Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

QUOTE(skorpee @ 2010 06 09, 21:25)
4u.gif  va to ir bijau,pati turėjau draugų iš vaikų namų,ir matydavau,kaip globėjai ,,pamiršta'' vaikus ir jie prilipę prie langų laukdavo unsure.gif
mintį su mb seniai turim,bet jei ikimokiklinukų negalima,tai liūdna verysad.gif
teks laukt kol žiogas paaugs 4u.gif
o dar vienas dalykas mb sako,prisirišim,pamilsim atsiras tėvai ar įtėviai ir ką tada....

Mieloji,gal globėjų kursai padėtų apsispręsti?Pokalbis su socialiniais darbuotojais?O gal dar nesubrendot tam reikalui...
Turėjau dvi laikinas globas,mergaitės grįžo į šeimą,ir nieko-likau gyva.
Tie paėmimai savaitgaliui ar šventėms man atrodo slidus reikalas-tarsi nesi įsipareigojęs.Kartą nebus nuotaikos,kitą-vyksit į svečius ir bus nepatogu tįstis svetimą vaiką(o dar reikėtų nepamiršti,kad jis nebus labai socialus)...Giminėj bus vestuvių,krikštynų,laidotuvių-progų,kur ir patys norėsit atsipalaiduoti,o vaikelis lauks...
Jei globoti,tai pasiimti ir auginti kartu su savuoju,kaip savą,kasdien ir visą gyvenimą,o ne mėtyti trupinius,atlikusius nuo šeimos stalo.
Aš čia nepiktai,tik reiškiu savo nuomonę.Gal ji neteisinga.Bet man taip atrodo.Tad nesupykit ir neįsižeiskit,kad pamokslauju-turiu patirties šitam reikale.
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 06 09, 20:29)
Globėjų ir globotinių amžiaus skirtumas neturi būti didesnis,nei 45m.
Bet čia gal reikalavimai pastoviai globai,ne savaitgalinei...

P.s  Kruopa šiąnakt vėl prisikakojo į lovą.Gal dėl amžiaus skirtumo? ohmy.gif

IR NE MAŽESNIS, NEI...

DĖL PAPRASTO AMŽIAUS laugh.gif
Atsakyti
Kviečiam į Rasos šventę Verkių parke http://www.15min.lt/...parke-29-104335

Vilniuje tai vienintelė pagal tradicijas viešai švenčiama šventė.
Atsakyti
Sveikutės, norėjau paklausti ar kas lankėt vaikų namus jau po įvaikinimo, ar nuvežat vaikutį pasimatyti su auklėtojom kurios buvo kaip mamos? 4u.gif
Atsakyti
Mes ne, nors siūliau ir ne kartą, bet kategoriškai prieš smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgituke3 @ 2010 07 01, 11:58)
Sveikutės, norėjau paklausti ar kas lankėt vaikų namus jau po įvaikinimo, ar nuvežat vaikutį pasimatyti su auklėtojom kurios buvo kaip mamos? 4u.gif

Mes buvom pora kartų - vieną kartą maždaug po 4 mėnėsių po įvaikinimo, tai vaikas nulėkė momentaliai prie savo mėgtų supamų arkliukų, na ir šiaip matėsi kad dar labai gerai viską prisimena ir jaučiasi kaip namie (tada jam dar ir 2 metų nebuvo). O antrą kartą buvom po poros metų, tai jau nieko neprisiminė, žiūrėjo į mane netikėdamas, kai bandžiau jam aiškinti kad jis ten gyveno mažas būdamas. Bet labai smagiai pažaidė su vaikais, nes buvom vasarą, visi lakstė lauke, buvo daug mašinyčių ir pan. O man abu kartus liūdna buvo, nes vis koks mažulis įsikabindavo ir nepaleisdavo, ir taip širdis plyšdavo, kad va mes išeinam, o jie lieka...

