Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, itampa ir baimes

QUOTE(L@pke @ 2010 05 12, 10:37)
Merginos... man vos PA siandien neuzejo...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Ryte besidazydama akis pastebejau ju geltona atspalvi. Toks geltonai-rudai-raudonas, bet ne tokios kaip daznai buna nuo nuovargio ar kompiuterio raudonokos...  unsure.gif Nejaugi kazkas su kepenim, ar dar su kazkuom. Nu gi vasara, norisi dziaugtis, gyvent! Kas per sudas?!  verysad.gif

Uzjauciu verysad.gif, tie PA yra ne kas doh.gif O del atspalvio gal jis visada toks buvo tik nekreipdavai demesio g.gif Gal taip sviesa krito ir tau pasirode, kad geltonas atspalvis.
Atsakyti
QUOTE(AREANA @ 2010 05 12, 14:51)
Uzjauciu verysad.gif, tie PA yra ne kas doh.gif O del atspalvio gal jis visada toks buvo tik nekreipdavai demesio g.gif Gal taip sviesa krito ir tau pasirode, kad geltonas atspalvis.

Nu zinok, ir paskui visur akis apziuredama matau, kad jei smarkiai atsimerkt ten virsuj jos yra baltos, ir tada gerai matosi skirtumas, jog siaip is priekio jos geltonai-rudos... verysad.gif Ka tik gavau atsakyma tyrimu is kraujo, penktadieni pridaviau, kepenu fermentai, visi kiti rodikliai, skydliaukes hormonai, cukrus, holesterolis, MG, K - viskas normoj. Kodel gi tos akys geltonos??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(L@pke @ 2010 05 12, 15:01)
Nu zinok, ir paskui visur akis apziuredama matau, kad jei smarkiai atsimerkt ten virsuj jos yra baltos, ir tada gerai matosi skirtumas, jog siaip is priekio jos geltonai-rudos...  verysad.gif Ka tik gavau atsakyma tyrimu is kraujo, penktadieni pridaviau, kepenu fermentai, visi kiti rodikliai, skydliaukes hormonai, cukrus, holesterolis, MG, K - viskas normoj. Kodel gi tos akys geltonos???  unsure.gif

Sveikos smile.gif

L@pke, tai pas visus žmones taip smile.gif Ta vieta kur slepiasi po vokais - yra šviesenė, o jau tas baltymas,kuris matosi yra kitokios spalvos smile.gif Tik pas naujagimius būna visas akies obuolys tyras ir baltas, o vėliau irgi pakeičia spalvą smile.gif

Baik ieškoti asvaltę sliekų kaip sakoma:4u:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 12 gegužės 2010 - 14:30
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 05 12, 15:29)
Sveikos smile.gif

L@pke, tai pas visus žmones taip smile.gif Ta vieta kur slepiasi po vokais - yra šviesenė, o jau tas baltymas,kuris matosi yra kitokios spalvos smile.gif Tik pas naujagimius būna visas akies obuolys tyras ir baltas, o vėliau irgi pakeičia spalvą smile.gif

Baik ieškoti asvaltę sliekų kaip sakoma:4u:

Liepa18, as suprantu, kad kur matosi jis visada tamsesnis nei ten kur nesimato ax.gif Ne ant tiek paniskai-durna. Bet daznaiusiai is priekio buna tamsiau, raudoniau, kartais net su kraujagislem, o cia geltonai-ruda, na kaip vilko akys. Tikrai buciau pamascius, kad tai su kepenim blogai, bet ten neskauda ir tyrimai kepenu fermentu geri penkradieni daryti. Labai nenoriu vel eit pas daktara, ziuret tas akis, aiskintis, vel daryt tyrimus... labai nenoriu, bet jau jauciu kad negaliu dirbt, galvoju apie visokius baubus, jau rodos ir matyt blogiau, ir sausa, ir skauda vartyt akis doh.gif Bet neisivaizduoju nuo ko gali dar but ne raudonoki, bet geltoni...
Atsakyti
Merginos, ar tai tikrai neurastenija ar nervinis sutrikimas? verysad.gif Vel nejauciu jegu save tuo itikinet. Gal visgi kazkas negerai su sveikata? unsure.gif

