Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

QUOTE(Karusia @ 2010 05 05, 12:18)
Keista mokykla smile.gif

negalvoji apie atidėjimą? aš mąsčiau, auklėtoja patarė neskubėti ir neatidėti paruošiamosios grupės, po to bus matyti, o aš mąstau, akip bus, jeigu po paruošiamosios nuspręsim mokyklą metams atidėti?

Del neklausymo,reikia laiko,kaip kokiam vaikui:gali uztekti ir menesio,o labai pazeistam ir 2 metu nelabai uztenka..Svarbu,nenusileisti,nes nesamoningai bet koks vaikas "tikrina"kiek jam leisi..
O del seimynu nelabai turekit iliuziju.Reikavimai nezmoniski,kaip ir globos namams,pagalbos jokios.Vien jau tai,kad visiems gyvenanties reikia 14 kv metru ploto,daug pagalbiniu patalpu:Pvz.turi buti dar ir bendras kambarys,kur vaikai galetu susirinkti,ir tik geru tikrintoju noru deka,galima ji paversti valgomuoju,kuris irgi turi buti. ir t.t Juk vadinasi dar ir "Privatus globos namai".Toks istatymas,kas nores ji pazeisti ir nuolaidziauti seimynos kurejui,juo labiau ,kad ir daugeliui(ne visiems)dzin kur tas vaikas gyvens:ar seimyboje su sesiais vaikais ,ar didziuliuose globos namuose,kur parama ir finansavima teikia kas netingi,ir vis dar mazai,o vaikui lieka katino asaros.O kas -pastatys nauju globos namu ..Ai,nenoriu net rasyti..
Atsakyti

Vargsi taip,kaip aš vargstu.Tai geriau su paruošiamąja neskubėk.Nes jie krepšelį gauna ir tai svarbiausias argumentas,vaiko ateitis nieko nereiškia,kai kalba apie valstybės finansus eina.Nebent vaikas itin gabus-skaito,rašo,skaičiuoja ir t t .
O maniškė sunkiai raideles dėlioja,dažniausiai per ašaras nieko nemato.Galvoju apie atidėjimą,bet niekaip neapsisprendžiu...Auklėtojos mano,kad ji sugebės,bet pripažįsta,kad trūksta spartos ir atsakinėti nedrįsta...
Bet manęs niekas neklausė dėl priešmokyklinio ugdymo,ėjo su visa grupe.Ir jau rugsėjį išlindo problemos
Atsakyti
Raides kai kurias pažįsta, skaičiuoja iki dešimties. bet - nepiešia, turi kalbos g.gif kaip įvardinti kliaudų? ne tarties, logopedė ištaisė l.greitai, bet kalbėjimo. šeši sueis rugsėjį. šiaip ji labai smalsi.
Neklausia ir manęs, bet aš savo iniciatyva bandau kalbėti. Na, bus matyt, reiks vasarą privačiai pas psichologus vestis ir tiek.. Jeigu ką, tada į PPT g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 05 05, 11:18)
Keista mokykla smile.gif

negalvoji apie atidėjimą? aš mąsčiau, auklėtoja patarė neskubėti ir neatidėti paruošiamosios grupės, po to bus matyti, o aš mąstau, akip bus, jeigu po paruošiamosios nuspręsim mokyklą metams atidėti?

jei isleidus i paruosiamaja - neleisi su srauti i pirma - bus kitos problemos:
neis - bus "atsilikele"pamirs ka ismoko, nebent namie lavinsi. o antra kart i paruosiamaja nepriima smile.gif

viena pazystamu seima turejo problemu - isleido anksciau, nes ji naminuke vaiku nebuvo macius, o paskui taip susidraugavo su klases mergaitems - reke, klyke, neatskirsi.... o paskui aisku problemos moksluose vilkosi...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 05 05, 11:41)
Raides kai kurias pažįsta, skaičiuoja iki dešimties. bet - nepiešia, turi kalbos g.gif kaip įvardinti kliaudų? ne tarties, logopedė ištaisė l.greitai, bet kalbėjimo.  šeši sueis rugsėjį. šiaip ji labai smalsi.
Neklausia ir manęs, bet aš savo iniciatyva bandau kalbėti. Na, bus matyt, reiks vasarą privačiai pas psichologus vestis ir tiek.. Jeigu ką, tada į PPT g.gif

