QUOTE(Forget @ 2010 03 16, 22:47)
Nu žinokit esu iš arti (ne sau) su šituo susidūrusi būdama Anglijoje. Ir nupasakota labai jau iš nuogirdų prasilenkiant su realybe. Visų pirma, niekas tokių vaistų nepardavinėja. Tai vadinama cheminiu abortu.
Aš kalbėjau apie emergency contaception (tabletės geriamos po lytinių santykių kai nebuvo saugomasi)
The emergency contraceptive pill has to be taken within 72 hours of unprotected sex. It's more effective the sooner it's taken. It contains progestogen, and it works by delaying or preventing ovulation.
The IUD can be inserted into your uterus up to five days after unprotected sex, or up to five days after the earliest time that you could have ovulated. It may prevent an egg from implanting in your womb or being fertilised.
How effective is it?
If taken within 24 hours of unprotected sex, the emergency contraceptive pill will prevent 95% of pregnancies that could be expected if no emergency contraception were used.
Eighty-five per cent of pregnancies are prevented if the pill is taken between 25 and 48 hours after unprotected sex, and up to 58% of pregnancies if taken 49-72 hours after unprotected sex. The sooner it's taken, the more effective it will be.
The IUD will prevent 99% of pregnancies.
QUOTE(incognito6 @ 2010 03 17, 00:08)
is tikruju pasigailejau kad parasiau.
tai taip lietuviska - tau atveria sirdi, o tu joje ieskai, kur cia siule kreiva? kazkam pritruko pikantisku detaliu, kazkam pasirode, kad man atminties sutrikimai, o dar kazkam, dalyvavusiam "is sono". pasirode, kad is nuogirdu parasiau.
o del tableciu, kurios cia tokia audra sukele, - suradau visoms itarioms interesantems klinikos, kurioje geriau jas, webpage.
cia rasite apie medicinini aborta.
Atsiprasau, taciau i sia savo temele as daugiau neuzsuksiu.
galvojau, parasius bus nors kiek lengviau, nes niekad niekam nesu to pasakojusi, bet kasdien sugrizti cia, knaisiotis savo praeityje, ir dar buti keistai kaltinamai, kad visa tai esu TIK girdejusi ...
Papildyta:
tai taip lietuviska - tau atveria sirdi, o tu joje ieskai, kur cia siule kreiva? kazkam pritruko pikantisku detaliu, kazkam pasirode, kad man atminties sutrikimai, o dar kazkam, dalyvavusiam "is sono". pasirode, kad is nuogirdu parasiau.
o del tableciu, kurios cia tokia audra sukele, - suradau visoms itarioms interesantems klinikos, kurioje geriau jas, webpage.
cia rasite apie medicinini aborta.
Atsiprasau, taciau i sia savo temele as daugiau neuzsuksiu.
galvojau, parasius bus nors kiek lengviau, nes niekad niekam nesu to pasakojusi, bet kasdien sugrizti cia, knaisiotis savo praeityje, ir dar buti keistai kaltinamai, kad visa tai esu TIK girdejusi ...

Papildyta:
Manau čia ne kreivų siūlių ieškojimas, o elementarus noras žinoti. Iš pirmo posto, viskas pasirodė taip spontaniška, o paskui paminėjot, kad ir konsultacijoj buvot... Manau keičiasi visa situacija. Nesakau, kad jei jau turėjot laiko pagalvoti tai esate labiau kalta, bet Jūsų pamokymas keičiasi iš tiesiog "nesidarykit aborto" į "LABAI gerai apmastykit savo sprendimą"

Dėl to, kaip papasakojot istoriją iš pat pradžių ir pamaniau, kad "mėnesines iššaukiančios tabletės" buvo vadinamosios "emergency contraception".
Suprantu,kad Jums skaudu "knaisiotis praeityje", bet galbūt tai padėtų atsakyti į vidinius klausimus (ar pati žinote kodėl taip pasielgėte?) ir surasti ramybę padedant kitom suprasti tokio poelgio pasekmes

Nepykit, bet visgi Jūsų pasakyma apie šiū aborto tablečių pavojingumą, man pasirodė labai lengvabūdiškas, ypač žinant ką išgyvenot.