Įkraunama...
Įkraunama...

vieno aborto istorija

QUOTE(TamsiMergaite @ 2010 03 18, 16:37)
Pas mane tas pats..  Vien prisiminus ka isgyvenau , negaliu net planuoti vaikelio. Tuo metu man atrode kad miriau kartu su juo. 8 savaites. vis tikejausi stebuklo , laukiau , klausiau ka galiu pakeisti. GYvas kosmaras. sededavau vonioj kiaura diena , vemdavau net nuo vandens , ir vis galvodavau kodel butent taip...

Aš radau tik vieną tiesą - viskas vyksta tam, kad mes kažko išmoktume....išsilaižysi skausmą, ne iš karto, po truputį, po truputį...pamažėl...
sako, kiekvienam duota tiek, kiek jis sugeba pakelti, ne daugiau. Tad agalvojau, kad man teko daugiau. dabar...net nežinau...praėjo lygiai 1 metai ir 5 dienos....ačiū dievui, kad turiu sūnų, kurį be galo myliu....o dėl sesės ir brolio....kaip jau suplanuota, taip ir bus....pasidariau juoda fatalistė ax.gif
Atsakyti
pamokos labai skaudzios. man buvo per daug . uz tai ir ginsiu visas moteris kurios sita kosmara praejo. ir nesvarbu del kokiu priezasciu. kiekvienai savas kryzius. garantuoju nei viena to nepadare lengva ranka.
Atsakyti
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 18, 15:35)
Nenoriu pereiti "ant asmenybiu", taciau Jus, Ajste, esate sunkus zmogus - knysliukas. Pazistu tokiu kaip Jus labai artimai, ir su jais labai sunku bendrauti, nes jie zutbut nori prisikasti prie "nuogos tiesos", nesvarbu, kokiomis priemonemis. Paskui ismesineti ta tiesa iki paskutinio kauliuko, ir visai nesvarbu, kad zmogui gali buti nejauku ir skausminga, Jusu pasaulyje tai vadinama "supratimu". Svarbiausia, Jums paciai tos nei tiesos nei "pamokos" kaip ir nereikia, - is Jusu visu postu tampa aisku, kad gyventi lengvabudiskai Jums negresia, tuo labiau negresia tas veiksmas, del kurio cia verda "DISKUSIJA".

Man is tikruju keista, kaip cia kai kurioms i galva ateina mintis, kad postas isgalvotas?
Jei si istorija butu sugalvota, joje butu apie 3000 zenklu, tai tikriausia tada, miela Ajste, Jums tikrai nekiltu JOKIU klausimu g.gif

Taigi, jei visdar norite uzsiimti savo tyrimu, prasau, as pabusiu advokate.

"Ir visgi manau yra labai svarbu, kad kur kilo koks nesusipratimas jį išaiškinti, kad neabejoti istorijos tikrumu, kitaip daroma daugiau žalos nei naudos". ---ta nesusipratima sukelete Jus, Aiste, idedama posta apie emergency pill, kadangi nuo to ir prasidejo - KAIP JI GALEJO ISGERTI TOKIA tablete, jei jos nestumas jau buvo matomas??
Kitos autores, sapaliojancios apie visokius "tableciu idejimus i viena vieta" nemazai prie to nesusipratimo  prisidejo.
Toliau JUSU
NR 1. Visu pirma, pasiaiskinkime, koks pavojus turimas galvoje? dvasine ar fizine tabletes zala? Ar ir tas ir kitas, viskas kartu?
Kaip Jums atrodo? Jei,ne duok Dieve, man kada nors gyvenime tektu tai padaryti - as rinkciausi tabletes. Nes vistik chirurgine invazija, kai tave krapsto instrumentais ir valo is vidaus, man tikrai atrodo daug "pavojingesne", nei tabletes poveikis, kuris is tikruju panasus i pavelavusias gausias menesines, - tikriausiai, todel autore taip ir parase "menesines issaukiancios". (Net neabejoju, Aiste, kad Jus visam gyvenimui isimintumet ju pavadinima, ir jis kiekviena diena degtu raudonom raidem Jusu vaizduoteje)
Taigi, pavojinga KAM???
Ir, beje, --- neraukite minciu is konteksto - toliau seka paaiskinimas "nera pavojingos  daugiau nei valymas", o ne "valymas nera pavojingas"

Aciu kad bent jau nepradejote su manim bylinetis del nr2, butu visai kvaila.

3. Is gydytoju visi tikimes pagalbos. Dvigubai tikimes, kai uz tai mokame. Trigubai tikimes, kai tai yra mirties ir gyvybes klausimas.

