Įkraunama...
Įkraunama...

Ar pasikeitė šuns charakteris po kastracijos?

QUOTE(cile @ 2010 10 27, 12:32)
Ne manes klausta, bet turim ta pacia problema. Kaip tik dabar...Ruosiausi is anksto, nuo rujos pradzios pervedziau prie liesesnio pasaro ir sumazinau norma, daug vaikstom ir sportuojam, tikejaus gal pavyks isvengt to nemalonumo...deja...dabar trecia diena kale badu marinu  verysad.gif

žinau, kad tai pakankamai sudėtinga, bet įmanoma. Mokyti nepradėsiu šiuo atveju, nes pati nesu gydytoja. Pati labai daug knisausi, ieškojau, vargau, kol galbūt kažką atradau. Dabar bandau tą atrastą ir bus matyti. Jei nepasiteisins, tada ir aš gal jau labai rimtai apie sterilizaciją pagalvosiu ax.gif
Todėl ir sakau, kad viskas mūsų rankose. Jei prisiveisiame savo namuose gyvūnų, kurie yra kitokie nei mes, tai ir esame atsakingi už jų gerovę, turime suktis, išbandyti visokius variantus, nuolat ieškoti, domėtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 10 27, 12:32)
Ne manes klausta, bet turim ta pacia problema. Kaip tik dabar...Ruosiausi is anksto, nuo rujos pradzios pervedziau prie liesesnio pasaro ir sumazinau norma, daug vaikstom ir sportuojam, tikejaus gal pavyks isvengt to nemalonumo...deja...dabar trecia diena kale badu marinu  verysad.gif

ir turbūt Vicious Vici pasakytų, kad tai normalu. blink.gif Aš jau tikrai sterilizuočiau kalę, turinčią tokią bėdą ( jei neplanuojama jos kergti) ir visi ramiai ir laimingai gyventume. mirksiukas.gif
Pažįstu daug sterilizuotų kalių ir kastruotų patinų. Visi jie normalūs šunys ir gyvena normalų laimingą gyvenimą. Be jokių badavimų, kankinimų, kažkokių nesuprantamų potraukių ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 10 27, 12:45)
ir turbūt Vicious Vici  pasakytų, kad tai normalu. blink.gif  Aš jau tikrai sterilizuočiau kalę, turinčią tokią bėdą ( jei neplanuojama jos kergti) ir visi ramiai ir laimingai gyventume. mirksiukas.gif

Tai, kad gal nebesakytu, gi pati galvoja apie kastracija...
As ir galvoju, bet nesiryztu - be uodegos mano merga, o ir siaip caca lialia jautri iki negalejimo. Kitu atveju net nedvejociau, nes pati kankinasi ir man sunku i ja tokia ziuret - praktiskai tik puse metu kale normali, gi kitas pusmeti hormonu chaoso itakojamas...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 10 27, 12:52)
be uodegos mano merga, o ir siaip caca lialia jautri iki negalejimo.

Nu dėl tos uodegos, tai tik teoriškai gali prasidėti šlapimo nelaikymas. O praktiškai- gali ir viskas gerai būti. Įdomu, kokiam procentui beuodegių kalių po sterilizacijos tokia bėda atsiranda?
kad jautri- taigi tik kokią savaitėlę teks pasikankinti su "bliūdu", o paskui- visas gyvenimas rožėmis klotas. mirksiukas.gif
( čia ne taisyklė ir ne pavyzdys, ir nieko bendro su jūsų situacija-tiesiog papasakosiu. Turėjau kažkada mitelšnaucerę- irgi be uodegos. Po dviejų vadų ant pieno liaukų atsirado augliukas, ir po kiekvienos rujos labai stipriai padidėdavo. Operavom, kartu išėmė ir kiaušides.Jokių neigiamų pasekmių nebuvo, atvirkščiai- kalė išgyveno dar kelis metus- judri, linksma ir be rūpesčių. Kita kalė- dobermanė. Atsirado guziukas ir pas ją. Kai pradėjo didėti ir atsirado antras- operavom, bet nesterilizavom. Po metų teko užmigdyti, nes vėžys išplito visur...)
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 10 27, 12:45)
ir turbūt Vicious Vici  pasakytų, kad tai normalu. blink.gif 

