Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės, pasigaminkim pačios

QUOTE(xena @ 2010 10 09, 23:06)
pasiuvau ir aš dar dvi vilnones kelnytes, tik iš kitos vilnos, plonesnės.
Veltina, kaip laiko jūsų plonesnės vilnos kelnytės ? mano trijų sluoksnių, bet nakties neatlaikė. dar bandysiu lanoline išmirkyt. bet nieko, naudosim jas dieną, be to jos labai švelnutės smile.gif
aš turiu megztas iš bile kokios vilnos (man rodos, ten netgi ne 100 proc.), tai iki neseniai atlaikydavo naktį, bet dabar jau vieno mezgimo sluoksnio nepakanka matyt.

xena, aš siuvau iš LABAI plonytės vilnos interloko, negi dar plonesnės yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gruodinuke @ 2010 10 09, 21:10)
xena, aš siuvau iš LABAI plonytės vilnos interloko, negi dar plonesnės yra?  g.gif

o jūsų iš spaudes.ten?
savaiją ploną galėčiau palyginti su utenos trikotažo apatinių vilnonių drabužių audiniu. tik pas juos paprasto pinimo, o manasis interlokas. na, ir manasis žymiai švelnesnis, visiškai nesikandžioja.
o iš spaudės.ten turiu storesnį interloką - jis toks kietesnis, bet labai-labai gerai sugeriantis. dviejų sluoksnių kelnytės atlaikytų turbūt viską, ir nelanolizuotos. tik man tas peržemas lėmuo reikalą gadina - naktį per neuždengtą kraštelį visas "išsipila" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2010 10 09, 23:17)
o jūsų iš spaudes.ten?
savaiją ploną galėčiau palyginti su utenos trikotažo apatinių vilnonių drabužių audiniu. tik pas juos paprasto pinimo, o manasis interlokas. na, ir manasis žymiai švelnesnis, visiškai nesikandžioja.
o iš spaudės.ten turiu storesnį interloką - jis toks kietesnis, bet labai-labai gerai sugeriantis. dviejų sluoksnių kelnytės atlaikytų turbūt viską, ir nelanolizuotos. tik man tas peržemas lėmuo reikalą gadina - naktį per neuždengtą kraštelį visas "išsipila" smile.gif

aha, iš spaudžių pirkau smile.gif
deja, nelabai įsivaizduoju to Utenos trikotažo audinio...
Įdomu, spaudėse dabar yra to storesnio g.gif labai suintrigavo biggrin.gif Turbūt geriausiai pasakytų pamišusidėlaudinių koks ten pas mane interlokas, bet manau, kad tas plonytis smile.gif
Atsakyti
Mano is storojo interloko siutos kelnytes su dvigubu klyniuku iki siol laike net nelanolizuotos, bet vakar 3 val. pasivaiksciojimo vis tik neatlaike, sudreko siek tiek bodziukas ir pedkelnes. Tai dabar isploviau, lanolizavau, ziuresim kas toliau bus.
Papildyta:
QUOTE(gruodinuke @ 2010 10 09, 21:34)
aha, iš spaudžių pirkau smile.gif
deja, nelabai įsivaizduoju to Utenos trikotažo audinio...
Įdomu, spaudėse dabar yra to storesnio  g.gif  labai suintrigavo biggrin.gif Turbūt geriausiai pasakytų pamišusidėlaudinių koks ten pas mane interlokas, bet manau, kad tas plonytis smile.gif

is foto atrodo, kad storasis, toks kaip pas mane g.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2010 10 09, 23:39)
Mano is storojo interloko siutos kelnytes su dvigubu klyniuku iki siol laike net nelanolizuotos, bet vakar 3 val. pasivaiksciojimo vis tik neatlaike, sudreko siek tiek bodziukas ir pedkelnes. Tai dabar isploviau, lanolizavau, ziuresim kas toliau bus.
Papildyta:

is foto atrodo, kad storasis, toks kaip pas mane  g.gif

na va, nežinau ar labai čia matosi, bet va toks interlokas pas mane. O gal čia storesnis, jau abejot pradėjau g.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gruodinuke: 09 spalio 2010 - 21:54
na, sunku taip pasakyti iš nuotraukos g.gif
kai storas - tai labai jaučiasi, jis nėra toks kaip įprastas trikotažinis audinys, jis kietesnis (kaip koks brezentas smile.gif ), bet ir elastingas tuo pat. labai tempiasi, ir gerai grįžta tas įsitempimas, kaip gumos.