4."Aišku pati prisipažįsta, kad buvo pasimetus, bet vistik kelios savaitės žinojimo ir keletas konsultacijų turėtų suteikti nors kažkiek aiškumo dėl tolimesnių veiksmų. Ypač turint galvoje (kaip jau anksčiau minėjau), kad autorė manė negalinti pastoti, o norėjo vaikų ir ypač dvynukų".
Man labai keista, kad Jus dar pateisintumet, jei ji is karto isgertu tablete, o jei turejo, tarkim, diena, dvi ar savaite apmastymams, tai jau turetu pasidaryti kazkas aiskaus?
tiesa pasakius, man kaip tik butu maziau suprantama, jei tik pamaciusi juos, is karto begti gerti. po galais, nenoreciau atsidurti tokioje situacijoje - nei vienam, nei kitam negali pasakyti, kad jis bus tevas, nes pati nezinai. ir gal but niekada nesuzinosi. o konsultacijose  tikrai nedalina patarimu, kaip ismaitinti vienai busimus dvynius.

5.
"Vistik keista, kad kai kurios detalės nupasakotos taip miglotai, o tas įspūdis, kad aplink vien dvyniai toks aiškus."

Neabejoju kad Jus atsimintumet ir aprasytumet, kaip zydejo vysnios pakeliui i ta poliklinika, kokia spalva buvo padazytos Jus apziurejusios daktares lupos ir nagai, ir kokio skonio tos tabletes biggrin.gif , taciau
paciai autorei svarbiausia yra ne tai. Jai daug svarbiau atrodo atlikto veiksmo - isgertos piliules padarinys - dvynuku praradimas. zmogus gailisi, jaucia praradima, jauciasi kalta, samoningai ir nesamoningai baudzia save, todel ir mato visur tik tai, kas sukelia dar didesni skausma. Moterims, patyrusioms persileidima, negalincioms pastoti, pan irgi visur matosi vien nescios ir vaikai.

6. doh.gif  doh.gif  doh.gif  sito visai negaliu komentuoti, tiesiog nera ka.  lotuliukas.gif
Jeigu Jums asmeniskai nepriimtinas zodis "tie", kuria siame sakinyje visai dera, tai as nesuprasciau jei ji pavadintu 6 sav dar beformius gemalus "vaikuciais" ar "mazyliais"...

Ilindau i sia tema, nes kelis kartus buvau draugiu abortu "bendrininke" ir buvau nustebinta visiska zmoniu nejautra. Man buvo nesmagu nejauku ir nemiela daugiau uz jas. Cia radau kita krastutinuma.
Nesmerkiu ir negailiu, jai nuo to lengviau nebus, bet suprantu, ka isgyvena - kaip jau karta cia sakiau, kiekviena turime spintoje savo skeleta.

Tik matyt, Teisejos Ajstes spintoje yra vien irankiai tiesai skrosti...