ne, ji paklaustų ar normalu viską ir visuomet tik operuoti blink.gif lotuliukas.gif
išbandžius įmanomus ir neįmanomus būdus, taip, jau nieko kito kaip ir nebelieka, bet neišbandžius? rolleyes.gif o garantijos, kad po operacijos šuns gyvenimas, o gal šeimininko, nes jis iekojo labai lengvų būdų? bus rožėmis klotas niekas nepasakys, nebent gal mike-pukuotkas užtikrins tai visiems? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 10 27, 20:39)
ne, ji paklaustų ar normalu viską ir visuomet tik operuoti blink.gif  lotuliukas.gif
išbandžius įmanomus ir neįmanomus būdus, taip, jau nieko kito kaip ir nebelieka, bet neišbandžius? rolleyes.gif o garantijos, kad po operacijos šuns gyvenimas, o gal šeimininko, nes jis iekojo labai lengvų būdų? bus rožėmis klotas niekas nepasakys, nebent gal mike-pukuotkas užtikrins tai visiems? bigsmile.gif

as turiu kale kuri linkusi i netikrus nestumus rolleyes.gif
per pirmas dvi rujas dariau viska klaidingai , rezultatas - netikras nestumas, pieno marios ir issiserimas doh.gif dabar 2 doh.gif dabar 2 ruja is eiles tik prasidejus rujai pakeiciu maista , didinu fizini kruvi - jokiu netikru nestumu bei pieno upeliu thumbup.gif

Atsakyti
Vis dėl to ryžomės iškastruoti ir savo patinuką. Katinėlis jau po visko, kol kas jaučiasi lyg ir gerai, pakitimų kolkas jokių, truputį galbūt meilesnis pasidarė, bet laiko dar mažai praėjo. O kas liečia šunis, tai na nenoriu aš kankinti gyvūno, jam tiek patinai, tiek kalės atrodo vienodai, o dar tas cypimas ir inkštimas, pastoviai suirzęs, katinas traukia, vis į jį pasižiūri, užpakalį uosto.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 10 27, 14:39)
o garantijos, kad po operacijos šuns gyvenimas, o gal šeimininko, nes jis iekojo labai lengvų būdų? bus rožėmis klotas niekas nepasakys, nebent gal mike-pukuotkas užtikrins tai visiems? bigsmile.gif

Kalei "nuvažiavęs stogas" dėl netikro nėštumo- geras gyvenimas? Bado dieta tris savaites- geras gyvenimas? Augliai pieno liaukose - gerai? blink.gif Ir neišvengiama auglių operacija- tik gerokai pavėluota...- tai laikot geru kalės gyvenimu? Ir visa tai tik dėl kažkokio iškreipto šeimininkų "pareigos jausmo"- daryti viską, kad man būtų kuo daugiau problemų, gal kas nors pagirs, kokia aš gera šeimininkė,kaip rūpinuosi vargšu gyvūnėliu, gal kas medalį užkabins... blink.gif
Aš nesakiau, kad reikia sterilizuoti visus ir visada, aš sakiau, kad kalę, turinčią tokią problemą ir neplanuojamą veisti- operuočiau 100 proc.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 10 27, 14:39)
ne, ji paklaustų ar normalu viską ir visuomet tik operuoti blink.gif  lotuliukas.gif

