[quote=Zaklada,2010 05 10, 13:56]
Laaabai reikia

nes su tais pyragėliais, tai nuėjau lengviausiu keliu..

Pasidariau bemielę kibinų tešlą ir gavosi kibinai su kopūstais, bet visai skaniai susivalgė
Mielinės tešlos receptas
20-25 gr šviežių mielių
1 stiklinė skysčio( pieno ar vandens)
~0,5kg miltų ( priklausomai nuo miltų)
1valg. šaukštas cukraus
1 arbat. šaukšt. druskos
1-2 kiaušiniai(nebūtinai)
margarinas arba aliejus(apie 50gr-100gr , bet ne 50 ml !) kai tiek neturiu, dedu mažiau
Aš darau viską iš dvigubos porcijos, t.y. iš visko padauginto iš 2.Mieles su cukrum dideliam dubenyje ištrinu, kol mielės ištirpsta. Įdedu druską, šiltą pieną ar vandenį ir kiaušinį, įsijoju po truputį miltus. Gerai išminkau, supilu riebalus( margariną šildytą ar aliejų)ir dar paminkau. Turi nelipti prie indo sienelių. Uždengiu švariu rankšluosčiu ir pastatau , jei reikia greičiau- į biūdą su šiltu vandeniu, jei vakarui- uždegiu lėkšte ir į šaldytuvą. Tešla turi iškilti 2 k.Tuomet barstau lentą miltais ir padalinu tešlą į vienodo dydžio kamuoliukus. Man jų gaunasi ~25vnt iš 1kg miltų.Kočioju apskritimus , dedu įdarą į vidurį, sužnybu, dedu siūle į apačią ir kepu. Labai skanu su dešrele vietoj įdaro. Iškepusius orkaitėj dedu ant specialių grotelių ar ant lininio virtuvinio rankšluosčio. Tiesa, orkaitėje kepu 200 laipsnių temperatūroj apteptus riebalais, kol gražiai pagels. Jei verdu aliejuj,tai įmetu mažą gabalėlį tešlos ir laukiu, kol pagels, tuomet aišku, kad pakankamai įšilo aliejus.Dedu pyragėlius ir verdu , kol pagelsta viena pusė, tuomet apverčiu į kitą. Aliejus turi semti pyragėlius iki pusės.Iškepusius dedu nusivarvėti ant didelio sietelio ir tik tuomet į didelę lėkštę. Jei verdant aliejuj, pyragėliai labai greitai ruduoja, reikia mažinti ugnį.Nes apsvils, o tešla viduj bus žalia.
Na, atrodo viską surašiau. Jei kas neaišku, prašau klausti. Tiesa, įdarui naudoti tik virtą mėsą.Ją galima kombinuoti su ryžiais ir svogūnu.Skanaus.