na, vakar tų žadėtų blynų nebekepiau, nes anyta atnešė šnicelių, tai pasipjaustėm svogūnų laiškų, ridikėlių, agurko salotų ir pavalgėm su duona.
šiandien
vaiko prašymu pusryčiams - manų košė su uogiene, kava, arbata
pietums - jau gerokai pabrandinta rūgštynių sriuba , man - manų košės likutis, MB sumuštinių prisitepė ir su dešra ir su varške, arbata, vaikas mokykloj pavalgė
vakarienei jau reiks blynus kept, dar išėmiau faršo nedidelį gabaliuką atšilimui, tai bus bulviniai blynai su mėsa
Pusryciai - kava, arbata, MB dribsniai su pienu
Pietus - keptos bulves, salotos/agurkai/svogunu laiskai su grietine
Vakariene - likuciai: balta misraine, rukyta zuvis, keptos bulves.
Veliau gal dar ka nors suvalgysim
Pietus - keptos bulves, salotos/agurkai/svogunu laiskai su grietine
Vakariene - likuciai: balta misraine, rukyta zuvis, keptos bulves.
Veliau gal dar ka nors suvalgysim
Pusryciai - salotos (krabu mesa prieskoniniam uzpile, mocarelos suris, sv. agurkas), (pas anyta pasidariau )
Pietus - brandinta rugstyniu sriuba, brandintas troskinys, dar pas mama kugeli valgem, nes buvom nuvaziave
Vakariene - pirkti rukyti sparneliai, zirneliai su svogunu laiskais ir majonezu ir duona
Pietus - brandinta rugstyniu sriuba, brandintas troskinys, dar pas mama kugeli valgem, nes buvom nuvaziave
Vakariene - pirkti rukyti sparneliai, zirneliai su svogunu laiskais ir majonezu ir duona
Pabaigem rugstyniu sriuba, dar plovo buvo like, tai tik bulviu puoda priviriau ir vakare cukinu prikepiau ir vyrams padariau svogunu laisku su agurkais ir grietine salotu, as su marinuotais burokeliais valgiau
Rytdienai grybai soks i trasa
Rytdienai grybai soks i trasa
sveikos
Siandien - omletas su duona, koldunai su grietine , kugelis su sirguciais ( pas mama) , obuoliai, mandarinai ,ledai, arbata ,kava. Vakare mazytei viriau grikiu kose ,tai liko koses - rytoj is jos blynelius padarysiu.
Siandien - omletas su duona, koldunai su grietine , kugelis su sirguciais ( pas mama) , obuoliai, mandarinai ,ledai, arbata ,kava. Vakare mazytei viriau grikiu kose ,tai liko koses - rytoj is jos blynelius padarysiu.
[quote=Zaklada,2010 05 10, 13:56]
Laaabai reikia nes su tais pyragėliais, tai nuėjau lengviausiu keliu.. Pasidariau bemielę kibinų tešlą ir gavosi kibinai su kopūstais, bet visai skaniai susivalgė
Mielinės tešlos receptas
20-25 gr šviežių mielių
1 stiklinė skysčio( pieno ar vandens)
~0,5kg miltų ( priklausomai nuo miltų)
1valg. šaukštas cukraus
1 arbat. šaukšt. druskos
1-2 kiaušiniai(nebūtinai)
margarinas arba aliejus(apie 50gr-100gr , bet ne 50 ml !) kai tiek neturiu, dedu mažiau
Aš darau viską iš dvigubos porcijos, t.y. iš visko padauginto iš 2.Mieles su cukrum dideliam dubenyje ištrinu, kol mielės ištirpsta. Įdedu druską, šiltą pieną ar vandenį ir kiaušinį, įsijoju po truputį miltus. Gerai išminkau, supilu riebalus( margariną šildytą ar aliejų)ir dar paminkau. Turi nelipti prie indo sienelių. Uždengiu švariu rankšluosčiu ir pastatau , jei reikia greičiau- į biūdą su šiltu vandeniu, jei vakarui- uždegiu lėkšte ir į šaldytuvą. Tešla turi iškilti 2 k.Tuomet barstau lentą miltais ir padalinu tešlą į vienodo dydžio kamuoliukus. Man jų gaunasi ~25vnt iš 1kg miltų.Kočioju apskritimus , dedu įdarą į vidurį, sužnybu, dedu siūle į apačią ir kepu. Labai skanu su dešrele vietoj įdaro. Iškepusius orkaitėj dedu ant specialių grotelių ar ant lininio virtuvinio rankšluosčio. Tiesa, orkaitėje kepu 200 laipsnių temperatūroj apteptus riebalais, kol gražiai pagels. Jei verdu aliejuj,tai įmetu mažą gabalėlį tešlos ir laukiu, kol pagels, tuomet aišku, kad pakankamai įšilo aliejus.Dedu pyragėlius ir verdu , kol pagelsta viena pusė, tuomet apverčiu į kitą. Aliejus turi semti pyragėlius iki pusės.Iškepusius dedu nusivarvėti ant didelio sietelio ir tik tuomet į didelę lėkštę. Jei verdant aliejuj, pyragėliai labai greitai ruduoja, reikia mažinti ugnį.Nes apsvils, o tešla viduj bus žalia.
Na, atrodo viską surašiau. Jei kas neaišku, prašau klausti. Tiesa, įdarui naudoti tik virtą mėsą.Ją galima kombinuoti su ryžiais ir svogūnu.Skanaus.
