Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(deimapov @ 2010 05 07, 23:55)
Žiūriu viskas daug maž apvirta, o morkos žalios? iškepė gerai?

gal tarkuotos ir iskepa g.gif as tai kadangi viriau, tai specialiai stambiau pjausciau
Labai skaniai gavosi thumbup.gif As tai ir bulves ir morkas apviriau. Svogunus ir farsa pakepinau atskirai. Nes kai nemegstu svoguno, tai tik puse blekutes svogunu dejau tongue.gif Nu tai ir as ant darzoviu dar uzbarsciau prieskoniu, krapu saldytu thumbup.gif Ziauriai skanu,. Vyrai valge, nes ausys linko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 07 gegužės 2010 - 23:50
QUOTE(Zaklada @ 2010 05 07, 09:39)
Pasitroškinau vakar kopūstus  topsecret.gif Turėjau lašinukų, tai su spirgiukais ir svogūnais troškinau.
O dėl mielinės tešlos, jūs pati minkot, ar pvz. Mantingos perkat? Kažkaip norėčiau lyg ir pati bandyt minkyt, bet nežinau kur pakildint  g.gif Orkaitėj? neiškeps?  g.gif

Na, aš kildinu bliūde su šiltu vandeniu: įstatau dubenį su tešla į bliūdą su šiltu Vandeniu, uždengiu vituviniu rankšluosčiu ir užsiimu kitais darbais. Kai tešla padidėja 2 k. , jau gatava. O jei planuoju kepti vakare, tai ryte padarau tešlą, uždengiu ir - į šaldytuvą. Vakare -pats tas kepimui. Kaip supratai, minkau pati. Tešlos receptų neišradinėju: imu iš kepimo knygos. Jei reikia- parašysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RITUTĖ: 08 gegužės 2010 - 00:06
QUOTE(deimapov @ 2010 05 07, 23:55)
Žiūriu viskas daug maž apvirta, o morkos žalios? iškepė gerai?


taip , morkas zalias tarkuotas per burokine tarka dedu , bulves supjaustau riekelem ir apverdu kokias 7 minutes . Farso neapkepinu , o sluoskni zalio dedu , visada gerai iskepa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 08 gegužės 2010 - 11:20
Siandien ryte turgui maisa bulviu prigriebiau 30 kg , bet kaina tai tai tokia pat ,kai pc 0.90 centu uz kg smile.gif

I - pieniska aviziniu dribsniu kose , arbata , man kava .
II - kugelis ( mama kepe ,tai atnese ) smile.gif
III- darau dabar perliniu kruopu+farso kotletukus , virtos bulves, agurkai su grietine.
IV - obuoliai , ledu turiu ....
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 05 08, 00:49)
gal tarkuotos ir iskepa  g.gif  as tai  kadangi viriau, tai specialiai stambiau pjausciau
Labai skaniai gavosi  thumbup.gif  As tai ir bulves ir morkas apviriau. Svogunus ir farsa pakepinau atskirai. Nes kai nemegstu svoguno, tai tik puse blekutes svogunu dejau  tongue.gif  Nu tai ir as ant darzoviu dar uzbarsciau prieskoniu, krapu saldytu  thumbup.gif  Ziauriai skanu,. Vyrai valge, nes ausys linko  biggrin.gif



QUOTE(kristyyynyte @ 2010 05 08, 12:18)
taip , morkas zalias tarkuotas per burokine tarka dedu , bulves supjaustau riekelem ir apverdu kokias 7 minutes . Farso neapkepinu , o sluoskni zalio dedu , visada gerai iskepa.

Nu tai taip, kai tarkuotos matyt ir iškepa puikiai, jei būtų pjaustytos kiek stambiau jei dar tai tikrai neiškeptų manau smile.gif Dėkui wink.gif
Šiandien:
I-kiaušinienė su lašinukais ir svogūnais, raugintas agurkas
II-daržovių troškinys (pirkausi mažiuką induką), salotos morkų su liežuviu (pirkausi)
III-brandinti kotletai, raugintas agurkas
Atsakyti
Pusryciai - lasinukai su duona, manu kose su uogiene
Pietus - brandinta darzoviu sriuba, troskinys (raug. kopustai, bulves, desreles, grietine, pomidoru padazas)
Vakariene - kepti varskeciai, saslykai
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

Vakar vaikams vakare isviriau grikiu dribsniu koses dar , tai liko , siryt i kose imusiau kiausini , druskos, miltu ir pusryciams kepu grikiu blynelius smile.gif Pietums vakaryksciai kotletai su bulvem , agurku+grietine .Vakarienei dar nezinau , gal sriuba kokia g.gif
Atsakyti
Nieko vakar negaminau, likucius apkepeles naikinom, dar ir siandien biskeli ju liko ax.gif ai tik vakar sokoladini pyraga issikepiau tongue.gif Vakare biski sveciu buvo, tai sumustiniu su desra ir raugintu agurku pridariau ir talerius su lydytu sureliu sutepiau ax.gif
Atsakyti
Labai tinka prie taupių patiekalų, nes tikrai pigus. Ir skanus smile.gif

Grikių blynai - tai kažkurio LT krašto patiekalas, tiksliai nepamenu kurio. Lyg Dainavos.
Tikslaus recepto nežinau. Šį patiekalą nužiūrėjau iš kavinės, man jis labai patinka.

user posted image

Reikia:

virtų grikių
virtų tarkuotų burokėlių
svogūno ar poro
žalumos
kiaušinio
miltų š.
grietinės
grybų

Iš grikių, kiaušinio, druskos ir šaukšto (tik sulipinimui) miltų padaryti masę. Su šaukštu dėti į keptuvę ir iškepti blynus.
Svogūną sukapoti, pakepti aliejuje, tada į keptuvę sudėti burokėlius, paprieskoniauti.
Padažas - šiaip grybų idealiausias, kavinėj būtent grybų buvo.
Į lėkštę įdėti blynų, šalia karšto burokėlių garnyro ir ant blynų užpilti padažo.
Skanaus smile.gif

Paprasta bet labai skanu ir sveika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(coffee.cake.cinamon @ 2010 05 09, 13:37)
Paprasta bet labai skanu ir sveika smile.gif

Dėkui u receptą, nors dauguma man rodos jau jį žinojo, bet tikiu, kad atsiras, kas pirmą kartą perskaitys ir pasigamins šį puikų receptuką wink.gif 4u.gif
Šiandien:
I-morkų salotos su liežuviu, daržovių troškinys (pirktiniai)
II-bulvytės fri, daržovės
III-Kiaušinienė su spirgučiais, svogūnais, daržovės.
Atsakyti
pusryciams varsketukai,pietums kepta-troskinta vistiena su bulvem ir salotom,vakarienei saltibarsciai su virtom ir pakepintom bulvem.
Atsakyti
Likuciai, o dabar ka tik issiviriau svieziu rugstyniu sriubos thumbup.gif dar eisiu kept karbonadu rytdienai pietums i darba ax.gif
Atsakyti