beje, labai gražios jūsų kelnytės ir sauskelnytė spalvota smile.gif man labai gražu kai išorė spalvota, o vidus šviesus. visai gražiai tie kraštai atrodo, o jei norit DAR gražesnių, tai po skalbimo nukirpkit išlindusias siules. vėliau jau neturėtų išlisti.
Atsakyti
Gruodinuke, taip, pas jus tas plonesnis interlokas, koki dabar turi ir Xena.
Xena unsure.gif negerai, kad per krasciuka issipila... sad.gif O neiseitu kazi prisiuti kazkaip dar vieno juosmenuko, jei dar liko medziagos? arba toki "pusmenuli" tik is nugaros puses, kaip pvz. buna striukiu apacia prailginta apvaliai nugaroje, tik cia atvirksciai i auksti butu prailginta. Aisku atsirastu dar viena siule, bet juk ar taip, ar taip vaikas ant tu jau esamu siuliu sedi ir guli... blush2.gif
Papildyta:
Gruodinuke, tas storasis yra labai tamprus, kai pirmakart ji matai, tai atrodo kaip plati guma tiesiog smile.gif Jei esat mate siuvimo parduotuvese, buna tokiu placiu gumu, net iki ~30 cm plocio (beje, sako ja siuva kaip nestukisku kelniu juosmenukus smile.gif) Ji istempti reikia truputi jegos, vos vos daugiau, nei tam plonajam interlokui. Sakykim mano 1.8 m dukra plonaji lengvai istemptu, o ta storaji - sunkiau, tiesiog del to, kad ji reiktu tvirciau laikyti rankom. Bet sakykim, 3 m. vaikas jau lengvai istemptu ta storaji. Na zodziu, nezinau ar kiek aiskiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pamišusidėlaudinių @ 2010 10 10, 06:10)
Xena  unsure.gif  negerai, kad per krasciuka issipila... sad.gif O neiseitu kazi prisiuti kazkaip dar vieno juosmenuko, jei dar liko medziagos? arba toki "pusmenuli" tik is nugaros puses, kaip pvz. buna striukiu apacia prailginta apvaliai nugaroje, tik cia atvirksciai i auksti butu prailginta. Aisku atsirastu dar viena siule, bet juk ar taip, ar taip vaikas ant tu jau esamu siuliu sedi ir guli...  blush2.gif

tai ir galvoju, kaip čia patobulinti. dabar tai sugalvojau tokį universalų daiktą pasisiuti iš plono interloko - alia juosmens juostą (žinot, kaip reumatikams būna doh.gif ). turėtų kelias funkcijas - vat kad ir su šitom kelnytėm - užmaučiau ant viršaus ir apsaugotų tą kraštelį. o dar - apsaugotų pilvuką, nes aš bodžių nededu, o su maikytėmis vis bamba ir nugara pliki.
dar galima tiesiog gumą platesnę padaryti (aš naujas kelnytes pasiuvau su dvigubai plačia guma - labai patogu), bet pirma reikia įdėti darbo smile.gif o antra, bijau kad plono interloko guma nelaikys storo interloko kelnyčių g.gif vienžo, kažką sugalvosim.

ir šiaip galvoju - gal nakčiai mums reikia ceratinių kelnių doh.gif šį rytą vėl plaukėm doh.gif uždėjau flanelinį vystyklą su merliniu įklotu, plono interloko šortus ir dar iš rasakilos ilgaklešnes kelnes (šalta dabar, o mergina nusikloja). tai ryte toookiioj baloj miegojo doh.gif
Atsakyti
sveikos.

