Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

biggrin.gif Aš kai buvau jauna ir pasiutus ir auginau savo bio sūnus,tarp kurių 2.5 metų skirtumas- niekada nepirkdavau žaislų , rūbų ar daiktų abiem vienu metu ir jokiu būdu nepirkdavau vienodų. Mano mama tai už galvos būdavo susiima kai ir jai liepdavau pirkti skirtingas dovanas jiems-mums su broliu pirkdavo vienodus žaslus-arba abiem po lygintuvą arba abiem po mašiną. vaikai išmoko pasidžiaugti už brolį ir pasidalinti ir palaukti savo progos, eilės. Tai kai parsivežiau Dainių tai irgi jam tai jam, jo tai jo daiktai, žaislai ir rūbai. Tik maistas ir desertai per pusę ir po lygiai . Pirmiausia tai vargom su lipimu ant galvos ir galima sakyti tik prieš kokius metus " atsikabino" ir atskyrėm moteriškus reikalus nuo vyriškų ir palikom vietos-bendriems, visos šeimos reikalams.
smile.gif mes buvom susitikti su mokytoja, mokykloje, tai bus klasiokų iš pirmosios darželio grupės, bus vienas iš antrojo draželio sveikųjų grupės, taip kad tikimės įvairovės....

Buvo vakar Dainiaus sesė svečiuose, supratau kad aš gyva būdama pasistačiau sau paminklą- ji bus šauni mergina, moteris ir žmogus ir aš prie to visai nemažai prisidėjau...
Atsakyti
Pupa moko Kruopą dainuot:
"Kas ten toks gatve pareina,išsiskleidęs melsvą skėtį...
-Kartok paskui mane:mano tėtė,mano tėtė...-o mažoji-tavo tėtė,tavo tėtė
ir taip gal pusvalandį,kol pasako,kaip reikia.Pupa:
-ačiū dievui,pagaliau vaikas suprato doh.gif

Šiandien didžioji gavo per nagus-metus kartojau,kad didžiuoju pirštu nerodoma,net paaiškinau to gesto reikšmę,bet be rezultatų.Įsižeidė nerealiai,išėjo iš kambario,nebendrauja.
O draugė parašė,kad savo keturmetę du kartus ataudė diržu ir nieko...
Atsakyti
Skiautele, šiaip tai aiškinu, kad jeigu daro kažką netinkamo, tai kai užaugs - bus ragana, o ne princesė tongue.gif vis dar veikia kažkiek. o dėl keiksmažodžių labai gražiai išaiškino darželio auklėtoja - kitos grupės - "aš irgi moku visokių, bet nevartoju, kaip kad viešai nekakoju". iš globos namų turėjo "rinkinuką" prieskonių.. wacko.gif
Atsakyti
Velute, kur tu dingai? Labai smalsu, kaip tau ten viskas su Danute baigėsi. ax.gif

Atsakyti
kur galima rasti info apie globą g.gif
vaiką,kad galėtumėm atostogoms,šventėms,savaitgaliams pasijimti,kokie reikalavimai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2010 06 09, 19:00)
vaiką,kad galėtumėm atostogoms,šventėms,savaitgaliams pasijimti,kokie reikalavimai ačiū 4u.gif

www.ivaikinimas.lt

Šiaip - geriau imti mažesnį vaiką, nei biologinis (taip patariama), o ikimokyklinių neleidžia savaitgalinei globai paprastai.
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2010 06 09, 20:00)

dideli reikalavimai. Reik urėti nepaprastai didelį atsakomybės, pareigos jausmą ir begelinę kantrybę ryžtantis tokiam žingsniui. Arba imi globot su visam, arba tai tampa nuolatiniu darbu iki jam sukaks aštuoniolika. Jei viso to pat sau garantuot negali, kad padarysi- ir nagų kišt nereikia. Nėra didesnės žalos vaikui už va tokius kelis išėjimus, o paskui ilgamečius laukimus- nu gal dar jie pasirodys, tie kas ėmė.
Atsakyti
plius - man dar atrodo yra amžiaus skirtumo reikalavimas su globėjais? g.gif

Alfija - vaikui nėra blogai pabūti kitoje aplinkoje, tik svarbu, kad savaitgakliai nepasibaigtų... Mano pažįstamama taip globojo dvi mergaites, pradėjo, kai joms buvo 9-10 metų, kiekvieną savaitgalį parsiveždavo...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 06 09, 20:50)
plius - man dar atrodo yra amžiaus skirtumo reikalavimas su globėjais? g.gif 

Alfija - vaikui nėra blogai pabūti kitoje aplinkoje, tik svarbu, kad savaitgakliai nepasibaigtų... Mano pažįstamama taip globojo  dvi mergaites, pradėjo, kai joms buvo 9-10 metų, kiekvieną savaitgalį parsiveždavo...

tai ar aš kaip nors neaiškiai mintis išdėčiau. Man rodos aš ten labai aiškiai tai surašiau. Iki kada ta globa tęstis turi, jei jau imi g.gif . Šiaip tai man atrodo jog ir po pilnametystės nutrūkti netrėtų, bet čia jau kaip kas ir ką.
Atsakyti
Globėjų ir globotinių amžiaus skirtumas neturi būti didesnis,nei 45m.
Bet čia gal reikalavimai pastoviai globai,ne savaitgalinei...

P.s Kruopa šiąnakt vėl prisikakojo į lovą.Gal dėl amžiaus skirtumo? ohmy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 09 birželio 2010 - 20:32
4u.gif va to ir bijau,pati turėjau draugų iš vaikų namų,ir matydavau,kaip globėjai ,,pamiršta'' vaikus ir jie prilipę prie langų laukdavo unsure.gif
mintį su mb seniai turim,bet jei ikimokiklinukų negalima,tai liūdna verysad.gif
teks laukt kol žiogas paaugs 4u.gif
o dar vienas dalykas mb sako,prisirišim,pamilsim atsiras tėvai ar įtėviai ir ką tada....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skorpee: 09 birželio 2010 - 21:26
QUOTE(skorpee @ 2010 06 09, 22:25)
4u.gif  va to ir bijau,pati turėjau draugų iš vaikų namų,ir matydavau,kaip globėjai ,,pamiršta'' vaikus ir jie prilipę prie langų laukdavo unsure.gif
mintį su mb seniai turim,bet jei ikimokiklinukų negalima,tai liūdna verysad.gif
teks laukt kol žiogas paaugs 4u.gif
o dar vienas dalykas mb sako,prisirišim,pamilsim atsiras tėvai ar įtėviai ir ką tada....

galima, bet ar jūs bent įsivaizduojat kaip tam mažiukui keturmečiui skauda, kai jį atgal grąžina po savaitgalio. Jis gi nesupranta dar kad kitaip nagalima.
Atsakyti