Pirmiausia tai ačiū už diskusiją, o ne tiesiog pasakymą, kad esi neteisi ir viskas 4u.gif
Dėl mano būdo nesiginčysiu, nes ne man spręsti.
Taip, mėgstu žinoti tiesą, nes esu tikra, kad geriau pasimokyti iš svetimo klaidų, negu jas pakartoti. Ir jei kyla klausimų-noriu žinoti atsakymus. Manau tai būdinga kiekvienam normaliam žmogui. Ne bet kokia kaina. Pvz šitoj temoj sužinojau apie aborto tabletes. Kaip jau rašiau anksčiau žinojau tik apie emergency kontaception. Matyt netaip suformulavau savo pasisakyma ta tema, kad sukėliau sumaištį, bet dabar ne aš viena žinosiu, kad ne tik rūtų nuoviras ar fiziniai metodai naudojami.
Kodėl nereikia? Kaip žinote abortai daromi ne tik kai tiesiog nenori ar negali sau leisti turėti vaikų (jei ką, autorei netaikoma-kalbu bendrai), o ir esant genetiniams nukrypimams kai rekomenduoja gydytojai ar patys tėvai (ar mama) priima tą sunkų sprendimą nutraukti nėštumą. Neduok Dieve niekam atsidurti tokioj situacijoj. Iš mano pusės kalba ne apie lengvabūdiškumą. Dar būdama paauglė girdėjau, kad pasidarius abortą gali kilti komplikacijų dėl kurių gali būti sunku vėliau pastoti ar gali likt visai nevaisinga. Nežinau kiek tame tiesos (be abejo ir metodai pasikeitė nuo tų laikų), bet tada atsirado ta baimė, kad negalėsi turėt vaikų, todėl man asmeniškai atrodo keistai, kad manai negalinti turėti vaikų, pastoji ir pasidarai abortą. Tiesiog man atrodo, kad negalėčiau taip pasielgti ir ne tik kelias dienas vaikščiočiau pasipūtus, bet ir visus 9 mėnesius ir nusispjaut būtų kas tėvas. Ir nesakykit, kad užsieny sunkiau. Čia gal net daugiau paramos, tiek morališkai, tiek finansiškai.
Lyg ir nesakiau, kad istorija išgalvota, o tik klausiau apie neaiškias dalis. Gal jum tai atrodo tas pats? Ir nereikia 3000 ženklų, kad istorija būtų aiški.
1. Dėl pavojaus... Čia kaip kas galvoja. Taip, jei naudojamas fizinis metodas, tai yra gerokai nemaloniau nei išgerti tabletę ir vietinė žala galėtų būti daug didesnė, bet tabletės poveikis gali būti sisteminis, bet neesu mačius šalutinio poveikio "lapelio" todėl nežinau koks jis gali būti. Taip, buvo parašyta "Kodėl galvojate, kad tabletės pavojingos? Gydytoja sakė, kad jos nerė pavojingesnės nei valymas" (nepažodžiu, bet tikiuosi pakankamai tiksliai). Man rodos tarsi prieštarauja abi dalys viena kitai. Aišku kiekviena atskirai būtų viskas aišku, arne? Antra dalis būtų labai paprastas ir aiškus atsakymas. Tas klausimas man skamba kaip nustebimas. Galbūt autorė norėjo ką kitą pasakyti aš tik ne taip suprantu (netaip "numamau" pasakymo intonaciją).
2.Prieš tai nežinojau, bet kitų postai paskatino pasidomėti tiksliau. Dabar žinau, todėl nesiginčyju ir džiaugiuosi, kad žinau ir aš ir kitos, kuriom kilo abejonių. (beje rašiau, kad nėštumas "pažengęs", o ne "matomas" ir tai buvo emergency kontaception kontekste; apie tai irgi išsiaiškinom).
3.Aš iš gydytojų tikiuosi vienodai nepriklausomai nuo to ar asmeniškai moku ar valstybė moka už mano gydymą/konsultaciją. Tai yra jų darbas ir tikiuosi, kad jie tą darbą atliks taip gerai kaip gali.
4.Nei pateisinčiau nei pasmerkčiau, paprasčiausiai manyčiau, kad tai buvo šoko pasėkmė. O bėgant laikui manyčiau mintis apie būsimą motinystę turėtu tik labiau ir labiau džiuginti, dėl priežasčių, kurias minėjau anksčiau. Beje, kiek teko susidurti su konsultantėmis JK (gal man tik pasisekė) visad yra aptariama finansinė padėtis, nes jei dirbi turi informuoti darbdavį, todėl tau paaiškina kokios stadijos nėštumas turi būti, kad gydytojas išduotų oficialų išrašą, kad tikrai esi nėščia, kokios išmokos tau priklauso, ką moka darbdavys, kuo gali padėti valstybė... Priduoda krūvas brošiūrų apie pašalpas, paslaugas ir t.t. Jei nesusikalbi angliškai paskiria vertėją.
5.Taip, esu linkusi atsiminti detales. Aš pasakodama galbūt ir papasakočiau kaip žydėjo vyšnios, visi aplink džiaugėsi pavasariu, o aš nešiojaus savo skausmą ir netektį, nes tai parodytų kontrastą tarp to, kas vyksta aplinkui ir to, kas vyksta vidui. Bet žydėjimas žydėjimu, tablečių skonio gyvenime nepamirščiau. ir tikiuo, kad visur jos vaidentųsi. Juk nemanot, kad taip vertindama (pagal Jūsų žodžius-mėsinėdama) kitų istorijas, esu nuolaidesnė sau? Neesu šventuolė ar teisuolė ir nenoriu tokia būti.
6. Čia gal vėl mano auklėjimas ir patirtis, bet neesu sutikus motinos, kuri savo vaiką, tegu ir pupelės dydžio ir formos pavadintu "tas". Nenori vadinti vaiku, nereikia, bet bent jau "jis". Bet jei sakot, kad kitiem tai priimtina, tai nesiginčysiu.

Jei taip manote, tai esate ne kitokia, nes teisiate mane už mano nuomonę.

Toms, kurios sako, jog supranta autorės skausmą, ją užjaučia ir remia, ši diskusija tikriausiai nieko nepakeis, bet tikiuosi tos, kurios laikosi kitokios nuomonės (ir ypač abejojančios istorijos tikrumu) pažiūrės į situaciją kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2010 03 15, 17:23)
na, man nei graudi istorija, nei ka... tiesiog eilini karta galima isitikint, kad reikia galvot, kur, kaip ir su kuo gult i lova, kad paskui nereiketu priiminet tokiu sprendimu.  doh.gif
Kazkaip niekada nepateisinu tokiu "klaidu"...  schmoll.gif

meskit akmenį.