Kasdien arba praktiskai kasdien man:

sukasi galva
mieguistumas
greitas nuovargis
oro truksta, jei darau kazka fizinio
skauda galva
juoda akyse
veda is sono i sona kai tik bandau paeit
spaudzia akis i vidu, norisi ziuret prisimerkus
viska matyt kaip per siek tiek patamsintus akinius, kuriuos norisi nusiimt, norisi riskesnio vaizdo ir stabilumo to, ka matai (jasmas, kad ziurint i viena daikta, po to i kita, dar kazkur vaizdas siek tiek dreba arba juda)
jautrumas dienos sviesai, sviesa rezia aki
sunku susikoncentruot, dirbti atsakinga darba
sunku galvot, mintys issibegioja
sapnuojasi kosmarai
silpnumas
salta
sauseja akys
dziusta burna
slampa delnai arba pedos
raudona gerkle su paskaudancia opele virs migdolu
skauda nugara
norisi skrepliuoti
smarkiai luzineja nagai
oda labai smarkiai beria visur: veida, kakla, pecius, torsa (daug aktyviau nei anksciau gyvenime)
per ziema atsirado labai daug (apie 20 - 30) nauju demeliu, apgamu
kraujuoja augantis isminties dantukas
imunitetas nusilpes, kiekvienas sudas (atsiprasau uz issireiskima) prie manes kimba
nervingumas, jautrumas, visiskai nera kantrybes
dipersonalizacija, kai matai tarsi viska is salies, kaip filme

Del to:
nerimas, baimes, laukimas kazko blogaus
jausmas kad mirsiu, arba nedagyvensiu iki laukiamu ivykiu, svenciu ir pan.
itampa, laukimas, kad kita sekunde ivyks kazkas, kas man sutrukdys, suzalos, pakenks
baime iseiti i lauka, sportuoti, vaziuoti i uzsieni, kiek daugiau paeit (pvz., nuo masinos iki parduotuves - bandau statyt masina prie pat iejimo, tarsi bijociau paeit 10-cia zingsniu daugiau)
baime likt vienai namuose
baime del artimuju sveikatos
blogiausiai jauciuosi vakare, geriausia - iki pietu
atsikelt labai sunku, nesinori vel jaust visus simptomus, baime kiekvienos ateinancios dienos, noras murksoti pusiausapne visa diena neatsikeliant is lovos

Daznai

skauda sanariai arba suveda meslungis
dygciuoja skrandi arba zarnyna
skauda sirdi
pykina
liezuvis yra su baltom apnasom, ju daug, pats liezuvis raudonokas
akys su geltonu atspalviu (nors gali but raudonos ir as maisau jas su geltonais, bet man matosi toks-sioks geltonumas)
remuo, atsirūgimas, pilvo potimas, maudimas
noras atsigult beeinant gatve, darant kazka namuose, dirbant, pietaujant
svorio mazejimas arba sunkus ir letas augimas

Skydliaukes hormonai - normoj
Kepenu fermentai - normoj
Vidiniu organu ehoskopija - normoj
Sirdies ehoskopija, kardiograma, kardiograma su kruviu - normoj
Eritrocitu nusedimo greitis - normoj
Kiausydes - normoj
Lytiskai plintanciu lygu - nera
Smegenu fiziologiniu pakitimu - nera
Mazakraujistes - nera
Mg, K, Fe - normoj
Cukrus, holesterolis - normoj
Kruties vezio - patikrinta
Akiu dugnas - normoj
Migdolu salint nereikia
Regejimas geras
Stemples, skrandzio patalogiju nera

Yra: skrandzio sieneliu erozija, buves cistitas.

Na ir ka manot? Kodel pas mane gali but tokie simptomai puse metu? Ar realiai gali but tik nervai, ar vis gi priezastis slypi kitur?

blush2.gif

Atsakyti
L@pke, man kartais atrodo, kad tau tarsi apsėdimas jau kažkos, nesupyk tik už šį išsireiškimą... Bet tai jau negerai, tu gi pati save pjauni kaip sakoma, tarsi užburtame rate... Kol gyvensi tokiame nuotaikų ir minčių liūne, tol niekas nesikeis, nepadės nei vaistai, nei psichologai - niekas... Kokia prasmė lankytis pas psichologę, gerti vaistus, jei tu toliau save žaloji...

Aš tau siūlau paskaityti šią knygą: Louise L. Hay. "Mylėdamas save, tu būsi laimingas" (taip pat gali vadintis "Išgydyk savo gyvenimą"). Knygos aprašymas: Ši knyga padės suprasti Jūsų viduje glūdinčius nesupratimus ir ydas, kurie sukelia sveikatos sutrikimus ir ligas. Knygoje rašoma apie tai, jog kiekvienas sutrikimas susijęs su tam tikra gyvenimo „pamoka“ – tai nuoroda, ką reikia keisti Jūsų gyvenime. Išmokus „pamoką“, organui nebelieka prasmės sirgti. Ši knyga – geriausias draugas einant į sveikatą.

