Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas ŠIAULIUOSE - 7

sveikos,kazkaip vel aprimo ,taip idomu kas ka gero ar blogo papasakos apie klinika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(plepuciuke @ 2010 11 22, 23:24)
As vietoj taves tikrai nesvarstyciau, ar kaune ar siauliuose, as uz kauna visom keturiom. Pati lankiausi siauliuose, gyvenau vilniuj, o gimdziau kaune. Prisimenu gimdyma kaip svente didele....Dar niekur nesu maciusi tokio nuostabaus personalo kiap kaune, man atrodo siauliam iki ju laaaaabai toooooli... smile.gif

Dėl pirmo teiginio tikrai pritariu, nes juk jeigu pati gydytoja siunčia į Kauną, vadinasi ne šiaip sau.
O dėl antro teiginio paprieštaraučiau smile.gif Mano atsiliepimai apie ŠGN personalą tik patys geriausi.
Atsakyti
mano ir patys geriausi atsiliepimai apie personala.teko gimdyti senuose ir naujuose GN ir personalu esu patenkinta.gal siek tieknepatiko vaiku gydytoja kuri eidavo apziureti naujagimius.tokia trumpais plaukais su akinukais.pirmas vaikas kai gime nevalge vissikai.tai tokia gruboka buvo.niekonepaaiskino kasirkodel.o kai susitvarke viskas tada jau pradejo pasakoti.asaru kiek buvo islieta o pasiro nereikejo tiek verkti.gal dar pogimdymo kiek jautresne buvau...
Atsakyti
gal kas gali pasakyti kiek proto ribose atsidekoti anestiziologui (uz epidura), akuserei ir gydytojai (jei nesamdytos)?ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valpurgija @ 2010 12 02, 22:59)
gal kas gali pasakyti kiek proto ribose atsidekoti anestiziologui (uz epidura), akuserei ir gydytojai (jei nesamdytos)?ACIU 4u.gif

Anesteziologui 100 (cia tokia stavke, neduosi - nenustebk, jei pati gydytoja isprasys savo kolegai blink.gif ), akusere 50 (jei tik asistuoja gydytojai), na, o paciam gydytojui (-ai) 300-400, jei nekomplikuotas gimdymas, o jei cezaris, tai dar plius 200... Bet kas del gydytoju, tai cia pati spresk savo nuoziura... duosi daugiau, grazos tikrai negausi, bet ar verta taskytis? Anesteziologui ir akuserei cia tokie ikainiai beveik "oficialus", kas del gydytoju, tai girdejau, kad ir dviem simtais patenkinti buna, jei darbo neperdaugiausiai idet reikia... As daviau tik gyd., nors akusere lb maloni buvo, bet jai teko tik minimaliai man pagelbeti, mat skubiai isveze cp daryt. Tai po operacijos dar teko atsilygint anesteziologui.... doh.gif Kad daviau nesigailiu, man taip ramiau...kas zino kaip viskas butu baigesi mano leliui....
Atsakyti
QUOTE(*zara* @ 2010 11 16, 11:19)
Kursuotoja,aciu uz istorija 4u.gif truputeli apsiraminau,pries tai labai bijojau CP,bet dabar apsiraminau ax.gif Aciu 4u.gif
Sekmes auginant mazyli wub.gif