tIk paskui spėkit pasilenkt, nes kitas akmuo gali tekti jums.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 18, 19:30)
Pirmiausia tai ačiū už diskusiją, o ne tiesiog pasakymą, kad esi neteisi ir viskas 4u.gif 
Dėl mano būdo nesiginčysiu, nes ne man spręsti.
Taip, mėgstu žinoti tiesą, nes esu tikra, kad geriau pasimokyti iš svetimo klaidų, negu jas pakartoti. Ir jei kyla klausimų-noriu žinoti atsakymus. Manau tai būdinga kiekvienam normaliam žmogui. Ne bet kokia kaina. Pvz šitoj temoj sužinojau apie aborto tabletes. Kaip jau rašiau anksčiau žinojau tik apie emergency kontaception. Matyt netaip suformulavau savo pasisakyma ta tema, kad sukėliau sumaištį, bet dabar ne aš viena žinosiu, kad ne tik rūtų nuoviras ar fiziniai metodai naudojami.
Kodėl nereikia? Kaip žinote abortai daromi ne tik kai tiesiog nenori ar negali sau leisti turėti vaikų (jei ką, autorei netaikoma-kalbu bendrai), o ir esant genetiniams nukrypimams kai rekomenduoja gydytojai ar patys tėvai (ar mama) priima tą sunkų sprendimą nutraukti nėštumą. Neduok Dieve niekam atsidurti tokioj situacijoj. Iš mano pusės kalba ne apie lengvabūdiškumą. Dar būdama paauglė girdėjau, kad pasidarius abortą gali kilti komplikacijų dėl kurių gali būti sunku vėliau pastoti ar gali likt visai nevaisinga. Nežinau kiek tame tiesos (be abejo ir metodai pasikeitė nuo tų laikų), bet tada atsirado ta baimė, kad negalėsi turėt vaikų, todėl man asmeniškai atrodo keistai, kad manai negalinti turėti vaikų, pastoji ir pasidarai abortą. Tiesiog man atrodo, kad negalėčiau taip pasielgti ir ne tik kelias dienas vaikščiočiau pasipūtus, bet ir visus 9 mėnesius ir nusispjaut būtų kas tėvas. Ir nesakykit, kad užsieny sunkiau. Čia gal net daugiau paramos, tiek morališkai, tiek finansiškai.
Lyg ir nesakiau, kad istorija išgalvota, o tik klausiau apie neaiškias dalis. Gal jum tai atrodo tas pats? Ir nereikia 3000 ženklų, kad istorija būtų aiški.
1. Dėl pavojaus... Čia kaip kas galvoja. Taip, jei naudojamas fizinis metodas, tai yra gerokai nemaloniau nei išgerti tabletę ir vietinė žala galėtų būti daug didesnė, bet tabletės poveikis gali būti sisteminis, bet neesu mačius šalutinio poveikio "lapelio" todėl nežinau koks jis gali būti. Taip, buvo parašyta "Kodėl galvojate, kad tabletės pavojingos? Gydytoja sakė, kad jos nerė pavojingesnės nei valymas" (nepažodžiu, bet tikiuosi pakankamai tiksliai). Man rodos tarsi prieštarauja abi dalys viena kitai. Aišku kiekviena atskirai būtų viskas aišku, arne? Antra dalis būtų labai paprastas ir aiškus atsakymas. Tas klausimas man skamba kaip nustebimas. Galbūt autorė norėjo ką kitą pasakyti aš tik ne taip suprantu (netaip "numamau" pasakymo intonaciją).
2.Prieš tai nežinojau, bet kitų postai paskatino pasidomėti tiksliau. Dabar žinau, todėl nesiginčyju ir džiaugiuosi, kad žinau ir aš ir kitos, kuriom kilo abejonių. (beje rašiau, kad nėštumas "pažengęs", o ne "matomas" ir tai buvo emergency kontaception kontekste; apie tai irgi išsiaiškinom).
3.Aš iš gydytojų tikiuosi vienodai nepriklausomai nuo to ar asmeniškai moku ar valstybė moka už mano gydymą/konsultaciją. Tai yra jų darbas ir tikiuosi, kad jie tą darbą atliks taip gerai kaip gali.
4.Nei pateisinčiau nei pasmerkčiau, paprasčiausiai manyčiau, kad tai buvo šoko pasėkmė. O bėgant laikui manyčiau mintis apie būsimą motinystę turėtu tik labiau ir labiau džiuginti, dėl priežasčių, kurias minėjau anksčiau. Beje, kiek teko susidurti su konsultantėmis JK (gal man tik pasisekė) visad yra aptariama finansinė padėtis, nes jei dirbi turi informuoti darbdavį, todėl tau paaiškina kokios stadijos nėštumas turi būti, kad gydytojas išduotų oficialų išrašą, kad tikrai esi nėščia, kokios išmokos tau priklauso, ką moka darbdavys, kuo gali padėti valstybė... Priduoda krūvas brošiūrų apie pašalpas, paslaugas ir t.t. Jei nesusikalbi angliškai paskiria vertėją.
5.Taip, esu linkusi atsiminti detales. Aš pasakodama galbūt ir papasakočiau kaip žydėjo vyšnios, visi aplink džiaugėsi pavasariu, o aš nešiojaus savo skausmą ir netektį, nes tai parodytų kontrastą tarp to, kas vyksta aplinkui ir to, kas vyksta vidui. Bet žydėjimas žydėjimu, tablečių skonio gyvenime nepamirščiau. ir tikiuo, kad visur jos vaidentųsi. Juk nemanot, kad taip vertindama (pagal Jūsų žodžius-mėsinėdama) kitų istorijas, esu nuolaidesnė sau? Neesu šventuolė ar teisuolė ir nenoriu tokia būti.
6. Čia gal vėl mano auklėjimas ir patirtis, bet neesu sutikus motinos, kuri savo vaiką, tegu ir pupelės dydžio ir formos pavadintu "tas". Nenori vadinti vaiku, nereikia, bet bent jau "jis". Bet jei sakot, kad kitiem tai priimtina, tai nesiginčysiu.

