Įkraunama...
Įkraunama...

Gal į užsienį gyventi?

QUOTE(DolceGabana @ 2010 08 09, 12:48)
Sveikos. Mano padetis tokia,kad pastovios gyvenamos vietos neturiu, darbo siuo metu taip pat. Turiu tik kelis pasiulymus vykti i uzsieni. Bet be vaiku. Ir man del to siaubingai plysta sirdis, nes jau kazkada buvau isvaziavus ir zadejau sau,kad daugiau be vaiku-niekada. Taciau isgyventi lietuvoje nematau galimybiu sad.gif Blaskausi ir nezinau kaip pasielgt...

Ir as isivaizduoju,kad isproteciau,cia juos palikus,manau net nera tada tikimybes,kad ten seksis,nes visa laika sirdis bus pas juos...Zinau kad kartu isvykus,rupesciu daug,bet bent visi kartu vienoje vietoje...
Atsakyti
QUOTE(ernestitac @ 2010 08 04, 22:46)
o tai smagu as irgi is vilniaus galetume sisiderinti ir susitikti  4u.gif mano istorija irgi panasi i tavo g.gif

tai parasyk i az, susitarsim susitikti mirksiukas.gif
QUOTE(Mabel @ 2010 08 07, 23:10)
Labas vakaras, likimo drauges! 4u.gif Na gal is dalies,skolu tokiu, kad jau butu nebeimanoma gyventi neturiu,bet tiesiog taip gavosi,kad netekau darbo,kas dabar musu saleleje ne naujiena! doh.gif Esu issiskyrusi dvieju vaiku mama ir jau rugsejo 15 d.visi isvykstam i Airija,nes cia jokiu perspektyvu nebematau,nors baime kankina nereali,ir nakti ir diena apie tai mastau..gal tiek lengviau,.kad vaziuoju ne i nezinia,ten mano brolis su seima gyvena,tai jie man labai daug padeda,ypac perprasti pacia sistema svetimos salies.Dukra mano cia jau baige dvi klases,tai gal labiausiai del jos kolkas nerimauju,nes turi vaikas keisti mokykla,na bet tikiuosi greitai adaptuosis...tai va, drebancia sirdim tikiuosi,kad viskas bus puiku,na brolis vis ramina,kad tikrai bus geriau nei dabar,bent gyvent galesim,o ne egziztuoti! smile.gif Linkiu visoms stiprybes ir sekmes!!! 4u.gif

ui kaip faina, kad brolis padeda wub.gif mano pusbrolis planuoja i NO vaziuot gyvent, iesko darbo (tik zinia kad tai ne greitai bus, nes gero iesko, pagal specialybe), o tada ir seima issives. As jau klausiau ar man padetu, lyg nieko pries, bet cia laikas parodys kaip viskas bus rolleyes.gif jei nesiskirsiu, tai greiciausiai nieko nebus, nes diedas pats nezino ko nori, tai jam tas negerai, tai anas, tfu doh.gif o as noriu isvaziuoti blush2.gif

Atsakyti
4u.gif sveikos.kaip malonu skaitit kad norit padet viena kitai.
as pati gyvenu uk. galiu jums patart, jai galvosit vaziot uz londono tai su darbais ten sunku bus. tik sako kad fabriku daug,kalba minimali..taip nera.pazystami buvo uz londono gryzo be nieko + liko skolose. geriausiai vaziot i londona,brangiau bet daugiau sansu. Neskubekit pasiim vaiku,suprantu kad sunku bet taip geriau. ispradziu patis susitvarkisit dokumentus. pasidarisit pasalpos ir jai esate vienisos mamos galit net buta gaut.aisku neviskas iskarto jaigu viskas bus gerai tai po metu atsivesite vaikus ir bus gerai. nes ir nama sunku isinomot su tiek vaikais. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(loretta22 @ 2010 08 13, 19:37)
4u.gif sveikos.kaip malonu skaitit kad norit padet viena kitai.
as pati gyvenu uk. galiu jums patart, jai galvosit vaziot uz londono tai su darbais ten sunku bus. tik sako kad fabriku daug,kalba minimali..taip nera.pazystami buvo uz londono gryzo be nieko + liko skolose. geriausiai vaziot i londona,brangiau bet daugiau sansu. Neskubekit pasiim vaiku,suprantu kad sunku bet taip geriau. ispradziu patis susitvarkisit dokumentus. pasidarisit pasalpos ir jai esate vienisos mamos galit net buta gaut.aisku neviskas iskarto jaigu viskas bus gerai tai po metu atsivesite vaikus ir bus gerai. nes ir nama sunku isinomot su tiek vaikais. wub.gif