As taip pat esu neseniai po cp naujuose gimdymo namuose. Gal kam idomu bus, pasidalinsiu patirtim, nes kai buvau nestuke man ir paciai viskas be galo rupejo.
Tad galiu patvirtinti, kad salygos klinikoje tikrai neblogos, aplinka ir personalas su tam tikrom isimtimis verti auksciausiu balu. Apie tas isimtis - parasysiu po to.
Zodziu, nuvykau gimdyt su nubegusiais vandenimis velai vakare, visa nakti prasaremiavau, o ryte netiketai teko daryti cp. Kol saremiavau daznai lankesi akusere, kuri buvo lb maloni, ziureti vaiko sirdeles tonu ir pan. Gydytoja ateidavo mazdaug kas dvi val. tikrinti kaklelio. Gimdykloje aplinka pakankamai jauki, kiek to jaukumo galima izvelgti esant tokioje fiziologineje bei psichineje busenoje :-) Gimdykloje yra tualetas, dusas, duoda kamuoli (kam vis dar yra noro ji isbandyt). Kazkas cia domejosi, kiek gydytoju budi. Tad galiu pasakyti, kad bent jau gimdyklose, tai du tikrai. Bet dar yra kituose skyriuose, kurie esant reikalui tikrai ateitu i pagalba. Cezario operacija daro dviese, bet kas mane nustebino, kad pilna operacine baltu chalatu, kas reiskia, kad darba dirba visa komanda. Tad galima pasijusti daug ramiau. Po operacijos trumpai parodo leliuka ir isveza i naujagimiu skyriu. Vyras lauke koridoriuje, tai jis taip pat pamate, nufotografavo. Po to mane isveze i pooperacine palata, kurioje praleidau apie 5-6 val. Vaikeli atnese maitinti po valandos, paskui isnese ir pamaciau ji tik po tu 5-6 val, kai mane perkele i normalia palata. Gulejau vienvieteje palatoje. Tualetas ir dusas yra salia palatos, juo dalintis reikia su viena kaimynine palata, taciau del to jokiu nepatogumu nera. Duso galvutes jau senokai visur perdarytos ir tikrai nusiima, nors draugei, kuri gimde kovo men, dar teko praustis su aukstai pakabintu dusu. Kam darys cp, tai turekit zvakuciu nuo skausmo, nes pirma para tikrai sunkoka su kiauru pilvu. Vartytis lovoje sudetinga, ka jau bekalbeti apie islipima, kas, beje, siaip jau ir nerekomenduojama, kam atliekama spinaline nejautra; slapiniesi per kateteri. Artimas zmogus pirma para tikrai pagelbeja ir savim, ir vaikeliu pasirupint. Pirma nakti naujagimi issinesa, bet, manau, niekas tikrai nepriestarautu, jei pareikstumet nora pasilikt vaika. As leidau issinesti, nors dabar kai pagalvoju, tai sito savo poelgio niekaip nesuprantu, bet tada po patirto streso gimdykloje ir paskui sekusio cp jauciausi prastai ir tam tikra prasme atbukusi, tad tuomet viskas atrode kitaip.
Kiekviena diena iki pietu vyksta dvi vizitacijos - gimdyves, kuria lanko gydytojas ginekologas, ir vaikelio, kuri pirmiau aptvarko sesute, o paskui apsilanko naujagimiu gydytoja ir apziuri.
Dabar apie neonatologes. Kas man labai nepatiko, tai kad kiekviena diena naujagimi lanko vis kita neonatologe. Jau kazkas minejo, kad issiskiria personalo nuomones tam tikrais klausimais. Tai tikrai tiesa. Trecia para pasverus vaikeli, man viena ju (jau cia aprasyta - trumpi tamsus garbanoti plaukai ir akiniai) vos ne primygtinai siule primaitinti misinuku, nors vaikas dar nebuvo netekes 10 proc savo svorio, tad primaitinimui pagrindo dar nebuvo. Juk visi naujagimiai pirmom parom netenka kazkiek svorio. Kadangi buvau jau apie sita gydytoja - misinuku gerbeja jau girdejusi, primaitinti atsisakiau. Mano draugei, kurios niekas nepaprotino ir ji paklause minetos gydytojos, primaitinus pienas taip ir nebeatsirado, nes vaikas paskui atsisake kruties, juk is buteliuko traukti nereikia tiek daug pastangu, o nezindant nebesistimuliavo pieno gamyba. Atejusi kita naujagimiu gydytoja ja isbare, kad be reikalo vaika primaitino. O is kur jai zinoti, jei taip liepe diena pries tai budejusi gydytoja.
Tad mano sprendimas neprimaitinti pasiteisino- jau kita diena svoris nebekrito, o as toliau sekmingai maitinu krutimi.