Jei taip manote, tai esate ne kitokia, nes teisiate mane už mano nuomonę.

Toms, kurios sako, jog supranta autorės skausmą, ją užjaučia ir remia, ši diskusija tikriausiai nieko nepakeis, bet tikiuosi tos, kurios laikosi kitokios nuomonės (ir ypač abejojančios istorijos tikrumu) pažiūrės į situaciją kitaip.

Perskaiciusi vakar Jusu paskutini posta, man nusileido rankos, ir jau galvojau nieko neberasyti, nes kaip matau, nei Jums, nei kitoms kietakaktems nieko neirodysi, nes niekaip nesugebate islysti is savo kiauto ir pazvelgti i situacija placiau. bet paskui pasidare pikta, ir net skaudu, kad kai kurios ypatingai zingeidzios asmenybes, vis trokstancios pasimokyti,....
1.per visa savo gyvenima taip ir neismoksta vieno elementaraus dalyko - takto
2. visas gyvenimo situacijas sprendzia vien tik is SAVO daznai nekompetingos kompetencijos ir labai daznai menkos gyvenimiskos patirties.

apie viska, kas Jus ir kitas abejojancias ypatingai domino sioje istorijoje, galima buvo paklausti ne taip, ne tais zodziais ir ne tomis intonacijomis, ir neabejoju, kad Jums butu atsakyta.
Perzvelkime 2 variantus - tarkim, autore yra mazochiste su pazeistais smegenimis ir, neturedama ka veikti, matuojasi "ant saves" visokias skausmingas patirtis "is nuogirdu", ir postina jas kaip savo pacios isgyvenimus. ok, tada sio "literaturinio kurinio", jo realistiskumo, trukumu (kontrastu stygius), ir tt. analize galetu izeisti ne daugiau, kaip neigiama literaturinio kurinio recenzija.
Tarkime, istorija tikra. Jus cia daug kalbejote apie zala, kuria gali sukelti kazkokie nelabai Jums aiskus situacijos niuansai. O Jus nesusimastet apie zala, kuria Jusu recenzijos gali sukelti autorei? Zmogus n metu nesiojes savyje savo paslapti, skausma, nevilti nutare del kokiu nors priezasciu ja pasidalinti. Ir tik tik atsiveres, turejo viska susikisti sau atgal, jau dabar neabejotinai amziams.

Idemiai perskaiciau Jusu paskutini posta. Ir suvokiau viena dalyka -Jusu sios situacijos neigiamas vertinimas ir apskritai, jos galimas neigimas eina is Jusu individualaus suvokimo. Kiekviena smulkmena vertinate, pridedama "As" ar "man rodos" ar "manyciau". Kodel? Skirtingi zmones skirtingai jaucia, suvokia ir elgiasi.
Jei Jus asmeniskai butent taip nepajustumet, nepasakytumet, ar nepasielgtumet, tai nereiskia, kad tai yra blogai, lengvabudiska, sokiruojancia, abejotina ar to visai negali buti.
istrigo Jusu postas apie vysnias ir kontrasta.... zmogus, isgyvenantis skausma, nebutinai pastebi detales ir mazu maziausiai tuo metu galvoja, kad ateity dalinsis savo isgyvenimais, ir zais vidaus ir aplinkos kontrastais, kad butu gailiau ir stipriau.
Atsakyti
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 19, 10:03)
Perskaiciusi vakar Jusu paskutini posta, man nusileido rankos, ir jau galvojau nieko neberasyti, nes kaip matau, nei Jums, nei kitoms kietakaktems nieko neirodysi, nes niekaip nesugebate islysti is savo kiauto ir pazvelgti i situacija placiau. bet paskui pasidare pikta, ir net skaudu, kad kai kurios ypatingai zingeidzios asmenybes, vis trokstancios pasimokyti,....
...