VV, tai reik suprasti, kad jūs duodate garantiją, jog nekastravus šuo gyvens toliau linksmai ir laimingai? Kviečiu tuomet į kaimą. Ypač gruodžio mėn, kai senutė surujos. Galėsite nuo 5 ryto klausytis jos kaukimo, nepaisant to ar buvo prieš tai vesta į lauką ar ne ir žiūrėti į jos auglius, kurių niekas nenori nei matyti nei girdėti, vien amžių išgirdę.
Vienareikšmiškai daabr kastruočiau visas kales kurios turi ne tik netikrus nėštumus bet ir šiaip problemų dėl rujos. Vienoms būna jau mėnuo prieš rują ima stogas čiuožti, kitoms vėl kas. Mūsų kalei lyg ir nieko buvo, tiesiog draskydavosi daugiau, tai ir krūvio daugiau gaudavo. O dabar toks jausmas, kad ji jaučia fizinį skausmą rujos metu ir padėti nebeįsivaizduoju kuo doh.gif Vaistais šerti irgi ne išeitis, tuo labiau, kad niekas jų ir neskiria. Visi mėto užuominas, kad reiktų migdyti. Bet ne per rują šuo dar jaučiasi pakankamai stabiliai, augliai gyventi dar labai netrukdo. Vat tokį galvaskausmį dabar ir sprendžiu, kažkada paklausius tokių "žinovų". Dabar jau nervai nelaiko, tai mušiuosi biggrin.gif Gana čia tų foruminių pasakų...
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 10 27, 15:07)
Kalei "nuvažiavęs stogas" dėl netikro nėštumo- geras gyvenimas? Bado dieta tris savaites- geras gyvenimas? Augliai pieno liaukose - gerai? blink.gif  Ir neišvengiama auglių operacija- tik gerokai pavėluota...- tai laikot geru kalės gyvenimu? Ir visa tai tik dėl kažkokio iškreipto šeimininkų "pareigos jausmo"- daryti viską, kad man būtų kuo daugiau problemų, gal kas nors pagirs, kokia aš gera šeimininkė,kaip rūpinuosi vargšu gyvūnėliu, gal kas medalį užkabins... blink.gif
Aš nesakiau, kad reikia sterilizuoti visus ir visada, aš sakiau, kad kalę, turinčią tokią problemą ir neplanuojamą veisti- operuočiau 100 proc.

ką reiškia nuvažiavęs stogas? aš pas savo kalę jokių stogų nepastebiu, nebent tiek, kad ji save tausoja, nori daugiau pamiegoti, tingi eiti į lauką... bado dietų aš netaikau, ne ta veislė pas mane kur būtų galima taikyti, o tik sumažinu maistą. Patikėk, ji neprimena nepavalgiusios nabagės biggrin.gif o kas sakė apie auglius? jei jie kada susidarys, tai ir galvosiu, o jei ne? o aš čia pjaustau sau... doh.gif g.gif

niekas kitas geriau nežino savo šuns, kaip savas šeimininkas ax.gif aišku, aš nekalbu apie tuos, kuriems nusispjaut, kalbu apie tokius kaip mes, kurie stebi, analizuoja. Tada kitas, nematės, negirdėjęs nelabai gali būti patarėju, nes gali riebiai nusišnekėti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jazzas @ 2010 10 27, 16:24)
VV, tai reik suprasti, kad jūs duodate garantiją, jog nekastravus šuo gyvens toliau linksmai ir laimingai?

nieko panašaus unsure.gif doh.gif kodėl čia taip supratote mano mintį? aš tik mąstau, kad invazija, operacija yra blogis ir reikia visomis išgalėmis tai apeiti, jei tik dar yra vilties. Va jei nepavyksta, tai ką gi, guldom ir operuojam. Bet savo nuomonės neperšu, nes nežinau jūsų šunų, užtenka, kad žinau savo. Mano šunei visi šunys giliai vienodai, jinai rujojanti ramiausiai gali pro 10000 patinų praeiti, ji orientuota į žmogų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 10 27, 16:35)
aš tik mąstau, kad invazija, operacija yra blogis ir reikia visomis išgalėmis tai apeiti, jei tik dar yra vilties. Va jei nepavyksta, tai ką gi, guldom ir operuojam.

Kai jau augliai šunę užpuolę? Arba kai šunė nuolat jaučia skausmus? Tada nebėr vilties ir operuoji? Na ne... Tada aš geriau sterilizuoju kalę prieš pirmąją rują ir nelaukiu, kol dar "yra vilties"...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 10 27, 16:35)
ką reiškia nuvažiavęs stogas? aš pas savo kalę jokių stogų nepastebiu, nebent tiek, kad ji save tausoja, nori daugiau pamiegoti, tingi eiti į lauką... bado dietų aš netaikau, ne ta veislė pas mane kur būtų galima taikyti, o tik sumažinu maistą. Patikėk, ji neprimena nepavalgiusios nabagės biggrin.gif o kas sakė apie auglius? jei jie kada susidarys, tai ir galvosiu, o jei ne? o aš čia pjaustau sau... doh.gif  g.gif

užtenka, kad žinau savo. Mano šunei visi šunys giliai vienodai, jinai rujojanti ramiausiai gali pro 10000 patinų praeiti, ji orientuota į žmogų smile.gif

Apie jūsų kalę čia niekas ir nekalba. Sveika, gyva, su stogu- ir valio. thumbup.gif
Atsakyti