Apibendrinant galiu pasakyti, kad likau patenkinta klinika, viskas ten gerai. Drasos ir sekmes visoms ;-)
Atsakyti
Ai, dar atsiminiau.... apie pooperacine palata... Tai didele patalpa, pusiau atskirta siena, ir joje daug lovu. Kas labiausiai uzkliuna, kad vienoje puseje guldomos moterys po cp, o kitoje - po visu kitu ginekologiniu operaciju (onkologiniu ir pan.) Ta prasme - visos i viena patalpa. Pati girdejau, kaip kai kas is personalo peike sia "tvarka", mat senuosiuose GN buvo vienvietes pooperacines palatos, o dabar, anot ju "ir moterys is po cezario, ir isoperuotos senuciukes su pulingais navikais - i viena katila".... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Morena @ 2010 12 02, 22:37)
Anesteziologui 100 (cia tokia stavke, neduosi - nenustebk, jei pati gydytoja isprasys savo kolegai  blink.gif ), akusere 50 (jei tik asistuoja gydytojai), na, o paciam gydytojui (-ai) 300-400, jei nekomplikuotas gimdymas, o jei cezaris, tai dar plius 200... Bet kas del gydytoju, tai cia pati spresk savo nuoziura... duosi daugiau, grazos tikrai negausi, bet ar verta taskytis? Anesteziologui ir akuserei cia tokie ikainiai beveik "oficialus", kas del gydytoju, tai girdejau, kad ir dviem simtais patenkinti buna, jei darbo neperdaugiausiai idet reikia... As daviau tik gyd., nors akusere lb maloni buvo, bet jai teko tik minimaliai man pagelbeti, mat skubiai isveze  cp daryt. Tai po operacijos dar teko atsilygint anesteziologui....  doh.gif  Kad daviau nesigailiu, man taip ramiau...kas zino kaip viskas butu baigesi mano leliui....

LABAI aciu Morena uz pasidalinta info 4u.gif 4u.gif 4u.gif
o dar klausimukas, ar klizma dare ir ar galima kazi iskarto paprasyti epiduro, ar sakytu pabandyk pirma pakentet.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Morena @ 2010 12 03, 00:48)
As taip pat esu neseniai po cp naujuose gimdymo namuose. Gal kam idomu bus, pasidalinsiu patirtim, nes kai buvau nestuke man ir paciai viskas be galo rupejo.
Kam darys cp, tai turekit zvakuciu nuo skausmo, nes pirma para tikrai sunkoka su kiauru pilvu.

Tik papildysiu, kad žvakučių nuo skausmo (kiek pamenu jų pav. "RANIBERL") rekomenduojama turėti ne tik toms, kam darė CP, bet ir gimdžiusioms natūraliai.

QUOTE(valpurgija @ 2010 12 03, 08:36)
O dar klausimukas, ar klizma dare ir ar galima kazi iskarto paprasyti epiduro, ar sakytu pabandyk pirma pakentet.... ax.gif

Klizmutę geriausia pasidaryti pačiai namuose. Tada atvažiavus tik pasakai, kad pasidarei namie, ir GN jau niekas nebedaro tada.

Apie epidūrą, jeigu tokio norėsi, geriausia užsiminti pradžioje, kad gydytoja turėtų tai omenyje. Kitu atveju gali netyčia pražiopsoti geriausią epidūro suleidimo laiką ir gali būti per vėlu jį daryti.
Atsakyti
QUOTE(Morena @ 2010 12 03, 00:48)

Apibendrinant galiu pasakyti, kad likau patenkinta klinika, viskas ten gerai. Drasos ir sekmes visoms ;-)

aciu uz toki issamu pasakojima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braškytė @ 2010 12 03, 08:56)
Tik papildysiu, kad žvakučių nuo skausmo (kiek pamenu jų pav. "RANIBERL") rekomenduojama turėti ne tik toms, kam darė CP, bet ir gimdžiusioms natūraliai.
Klizmutę geriausia pasidaryti pačiai namuose. Tada atvažiavus tik pasakai, kad pasidarei namie, ir GN jau niekas nebedaro tada.

Apie epidūrą, jeigu tokio norėsi, geriausia užsiminti pradžioje, kad gydytoja turėtų tai omenyje. Kitu atveju gali netyčia pražiopsoti geriausią epidūro suleidimo laiką ir gali būti per vėlu jį daryti.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braškytė @ 2010 12 03, 09:56)

"RANIBERL" yra nuo skrandžio rugštingumo 4u.gif
o žvakutės nuo skausmo Diclofenak 100 mg. 4u.gif
Atsakyti