Įkraunama...
Įkraunama...

Ar pasikeitė šuns charakteris po kastracijos?

O man patinka, kad šuo - su charakteriu biggrin.gif . Patinka natūralus gyvūno elgesys. Auginu ne vieną šunį ir nenorėčiau, kad jis taptų kitoks, prarastų smalsumą, kovingumą ar juokingą maivymąsi, kai kalytė rujoja. ax.gif Kalytes nuo nepageidaujamo nėštumo, o patinus nuo pabėgimo iš namų ieškoti nuotykių lengvai gali apsaugoti atsakingi šeimininkai. Beje, kastracija - itin pelningas biznis, todėl vet. gydytojai dažniausiai būna "už".
Atsakyti
QUOTE(Agakira @ 2010 10 29, 17:07)
O man patinka, kad šuo - su charakteriu biggrin.gif . Patinka natūralus gyvūno elgesys. Auginu ne vieną šunį ir nenorėčiau, kad jis taptų kitoks, prarastų smalsumą, kovingumą ar juokingą maivymąsi, kai kalytė rujoja. ax.gif  Kalytes nuo nepageidaujamo nėštumo, o patinus nuo pabėgimo iš namų ieškoti nuotykių lengvai gali apsaugoti atsakingi šeimininkai. Beje, kastracija - itin pelningas biznis, todėl vet. gydytojai dažniausiai būna "už".

Na kad kiek susidūriau, dažniausiai jie būna prieš, ypač kuo gūdesnė klinika, tuo labiau priešinasi. Manau pelningiau ilgai ir nuobodžiai gydyti, po to pergydyti sergantį šunį, nei kartą kiaušiukus nupjauti.
Na nors užmušk, netikiu, kad šuns charakteris yra jo kiaušuose. Tiesa, kastravau tik vieną laikytą šunį, nepasikeitė jis... Kalės ir taip nerūpėjo, o visa kita liko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazzas: 29 spalio 2010 - 16:13
Niekas nepasikeitė, liko toks koks ir buvo.
Atsakyti
Šuns charakteris, kaip čia kažkas rašė, yra ne kiaušiuose, tačiau jo kiaušiuose gaminasi hormonai, kurie tą charakterį įtakoja. Mano šuniui kastracja atlikta 15 mėnesių amžiaus. Charakteris pasikeitė į gerą pusę- šuo pasidarė nebe toks hiper aktyvus, švelnesnis, prieraišesnis, labiau kreipia dėmesį į šeimininkąo ne į dirgiklius aplink. Vienintelis minusas - šuo stambėja smile.gif bet šitai sutvarkoma krūviu ir maisto kiekio mažinimu.
Atsakyti
Turime kalę ir patiną (abu mišrūnai). Kalė kastruota 6 mėn., patinas 2-3 metų. Abiejų charakteris nepasikeitė. Na patinas gal kiek dėmesingesnis pasidarė, bet tai galėjo įvykti ir be kastravimo (nes kastravome iškarto priglaudę).
Dėl stambėjimo - šuo niekada nesustambės jei jis bus šeriamas pagal realią kūno kondiciją, o ne pagal gražias akis. Pas mus nei vienas nesustorėjo, krūvio gauna dabar mažiau nei vasarą. Prieš žiemą juos abu šiek tiek ,,pastorinom,, kad šilčiau būtų biggrin.gif
Atsakyti
sveiki. susiduriau as irgi su kastracija. gal ir butumem nekastrave, bet pas suni pastoviai is pimpiuko bego tokios isskyros, varvejo ant grindu, sienu, baldai budavao aptaskyti.bandem valyti ir druskos tirpalu, ir kalio permanganatu, kaip daug kas patare. nepadejo niekas. vienas vet, patare kastruoti.tai va pries 4 savaites iskastravom. suniui yra daugiau nei 1.5 metu. beda tame, kad zaizdele sugijo, bet kur buvo siulai, o siuvo tirpstanciais, pradejo puliuoti. tie siulai dar visiskai neistirpo. bet pries gera savaite viskas atrode puikiai,tai nuemem ta apsauga nuo kakliuko kad nesikasytu. na ir pries pora dienu jis pradejo laizytis, issilaize ir supuliavo...tai va dabar nezinau ar keliauti pas vet. ar ka daryti r kuo valyti. nes pas vet jau pora sykiu buvo po operacijos, bet nesulaukiau jokios normalios pagalbos.tai bijau pratrukti kai si syki nueisiu, o jis man pasakys kad cia viskas gerai, uzgis...o man sunku jau ir tvardytis nes leliukas uz 4 savaiciu turi pasirodyti...o cia dar tos bedeles su suniuku. gelbekit!!
Atsakyti
QUOTE(eduke @ 2010 11 21, 02:50)
zaizdele sugijo, bet kur buvo siulai, o siuvo tirpstanciais, pradejo puliuoti. tie siulai dar visiskai neistirpo. bet pries gera savaite viskas atrode puikiai,tai nuemem ta apsauga nuo kakliuko kad nesikasytu. na ir pries pora dienu jis pradejo laizytis, issilaize ir supuliavo...

Tai va supuliavo, ar truputeli to gedimo pasimate? Nes jei siulu like, tai visgi svetimkunis ir truputi dirgina...Ir kaip siaip suns savijauta, ar viskas gerai? Nes siaip visai norma, kad ten kur tie siulai odele tempia/plesia, tai tokios nedidukes slapiuojancios zaisdeles buna (kaip tik nesenai viena mergina savo kastruotos kalytes pjuvio foto buvo idejus, vaizdas nelabai grazus, jai irgi neramu buvo, bet siulus istraukus viskas susitvarke)
Atsakyti
Užuojauta, kad patekote pas nekokį gydytoją.O netoli kitų nėra? Mano kastruotam dalmatinui buvo žiauriai supūliavę, dukart teko atverti jau ne pjūvį, o pilvą, kad išvalyti pūlius.Niekam nelinkėčiau ir būtent dėl tokių komplikacijų baimės kiek delsiu su kitu šuniu. Tačiau manau labai daug priklauso nuo to, kas daro kastraciją. Aš kreipiausi į kitą kliniką valymams ir jie iškart pasakė, kad infekcija užnešta operacijos metu. Tad geriau ir jūs nueikite, bent bus ramiau, kad toliau niekas neplis.
Atsakyti
Mano takso mišrūnas buvo kastruotas kaškur 6mėn amžiaus.Situoacija buvo tokia,kad nenusileido kiaušiukai iš pilvo.Kastravom Kriaučeliūno klinikoj.Jokio elgesio pasikeitimo nepastebėjai.
Atsakyti
Ar labai kas pasikeistu, jei iskastruotume beveik poros metu jorksyra?
Atsakyti
Noriu kastruoti savo patina. Pasidalinkit savo patirtimi. Ar pasikeite suns budas, gal tapo ramesnis?
Atsakyti
sveikos, suni kastravau del ligos, 6 metu amziaus,
meilumas, gerumas, paklusnumas ir padukimas liko kaip buve:)
tik nenormaliai pradejo augti plaukai, nutuko, nei vienos firmos parasas jam svorio nenumete, ilgi pasivaiksciojimai tik seimininkams teikia sveikatos:), kencia sanariai, jau matau ir sirdele,
taigi isvada, kastruoti -tik esant butinybei, hiperseksualus, dominuoja seimoje ir dresura bejege ir liga....
Atsakyti