sveikos,as lapkrity taipat isvaziuoju y voketija pradziai viena,ar tas galioja ir man,kad esu su mergaite galiu ir pasalpa gauti ir gyvenama vieta g.gif
Atsakyti
4u.gif o as jau 3men,kaip kabinuosi olandijoj...sekasi neblogai,bet tai salis-i kuria isitvirtint sunkiau,nei i anglija,airija,bent jau as taip mastau.tai salis-kuri kitaip saugosi nuo emigrantu,bet uztat-tai-mano svajoniu salis,kurioje noreciau gyventi likusi gyvenima.viskas cia nuostabu,pragyvenimo lygis thumbup.gif darbu-yra sociai-kad ir zemes ukis-siltnamiu-begales,fabriku-irgi,ir kitu profesiju,specialybiu darbuotoju-cia reikia,...,bet-niekas nenori sudaryti tiesiogini darbo kontrakta-be olandu kalbos(nors ir jei turi visus darbui reikiamus dokumentus ir draudimus ).bet,jei kalbi angliskai,viskas ok,aisku,darba rasi,bet tas kontraktas vis vien bus ,,laikinas''-nors...dar nzn,neduoda i rankas antro ekzemplioriaus,o olandiskai-juk ji...
na ir kas-kiekviena savaite pervedami pinigai-nereikia galvot-,,ar uzteks iki algos g.gif "'kitoks gyvenimas...
na,vyniojasi po truputi kazkas jau. mirksiukas.gif jau ir seimyna-vaikai buvo atvyke-10 dienu,aisku -isileidau doh.gif doh.gif .bet-zinau,kad po savaites -alga gausiu-ir ramu rolleyes.gif
bet-isvyko sianden ryte... verysad.gif taip sirdi skauda...liudna ir nyku... verysad.gif
sedziu ir verysad.gif
...ir,tik prie geriausiu noru-busime kartu-ne anksciau,kaip po 2 metu...
nors vilku stauk...ziaurus tas gyvenimas-bet i lietuva gryzt- schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
nors,po 2 sav-gryztu pas vaikus-tik atostogu 2 sav,bet negaliu be ju- cray.gif nezinau,kaip istversiu,kai reikes gryzt atgal,o vaikus palikt...nekenciu lietuvos...tos s...ystos politikos. gun_bandana.gif
...uzdirbu-bet kas is to...pavargau gyvent taip-tarp lietuvos-olandijos,ir kol viskas nusistoves,reikia laiko,ir tikrai nemazai...
...IS PATIRTIES...

p.s. aisku,kiekvienam skirtingai pasiseka,kaip kam,nieks nezino...mano draugem-telo gryzt i lietuva,kitoms-pasiseke,susirado darbus kitus,o as-dar iki siol ten pat dirbu,ir nzn.perspektyvu,o ju -yra,bet tokia syza uzplaukia kartais-kad norisi viska mest-ir i lietuva...bet ,kai pamastai-ka ten veikt-tai greit fantazija atsoka... swoon.gif
TAIP,KAD AS TIK UZ EMIGRAVIMA-KITOKS GYVENIMAS-nors ir sunki pradzia drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(DOLRIN @ 2010 08 15, 12:56)
sveikos,as lapkrity taipat isvaziuoju y voketija pradziai viena,ar tas galioja ir man,kad esu su mergaite galiu ir pasalpa gauti ir gyvenama vieta g.gif