Labai teisingai pastebėjote, kad visur kalbu pirmuoju asmeniu, nes tai yra tik mano nuomonė. Nebandau jos kažkam primesti, bandau paaiškinti kodėl taip galvoju. Jus žeidžia kitų nesupratingumas ir sutinku, postai, kad istorija netikra gan tiesmukiški (dar kartą pakartosiu, kad niekad tiesiai nesakiau (nes taip negalvojau), kad istorija išgalvota, o tik perskaičiusi tokias nuomones pasidalinau savo mintim ir paaiškinau kurios vietos man (galbūt ir kitoms) galėjo sukelti abejonių), bet tai yra tų žmonių nuomonė ir juos iškarto vadinti beširdžiais taip pat gali būti palaikyta įžeidimu. Kadangi (kaip įtariu) buvau viena iš tų beširdžių, parašiau tą ilgąjį postą su "tiesos skrodimu" bei savo pamastymais, nes tikėjausi, kad kitos supras kodėl taip galvoju. Ir jei mano nuomonė pagrįsta kitom vertybėm nei Jūsų, tai dar nereiškia, kad sėdžiu savo kiaute ir nenoriu žinoti nieko kito. Manau tokiu atvejus nepriimčiau kritikos ir nepripažinčiau suklydus (juk pasitaisiau dėl tablečių bei nepatingėjau pasidomėti echoskopu; būtumėt teisi sakydama, kad turėjau visa tai padayti prieš rašydama ir suklydau pasirinkdama diskusiją su žmonėmis vietoj google'o monologo). Juk nepradėjau aiškinti kokių realiginių tiesų apie paleistuvystes ir abortus. O gal Jum tai būtų priimtiniau, nes tiesiog nurašytumėt mane kaip religinę fanatikę nežinančią daugiau nieko tik šventąjį raštą ir visiškai atitrūkusią nuo gyvenimo.
Jei neklystu mano išsireiškimas buvo, kad būtų žiaurus pasityčiojimas jei istorija būtų išgalvota. Ir, kad kai išreiškiamos abejonės istorijos tikrumu. Mano postai nebuvo rašyti su tokia mintim, bet iš Jūsų parašymo suprantu kodėl taip gali pasirodyti, todėl ateityje stengsiuos atsargiau rinkti žodžius ir išreikšti mintis kuo aiškiau, kad kuo daugiau (jei įmanoma visi) skaitantys suprastų ką norėjau pasakyti. Štai Jums dar viena pamoka, kurią išmokau.
Dėl mano recenzijų žalos autorei-lieku kalčiausia, nes daugiausia rašiau bandydama paaiškinti savo nuomonę. Suprantu, kad Jūsų nuomone visas mano elgesys netaktiškas, bet laiko atgal atsukt negaliu ir net jei galėčiau, visvien išsakyčiau savo nuomone, bet kaip patariate rinkčiausi kitokius žodžius, išsireiškimus bei numanomas intonacijas.
Manau sutiksite su manim, kad viskas sueina į vieną tašką-asmeninį situacijos (ir vėliau pasisakymų) vertinimą. Jums mano vertinimas atrodo neigiamas, man - kritiškas. Kažkam tai gali pasirodyti lygiai tas pats, bet man tai skirtingi dalykai. Ir dabar Jūs žinote, kad taip yra ir tikiuosi geriau suprasite mane.
Neesu tikra ar kritikuojate mano pasakymą apie žydinčias vyšnias ar papildote tiek savo, tiek mao ankstesnes mintis? Turiu galvoje, kad Jūs sakėte, kad nebūtinai žmogus turi atsiminti tabletės skonį ar daktarės lūpdažio spalvą, gal aš atsiminčiau į ką aš atsakiau, kad manau jog atsiminčiau ir kaip pavyzdį pateikiau žydinčias vyšnias. Vėlgi viskas vyksta per "aš".
Kažkas pyksta, kad nesupranta jų patirto skausmo, bet kartu patys nemėgina suprasti kodėl? Aš pabandžiau naudoti savo nuomonę ir jos paaiškinimą, kad abi pusės suprastų viena kitą, o ne iškart pultų mėtytis žodžiais "išgalvota istorija" ir "kietaširdės".
Šį tą asmeniško apie save papasakojau ir tikėjausi, kad pabandysit "įlipt į mano batus" ir pamatysit kodėl toks mano požiūris, bet pamatėte tik mano kietakatiškumą, netaktą. Nejaugi sakydama, kad aš uzsidarius savo kiaute, klystu viską vertindama iš savo patirties, bet pati darote lygiai tą patį neuprasdama manęs?
Beje, jei manote, kad ši diskusija čia netinkama, bet vistik norėtumėte ją tęsti dėl vienų ar kitų priežasčių, prašom rašyti į až, net tikrai norėčiau būti suprasta ir Jus suprasti taip kaip Jūs norite, kad suprasčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 18, 17:35)
"Ir visgi manau yra labais svarbu, kad kur kilo koks nesusipratimas jį išaiškinti, kad neabejoti istorijos tikrumu, kitaip daroma daugiau žalos nei naudos". ---ta nesusipratima sukelete Jus, Aiste, idedama posta apie emergency pill, kadangi nuo to ir prasidejo - KAIP JI GALEJO ISGERTI TOKIA tablete, jei jos nestumas jau buvo matomas??
Kitos autores, sapaliojancios apie visokius "tableciu idejimus i viena vieta" nemazai prie to nesusipratimo  prisidejo.

