Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, itampa ir baimes

lucero, tai gal tave perpūtė? O jei ten silpna vieta, tai ir skauda iškart.
Atsakyti
Aha tikrai mane jau senai perpute turejau gerti diclofenakso bet kai paskaiciau kaip jis suvaro skrandi su kuriuo jau ir taip vargstu tai ir nebegeriau doh.gif nu tas diclofenksas tai tipo nuo uzdegimo tarpsonkaulinio stuburo sanariu skausmu ir pan... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 05 04, 12:45)
Aha tikrai mane jau senai perpute turejau gerti diclofenakso bet kai paskaiciau kaip jis suvaro skrandi su kuriuo jau ir taip vargstu tai ir nebegeriau doh.gif nu tas diclofenksas tai tipo nuo uzdegimo tarpsonkaulinio stuburo sanariu skausmu ir pan... smile.gif

žinau šitą brūdą - nu kitaip nepavadinsi to vaistu blush2.gif Skrandį tai žiauriai gadina, o ir padėti nelabai pededa. Anyta vartoja, o kojas vistiek kaip skaudėjo, taip ir skauda.
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif

Nu, visu pirma diklofenaka mano vyras gere, kai jam nerva uzspaude ir negalejo nei pajudet, nei miegot. Pagere kelias dienas ir praejo, be to tepem menovazinu, jus nuo neuralgijos, skaidrus skistis su mentoliu, malsina skausma ir nuima uzdegima mirksiukas.gif (as ji irgi tepiau kai skaudejo nugara ir gyliai ikvepiant dure i peti), magni B6 gere, sis vitaminas irgi padeda tokiais atvejais. Diklofenaka galima pagert, jei reikia, svarbiausia ne per ilgai, o jei labai jautrus skrandis pabandyt B6 ir tepalus. Del anytos... jai gal nepadeda nes jai ne uzdegimas, o artritas koks. ten jau reikia kitu vaistu smile.gif

Del sonkauliu... Tarpsonkaulini uzdegima ne su kuo nesupainiosi; skausmas staigus, astrus, o ne maudziantis, jausmas kad tarp sonkauliu kisa yla, ypac skauda ikvepiant ir iskvepiant. jei skausmas labiau maudziantis - tai nuo stuburo, reikia ji tirti ir gerinti padeti.

Man savaitgalis visai nieko praejo. Penktadienis ir sestadienis beviaik be nerealumo jausmo (kaip suzinojau is psihoterapeutes tai visgi vadinasi depersonalizacija ir atsiranda del stresso, depresijos ir generalizuoto nerimo sutrikimo metu), be skausmu ir baimiu. I gamta neistrukau vel, nes buvo nekoks oras, o vat mieste pasivaiksciojau puikiai thumbup.gif Sekmadieni analogiskai nuvariau pasivaiksciuot ir arciau vakaro pasijutai visiskai palauzta, maude visa kuna, kaip pries susirgima, pradejo skaudet galva, o namuose pradejo skaudet vienos veido puses oda, nemalonu buvo prisiliest, sukant aki i ivairias puses skaudejo, jau buvau irgi issigandus, bet mano mylima psihoterapeute (aciu! aciu! aciu!) nuramino, kad galejo perpust ir tai trisakis nervas, patare 3 dienas pagert diklofenako (beje, velgi diklofenakas!) arba bent aspirino. Siandien jau geriau, bet paspaudus visc=vien jauciasi skausmukas, bet jau ne taip smarkiai, tikesimes praeis. smile.gif

maudimas apendicito vietoj praejo beviaik, kartais atsiranda, bet manau cia nuo istiso sedejimo, per daug mes sedim ir mazai judam.

Kas dabar nervina, tai toks jausmas ir karsta ir salta vienu metu, galva sunki, gerkle raudona ir niekaip neissigydo, isivaizduojat puse metu man raudona-raudona gerkle! O kai ateini pas daktare, sako Decatilen paciulpk! O man gerklej skauda, grauzia, nemalonu, ypac kai rugstaus ka valgai ar geri doh.gif Migdolu tyrima dare, sake ne operuot, nes dar geri. neisivaizduoju ar su ta gerkle ka galima padaryt g.gif Na, dar vakarais, jei iseinu pasivaiksciuot, tai nejauciu saves, visu pirma nerealumo jausmas padideje atviroj erdvej, o antra pradedu kaip girta vaiksciuot, norisi i ka nors isikabint, toks jausmas, kad gale bet kokia sekunde nugriut ar atsijungt, nors galva nesisuka, tik akyse tamsu, ziuri i viska prisimerkus, jausmas kad ant akiu spaudzia (akiu spaudima matavau geras), ir visa galva suspaudzia. einu kaip kokia marionete is sono i sona, ranku koju nejauciu, atsipalaiduot neiseina ir tie pojuciai ypac sustipreja kuo arciau vakaro. Ryte visai nieko, per pietus ziauriau, o apie 6-8 jei eit pasivaiksciuot, tai jau kosmaras! schmoll.gif Ar jum tokie pat jausmai buna? Nuo paros laiko priklauso? Ar kazkaip kitaip jauciates? Kas tai gali but? g.gif
Atsakyti
Sveikute smile.gif nu as nujauciu kad negerai man su tuo stuburu ir tai nuo sedejimo ...doh.gif o man desinius sonkaulius greiciau maudzia ir seip labiau skauda vaikstant o ne sedint g.gif
o del nerealumo jausmo tai man jis buna daugiau vakare velai ir jei ryte anksti, bet sunkiausia vakare doh.gif man maudzia desinius sonkaulius jooo... o pas daktare eit nenoriu ji man nieko nepasiulo apart diclofenkso doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 05 04, 16:43)
Sveikute smile.gif nu as nujauciu kad  negerai man su tuo stuburu ir tai nuo sedejimo ...doh.gif o man desinius sonkaulius greiciau maudzia ir seip labiau skauda vaikstant o ne sedint g.gif
o del nerealumo jausmo tai man  jis buna daugiau vakare velai ir jei ryte anksti, bet sunkiausia vakare doh.gif man maudzia desinius sonkaulius jooo... o pas daktare eit nenoriu ji man nieko nepasiulo apart diclofenkso doh.gif