aisku taip,jei turesi gyv.adresa(del registrac-nzn g.gif )turesi darba,banko kortele,ale sodros nr(ar kazkas pan)-kad dirbi legaliai,tada tavo mergaite jau bus drausta,ir prisiregistervus savivaldybej-gali gauti(stot i eile)social bustui.
Atsakyti
Apie ka tylim? ax.gif
Atsakyti
Sveikos kovotojos 4u.gif Neseniai priejau isvados, kad vienisos mamos kaip tarakonai, niekas ju negali sunaikinti, nes jos kovoja ne tik del saves, bet pirmiausia del savo brangiausio turto - vaiku. Jos tokios stiprios ir atsparios Lt politikos nuodams ir visokioms istatymu nesamonems 4u.gif Zinau kaip buna sunku ir kartais tikrai atrodo kad nera sviesos tunelio gale, bet jis yra, tik nenuleiskit ranku, nes jus MAMOS, jusu reikia jusu vaikiukams 4u.gif
Mano istorija ilga ir nuobodi, taigi stengsiuosi neissiplesti. Siuo metu esu vienoje is Skandinavijos saliu. 03 men. 02 d. atvaziavau pas zmogu, su kuriuo maniau pavyks sukurti kazka grazaus, deja .....
Dar pries keleta dienu buvau apsisprendusi grysti i Lt, nes ten su ex ir jo tevais liko mano 4 metuku brangenybe. Taciau atsitiko taip, kad bandysiu kabintis cia, nes viena bendraamze mergina pasiule gyventi kartu su ja ir jos 6 metu suneliu. Mes susipazinome darbe,ji lenke. Ji atvyko truputuka veliau nei as. Na bet dabar viskas rutuliojasi i tai, kad greitu laiku tureciau persikraustyti pas ja ir galesiu atsivesti savo suneli. Labai tikiuosi kad pavyks tai padaryti, nes ir vaiko tevas ir jo tevai vaika begalo myli. Deja mano teveliu jau nebera, o sesuo jau keli metai gyvena Airijoje. Ir tik del jai vienai zinomu priezasciu, niekada man nepasiule kad atvaziuociau pas ja, kad ji man pagelbetu ir t.t. Kai sprendesi visi reikalai su draugu cia, ji man tik pasiule grysti atgal i ta maza miesteli, is kurio visi tik bega greiciau neatsisukdami, jeigu tik turi nors menkiausia kabliuka uzsikabinti kaip nors uzsienyje.
Taigi, susitvarkyti dokus cia tikrai nelengva. Banko saskaita pavyko atsidaryti, tik po tusciu bandymu ta padaryti paciai, su darbdaves pagalba. Ir ja atsidariau tik pries pora dienu, siaip ne taip. Cia, sitoje salyje, informacijos negausi apsoliuciai jokios istaigose, kuriose turetum ja gauti. Pasiseks tik tuo atveju, jaigu uztaikysi ant tikrai savo darba ismanacio ir geranorisko zmogaus, kas cia reta.
Labai palaikau mamytes su tokia ideja 4u.gif , bet faktas, kad po vienu stogu ir dar su vaikiukais, gali gyventi ramios moterys, nekonfliktuojancios, kurios bus pasiruosiusios visada padeti viena kitai visame kame. Kalbu is patirties, nes cia gyvenau su mergina is Vokietijos, tai ojojoj kiek as nuo jos prisikentejau, gerai kad i skudurus dar negavau, o jau nedaug truko. Jai pasiseke kad as zmogus, kuris bet kokia kaina stengiuosi isvengti konfliktu ax.gif Na su ja ten ilga istorija smile.gif
Taigi galiu palinketi, is visos sirdies ,tik dideliausios sekmes ir sutikti tikrai nuosirdzius ir geranoriskus zmones savo kelyje 4u.gif
QUOTE(besika @ 2010 08 17, 00:55)
bet-isvyko sianden ryte... verysad.gif taip sirdi skauda...liudna ir nyku... verysad.gif
sedziu ir verysad.gif