Pagal įstatymą į paruošiamąją jau priklausys...
PPT nemokami psichologai,tai kam pas privačią?Mums labai patiko
Aš irgi savo iniciatyva vis "užvedu" ant kelio,nes kai prasideda mokslai,smalsumas išnyksta.Vaiknamy jau nurašyta būtų,nieks taip nesiterliotų.
Pradinėse klasėse gal ir suspės su visais ,bet kas vėliau,kai programa sunkės?
Gal kuri turit stebuklingą veidrodį?Noriu į ateitį pažvelgt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2010 05 05, 12:21)
Del neklausymo,reikia laiko,kaip kokiam vaikui:gali uztekti ir menesio,o labai pazeistam ir 2 metu nelabai uztenka..Svarbu,nenusileisti,nes nesamoningai bet koks vaikas "tikrina"kiek jam leisi..
O del seimynu nelabai turekit iliuziju.Reikavimai nezmoniski,kaip ir globos namams,pagalbos jokios.Vien jau tai,kad visiems gyvenanties reikia 14 kv metru ploto,daug pagalbiniu patalpu:Pvz.turi buti dar ir bendras kambarys,kur vaikai galetu susirinkti,ir tik geru tikrintoju noru deka,galima ji paversti valgomuoju,kuris irgi turi buti. ir t.t Juk  vadinasi dar ir "Privatus globos namai".Toks istatymas,kas nores ji pazeisti ir nuolaidziauti seimynos kurejui,juo labiau ,kad ir daugeliui(ne visiems)dzin kur tas vaikas gyvens:ar seimyboje su sesiais vaikais ,ar didziuliuose globos namuose,kur parama  ir finansavima teikia kas netingi,ir vis dar mazai,o vaikui lieka katino asaros.O kas -pastatys nauju globos namu ..Ai,nenoriu net rasyti..

Smaika, seniai matyta ir girdėta. Malonu tave sutikt. Taigi aš ne apie tai- kad savo turi turėt- ale, ei au savivaldybė, mieste ar ne- tai tegu suteikia patalpas. Tegu duoda. Privalo gi remt. Kad ir kaimyninės Lenkijos pavyzdžiu smile.gif . Žinoma kad nei duos, nei rems, nei ką darys. Ale tegu pasinervina, pavargsta, paprakaituoja įstatymus skaitydami. Užpakalį tegu pajudina taip sakant.
O šiaip tai kaip sekasi?
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2010 05 05, 12:41)
Raides kai kurias pažįsta, skaičiuoja iki dešimties. bet - nepiešia, turi kalbos g.gif kaip įvardinti kliaudų? ne tarties, logopedė ištaisė l.greitai, bet kalbėjimo.  šeši sueis rugsėjį. šiaip ji labai smalsi.