Dar siūlau SM paskaitinėti temą religijos ir ezoterikos skyrelyje: "Dvasinės ligų atsiradimo priežastys-2, ieškome kartu"

Neabejoju, kad rastum daug atsakymų, gilinkis į save, tavo fizinio kūno sveikata priklauso tik nuo tavęs...

Nežinau ką tau dar patarti... Aš manau esmė tavyje yra, kol tu nenusimesi viso to negatyvo, tol ir toliau alinsi save šitaip...

Iš vieno psl. man labai patiko toks apibendrinimas - grandinė:

Harmonijos - sveikatos - gerovės grandinė:
Mintis (emocija, jausmas) ---> žodis ---> veiksmas ---> rezultatas ---> atoveiksmis

Keičiant mintis, keičiasi ir sveikata bei pasaulis aplink mus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 13 gegužės 2010 - 12:36
Liepa, aciu uz padrasinimus ir patarimus. Zinok, pati jau pavargau nuo viso to. Ir kaip tu sakai, jauciuos apsedus tom mintim, baimem ir vis naujais, ir naujais skausmais doh.gif Klostosi pas mane viskas labai bangotai - savaitgalis gali praeit visai neblogas, jauciuosi beviaik pasveikus, nekreipiu demesio i problemas, o po to bac ir vel viskas is naujo, vos ne PA. Kaip is to uzburto rato iseit neisivaizduoju, nes bandau ir siaip ir taip is jo istrukt, bet kazkaip kaip pelkej, viena koja istraukiu, kita giliau igrimsta, taip ir stoviu vienoj vietoj. unsure.gif Aisku bandysiu ir tavo siulomas knygas paskaityt ir tema SM, dabar grebiuosi bet ko, kad tik atsigaut ir grazint sau ir aplinkiniams gyvenimo dziaugsma. Tu realiai manai, kad visos tos negalios gali but tik nuo nervu? Nes tai nenoriu eit pas gydytojus vel, daryt tyrimus (jau menuo kaip pulso ir spoaudimo nematuoju, specialiai, nenoriu but hipohondrike). bet ar gali viskas but taip blogai nuo mano nervu ir kaip galiu pakeist save, jei esu labai jautri, kai reaguoju i kazka, gi reaguoju nemastydama, savaime taip iseina... ax.gif Beje, kur tas knygeles galima nusipirkt? labai tikiu, kad knygos geros, bet ar jie gali pakeist mano jautruma, nervinguma, mirties baime, nes mirtis - tai visko pabaiga ir tai negali negasdint.
Atsakyti
QUOTE(L@pke @ 2010 05 13, 14:37)
Liepa, aciu uz padrasinimus ir patarimus. Zinok, pati jau pavargau nuo viso to. Ir kaip tu sakai, jauciuos apsedus tom mintim, baimem ir vis naujais, ir naujais skausmais  doh.gif Klostosi pas mane viskas labai bangotai - savaitgalis gali praeit visai neblogas, jauciuosi beviaik pasveikus, nekreipiu demesio i problemas, o po to bac ir vel viskas is naujo, vos ne PA. Kaip is to uzburto rato iseit neisivaizduoju, nes bandau ir siaip ir taip is jo istrukt, bet kazkaip kaip pelkej, viena koja istraukiu, kita giliau igrimsta, taip ir stoviu vienoj vietoj.  unsure.gif Aisku bandysiu ir tavo siulomas knygas paskaityt ir tema SM, dabar grebiuosi bet ko, kad tik atsigaut ir grazint sau ir aplinkiniams gyvenimo dziaugsma. Tu realiai manai, kad visos tos negalios gali but tik nuo nervu? Nes tai nenoriu eit pas gydytojus vel, daryt tyrimus (jau menuo kaip pulso ir spoaudimo nematuoju, specialiai, nenoriu but hipohondrike). bet ar gali viskas but taip blogai nuo mano nervu ir kaip galiu pakeist save, jei esu labai jautri, kai reaguoju i kazka, gi reaguoju nemastydama, savaime taip iseina...  ax.gif Beje, kur tas knygeles galima nusipirkt? labai tikiu, kad knygos geros, bet ar jie gali pakeist mano jautruma, nervinguma, mirties baime, nes mirtis - tai visko pabaiga ir tai negali negasdint.

