Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(ooo @ 2010 04 09, 09:26)
pomidorai mano kur persodinti, tai jau triskart praaugo nepersodintuosius, nors buvo vienodo dydzio kai persodinejau  ax.gif

Pas mane irgi ta pati situacija, bet likusių negaliu persodinti - laukiu žemių iš kaimuko doh.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir as i jusu bureli su savo balkoniniais augintiniais 4u.gif
Siemet meginsiu auginti ridikelius, pomidorus, melisa, bazilikus, zemuoges ir petunijas (na cia ne prie darzelio, bet vis tik).
Viskas tvarkingai sudygo, labiausiai veluoja zemuoges, bet pries keleta metu jas jau auginau tai irgi labai velai sudygo.
Patys didziausi ridikeliai, kazkokia ankstyva veisle, reik savaitgali pikiuoti, bet nzn kaip ir bedaryt. Kiek skaitau, tai namu salygom nelabai tie ridikeliai auga, bet gal juos ne i loveli, o i koki gilesni kibira sodinti? g.gif

Ir turiu klausima del pomidoru - ar jiems reikia kaip bazilikams virsuneles nuskabyti? Ar lai auga kaip yra? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2010 04 09, 11:06)
Ir turiu klausima del pomidoru - ar jiems reikia kaip bazilikams virsuneles nuskabyti? Ar lai auga kaip yra?  4u.gif

virsuneliu lygtai jokiems pomidorams nereik skabyt. reik skabyt pazasteles, isskyrus kai kurioms ryusims - pvz balkoniniu nebutina skabyt visai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 04 09, 10:13)
virsuneliu lygtai jokiems pomidorams nereik skabyt. reik skabyt pazasteles, isskyrus kai kurioms ryusims - pvz balkoniniu nebutina skabyt visai  mirksiukas.gif

4u.gif
Nelabai zinau kas tos pazasteles blush2.gif Maniskiai balkoniniai, bet tikslesni pavadinima vakare galesiu paziuret.
Turiu dar nesodintu seklu pomidoriuku, kurie skirti vazoneliuose auginti bet kuriuo metu laiku. Raso, kad labai gerai dera ir skanus. Galvoju juos reik gal rudeniui pasilikti, kad ziema butu derlius g.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 04 09, 11:13)
virsuneliu lygtai jokiems pomidorams nereik skabyt. reik skabyt pazasteles, isskyrus kai kurioms ryusims - pvz balkoniniu nebutina skabyt visai  mirksiukas.gif

na, galima skabyt ir viršūnes. Tai daroma tuomet, kai daigai ištįsta ir kuriam laikui norima pristabdyti augimą. Tokiu atveju viršune tampa viena ar kelios iš pažąstėlių išaugusi/-ios šakelės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 09 balandžio 2010 - 10:23
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 09, 11:23)
na, galima skabyt ir viršūnes. Tai daroma tuomet, kai daigai ištįsta ir kuriam laikui norima pristabdyti augimą. Tokiu atveju viršune tampa viena ar kelios iš pažąstėlių išaugusi/-ios šakelės.  4u.gif

blush2.gif 4u.gif as tik balkoninius auginu ir dar zemaugiu esu turejusi, tai neteko virsuniu skabyt 4u.gif
Atsakyti
Mano geltonieji baklažanai jau išpikiuoti. Nemažai tų daigelių, reiks dovanot į kairę ir į dešinę. Kitą savaitę pomidorų pikiavimas laukia. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 09, 11:23)
na, galima skabyt ir viršūnes. Tai daroma tuomet, kai daigai ištįsta ir kuriam laikui norima pristabdyti augimą. Tokiu atveju viršune tampa viena ar kelios iš pažąstėlių išaugusi/-ios šakelės.  4u.gif

Aš šitaip eksperimentuoti žadu su savo žaliaisiais - darysiu juos svyrančiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2010 04 09, 11:25)
Mano geltonieji baklažanai jau išpikiuoti. Nemažai tų daigelių, reiks dovanot į kairę ir į dešinę. Kitą savaitę pomidorų pikiavimas laukia.  ax.gif

Baklažanai balkone? thumbup.gif
Atsakyti
Siandien pirma ir paskutini karta gyvenime pikiavau ciobrelius. Isdygo is trecio karto, ir iskart nuleipo visi, tai puoliau reanimuot. Supikiavau gal 10 vnt., tai isgyvens turbut vos keli. Tai nauda is viso pakelio seklu! Gal reikes kitos firmos pabandyt?

Zemes parinesiau is miskelio. Islyginau visus kurmrausius kuriuos radau, tempiau isirezusi. Uzplikiau karstu vandeniu kad parazitai pamirtu, bet miskelis netoli ezero, tai kvapelis toks pelkes eina silpnas. Bet kadangi ten netoli zmones nelegalius darzus pasidare rausia, tai manau sparaginems pupelems turetu buti gerai. Palauksiu kol prdzius zeme ir persodinsiu i loveli.

Merginos, 2 vnt. vazonines cukinijos bus atiduoti i geras rankas kai susiruosiu persodineti, Vilnius.
Atsakyti
o kam ta katinų ir gyvūnų žolė? tipo juos pašerti, ar sisiukui daryt blush2.gif

ar bazilikams iškart po pikiavimo galima nuskabyt viršūnę? ar tai daryt prieš tai ar po to?

ar galiu paskabyt viršūnę savo sprigėms? išstypo žiaaauriai...

sory už kvailus klausimus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 04 09, 16:52)
o kam ta katinų ir gyvūnų žolė? tipo juos pašerti, ar sisiukui daryt  blush2.gif

lotuliukas.gif kad augalu nenugrauztu biggrin.gif valgyt biggrin.gif
Atsakyti