tu pirmiausia tu niekur dar neskubėk, palauk. Daugiau negu metai iki tos pirmos klasės- daug dalykų pasikeis, pamatysi. O į parengiamąą klasę gali ji eit du metus, ta prasme būti toj grupėj- nieko nenutiks. Suprantu, kad tu daug nori daug stengiesi, viskas iki tų kitų metų pamatysi kaip pasikeis. O pas psichologą tai kad jums kaip ir nereikia- ko jums ten g.gif pas jus visiškai normali vaiko raida eina, viskas su jumi gerai smile.gif .
Atsakyti
tikrai tikrai į priešmokyklinio ugdymo grupę negalima eiti du metus iš eilės,nes paruošiamukams jau skiriamas mokinio krepšelis,su tėvais sudaroma sutartis "po parašu" ir po to vaikas keliauja į mokyklą.
Biologiniai tėvai turi išeitį-savo atsakomybe tuos metus neleidžia vaiko į mokyklą,sumoka švietimui baudą ir laiko namie.
Globėjas,pabandęs taip pasielgti,gali būti užtąsytas socių,vtatų ir kitų formalistų.Ir netekti vaiko...Nes neatliko savo pareigos-neišleido į mokyklą įstatymo numatytu laiku.Vaikas šiuo atveju atlieka statisto funkciją-visur man buvo pabrėžiama,kiek tai kainuos valstybei.Kiek kainuos vaikui,jo ateičiai,karjerai-nesvarbu.
Žinau situaciją iš asmeninės patirties,nes jau pusę metų einu kryžiaus kelius dėl savo mergytės.
Ji normali,sociali,adaptuota ir visokia gera,bet mokyklai dar nepasiruošus.Net PPT pripažįsta,kad emociškai vaikas nebrandus.Ir siūlo greituoju būdu ją subrandint.O man atrodo,kad per metus daug kas pasikeistų į gerą pusę savaime.
Nežinau,gal aš perekšlė?Suprantu,kad ūgis ir svoris (18kg 115cm) neturi įtakos brandos lygiui,bet ji pas mane tokia nemokiniška dar...
Atsakyti

tai tada gal per paskutinius pora metų kas pasikeitė, nes mes darželiu naudojomės jau senokai biggrin.gif , bet tada tikrai buvo einančių porą metų į tą pačią grupę, ir nieko.
Papildyta:

o šiaip tai nemokiniška, nu gal kažkaip su amžium visai kitaip pradedi vertinti, išmoksti gėrėtis vaiku, juo tiesig džiaugtis. Pagalvojau. Nebeskubi visko iš karto į jį sukišt, sugrūst, pradedi suprast, kad nei vaikas nei tu niekur nepavėluosi. Žodžiu, pradedi suprast, kad ne tame laimė to vaiko slypi. Ne tame, kiek jis žinos, o tame kiek jį supras ir priims jį tokį koks jis yra.
Atsakyti
Du metus priešmokyklinukėje grupėje nelaiko tikrai.