Kadangi uzvire baisi diskusija del to medicininio aborto,pabandysiu paaiskint nuo pradzios iki galo kaip viskas vyksta,kadangi pati ta praejau pries menesi.
Suzinojau kad laukiuosi apie 4 sav,is pradziu lyg ir viskas buvo gerai,dziaugiausi.po poros savaiciu uzgule begale abejoniu,nusprendziau nelaukti,nuejau pas savo gydytoja,pasakiau kad nenoriu sio vaiko,dar jis lyg ir bande klausti kodel? kas ?kaip?pasakiau kad sunkiai gyvenam siuo metu,o ir su vyru santykiai ne auksiniai.gaunu laiska is ligonines praso atvykti ta ir ta diena,apziurai,echoskpoui PIRMOS TABLETES ISGERIMUI (kad nuzudyti vaisiu)
treciadienis.ligonine.apziura,tepineliai,echoskopas.isgeriu tablete ir isleidzia namo iki penktadienio.penktadieniui liepiama atsinesti kuo laisvesnius rubus ir kalna paketu.Ivykdau.Atvykstu i ligonine,issiuncia i dienos centra.ten sukisamos i tarpkoji dar 4 tabletes ir lauki.po 3 val,pirmieji skausmai kaip per mmm ir kraujas,
dar po kiek laiko,kiekviena kart einant i tualeta keistis paketa iduodamas popierinis indas i kuri paprasoma iskresti tai ka randi pakete.per eilini vizita tualete, pakete randu susiguzusi savo 3.5 cm vaisiu.verkiu.kvieciamas psichologas.dar uz poros valandu sedziu be nuomones taksi ir griztu namo.
paminesiu dar kad viskas yra legalu ir nemokama,nezinau kam ji sumokejo tuos 460svaru ir kad kol nepameti vaisiaus taves niekas namo neisleidzia,tik idomu kodel ji to nepaminejo.
na fiziskai gal taip ir geriau,bet psichologiskai tai pacios spreskit...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo painproof: 19 kovo 2010 - 12:44
QUOTE(painproof @ 2010 03 19, 13:34)
Kadangi uzvire baisi diskusija del to medicininio aborto,pabandysiu paaiskint nuo pradzios iki galo kaip viskas vyksta,kadangi pati ta praejau pries menesi.
Suzinojau kad laukiuosi apie 4 sav,is pradziu lyg ir viskas buvo gerai,dziaugiausi.po poros savaiciu uzgule begale abejoniu,nusprendziau nelaukti,nuejau pas savo gydytoja,pasakiau kad nenoriu sio vaiko,dar jis lyg ir bande klausti kodel? kas ?kaip?pasakiau kad sunkiai gyvenam siuo metu,o ir su vyru santykiai ne auksiniai.gaunu laiska is ligonines praso atvykti ta ir ta diena,apziurai,echoskpoui PIRMOS TABLETES ISGERIMUI (kad nuzudyti vaisiu)
treciadienis.ligonine.apziura,tepineliai,echoskopas.isgeriu tablete ir isleidzia namo iki penktadienio.penktadieniui liepiama atsinesti kuo laisvesnius rubus ir kalna paketu.Ivykdau.Atvykstu i ligonine,issiuncia i dienos centra.ten sukisamos i tarpkoji dar 4 tabletes ir lauki.po 3 val,pirmieji skausmai kaip per mmm ir kraujas,
dar po kiek laiko,kiekviena kart einant i tualeta keistis paketa iduodamas popierinis indas i kuri paprasoma iskresti tai ka randi pakete.per eilini vizita tualete, pakete randu susiguzusi savo 3.5 cm vaisiu.verkiu.kvieciamas psichologas.dar uz poros valandu sedziu be nuomones taksi ir griztu namo.
paminesiu dar kad viskas yra legalu ir nemokama,nezinau kam ji sumokejo tuos 460svaru ir kad kol nepameti vaisiaus taves niekas namo neisleidzia,tik idomu kodel ji to nepaminejo.
na fiziskai gal taip ir geriau,bet psichologiskai tai pacios spreskit...