Atsakyti
QUOTE(jurgituke3 @ 2010 07 01, 11:58)

Mes jau pora kartu buvome saviski nuveze. Jis labai nori aplankyti "savo vaikus", bet labai mus saugo, kad nepradingtume ir jo ten nepaliktume. Sake, kad nori visus tik aplankyti, bet likti - grieztai NE
Atsakyti
Mes irgi buvome saviskes grupeje du kartus. Paskutini karta jai nebuvo triju metuku. KAI pasakeme jai kur vaziuojam ji isigando kad ten palisime.
Nezinau gal toks dabar amzius bet ji dabar labai bijo prarasti mane, mano demesi, mano meile.
Didziausia bausme jeigu as pasakau kad su ja nekalbesiu. Kai ja baru turiu labai atidziai parinkineti zodzius ir tona nes kitaip ji puls i asaras kad mama manes nemyli. Nezinau kuo toliau tuo skaudziau ji isgyvena issiskyrimus su manim.
Kai pratinomes prie darzo tai matesis kad ji beprotiskai bijojo kad as ja nepaisiu is darzelio ,aukletoja buvo nustebusi del tokios ilgos ir skaudzios jos reakcijos, sako matosi kad vaikas labai isgyvena, as net buvau issigandusi kad jai kokios neurozes neprasidetu.. Ji keturis menesius darzelyje nemieojo, beveik nevalge, o seip atrodo labai komunikabilus vaikas ir visai namamyciukas. Tai gerai kad darzeli pradejome lankyti praeitais metais seis metais nezinau kaip butu nes kuo toliau tuo daugiau pas vaika baimiu.
Stai dabar as sedziu ir galvoju, cia toks amziaus tarpsnis ir visi vaikai pereina per tai ar kaip..............
Cia man pergyventi ir ar kazka daryti ar numoti ranka nes viskas praeis..........
Atsakyti
O prieš važiuodami skambinot, ar susitarėte kada butų galima atvykti? Ką vežat vaikučiams? Norėtume aplankyti, bet vaikų namuose nesu buvus išskyrus tada kai lankėm sūnų, bet tada buvo kitaip, lankėm konkretų vaiką...
Atsakyti
QUOTE(jurgituke3 @ 2010 07 01, 22:41)
O prieš važiuodami skambinot, ar susitarėte kada butų galima atvykti? Ką vežat vaikučiams? Norėtume aplankyti, bet vaikų namuose nesu buvus išskyrus tada kai lankėm sūnų, bet tada buvo kitaip, lankėm konkretų vaiką...

Aš skambinau auklėtojai su kuria palaikom ryšį, tai sutariau atvažiuoti kada ji dirbs. Teoriškai jie neturi teisės įleisti į vidų žmonių be leidimo, tai antrą kartą net ir nėjom į vidų, važiavom kai visi vaikai buvo lauke, į lauką leidimo nereikia smile.gif O pirmą kartą tia turputį pabuvom lauke, o paskui net ir į vidų įleido, dar nedaug laiko buvo praėję, tai mus visi gerai prisiminė ir beveik savais laikė.
Manau bet kuriuo atvjeu geriau pasiskambinkit, kad ir į bendrą telefoną ir paklauskit, kad nebūtų kokių siurprizų.
Vaikams mes tik sauskelnių paėmėm kai važiavom, o auklėtojoms nuvežiau saldainių.

Atsakyti
http://www.delfi.lt/...s.d?id=34115497
Raseiniuose uždaro šeimyninius globos namus?
Atsakyti

šiandien mano vaikas pamėtėjo išminties. Močiutei patarimą davė. Serga mūsų močiutė, na šiaip niekuo, bet va savo jubiliejaus proga nusprendė paskirt save mokslui- atraskit ligą man ir baigta. Ir kaimynės jai ligų jau rado. Daug. Tablečių paskyrė. Dar laimė, kad tokių kurios nei padėt nei pakenkt negali. Su krauju išlupau tuos vaistus iš jos.
Duksis jai jau atsisveikinant sako- močiute reikia klausti tų , kurie žino kaip gdyti, o ne tų kurie mano kad, žino biggrin.gif .
Atsakyti