Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

Jungiuos ir aš į jūsų būrelį, kažkaip įprataus susidaryt savaitės meniu, tai ir labai patogu ir pinigų susitaupo, kai neprisiperki ko nors ne į temą ir pasibaigus galiojimui išmeti (o taip dažnai būdavo blush2.gif ). Aišku nuo meniu nukrypstam, bet vis šioks toks judėjimas pirmyn ax.gif
Šiandien pusryčiams abiems su vyru po sūrelį, pietums šaltibarščiai ir virti kiaušiniai su krapais, majonezu ir skrebučiais su sviestu ir druskyte. Vakarienei vyrui keptos vištos blauzdelės su bulvėmis, aš valgiau tik sausainių ir riešutukų.
Rytojui dar liko šaltibarščių vieną porcija, kepta vištienos krūtinėlės puselė, dar balandėlių su savojos kopūstu nuo vakar likę abiems pietums, o vakarienei kepsiu varškės apkepą su juodais serbentais ir virsiu frikadelių sriubytę, manau liks dar ir apkepo ir sriubytės ir kitai dienai bigsmile.gif
Dar toks klausimukas- anyta davė porą, aš kažkaip jo niekur nenaudoju, galvoju kur jį būtų galima panaudoti? Ar jo skonis kaip ir svogūno? blush2.gif Skaičiau, kad kiti daro salotas su juo, bet jei jis svogūno skonio, tai aš juos vartoju tik keptus, nuo žalių skrandis sustoja schmoll.gif
Atsakyti
Pietums vakarykščiai barščiai, vyrui i darbą likusią mėsytę su kiaušiniu ir svogūnų pakepinau, vakarienei turiu pamustu kepsniuku, tai apkepsiu , o paskui patroskinsiu su kokiomis morkytemis ir vakarykstes bulves pakepinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 04 12, 15:30)
aha man irgi biggrin.gif kai užsikabliuoju patinka, bet po mėnesio kito atsibosta ir vėl viską į šoną numetu

drinks_cheers.gif Kiekvieną čiulpinuką užsirašinėt, nea.. schmoll.gif Tiesiog žinau, kad dienai galiu skirt apie 30 litukų, taip ir stengiuosi daryt. Čia įeina viskas: ir maistas, ir ūkinės prekės ir drabužiai. Jeigu kažką "stambesnio" nusiperku, tai kitas dienas stengiuosi gamint iš to, kas yra šaldytuve tiktai. ax.gif Gal ir neteisingai, bet kažkaip taip taupau.. biggrin.gif

QUOTE(kavute @ 2010 04 12, 23:04)
Dar toks klausimukas- anyta davė porą, aš kažkaip jo niekur nenaudoju, galvoju kur jį būtų galima panaudoti? Ar jo skonis kaip ir svogūno?  blush2.gif Skaičiau, kad kiti daro salotas su juo, bet jei jis svogūno skonio, tai aš juos vartoju tik keptus, nuo žalių skrandis sustoja  schmoll.gif

Mes porų suvalgom tikrai daug: ir kepu, ir į troškinius, sriubas dedu, ir į salotas žalią pjaustau. Skonis kiek švelnesnis, nei svogūno. 4u.gif
Atsakyti
Apie porą jau taikliai zaklada aprašė wink.gif
Šiandien net nežinau nei ką nei kada valgysiu, neaišku kiek to laiko bus, bet jau planuoju pagaliau virti koldūnus, kike čia galiu apie juos svajot biggrin.gif
Atsakyti
o as isviso savaitei maistui 40 lt atsidejau -turi uztekt blush2.gif bent jau 5 dienom ,nes vakar 97 lt maximoj isleidau , 12 lt norfoj isleidau ......
siandien - ryte vaikas sausus pusrycius su pienu , dar batona pakepaiu ,su arbata skanu.
pietus - kepti-tusinti kotletukai+bulves,morkos.....kopustu sriuba.
vakariene - dar nezinau ,as gal kefyra, vaikui gal kose su zuvies pirsteliais.

Mazyle savo atskira meniu valgo smile.gif

yra vaikams dar pora obuoliu ,po banana, sausainiu gaidelis, aviziniu sausainiuku.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 13 balandžio 2010 - 10:12
Sveikos smile.gif

Pusryčiai tradiciniai: sumuštiniai + kava/arbata
Pietūs: man košė ir kefyras, MB - bulvių ir mėsos apkepas
Vakarienei bus bulvės su kefyru smile.gif
Atsakyti
I- traškučiai pagaliau biggrin.gif
II-silke (šiandien vėl nusipirkau kokią ir vakar kaimišką o kitą su saulėgrąžomis)
III-virti koldūnai, grietinė, krapai (nu tikiuos šiandien jau išsivirsiu biggrin.gif)
Atsakyti
Šiandienos meniu:
I-vaikui dribsniai su pienu, mes sumuštinius su kumpiu, kava, arbata
II-brandinti kotletukai su bulvėm, raug. agurkėliais, raud. serbentų kompotas
III-liko dar daug virtų bulvių, tai didžkukulius su varške lipdysiu ir nuo švenčių turiu vieną keptą vištos gabaliuką užsišaldžius, tai išvirsiu sriubos su ryžiais, morkytėm, petražolėm, tą vištytę nukaulinsiu. Tikrai skani sriuba bus. biggrin.gif
Atsakyti
As tai siandien puse dienos virtuvej sukiojausi doh.gif MB eina i naktine ir turbut gris tik ryt popiet, as ryt irgi padirbet eisiu, tai prigaminau visko dviem dienom tai tikrai. Uztat ryt grizus nereiks sukt galvos, ka valgyt. ax.gif

Taigi:
Pusryciai - arbata
Pietus - sriuba su kukuliais (bulves, morka, rauginti agurkai, makaroncikai, svoguniukas, farso kukuliai, petrazoles, svogunu laiskai), labai skani sriubyte gavosi. Kiaulienos guliasas su morkomis, virtos bulves, kopusto/morku salotos su aliejum. Arbata/kava.
Vakariene - sriubos valgysiu, gal dar guliaso jei noresis. MB pasieme kepsniu su virtom bulvem ir tom paciom kopusto/morku salotom.Kavos termosiuka.

Jei netingesiu, gal vakare dar bandysiu daryt desertini varskes suri bigsmile.gif
Atsakyti
Pusryciai - brandintas troskinys
Pietus - sriuba (ryziai, morka, bulve), zemaiciu blynai su vistiena
Vakariene - tie patys zemaiciu blynai
Atsakyti
Mano vakariene

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 04 13, 18:26)
Mano vakariene

user posted image

Mmmm labai skaniai kepsniukai atrodo
O mano vakarienė tokia (iveikiau tik trečdalį porcijos hihihi.gif ):
user posted image
Išviriau ne visai iki galo koldūnus, tada aliejuje paviriau, įdėjus į lėkštę apibarsčiau tarkuotu sūriu ir krapais ir kelioms min į mikrobangę (į orkaitę gal skaniau būtų nžn), padažas: ant sviestuko pakepinau raudonuosius svogūnus smulkintus, pievagribių, grietinės, druskos, santos marijos mėsos prieskonių, raudonėlių, pipirų.
Atsakyti