o as noriu paklaust tokio dalyko, jei nakti neikeiciu daukartines, ryte atsikelia labai labai slapias ir apatinej pilvo juostoj - berimas smulkus. tai cia sureaguoja i ta slapuma? ar kas cia? gal tada negerai su daukartinem nakti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gruodinuke @ 2010 10 09, 21:29)
turiu dvejas megztas kelnytes, laiko puikiai tik reikia būtinai lanolizuoti (bet ir pirktines reikia smile.gif ), manosios po kokio trečio lanolizavimo atlaiko visą naktį (12 val) ir vos vos sudrėksta tik vidinė kelnyčių pusė, o išorinė lieka sausa. Ant vilnonių kelnių dar bodžiuką segu, tai jis lieka sausas  thumbup.gif
p.s. savo siūtoms, bet dar nelanolizuotoms kelnytėms duodu kokius 7 balus. Atlaikė 12val naktinio miego, ir tik truputuka sudrėko bodžiukas smile.gif Rytoj mirkysiu lanoline, manau tada bus visai super  thumbup.gif

Mano jau visa pana, netrukus 11 mėn sukaks, tai jau ir sysius visai kitas (kiekybė, kvapas ir pan.) biggrin.gif , prireikė didesnių prilaikančių. Žadu megzti iš dvigubo merino vilnos siūliuko + dar atskirai iklotuką įsiųsiu. Turėtų atlaikyti rolleyes.gif Žinoma, be lanolizavimo nieko nebus 4u.gif

QUOTE(JulieTa @ 2010 10 10, 10:33)
sveikos.

o as noriu paklaust tokio dalyko, jei nakti neikeiciu daukartines, ryte atsikelia labai labai slapias ir apatinej pilvo juostoj - berimas smulkus. tai cia sureaguoja i ta slapuma? ar kas cia? gal tada negerai su daukartinem nakti?  g.gif

Gali būti ir sureaguoja oda su šlapimu. Nakčiai reiktų rinktis daugiau sugeriančius įklotukus (pvz. bambukinį), reikalui esant galima ir "sausąjį" įklotuką įtiesti.

Kažkas anksčiau klausė, kaip atlaiko metinukų sauskelnytės naktį...
Tai va, man kartais prireikia pervystyti kokį kartelį (vistiek keliasi užkąsti), o jau po to iki ryto dažniausiai išmiega truputį pasiusiavusi, arba sausa - svarbiausia, tik pabudusią sodinti ant puoduko. Tada oho kiek privaro doh.gif ! O nakčiai visada naudoju tik aprišamus vystyklus, kad nebūtų jokių gumučių, veržiančių ir t.t. Na, mano nuomone, aprišamas vystyklas pats švelniausias miegeliui. O į jį įkloju paprastą (frotinį, ar marlinį) įklotą plius vilnonį įklotuką. Po dupciuku - lanolizuota vilnonė pala, o ant jos - flanelinė palytė. Nieko tokio, jei ir permirksta vystyklai - tokiu atveju lova vis tiek lieka sausa. 4u.gif
Atsakyti
Musu naktine patirtis tokia :
as nakti nekeiciu. Suneliui 7 men.
bet "sumuštinį" padarau gerą smile.gif Į bambukines sauskelnes dedu bambukini vystykla sulankstyta arba bambukini prerfold'ą kaip papildoma iklota. gaunasi papildomi 8 sluoksniai bambuko. ir dar dedu sausaji iklota. nors esu keleta kartu pamirsusi ideti ir nieko neatsitiko. odele neparaudo, miegojo gerai. Bet man kazkaip vis tiek ramiau, tai dedu ax.gif
o ant virsaus vilnos kelnytes. Nakciai dažniausiaI Naudojam Baby beehinds arba Engel Nature (tik siu lipukus pakeiciau spaudemis, nes labai jau apsivele). Abi dregme sulaiko thumbup.gif Dar nei karto nepabudome baloje.
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2010 10 10, 09:24)
tai ir galvoju, kaip čia patobulinti.

o ne geriau nuardyti ta juosmeni ir tiesiog prisiuti platesni, o senaji panaudoti kitoms kelnaitems, kuriu iskarpa galima pailginti g.gif , kaip manote? blush2.gif
Atsakyti