Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

na, vakar tų žadėtų blynų nebekepiau, nes anyta atnešė šnicelių, tai pasipjaustėm svogūnų laiškų, ridikėlių, agurko salotų ir pavalgėm su duona. smile.gif
šiandien
vaiko prašymu pusryčiams - manų košė su uogiene, kava, arbata
pietums - jau gerokai pabrandinta rūgštynių sriuba blush2.gif , man - manų košės likutis, MB sumuštinių prisitepė ir su dešra ir su varške, arbata, vaikas mokykloj pavalgė
vakarienei jau reiks blynus kept, biggrin.gif dar išėmiau faršo nedidelį gabaliuką atšilimui, tai bus bulviniai blynai su mėsa thumbup.gif
Atsakyti
Pusryciai - kava, arbata, MB dribsniai su pienu
Pietus - keptos bulves, salotos/agurkai/svogunu laiskai su grietine
Vakariene - likuciai: balta misraine, rukyta zuvis, keptos bulves.
Veliau gal dar ka nors suvalgysim smile.gif
Atsakyti
Pusryciai - salotos (krabu mesa prieskoniniam uzpile, mocarelos suris, sv. agurkas), (pas anyta pasidariau smile.gif )
Pietus - brandinta rugstyniu sriuba, brandintas troskinys, dar pas mama kugeli valgem, nes buvom nuvaziave
Vakariene - pirkti rukyti sparneliai, zirneliai su svogunu laiskais ir majonezu ir duona
Atsakyti
Pabaigem rugstyniu sriuba, dar plovo buvo like, tai tik bulviu puoda priviriau ir vakare cukinu prikepiau ir vyrams padariau svogunu laisku su agurkais ir grietine salotu, as su marinuotais burokeliais valgiau tongue.gif
Rytdienai grybai soks i trasa mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif

Siandien - omletas su duona, koldunai su grietine , kugelis su sirguciais ( pas mama) , obuoliai, mandarinai ,ledai, arbata ,kava. Vakare mazytei viriau grikiu kose ,tai liko koses - rytoj is jos blynelius padarysiu.
Atsakyti
[quote=Zaklada,2010 05 10, 13:56]
Laaabai reikia bigsmile.gif nes su tais pyragėliais, tai nuėjau lengviausiu keliu.. blush2.gif Pasidariau bemielę kibinų tešlą ir gavosi kibinai su kopūstais, bet visai skaniai susivalgė thumbup.gif
Mielinės tešlos receptas
20-25 gr šviežių mielių
1 stiklinė skysčio( pieno ar vandens)
~0,5kg miltų ( priklausomai nuo miltų)
1valg. šaukštas cukraus
1 arbat. šaukšt. druskos
1-2 kiaušiniai(nebūtinai)
margarinas arba aliejus(apie 50gr-100gr , bet ne 50 ml !) kai tiek neturiu, dedu mažiau
Aš darau viską iš dvigubos porcijos, t.y. iš visko padauginto iš 2.Mieles su cukrum dideliam dubenyje ištrinu, kol mielės ištirpsta. Įdedu druską, šiltą pieną ar vandenį ir kiaušinį, įsijoju po truputį miltus. Gerai išminkau, supilu riebalus( margariną šildytą ar aliejų)ir dar paminkau. Turi nelipti prie indo sienelių. Uždengiu švariu rankšluosčiu ir pastatau , jei reikia greičiau- į biūdą su šiltu vandeniu, jei vakarui- uždegiu lėkšte ir į šaldytuvą. Tešla turi iškilti 2 k.Tuomet barstau lentą miltais ir padalinu tešlą į vienodo dydžio kamuoliukus. Man jų gaunasi ~25vnt iš 1kg miltų.Kočioju apskritimus , dedu įdarą į vidurį, sužnybu, dedu siūle į apačią ir kepu. Labai skanu su dešrele vietoj įdaro. Iškepusius orkaitėj dedu ant specialių grotelių ar ant lininio virtuvinio rankšluosčio. Tiesa, orkaitėje kepu 200 laipsnių temperatūroj apteptus riebalais, kol gražiai pagels. Jei verdu aliejuj,tai įmetu mažą gabalėlį tešlos ir laukiu, kol pagels, tuomet aišku, kad pakankamai įšilo aliejus.Dedu pyragėlius ir verdu , kol pagelsta viena pusė, tuomet apverčiu į kitą. Aliejus turi semti pyragėlius iki pusės.Iškepusius dedu nusivarvėti ant didelio sietelio ir tik tuomet į didelę lėkštę. Jei verdant aliejuj, pyragėliai labai greitai ruduoja, reikia mažinti ugnį.Nes apsvils, o tešla viduj bus žalia.
Na, atrodo viską surašiau. Jei kas neaišku, prašau klausti. Tiesa, įdarui naudoti tik virtą mėsą.Ją galima kombinuoti su ryžiais ir svogūnu.Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RITUTĖ: 11 gegužės 2010 - 23:55
QUOTE(RITUTĖ @ 2010 05 12, 00:48)
Na, atrodo viską surašiau. Jei kas neaišku, prašau klausti. Tiesa, įdarui naudoti tik virtą mėsą.Ją galima kombinuoti su ryžiais ir svogūnu.Skanaus.

notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Ačiū dideliausias, spausdinuosi. Kopūstų dar pusė stiklainio yra, tai reiks ant savaitgalio raitotis rankoves, kai saknt.. biggrin.gif Orkaitėj kepsiu, nes mes nelabai verdam riebaluose, o ir fritiūrinės neturiu.. mastau.gif


Tiesa, vakar tų blynų vėl nekepiau. doh.gif Vaikas su draugu žvejot buvo, tai žuveliokų privilko. Prikepiau lėkštę, ir pavalgėm su duonyte ir salotom. 4u.gif

Geros dienos, merginos, einam kavintis tongue.gif
Atsakyti
pusryciams pikantiska misraine su skrebuciais,pietums sv.kopustu sriuba,keptas netikras zuikis su bulvem ir salotom,vakarienei vyrui tas pats kas per pietus,man sumustinukai su rukyta desryte.
Atsakyti
[quote=Zaklada,2010 05 12, 08:38]
notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Ačiū dideliausias, spausdinuosi. Kopūstų dar pusė stiklainio yra, tai reiks ant savaitgalio raitotis rankoves, kai saknt.. biggrin.gif Orkaitėj kepsiu, nes mes nelabai verdam riebaluose, o ir fritiūrinės neturiu.. mastau.gif
Aš verdu keptuvėj. Turiu tokią gilesnę špižinę.Geriau nei fritiūrinė.
Atsakyti
Pusryčiai- sumuštiniai su sūreliu tepamu
Pietai- žirnių košė su spirgais biggrin.gif
Vakarienei- manų košė bus
Atsakyti
QUOTE(barbora666 @ 2010 05 12, 15:19)
Pusryčiai- sumuštiniai su sūreliu tepamu
Pietai- žirnių košė su spirgais biggrin.gif
Vakarienei- manų košė bus


kodel pusryciams ne kose? lotuliukas.gif
Atsakyti
Pusryciai - kava, arbata
Pietus - as sumustiniai, Mb kiek zinau kepesi kiausiniu
Vakariene - man saltibarsciai, MB nera, tai veliau jam pagaminsiu plova smile.gif
Atsakyti