Prieš mėnesį padarė testą mano fėjai dėl pasiruošimo mokyklai, ten yra kažkokia metodika, ir ką jūs manote visu 100 proc. ji pasiruošusi. thumbup.gif Jau kaip apsidžiaugiau. thumbup.gif Stringa tik kalba, na neištaria kai kurių žodžių, sako bus sunku skaityti, bet išmokom ne tiek , išmoksim ir šitą, svarbu kad protinga. Labai gražiai piešia, lanko dailę,jos piešinukai labai spalvingi, labai daug spalvų, galiu atskirti nežinodama kuris jos. Ir šoka, jau buvo pirmas pasirodymas scenoje, o jau kiek jaudulio buvo jai , o man taip gražu pažiūrėt.
O šiaip į kaprizus, ožius, ir demonstratyvius nukritimus ant lovos- oi kokia aš nelaiminga, bandom nereguot, tai jie labai greit praeina. Nors pats charakteris sunkokas- aš išklausiau ką tu sakei, bet padarysiu savo. Jei jau kažko užsimanė, tai reikia čia ir dabar ( pav nulupti obuolį), nes numirs, nesvarbu, kad aš na šią minutę negaliu pageidavimo išpildyti, tada verksmingas nukritimas ant lovos, su aimana- niekoooooooo maaaaaaaaan negalimaaaaaa.
Atsakyti
Vistik, man labiau ne patys kaprizai rūpi (na kas jų neturėjo), bet toks demonstratyvumas... Vakar pradžia buvo - 'kol paruošiu vakarienę - susirink segtukus ir gumytes", kažkurį vakarą nudrėbė ant komodos, o pas mus katė, ji medžioja tuos blizgalus visus.. buvo "ne", buvo "o prizas bus", bus, sakau - tu vėl turėsi segtukų, nes naujų nepriksiu jei išmėtai. dar 10 klausimų, atsikalbinėjimų, užsižveigimas kad ji tarnaitė, dar kažkas... ir po to, kai pasakiau, kad valgysim vakarienę, vos tik ji susirinks, po pasimaivymo, po palaukimo... kad įsitikintų, kad tikrai lauksiu .. susirinko. sekantis etapas - žaidėm domino. vieną kjartą ji dalija, kitą kartą aš. vėl jos eilė, kažkas paskambino, parodžiau kad kortelės iškrito, ir kad reikia išmaišyti, sviedė į kampą... derybos "o man ir nereikia, aš neprašiau", pagrąsinau išmesti, jeigu pati surinkti gausiu "ir išmesk"... na, kai jau rinkosi žaislus prieš miegą, suraižė su metalu tv ekraną... daugmaž , kaip Šelma ir sako "aš čia bosas", ir tu manęs nenugalėsi... kai aiškinu, kad nenoriu su ja kariauti, prasideda įrodinėjimai, kaip čia aš turiu jos klausyti.. ir jeigu jau užsiveda - nenutildysi, nepasiųsi nusiraminti, nes tiesiog verda... kartais pradedu abejoti ar nelenda kokie nors paveldėti dalykai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 05 gegužės 2010 - 14:51
Karusia,
aš tiesiog neįsivaizduoju tokių dalykų...
Gal per greit atsileidi?Vaikai labai jaučia ir manipuliuoja
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 05 05, 15:50)
Vistik, man labiau ne patys kaprizai rūpi (na kas jų neturėjo), bet toks demonstratyvumas... Vakar pradžia buvo - 'kol paruošiu vakarienę - susirink segtukus ir gumytes", kažkurį vakarą nudrėbė ant komodos, o pas mus katė, ji medžioja tuos blizgalus visus.. buvo "ne", buvo "o prizas bus", bus, sakau - tu vėl turėsi segtukų, nes naujų nepriksiu jei išmėtai. dar 10 klausimų, atsikalbinėjimų, užsižveigimas kad ji tarnaitė, dar kažkas... ir po to, kai pasakiau, kad valgysim vakarienę, vos tik ji susirinks, po pasimaivymo, po palaukimo... kad įsitikintų, kad tikrai lauksiu .. susirinko. sekantis etapas - žaidėm domino. vieną kjartą ji dalija, kitą kartą aš. vėl jos eilė, kažkas paskambino, parodžiau kad kortelės iškrito, ir kad reikia išmaišyti, sviedė į kampą... derybos "o man ir nereikia, aš neprašiau", pagrąsinau išmesti, jeigu pati surinkti gausiu "ir išmesk"...  na, kai jau rinkosi žaislus prieš miegą, suraižė su metalu tv ekraną... daugmaž , kaip Šelma ir sako "aš čia bosas", ir tu manęs nenugalėsi...  kai aiškinu, kad nenoriu su ja kariauti, prasideda įrodinėjimai, kaip čia aš turiu jos klausyti.. ir jeigu jau užsiveda - nenutildysi, nepasiųsi nusiraminti, nes tiesiog verda... kartais pradedu abejoti ar nelenda kokie nors paveldėti dalykai..

tai yra elementarūs ribų bandymai, luų ieškojimas ir nieko daugiau. Niekas čia nelenda. Duksiui buvo trys metai, kai jis man sakė- nu mamyte kodėl tu manęs neklausai? O šiai dienai aiškiai sako- na kas gi taip ir sugalvojo, kad vaikai mamos turi klausyti, o ne atvirkščiai biggrin.gif . Nesibaimink. Susitvarkysit judvi tikrai, na vat patikėk manim, geru keliu einat ir viskas ten gerai.
Atsakyti