QUOTE(žostautė @ 2010 10 27, 17:44)
Na jūs pakankamai kategoriškai TEIGIATE, o tai jau netoli nuomonės piršimo. Kai kalbama apie tokius, sakyčiau, subtilius dalykus, gal vertėtų švelniau reikšti savo nuomonę, juo labiau, kad su jūsiške labai lengva nesutikti.
Asmeniškai aš daugeliu atvejų neplanuojamą veisti kalę kastruočiau - dėl šventos ramybės. Net jei stogas nevažiuoja kalei, jis neretai važiuoja kaimynų šunims, valkataujantiems kavalieriams, plius įvertinus ligų tikimybę...
Kalba buvo apie kalę, kurios amžiuje jau niekas operuoti nenori, nes narkozės ji neatlaikytų.
gal taip pasirodė, nes čia buvo pakankamai daug 'paklodžių' apie naudą. Bet visi nors kiek tame daugiau pasikapstę žmonės žino, kad tokios operacijos nėra vien tik gėlytės. Būna visko. Todėl ir oponavau, kad nereikia tų operacijų išaukštinti perdaug

ne visais atvejais jos reikalingos. Ir po to kita narė neapsisprendus apie tai paklausė, o ji neminėjo dar jokių auglių ar kitų bėdų, tik patį tariamą nėštumą. O jei kažkam ta tema labai skaudi ir rašo remdamasis tik savo skaudžiu atveju jau iš karto su augliais ir ne taip supranta išsakytas mintis, tai aš nesu atsakinga.
Kaip akibrokštą galiu pasakyti, kad suserga ir gimdžiusios kalės, tai ką dabar? sterilizuokim visas visas, nuo gimimo? Nemanau, kad tokiame sudėtingame dalyke kaip organizmas įmanomas vienas atsakymas ir todėl iššaukia diskusijas tokios 'paklodės' vien tik apie pliusus.
Papildyta:
QUOTE(Jazzas @ 2010 10 27, 17:48)
Na ir kadangi šiuo gydytoju pasitikiu labiau,
ot nepatikėsi

aš su šituo gydytoju irgi konsultavausi ir mano atveju jis neliepė sterilizuoti, galiu prisiekti

Reikia atskirti pifą ir jo vargšus gyvenimo nuskriaustus šunelius ar katytes, nuo tų, kurie gyvena nuo gimimo poniškai ir laimingai. Tą poniškumą turiu omeny šuniška prasme

kad šuo nuolat stebimas, prižiūrimas, nuolat einama koja kojon su priežiūros, mitybos klausimais, suteikiama šuniui geriausios įmanomos sąlygos ir galbūt Dievas duos, kad neturės jis jokių ligų, susijusių su tuo galu. Tai kam jį sveiką jauną pjaustyti? To ir pats minėtas gydytojas man neįrodė ir net nebandė, nes tam ir nėra prasmės

Žinau kelis šunis, kurie mirė nuo senatvės ar kitų ligų, nesusijusių su tuo galu. Tai bent jau man teikia vilčių ir optimizmo. Visi kiti renkasi patys