Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės, pasigaminkim pačios

as kai siuvau pagal ottobre, ten 25 cm kojoms, ir 15 cm nugarai, tai tikrai per daug. Ir cia abiems dydziams tas pats! As naudoju 15 cm kojoms, ir mazdaug 13 cm nugarai, o mes esam jau aciu dievui 10 kg, 80 dydi rubu nesiojam, ir visiskai pakanka. Dar ziurint ant kiek nori kad apgultu. Pvz gali atsimatuot kokius 5 cm nuo priekio virsaus ir nugaros virsaus ir pridet istempta guma ir zinosi kiek reikia.

Kitas dalykas, galima atsikirpti keliais cm didesnius gabalelius, kad liktu galai uz kuriu butu patogu paimti ir tempti ta guma. Po to tuos galus deja tenka nukirpti. Na cia gal aktualiau pradedancioms, kai sunkiau susitvarkyt su ta guma smile.gif

Dar ka norejau pasakyt, kurios siuva pirmasias sauskelnes, arba perka pirmasias medziagines sauskelnes... Cia atsakyma ir J-u-r-at-e-i-... Turbut niekad neatitaikysit nupirkt ar pasiut ir pirmo karto idealiai tinkancias. Bent jau man buvo taip. Nes kiekvieno vaikiuko uzpakaliuko, pilvo, slaunu, klubu apimtys ir proporcijos yra individualus, jei koks modelis yra "super" drauges leliukui, tai jis gali buti visai ne super jums, nes pvz. arba versh, arba bus per laisva.. As perku ir pirkau is pradziu po viena egzemplioriu, po to kai isbandau dasiperku dar. Ir tai cia dar ne galutinis sprendimas smile.gif Nes mano pacios "reikalavimai" keiciasi, kartais tiesiog modelis nusibosta. Jei tureciau visas vieno modelio, ir jis nebepatiktu, turbut susirgciau depresija smile.gif O dabar yra ivairove. Uzeina, kad labiau patinka kisenines, nes greit dziusta, ir gali pasirinkt koki nori arba kokio reikia ikloto. Ir dzin, kad reik gaist kemsant. Po kurio laiko uzknisa kimsimas, norisi greit, o ypac jei kazkur veluoja ir turi 5 sek. sauskelnes pakeitimui. Ir dziaugiesi, kad turi su isiutais, ir dzin, kad ilgai dziusta smile.gif
O neapsisprendziancioms ar prasideti su medziagelem, galiu pasakyti - man terliotis su medziagelem yra kaaaaaifas. Nors siaip esu didele buities darbu, ypac lyginimo, zaidimo su patalyne, uzuolaidom (todel pastaruju ir neturiu), nekenteja, zaidimas su sauskelnem yra kaifas... smile.gif Grazios medziageles, o jei "negrazios", tai ekologiskos, kame ir yra ju grozis, ir zinojimas, kad ir vaikui geriau, ir musu aplinkai geriau - kas gali buti smagiau? Kai esu priversta deti vienkartine (isimtiniais atvejais) - iskart nuotaika subjura sad.gif

QUOTE(hela77 @ 2010 05 28, 23:33)
bandau pati siuti sauskelnes ir iskilo klausimas- kokio mazdaug ilgio gumas siuvate kojytems ir nugaroje? aciu  4u.gif

Atsakyti
Laumzirga, didelis aciu uz patarimus, ir nuomone. Ji tikrai pravers smile.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
merginos, o parsisiuntus tą spaudžių aparačiuką, pačias spaudes reikia vėl visą laiką siųstis, ar yra jų ir Lietuvoj?

taip pat mačiau, kad siuntėtės bambukinio audinio, bet ten su medvilne, kur buvo duota nuoroda, gal buvot užtikę ir gryno, tik bambuko audinio? dar nepavyko surast Ebėjuje, vis dar ieškaus... blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, bandau siūti ir aš. iškilo klausimas dėl lipukų. Jei aštrujį dėti ant pilvo, tai jis kimba prie vilnonių kelnyčių (nes ne visas gi užsisega). jei atvirkščiai - kyla pavojus, kad vaikui nutrins odelę, jei prisilies. kaip jūs darot?
Atsakyti
QUOTE(largoconfuoco @ 2010 06 06, 00:12)
Sveikos, bandau siūti ir aš. iškilo klausimas dėl lipukų. Jei aštrujį dėti ant pilvo, tai jis kimba prie vilnonių kelnyčių (nes ne visas gi užsisega). jei atvirkščiai - kyla pavojus, kad vaikui nutrins odelę, jei prisilies. kaip jūs darot?

