucia dregmes, kas yra itin aktualu is pradziu,kai vaikutis daznai sisioja. yra vaikuciu kurie jausdami dregme iskarto pasidaro neramus,o flisas isprendzia sia problema 
O pliuretanas buvo sukurtas medicinos tikslais,gulintiem ligoniam kad nesustu  taigi geri dalykai veliau buna pritaikomi placiau. Pliuretanu padengtas audinys lieka laidus orui, bet dregmes nepraleidzia.
Bet objektyvumo delei galiu parasyti,kad kai as dukrytei naudojau daugkartines sauskelnes, tokiu dar neturejau.Turejau tik vienas pliuretanu dengtas prilaikancias kelnytes. Tai ziema kai pareidavom is lauko medziagine sauskelne budavo vesoka,o kai prilaikancias kelnytes naudojau vilnones, medziagine sauskelne budavo siltutele  manau toks pats principas turetu buti ir cia 
Jei kils dar klausimu, drasiai klauskite"

Asmeniškai aš labai noriu jas išmėginti, o kai išmėginsiu ir kai turėsiu savo nuomonę - butinai ja pasidalinsiu.  blush2.gif

Sveikos visos,
uzsukau pasidalinti su Jumis patirtimi, kaip sekasi mums su mazyte vystykliukus naudoti.
labai pagirti noriu tas sintetines daugkartines sauskelnes. Turim tokias: https://www.smartipants.com/
Jos yra vieno dydzio, bet tiko net gana smulkutei maniskei vos grizus is ligonines. privalumas tas, kad jos praktiskai yra beveik kaip ir vienkartines, tik skalbiamos - vaikas nejaucia dregmes taip stipriai del viduje esancio fliso , sauskelne neperslampa del poliuretaninio isorinio sluoksnio, o viduje esantis mikrofibros iklotas sugeria liuks viska. dziusta irgi labai greitai, o maniskes dar ir plaunant masinoje pats iklotas iseina lauk is sauskelnes. turim tokiu 12, ir galvoju noreciau daugiau pasisiuti tokiu.
Aprisami vystyklai man pasirode visiskai nepatogu, praktiskai ju neneudojam. Kartais, kai issibaigia sauskelnes, dedu merliukus, snapiais susegu, bet maniske labai jau greitai ima piktintis vos pasisiojus viena karta.
Dabar, kai mazajai jau 2 menesiai tapo visai patogu naudoti ir savo siutas flanelines sauskelnes, tik man nelabai patinka tos, kurias siuvau pagal ottobre iskarpa - per siauros pasirode per juosmeni, tai manau ateityje tobulinsiu ta iskarpa, ir darysiu ilgesnes "ausytes" nugarineje dalyje. Tiesa, dazniausiai i jas dedu flisinius iklotukus (kaip nujausdama turiu ju prisisiuvus daugiau). Vilnones kelnytes naudoju dar nuo vyresniojo likusias, turiu rasakiloj pirktas ir tindi rindi. Ruskovilos kelnytes man daug mielesnes ir patogesnes atrodo.
tai va tiek ispudziu - abejojancioms, ar verta pradeti "zaisti" su daugkartiniais vystymais, labai rekomenduociau sintetines sauskelnes, ypac pacioje pradzioje, kai tenka keisti taip daznai. O pagrindinis situ sintetiniu privalumas, kad vyras nebijo su jom prasideti rolleyes.gif = visu kitu, kaip jis sako, "skuduriuku" sistemos nesupranta ir nesigilina...
Atsakyti
cia ir vel as..
gal galit man susumuoti, kokiu medziagu reikia norit pasisiuti isas sauskelnes?.. blush2.gif ir ar visu ju galima gauti lietuvos parduotuvese?.. zinau kad reiks gumos, uzsegimams, o pskui kokie ten eina isoriniai ir vidiniai sluoksniai tai man mistika, su siuvimo masina tik mokykloj bendravau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2010 09 12, 20:42)
cia ir vel as..
gal galit man susumuoti, kokiu medziagu reikia norit pasisiuti isas sauskelnes?..  blush2.gif  ir ar visu ju galima gauti lietuvos parduotuvese?.. zinau kad reiks gumos, uzsegimams, o pskui kokie ten eina isoriniai ir vidiniai sluoksniai tai man mistika, su siuvimo masina tik mokykloj bendravau  blush2.gif

ziurint kokiu tu nori...cia prasideda mistika.