Laaabai reikia nes su tais pyragėliais, tai nuėjau lengviausiu keliu.. Pasidariau bemielę kibinų tešlą ir gavosi kibinai su kopūstais, bet visai skaniai susivalgė
Mielinės tešlos receptas
20-25 gr šviežių mielių
1 stiklinė skysčio( pieno ar vandens)
~0,5kg miltų ( priklausomai nuo miltų)
1valg. šaukštas cukraus
1 arbat. šaukšt. druskos
1-2 kiaušiniai(nebūtinai)
margarinas arba aliejus(apie 50gr-100gr , bet ne 50 ml !) kai tiek neturiu, dedu mažiau
Aš darau viską iš dvigubos porcijos, t.y. iš visko padauginto iš 2.Mieles su cukrum dideliam dubenyje ištrinu, kol mielės ištirpsta. Įdedu druską, šiltą pieną ar vandenį ir kiaušinį, įsijoju po truputį miltus. Gerai išminkau, supilu riebalus( margariną šildytą ar aliejų)ir dar paminkau. Turi nelipti prie indo sienelių. Uždengiu švariu rankšluosčiu ir pastatau , jei reikia greičiau- į biūdą su šiltu vandeniu, jei vakarui- uždegiu lėkšte ir į šaldytuvą. Tešla turi iškilti 2 k.Tuomet barstau lentą miltais ir padalinu tešlą į vienodo dydžio kamuoliukus. Man jų gaunasi ~25vnt iš 1kg miltų.Kočioju apskritimus , dedu įdarą į vidurį, sužnybu, dedu siūle į apačią ir kepu. Labai skanu su dešrele vietoj įdaro. Iškepusius orkaitėj dedu ant specialių grotelių ar ant lininio virtuvinio rankšluosčio. Tiesa, orkaitėje kepu 200 laipsnių temperatūroj apteptus riebalais, kol gražiai pagels. Jei verdu aliejuj,tai įmetu mažą gabalėlį tešlos ir laukiu, kol pagels, tuomet aišku, kad pakankamai įšilo aliejus.Dedu pyragėlius ir verdu , kol pagelsta viena pusė, tuomet apverčiu į kitą. Aliejus turi semti pyragėlius iki pusės.Iškepusius dedu nusivarvėti ant didelio sietelio ir tik tuomet į didelę lėkštę. Jei verdant aliejuj, pyragėliai labai greitai ruduoja, reikia mažinti ugnį.Nes apsvils, o tešla viduj bus žalia.
Na, atrodo viską surašiau. Jei kas neaišku, prašau klausti. Tiesa, įdarui naudoti tik virtą mėsą.Ją galima kombinuoti su ryžiais ir svogūnu.Skanaus.
QUOTE(RITUTĖ @ 2010 05 12, 00:48)
Na, atrodo viską surašiau. Jei kas neaišku, prašau klausti. Tiesa, įdarui naudoti tik virtą mėsą.Ją galima kombinuoti su ryžiais ir svogūnu.Skanaus.
Ačiū dideliausias, spausdinuosi. Kopūstų dar pusė stiklainio yra, tai reiks ant savaitgalio raitotis rankoves, kai saknt.. Orkaitėj kepsiu, nes mes nelabai verdam riebaluose, o ir fritiūrinės neturiu..
Tiesa, vakar tų blynų vėl nekepiau. Vaikas su draugu žvejot buvo, tai žuveliokų privilko. Prikepiau lėkštę, ir pavalgėm su duonyte ir salotom.
Geros dienos, merginos, einam kavintis
pusryciams pikantiska misraine su skrebuciais,pietums sv.kopustu sriuba,keptas netikras zuikis su bulvem ir salotom,vakarienei vyrui tas pats kas per pietus,man sumustinukai su rukyta desryte.
[quote=Zaklada,2010 05 12, 08:38]
Ačiū dideliausias, spausdinuosi. Kopūstų dar pusė stiklainio yra, tai reiks ant savaitgalio raitotis rankoves, kai saknt.. Orkaitėj kepsiu, nes mes nelabai verdam riebaluose, o ir fritiūrinės neturiu..
Aš verdu keptuvėj. Turiu tokią gilesnę špižinę.Geriau nei fritiūrinė.
Ačiū dideliausias, spausdinuosi. Kopūstų dar pusė stiklainio yra, tai reiks ant savaitgalio raitotis rankoves, kai saknt.. Orkaitėj kepsiu, nes mes nelabai verdam riebaluose, o ir fritiūrinės neturiu..
Aš verdu keptuvėj. Turiu tokią gilesnę špižinę.Geriau nei fritiūrinė.
Pusryčiai- sumuštiniai su sūreliu tepamu
Pietai- žirnių košė su spirgais
Vakarienei- manų košė bus
Pietai- žirnių košė su spirgais
Vakarienei- manų košė bus
QUOTE(barbora666 @ 2010 05 12, 15:19)
Pusryčiai- sumuštiniai su sūreliu tepamu
Pietai- žirnių košė su spirgais
Vakarienei- manų košė bus
Pietai- žirnių košė su spirgais
Vakarienei- manų košė bus
kodel pusryciams ne kose?
Pusryciai - kava, arbata
Pietus - as sumustiniai, Mb kiek zinau kepesi kiausiniu
Vakariene - man saltibarsciai, MB nera, tai veliau jam pagaminsiu plova
Pietus - as sumustiniai, Mb kiek zinau kepesi kiausiniu
Vakariene - man saltibarsciai, MB nera, tai veliau jam pagaminsiu plova