"nezinau kam ji sumokejo tuos 460svaru ir kad kol nepameti vaisiaus taves niekas namo neisleidzia,tik idomu kodel ji to nepaminejo"

Brangioji painproof. Jusu postas dar karta irodo, kad zmones viska vertina kategoriskai is savo ASMENINES PATIRTIES ir net nedaro prielaidos, kad gali buti kitaip, o be to, nesugeba PERSKAITYTI TEMOS nuo pradzios iki galo.
Kitos skaitancios nuo vidurio, perskaito tokius kategoriskus postus ir susidaro klaidinga nuomone - "
ak, ta autore viska issigalvojo - juk tabletes butina ikisti i viena vieta, ir paskui laukt kol islis vaisius, ir visa tai ligonineje!! ak, dabar aisku, ji viska issigalvojo!!!"

Jei Jus, kaip ir dauguma, tingite idemiai perskaityti ir pasidometi bemt jau google, bet skubate pareiksti savo is pirsto lauzta komentara, galiu trumpai paaiskinti -
autore dave linka, kur as ASMENISKAI PERSKAICIAU apie tai, kad iki 9 sav nestumo gali buti daromas medicininis abortas, kuriuo metu abu kartus - pirma ir antra diena tabletes vartojamos ORALLY, t. y per BURNA, ISGERIAMOS o ne KISAMOS, kad is karto paleidziama namo ramiai laukti prasidesiancio kraujavimo, ir PATARIAMa KREIPTIS I CENTRA tik tuomet, jei prasides komplikacijos.

Atsiprasau, kad nereiskiu savo nuomones apie tai, ka patyrete, tai Jusu asmeninis reikalas ir apsisprendimas. Taip pat atsiprasau, jei Jums pasirodys, kad as Jus uzsipuoliau. Tiesiog kai 7 psl prasideda 'pasisakymai "vis apie ta pati",tai jau erzina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T'Nova: 19 kovo 2010 - 13:19
QUOTE(painproof @ 2010 03 19, 13:34)
pakete randu susiguzusi savo 3.5 cm vaisiu.

Dieve,kaip baisu,man net skaitant darosi silpna,aš turbūt jokiom aplinkybėm esant negalėčiau savanoriškai to padaryti,man viso savo gyvenimo po to neužtektų atgailai
Atsakyti
"Beje, jei manote, kad ši diskusija čia netinkama, bet vistik norėtumėte ją tęsti dėl vienų ar kitų priežasčių, prašom rašyti į až, net tikrai norėčiau būti suprasta ir Jus suprasti taip kaip Jūs norite, kad suprasčiau 4u.gif"
[/quote]

nesu tikra, kad suprantu, ka dar Jus norite suprasti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T'Nova: 19 kovo 2010 - 16:23
Skaičiau temą nuo pirmo puslapio,bet paskui prasidėjo santykių aiškinimasis ir aiškinimasis,KAIP daromas toks abortas.
Man rodos,autorė atėjo čia paramos-nepulkit narstyt po kaulelį,nes netgi to paties žmogaus poelgiai dažnai priklauso nuo konkrečios situacijos.Ar mums teisti ?
Žinoma,ji neįvertino,kad forume,kaip ir gyvenime ,yra žmonių,kuriems džiugu pasiknisti,tiesiog piktai pasišaipyti,atsainiai mestelėjus :-O jau AŠ...daryčiau arba nedaryčiau TAIP...o jau MANO nuomone...
Savo nuomonę,kaip daryčiau-geriau pasilaikysiu sau.Nes aš nežinau-tikrai,nuo dūšios.Ir man neįdomu,KAIP daromas toks abortas,kuris reiškia vieną ir tą patį,nepriklausomai nuo jo darymo būdo.
Taigi...geriau pasakokit savo patirtį,išgyvenimus ir tai,ko iš šito išmokot,užuot besidrabsčiusios nežinia kuo.
Atsakyti
AUTOREI.

Suprantu Jus... Matyt to moteris nepamirsta.. As pati laukiausi dvynuku ir patyriau persileidima nuo labai didelio streso.. Aisku, galima sakyti, kad persileidimas lengviau nei abortas, bet manau skausmas toks pat didelis. Nors jau praejo virs dvieju metu, mano gyvenimas pasikeite labai, skausmas atrodo toks pat kaip ta diena. Kai paziuriu i vaikucius tokio amziaus, kokio turetu buti mano vaikeliai, suima giliai sirdi...

BET

Dziaugiuosi, kad Jus turite saunu vaikeli, kuris be galo laimingas turedamas tokia mylincia mama ! Ir kuriam Jus esate pati nuostabiausia ir geriausia..

Nemanau, kad tai galima pamirsti, bet laikas apgydo - tuo tikrai tikiu. O viskas juk ir prasideda nuo tikejimo 4u.gif
Atsakyti