galima flanelines siuti, tada reikes flaneles. Viduje galima isiuti sudurtus likucius tos pacios flaneles 2-3 sluoksnius arba frotinio ranksluoscio. Pati sauskelne irgi 2-3 sluoksniai, nes 4 viso man ja per stora, kitos mamytes sako, kad geriau, bet dziudavo ant radiatoriaus labai ilgai. be to geriau iklota viduje isiuti ne visa aplinkui, o tik sonines isilgines siules, galuose paliekant neprisiuta, kad butu puresne sauskelne, nors as ir visa aplink esu siuvusi visai man gerai buvo.

galima siuti frotines, tada bus uzsegamos snapiu, uzsegimui papildomai nereikes nieko.

galima kantuoti guma....tada bus kiek brangiau, bet jau cia kam kaip siuti patogiau ir graziau. tokiu atveju as pagal popolini sauskelniu iskarpa siuvu, reikia maziau medziagos o ir graziai atrodo.

dar galima siuti kisenines, tada irgi flanele, du sluoksniai ir palikti kisenele ikisti vidun sulankstytai palutei ar merliukui ar iklotui. gali jei nori vidini sluoksni is fleeso siuti (kada buna euro parduotuvese antklodeliu fleesiniu - galima ten ir nusipirkti ir susikarpyti).

na ir aisku aprisamas vystyklas galimas, gal ji geriau is trikotazo...

arba 3in1, tada reikes pul, bet jo nezinau kur nusipirkti, iskyrus spaudes.ten.lt

na jei dar labiau nesubalamutinau, kol kas tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 09 12, 23:03)
ziurint kokiu tu nori...cia prasideda mistika.

galima flanelines siuti, tada reikes flaneles. Viduje galima isiuti sudurtus likucius tos pacios flaneles 2-3 sluoksnius arba frotinio ranksluoscio. Pati sauskelne irgi 2-3 sluoksniai, nes 4 viso man ja per stora, kitos mamytes sako, kad geriau, bet dziudavo ant radiatoriaus labai ilgai. be to geriau iklota viduje isiuti ne visa aplinkui, o tik sonines isilgines siules, galuose paliekant neprisiuta, kad butu puresne sauskelne, nors as ir visa aplink esu siuvusi visai man gerai buvo.

galima siuti frotines, tada bus uzsegamos snapiu, uzsegimui papildomai nereikes nieko.

galima kantuoti guma....tada bus kiek brangiau, bet jau cia kam kaip siuti patogiau ir graziau. tokiu atveju as pagal popolini sauskelniu iskarpa siuvu, reikia maziau medziagos o ir graziai atrodo.

dar galima siuti kisenines, tada irgi flanele, du sluoksniai ir palikti kisenele ikisti vidun sulankstytai palutei ar merliukui ar iklotui. gali jei nori vidini sluoksni is fleeso siuti (kada buna euro parduotuvese antklodeliu fleesiniu - galima ten ir nusipirkti ir susikarpyti).

na ir aisku aprisamas vystyklas galimas, gal ji geriau is trikotazo...

arba 3in1, tada reikes pul, bet jo nezinau kur nusipirkti, iskyrus spaudes.ten.lt

na jei dar labiau nesubalamutinau, kol kas tiek  4u.gif

na jo.. truputeli informacija trinktelejo per smegenis ax.gif

siai domina, butent kokiu audiniu reikia kiseninems sauskelnems, neperslampancioms, ko reikia isoriniam ir vidiniam sluoksniui g.gif
tokioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2010 09 13, 12:29)
na jo.. truputeli informacija trinktelejo per smegenis  ax.gif

siai domina, butent kokiu audiniu reikia kiseninems sauskelnems, neperslampancioms, ko reikia isoriniam ir vidiniam sluoksniui  g.gif
tokioms smile.gif

tada neperslampacions medziagos isorei, paprastos gumos, spaudziu arba lipduku ir fleeso vidiniam sluoksniui, paskui dar aisku i vidu iklotui flaneles arba froto.
Atsakyti