aš tai dariau du lipukus, aštriuosius ant pilvo, nevientisą. aišku, reikia tuomet gerai išsimatuoti, kiek to ilgio reikės (matavaus pagal pirktinių sauskelnių spaudžių vietą).
Atsakyti
Man iš viso nepatiko su velcro, aš nedėjau iš viso, tiesiog siuvau be nieko ir užsegu snappiu 4u.gif Na dabar tai jau turiu spaudes, bet kol neturėjau tai snapi naudojau (ir daba naudoju ant senesnių siūtų)
Atsakyti
bet į flanelę snapis nelabai kimba..

ir dar klausimas - ar yra kokių gudrybių kaip prižiūrėti flanelę, kad ji nuo skalbimų netaptų šiurkšti ir kieta? g.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Pagaliau turiu fotoaparatą, tad nufotografavau savo vystyklų kraitelį, pasiūtą belaukiant mažylio (tiesa dar nelabai įpratus prie naujojo aparato, tai kokybė nuotraukų ne super blush2.gif )
Va čia mano turtai smile.gif
http://www.flickr.co...57624096482713/
Pasisiuvau įvairių variantų, žiūrėsim, kas pasiteisins, kas ne, kai jau bus vystykliukų naudotojas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(etan @ 2010 06 07, 08:31)
Va čia mano turtai smile.gif

labai grazus vystykliukai thumbup.gif
o ar bandei aprisamus vystyklus skalbtis? nes man tai visi raisteliiai susisuko, doh.gif tai nukarpiau juos ir naudosiu kaip iklotus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomy @ 2010 06 06, 22:53)
Man iš viso nepatiko su velcro, aš nedėjau iš viso, tiesiog siuvau be nieko ir užsegu snappiu  4u.gif Na dabar tai jau turiu spaudes, bet kol neturėjau tai snapi naudojau (ir daba naudoju ant senesnių siūtų)

Labutis.
O gal galit kuri įdėt nuotraukytę to spaudžių aparačiuko? Ir dar kartelį paaiškinti, kur ir už kiek pirkot? Aš pati kai nieko neišmanau tuose pirkimuose iš užsienio, tai gal kas apsiimtų nupirkti?
Atsakyti
QUOTE(lalinka @ 2010 06 07, 08:40)
labai grazus vystykliukai thumbup.gif
o ar bandei aprisamus vystyklus skalbtis? nes man tai visi raisteliiai susisuko, doh.gif  tai nukarpiau juos ir naudosiu kaip iklotus blush2.gif

Taip - visi vystykliukai cia jau praskalbti, paruosti naudojimui ir prarade siek tiek savo pradinio grozio... smile.gif
Keliems aprisamiems pasiuvau is uzvalkalo likusiu atraizu raistelius, is trikotazo tos atnarines dalies, tai jie skalbiant nedaug susisuko. Taciau paskui labai atsibodo siuti tuos raisciukus, tai nusipirkau medvilnes juosteles. Sitoji tai susisuko skalbiant, bet manau dedant jau vystykla ja tarp pirstu prabraukus turetu issitiesinti... bandziau, tai trikotaza rodos visai neblogai ir snapiai sukabina jei kartais ka .
Atsakyti
QUOTE(etan @ 2010 06 07, 08:55)
Keliems aprisamiems pasiuvau is uzvalkalo likusiu atraizu raistelius, is trikotazo tos atnarines dalies, tai jie skalbiant nedaug susisuko. Taciau paskui labai atsibodo siuti tuos raisciukus, tai nusipirkau medvilnes juosteles. Sitoji tai susisuko skalbiant, bet manau dedant jau vystykla ja tarp pirstu prabraukus turetu issitiesinti... bandziau, tai trikotaza rodos visai neblogai ir snapiai sukabina jei kartais ka .

supratau mirksiukas.gif o man susisuko visi raisteliai tarpusavy, 40 min bandziau atpainioti, padzioviau, o po to kai lyginau tai nukarpiau, manau kad kiekviena karta po tiek ilgai zaisti tai nesamone... doh.gif
Atsakyti