O be nerealumo jausmo kiti simptomai irgi tie patys, vakare einant pasivaiksciuot is sono i sona, norisi isikibt, psisimerkus ziuri, spaudzia akis, galva suspaudzia, kojos, rankos ne savos, jauties pasimetus, eini is enercijos ir galvuoji gad greiciau palist po paklode tamsiam kambary?

jei na duria, o maudzia arba nervai, arba stuburas...
Atsakyti
Jo grynai taip doh.gif as isvis manau kad as nedeaisiu kur man reik o tuoj krisiu
Atsakyti
Registruojuosi ir as nerimautoju temoje... Geriu vaistukus jau nuo pernai pavasario, ne viena AD rusi teko isbandyti. Dabar depresija lyg ir apgydyta, tik stipresnis stresas vis ismusa is pusiausvyros, pradedu bijot nezinia ko blink.gif Jau 8 men ieskausi darbo, kol kas nesekmingai. Tai ko gero irgi pasitikejimo savimi peprideda. Gal kuri susidurete su panasiomis problemomis? Is pokalbiu atrodo, kad dauguma jau pasveikusios dziaugiasi pavasariu smile.gif
Atsakyti
Sveikute smile.gif o kokius tu ad geri ? g.gif man labai padetu zmogus salia kuris nuramintu man pvz ziauriai padetu tureti psichoterapeute kuriai bet kada galeciau paskambinti kaip l@pke ...
Atsakyti
QUOTE(GZA @ 2010 05 05, 17:06)
Registruojuosi ir as nerimautoju temoje... Geriu vaistukus jau nuo pernai pavasario, ne viena AD rusi teko isbandyti. Dabar depresija lyg ir apgydyta, tik stipresnis stresas vis ismusa is pusiausvyros, pradedu bijot nezinia ko blink.gif Jau 8 men ieskausi darbo, kol kas nesekmingai. Tai ko gero irgi pasitikejimo savimi peprideda. Gal kuri susidurete su panasiomis problemomis? Is pokalbiu atrodo, kad dauguma jau pasveikusios dziaugiasi pavasariu smile.gif

Sveikute 4u.gif

Na, kad darbo neturejimas veikia nerviskai, tai tikrai! Gi nejauti stabilumo, finansiskai turi save labiau varzyt, visa laika esi paieskos procese, jegu mobilizacija, laukimas ir itampa... Tai be abejo gali labai veikt depresijos atsiradima ir buvima.

Didziausia dalis is cia esanciu turi ne depresija, o generalizuoto nerimo sutrikima, hipohondrija ir neurastenija, kas pasizymi perdetu rupinimosi del saves ir kitu, ikyriu lygu pas save ieskojimu, isitikinimu, kad kazkuo sergama, g.gif o paprastas negalavimas butinai reiskia kazka gresmingo ir net mirtino, taipogi pas dazna is musu sukasi galva, yra silpna, temsta akyse, skauda galva, tirpsta galunes, tai ten tai ten kune atsirandantys skausmai, dygciojimai ar niezimai, kamuoja nuolatine itampa, nerimas, baimes, pas kaikurias blogas miegas, kosmarai ir pan. Skirtingai nuo depresijos, visos cia esancios merginos yra labai aktyvios, norincios, trokstancios keliauti, selti, susitikinet su draugais ir pan. thumbup.gif Vienos gydosi antidepresantais, kitos liaudies medicina, dar kitos skaito knygas, vaiksto pas psihoterapeutus, bando pacios susitvarkyt su savo ligom. Visos is cia esanciu yra labai jautrios, viska priima arti sirdies ir maziausias stresas, nerimas ismusa mus is veziu, kas issaukia delnu prakaitavima, svaigima, sirdies plakima, kartais panikos atakas, nervinius priepolius ir kitus brudus.

O kas gi pas tave atsitiko? Man visi negalavimai irgi prasidejo pernai pavasari, per metus geriau tik vienus antidepresantus su pertrauka puse metu, nes rodes viskas issisprende, bet naujos problemos vel grazino i ta pacia padeti. Siuo metu geriu antidepresantus jau 4 menesi, jauciu sioki-toki pagerejima. O ka tu geri, ar padeda, kaip seniai geri, kas netiko? Kas kamuoja, kokie simptomai?

O pavasariu mes cia visos norime dziaugtis ir laikas nuo laiko tai padaryt iseina drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, kaip jauciates ? as tai prastai, jau kelias dienas visai prastai doh.gif net mama pastebejo sako - ko tokia nusiminusi ir isitempusi, ar kas nutiko? doh.gif
nezinau, bedos su mb, skausmai, baimes, viskas i kruva, gaunasi nemenka itampa doh.gif sirdis dauzos, oro truksta, pykina, silpna doh.gif o dar reik egzaminams ruostis doh.gif sad.gif
Atsakyti
O kur vel visi dingo? lotuliukas.gif Ar visom taip gera, kad cia neraso, ar nemato prasmes eikvot laika?
Atsakyti