Mano mama kankinosi taip daugelį metų, ko tik nemačiau, kiek tik ligų prisigalvodavo, kiek gydytojų aplankius, kiek kartų naktimis tėtis kviesdavo greitąją dėl ištikusios PA... Ne vienus metus taip gyveno, buvo tiesiog į kažkokį augalą pavirtusi... Irgi visko bijojo, apie ėjimą į parduotuvę negalėjo net kalbos būti, o ką jau kalbėti apie visą kitą, negalėjo net dirbti, sėdėjo namie tiesiog... Gėrė ir vaistus, kiek tik jų neprigėrus visokių, bet viskas tik blogyn ėjo, kol nepradėjo skaityti įvairią literatūrą ir keisti mąstymą... Ir po begalinių pastangų įvyko lūžis - vėl dirba, turi pomėgių, važinėja su viešuoju transportu ir t.t., gyvena normalų gyvenimą.
Ir tas pagerėjimas nebuvo greitas, buvo ir kritimų, ir pakilimų, kol galu gale išsisvadavo iš to...
O tą knygą galima rasti didesniuose knygynuose...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 13 gegužės 2010 - 14:04
QUOTE(L@pke @ 2010 05 13, 12:00)
Merginos, ar tai tikrai neurastenija ar nervinis sutrikimas?  verysad.gif Vel nejauciu jegu save tuo itikinet. Gal visgi kazkas negerai su sveikata? unsure.gif

Kasdien arba praktiskai kasdien man:

sukasi galva
mieguistumas
greitas nuovargis
oro truksta, jei darau kazka fizinio
skauda galva
juoda akyse
veda is sono i sona kai tik bandau paeit
spaudzia akis i vidu, norisi ziuret prisimerkus
viska matyt kaip per siek tiek patamsintus akinius, kuriuos norisi nusiimt, norisi riskesnio vaizdo ir stabilumo to, ka matai (jasmas, kad ziurint i viena daikta, po to i kita, dar kazkur vaizdas siek tiek dreba arba juda)
jautrumas dienos sviesai, sviesa rezia aki
sunku susikoncentruot, dirbti atsakinga darba
sunku galvot, mintys issibegioja
sapnuojasi kosmarai
silpnumas
salta
sauseja akys
dziusta burna
slampa delnai arba pedos
raudona gerkle su paskaudancia opele virs migdolu
skauda nugara
norisi skrepliuoti 
smarkiai luzineja nagai
oda labai smarkiai beria visur: veida, kakla, pecius, torsa (daug aktyviau nei anksciau gyvenime)
per ziema atsirado labai daug (apie 20 - 30) nauju demeliu, apgamu
kraujuoja augantis isminties dantukas
imunitetas nusilpes, kiekvienas sudas (atsiprasau uz issireiskima) prie manes kimba
nervingumas, jautrumas, visiskai nera kantrybes
dipersonalizacija, kai matai tarsi viska is salies, kaip filme

Del to:
nerimas, baimes, laukimas kazko blogaus
jausmas kad mirsiu, arba nedagyvensiu iki laukiamu ivykiu, svenciu ir pan.
itampa, laukimas, kad kita sekunde ivyks kazkas, kas man sutrukdys, suzalos, pakenks
baime iseiti i lauka, sportuoti, vaziuoti i uzsieni, kiek daugiau paeit (pvz., nuo masinos iki parduotuves - bandau statyt masina prie pat iejimo, tarsi bijociau paeit 10-cia zingsniu daugiau)
baime likt vienai namuose
baime del artimuju sveikatos
blogiausiai jauciuosi vakare, geriausia - iki pietu
atsikelt labai sunku, nesinori vel jaust visus simptomus, baime kiekvienos ateinancios dienos, noras murksoti pusiausapne visa diena neatsikeliant is lovos

Daznai

skauda sanariai arba suveda meslungis
dygciuoja skrandi arba zarnyna
skauda sirdi
pykina
liezuvis yra su baltom apnasom, ju daug, pats liezuvis raudonokas
akys su geltonu atspalviu (nors gali but raudonos ir as maisau jas su geltonais, bet man matosi toks-sioks geltonumas)
remuo, atsirūgimas, pilvo potimas, maudimas
noras atsigult beeinant gatve, darant kazka namuose, dirbant, pietaujant
svorio mazejimas arba sunkus ir letas augimas

Skydliaukes hormonai - normoj
Kepenu fermentai - normoj
Vidiniu organu ehoskopija - normoj
Sirdies ehoskopija, kardiograma, kardiograma su kruviu - normoj
Eritrocitu nusedimo greitis - normoj
Kiausydes - normoj
Lytiskai plintanciu lygu - nera
Smegenu fiziologiniu pakitimu - nera
Mazakraujistes - nera
Mg, K, Fe - normoj
Cukrus, holesterolis - normoj
Kruties vezio - patikrinta
Akiu dugnas - normoj
Migdolu salint nereikia
Regejimas geras
Stemples, skrandzio patalogiju nera

Yra: skrandzio sieneliu erozija, buves cistitas.

