Pas mane visos sauskelnes "kimstos" i vidu. Kisenines siandien pirmas tik pasiuvau. Tai tos kur flanele, su viduj isiutais 3-4 sluoksniais karpyto ranksluoscio gana normaliai dziuna, o vien is froto kazkaip keistai ilgai dziuna. Taip ir mokomes su kiekviena pasiuta sauskelne. Kol viska isbandysim ir ismoksim, nebebus kam jas nesiot

o as visai neturiu su isiutais ikolotais
kazkada pacioj pradzioj bandziau pasiuti pacias pirmas sauskelnes su isiutu iklotuku, prisiskaiciau, kad reikia kuo maziau ji pritvirtint, tai po pirmo skalbimo sauskelnes viduj buvo didelis susigarankscliaves kamuoliukas
teko ardyt ta geri
o dabar jau saviskei siuvu be iklotu ir net kiseniu nebedarau, nes vistiek jom nesinaudoju, iklotuka dedu prie pukaliuko ir viskas

hai, kulniuoju i pirma puslapi, bandysiu perskaityt viska ir pasivyti

QUOTE(gitulia @ 2010 10 05, 22:00)
Maniskis 11 kg. antra nuo virsaus siuvau. Tau kuri imt bijau patarinet. Gal bandyk pamatuoti slaunyte ir pilvuka, palyginsim ar daug skiriasi. Jei pamazinsi, o vaikas greitai svorio priaugs, vel bus gaila. Tik siudama paaukstink liemeni, kaip auksciau kalbejom, bus patogiau.
labas visoms

na va, išmatavau savo mergužėlę - šlaunytė ties storiausia vieta 28 cm, o pilvukas 41 cm. Sveria gal kokius 7,5 kg. Gal apimtys panašios, nes nėr kūdena ji pas mane

Diena pamirsau pamatuoti, tai dabar mieganciam per sliauztus numatavau pilvuka - 47-48 cm., slaunyte apie 28 cm. Svoris apie 11 kg. Siuvau antra dydi nuo virsaus. Jums siuo metu gal tada truputi didokas butu, o gal ir nelabai. Jei siusit ta pati dydi, tai is anksto apsiukit vieta kilputei juosmenuke, kad reikalui esant butu per kur ivert gumele
Pasigirsim - musu naujausias drabuzis, su viduje pasleptu PUL sluoksniu. Vidinis nepaprastai svelnus bambuko veliuras

Pasigirsim - musu naujausias drabuzis, su viduje pasleptu PUL sluoksniu. Vidinis nepaprastai svelnus bambuko veliuras

QUOTE(gitulia @ 2010 10 06, 21:48)
Diena pamirsau pamatuoti, tai dabar mieganciam per sliauztus numatavau pilvuka - 47-48 cm., slaunyte apie 28 cm. Svoris apie 11 kg. Siuvau antra dydi nuo virsaus. Jums siuo metu gal tada truputi didokas butu, o gal ir nelabai. Jei siusit ta pati dydi, tai is anksto apsiukit vieta kilputei juosmenuke, kad reikalui esant butu per kur ivert gumele

koks gražus spalvoootas

QUOTE(gitulia @ 2010 10 06, 23:48)

per liemenį skiriasi, bet šlaunytės vienodos apimties

beje, o kaip su tuo paslėptu PUL sluoksniu - niekur nepraleidžia? nepereina sysiukais per šlaunytes į išorinį flanelės sluoksnį? Labai lauksiu atsiliepimų

p.s. kelnytės pasakiškai mielos

QUOTE(veitina @ 2010 10 05, 23:18)
dabar jau saviskei siuvu be iklotu ir net kiseniu nebedarau, nes vistiek jom nesinaudoju, iklotuka dedu prie pukaliuko ir viskas 

As irgi buvau prisisiuvus su ,,idarais'',bet,kad ilgai dziuna,tai ir nebenaudoju

Gitulia-labai grazu ir miela

Gruodinuke, musu turimos vienos kisenines su PUL jei daugiau prisysioja, tai praleidzia, kitos turimos popolini atrodo 3 in 1 nepraleidzia net nakti galima naudot. O kaip laiko sitos dabar tik pirma karta uzsidejom bandyt. Dabar jau 1.5 val. vaiksto ir pedkelnes dar sausos

QUOTE(gitulia @ 2010 10 06, 22:48)

QUOTE(gitulia @ 2010 10 07, 11:35)
Gruodinuke, musu turimos vienos kisenines su PUL jei daugiau prisysioja, tai praleidzia, kitos turimos popolini atrodo 3 in 1 nepraleidzia net nakti galima naudot. O kaip laiko sitos dabar tik pirma karta uzsidejom bandyt. Dabar jau 1.5 val. vaiksto ir pedkelnes dar sausos 

Aš turiu piktines su PUL, tai jei daug nesysioja - užtenka 3 val., bet šiandien prasysiojo per 2 val. Kadangi kišeninės - į jas dedu marlę, gal ji per mažai sugeria skysčių, dėl to ir taip greit praleidžia.
Nakti keičiu kas 5-6 val., kartais praleidžia - kartais visai sėkmingai nesušlampam

Nu zinokit ir atlaike mano siutos. Pravaiksciojo pora val. po to luzo pokaituko su tom paciom. Po pokaicio nuemiau, sauskelnes slapios, o isorine flanele, pedkelnes sausos. Tikrai galvojau, kad nelaikys taip, galvojau max. pora val ir slapsim kiaurai, klydau

QUOTE(gitulia @ 2010 10 07, 14:59)
Nu zinokit ir atlaike mano siutos. Pravaiksciojo pora val. po to luzo pokaituko su tom paciom. Po pokaicio nuemiau, sauskelnes slapios, o isorine flanele, pedkelnes sausos. Tikrai galvojau, kad nelaikys taip, galvojau max. pora val ir slapsim kiaurai, klydau 

tai liuks

aš naudoju prilaikančias kelnytes iš PUL'o, tai niekad nieko nepraleidžia (būna sauskelnę vos ne varvančią ištraukiu, o pul kelnytės sausutėlės), tik tais atvejais, jei sauskelnės kraštelis kur nors išlenda - sušlampa išorinis PUL'o sluoksnis. Tai kaskart uždėjus kruopščiai visus kraščiukus paslepiu. Planavau siūtis su išoriniu pul sluoksniu, tai užtai ir klausiu, galvoju kaip čia gudriau padaryt, kad tikrai nepratekėtų per šlaunytes. Kažkokiam amerikiečių tinklapy radau patarimą, kad vidinį sluoksnį reikia ties klyniuku kiek siauresnį daryt už PUL sluoksnį, tada vos vos PUL'as į vidų užsiriečia ir neva neprateka tada.
Tik į vidų kažin ar siūčiau tą PUL'ą - man rodos taip sunkiau džius. Kondensatas daugiau gaminsis, lėčiau garuos. Na, gal ir klystu, čia tik mano pamąstymai tokie