o as jau 3men,kaip kabinuosi olandijoj...sekasi neblogai,bet tai salis-i kuria isitvirtint sunkiau,nei i anglija,airija,bent jau as taip mastau.tai salis-kuri kitaip saugosi nuo emigrantu,bet uztat-tai-mano svajoniu salis,kurioje noreciau gyventi likusi gyvenima.viskas cia nuostabu,pragyvenimo lygis

darbu-yra sociai-kad ir zemes ukis-siltnamiu-begales,fabriku-irgi,ir kitu profesiju,specialybiu darbuotoju-cia reikia,...,bet-niekas nenori sudaryti tiesiogini darbo kontrakta-be olandu kalbos(nors ir jei turi visus darbui reikiamus dokumentus ir draudimus ).bet,jei kalbi angliskai,viskas ok,aisku,darba rasi,bet tas kontraktas vis vien bus ,,laikinas''-nors...dar nzn,neduoda i rankas antro ekzemplioriaus,o olandiskai-juk ji...
na ir kas-kiekviena savaite pervedami pinigai-nereikia galvot-,,ar uzteks iki algos

"'kitoks gyvenimas...
na,vyniojasi po truputi kazkas jau.

jau ir seimyna-vaikai buvo atvyke-10 dienu,aisku -isileidau

.bet-zinau,kad po savaites -alga gausiu-ir ramu
bet-isvyko sianden ryte...

taip sirdi skauda...liudna ir nyku...
sedziu ir
...ir,tik prie geriausiu noru-busime kartu-ne anksciau,kaip po 2 metu...
nors vilku stauk...ziaurus tas gyvenimas-bet i lietuva gryzt-
nors,po 2 sav-gryztu pas vaikus-tik atostogu 2 sav,bet negaliu be ju-

nezinau,kaip istversiu,kai reikes gryzt atgal,o vaikus palikt...nekenciu lietuvos...tos s...ystos politikos.
...uzdirbu-bet kas is to...pavargau gyvent taip-tarp lietuvos-olandijos,ir kol viskas nusistoves,reikia laiko,ir tikrai nemazai...
...IS PATIRTIES...
p.s. aisku,kiekvienam skirtingai pasiseka,kaip kam,nieks nezino...mano draugem-telo gryzt i lietuva,kitoms-pasiseke,susirado darbus kitus,o as-dar iki siol ten pat dirbu,ir nzn.perspektyvu,o ju -yra,bet tokia syza uzplaukia kartais-kad norisi viska mest-ir i lietuva...bet ,kai pamastai-ka ten veikt-tai greit fantazija atsoka...
TAIP,KAD AS TIK UZ EMIGRAVIMA-KITOKS GYVENIMAS-nors ir sunki pradzia
Papildyta:
QUOTE(DOLRIN @ 2010 08 15, 12:56)
sveikos,as lapkrity taipat isvaziuoju y voketija pradziai viena,ar tas galioja ir man,kad esu su mergaite galiu ir pasalpa gauti ir gyvenama vieta
aisku taip,jei turesi gyv.adresa(del registrac-nzn

)turesi darba,banko kortele,ale sodros nr(ar kazkas pan)-kad dirbi legaliai,tada tavo mergaite jau bus drausta,ir prisiregistervus savivaldybej-gali gauti(stot i eile)social bustui.