Kaip puikiai tave suprantu console.gif , laikykis, diena po dienos ir tu arteji prie to momento kai tavo vaikeliai bus su tavimi, o dabar tik laikykis ir nepasiduok.
MAMOS VISKAS BUS GERAI, MES NEPRAZUSIM 4u.gif console.gif
Atsakyti
Atsiduriau aklavieteje, labai reikia patarimu verysad.gif gyvenu su vyru UK 2 metus, dabar laukiuosi 2 vaikucio (4 menuo) ir noriu skirtis... tiesiog nebegaliu taip... visad turejom problemu, todel apsidraudimui kai atvaziavau i anglija iskart patapau vienisa mama... ne todel, kad norejau apgauti valstybe, bet norejau uzsitikrinti, kad bedai istikus turesiu su vaikuciu kaip isgyventi unsure.gif ir tas momentas atejo... as siuo metu dirbu (dirbau visus 2 metus), bet nestumas sunkus, tai nezinau kaip toliau bus su darbu unsure.gif noriu gyventi viena su vaikais ir kuo greiciau. Gal kas patars nuo ko pradeti? Pati uz nuoma nesugebesiu susimoketi, tai galvoju apie nuoma is valstybes. Bet kiek zinau, tai ta nuoma gali gauti tik zmones neturintys turto... o LT as turiu zemes unsure.gif ir isvis nezinau ar as busiu pajegi islaikyti save ir vaikucius unsure.gif gal kas patars ka ir kaip daryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ne_rami @ 2010 08 21, 01:55)
Atsiduriau aklavieteje, labai reikia patarimu verysad.gif gyvenu su vyru UK 2 metus, dabar laukiuosi 2 vaikucio (4 menuo) ir noriu skirtis... tiesiog nebegaliu taip... visad turejom problemu, todel apsidraudimui kai atvaziavau i anglija iskart patapau vienisa mama... ne todel, kad norejau apgauti valstybe, bet norejau uzsitikrinti, kad bedai istikus turesiu su vaikuciu kaip isgyventi unsure.gif ir tas momentas atejo... as siuo metu dirbu (dirbau visus 2 metus), bet nestumas sunkus, tai nezinau kaip toliau bus su darbu unsure.gif noriu gyventi viena su vaikais ir kuo greiciau. Gal kas patars nuo ko pradeti? Pati uz nuoma nesugebesiu susimoketi, tai galvoju apie nuoma is valstybes. Bet kiek zinau, tai ta nuoma gali gauti tik zmones neturintys turto... o LT as turiu zemes unsure.gif ir isvis nezinau ar as busiu pajegi islaikyti save ir vaikucius unsure.gif gal kas patars ka ir kaip daryti 4u.gif

4u.gif niekam neidomu-ka tu turi lietuvoj-del socialinio busto-reikia pateikt prasyma savivaldybei,o kadanngi dirbus,ir gyvenus jau du metai-dar tokioj padety-tikrai nemanau,kad gali buti problemu ji gauti.tik-londonas yra perpildytas,tekti gali ilgai laukti.manoVT sesuo gavo pragyvenusi ten 5metus,susituokusi,jau turejo viena ka tik gimusi vaikeli.bet tai buvo seniai-10metu ji jau ten,dar buvo kiti istatymai,nebuvo sengeno...buvo ziaurei sunkiau,negu dabar.PABANDYSIU SUSISEKTI SU JA RYTOJ SKYPU,pasiklausiu,kaip kas -tavo situacijoj.kuom galesiu-padesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Pries isvaziuojant i uzsieni ir vaika paliekant tevui, ex vyrui, gal reikia susitvarkyti kazkokius dokumentus ar pan? Gal kazkas nusimanote?
Atsakyti
QUOTE(DolceGabana @ 2010 08 22, 10:54)
Pries isvaziuojant i uzsieni ir vaika paliekant tevui, ex vyrui, gal reikia susitvarkyti kazkokius dokumentus ar pan? Gal kazkas nusimanote?

schmoll.gif tikrai nereikia-vyrui,ar exs,ar vaiko tevui.del giminiu-jei iki 3men-irgi.o jei ilgesniam laikui,pvz-dirbti ir gyventi,ilgesniam laikui,tai vyrui-viskas ok,nieko nereikia,jei jis tam neturi pretenziju,exs-taip pat,o del kitu...pagal istatyma -reikia kazka palikt globeju,bet,jei nera gincu,viska sutaret ir apsprendet taikiai,niekas neturi,nereiskia pretenziju-tada viskas ok,nieko nebutina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2010 08 21, 15:13)
4u.gif niekam neidomu-ka tu turi lietuvoj-del socialinio busto-reikia pateikt prasyma savivaldybei,o kadanngi dirbus,ir gyvenus jau du metai-dar tokioj padety-tikrai nemanau,kad gali buti problemu ji gauti.tik-londonas yra perpildytas,tekti gali ilgai laukti.manoVT sesuo gavo pragyvenusi ten 5metus,susituokusi,jau turejo viena ka tik gimusi vaikeli.bet tai buvo seniai-10metu ji jau ten,dar buvo kiti istatymai,nebuvo sengeno...buvo ziaurei sunkiau,negu dabar.PABANDYSIU SUSISEKTI SU JA RYTOJ SKYPU,pasiklausiu,kaip kas -tavo situacijoj.kuom galesiu-padesiu mirksiukas.gif

Labai aciu uz gerus norus, bet leliuko jau nebeturiu, 17 sav nubego jau labai pazaliave vandenys. Tad ir planu jokiu nebeliko, dabar per sunku kazka planuoti...
Atsakyti