Na ir ka manot? Kodel pas mane gali but tokie simptomai puse metu? Ar realiai gali but tik nervai, ar vis gi priezastis slypi kitur?

blush2.gif

as tai visiskai isitikinusi ,kad tai nuo nervu smile.gif mes sergantys nervais ir pan. prisigalvojam kad tai kokia liga nes norim save apgauti kad TAI TIKRAI NE DEL NERVU ... Man panasiai ,dabar, praktika,sesija ,oij sunkus metas, svaigsta galvos ir pykinimai ir skausmai baisuliniai einu sukandus dantis i prieki kazdiena. Niekas kitas uz mane nepakovos.

QUOTE(*Liepa18* @ 2010 05 13, 14:58)
[size=1][/size]

PA...
O tą knygą galima rasti didesniuose knygynuose...

Kas tas PA ? blush2.gif
O knygos irgi gerai,gerai ta mastyma keisti, nes reikia ji keisi. Baigus sesijai griebsiuosi knygu rolleyes.gif
Atsakyti
PA - tai panikos atakas turėjau galvoje, gal jūs čia kitaip vadinate tą...
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 05 13, 17:02)
PA - tai panikos atakas turėjau galvoje, gal jūs čia kitaip vadinate tą...

As Panikos Atakomis vadinu tik tuos nervinius priepolius, kada buna labai blogai: kalatojasi sirdis, dustu, spazmu suveda zandikauli, pradeda svaigt galva, ispyla prakaitas, tirpsta galunes, uzgula ausis, kalatoja ir nezinai kur begt. O siaip nerima, net kai suprakaituoja delnai PA nevadinu. PA turejus 2 kart, daugiau nenoriu schmoll.gif

Liepa, tu taip fainiai viska aiskini, matosi, kad viska supranti ir valdai. Bet jei esi cia irgi turejus nerviniu tu problemu ir pan...

Kas sunkiausia yra - patiket, kad esi sveika, kai nejauti to. kai jauti kaip tik, kad esi labai ligota. O tam, kad nesinervint, nekreipt demesio i simptomus, reikia patiket savo sveikata. Bet man neiseina, bent jau ne visada. Kai tiek daug visko skauda pradedi abejot savo sveikata, o is cia ir kitos baimes. Uzburtas ratas... Kiekvienakart kai nori kazka keist, eit, vaziuot, gyvent kyla klausimas "Galbut klystu. Galbut yra gilesne priezastis mano nesveikatos, o as viska suverciu nervams"... Tada tampa labai baisu, kad eikvoji laika, kad neieskai, netikriniesi, nesigylini... labai noreciau tiket, kad viskas tik nuo nervu...

As bandysiu laikytis mirksiukas.gif Aciu jums uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Na mano mamai būdavo tie stipresni, atvažiuodavo brigada, prileisdavo vaistų ir viskas...
Man irgi buvo tų priepuolių, po naujų metų buvo kažkoks bumas vienu metu, net naktimis... Bet man labai padėjo visokios knygos, ypač padėjo Jono Markūno paskaitos ir knyga, nors jis gana griežtokai pateikia informaciją, bet mane ta informacija galima sakyt supurtė iš vidaus.. Supratau vieną, kad negatyvias mintis turiu vyti lauk, kad ir dirbtinai imdamasi kažkokios kitos veiklos. Pirmas savaites išvis atrodė, kad neįmanoma, bet diena iš dienos pajuntu, kad daugiau ar mažiau galiu valdyti save ir savo mintis, kuo mintys skaidresnės, tuo ir savijauta geresnė... Ir kai pradėjau tą daryti, pamačiau save iš šalies, kokia aš surūgėlė buvau, viskas mane erzino, viskas tik blogai, ant namiškių vis balsą pakeldavau, tik tada atsipeikėjau, kad kaip senai aš papraščiausiai šypsojausi dėl paprastų dalykų ir t.t.
Kartais atrodo labai sunku taip save valdyti, bet kaip sako: "Įpratimas antras prigimimas" smile.gif
Bet aš dar naujokė tame, todėl labai atsirenku visą informaciją prieš kažką žiūrėdama/skaitydama, kol kas stengiuos tik gėrį iš aplinkos imti... smile.gif
Šiaip suprantu, kad baisu... Man gal kai šeimoje mama taip kankinosi, todėl gal ir lengviau suvokti, kad tai tik pasąmonės baubai visokie kaip sakoma... O kas nepatyręs/nematęs to, tai tikiu, kad iš proto veda tokia būsena...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 13 gegužės 2010 - 16:40