Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

QUOTE(alfija @ 2010 09 01, 19:48)
Duksis į tą reliiją žiūri labai per globos prizmę. Ir tam jo arumentai, sakykim man pačiai yra niekuo neatremiami. Jis sako, tai jei Dievas tėvas savo sūnų paleido ant svieto,pas vienišą mamą ir niekaip juo nesirūpino, o paskui dar ramiai žiūrėjo kaip jį prie kryžiaus prikala, tai kuo jis skiriasi nuo tų tėvų kur vaikus pragėrė, atsisakė ir pametė? Kaip jis gali būti tėvu visiems, jei jis vienam savo vaikui tėvu būti nesugeba?
Tai va toks jo požiūris. Tai į kokią dar jam tikybą.

Oi, pralinksminai biggrin.gif. Šaunuolis tas tavo Duksis, taip įdomiai mąsto. Maniškė supratimo žalio neturi apie Dievus tėvus ar sūnus, ją labiau vienuolės domina blink.gif. Pvz., ką jos ten veikia, ar turi kokius nors kursus išklausyti, gal jos norėtų vaikus prižiūrėti? Taip pat jai didelį įspūdį padarė, kad kažkada tai tikybos mokytoja jos klasiokams, lankiusiems tikybą, davė valgyti "šventos duonos" (nežinau ką jie ten ir kokia proga valgė, bet maniškė irgi norėjo). Ai, tegul palanko, man svarbiausia, kad mokytoja normali. Galės apie vienuoles diskutuoti smile.gif
Atsakyti
Pippi - greičiausiai prieš kalėdas kalėdaitį laužė.

Alfija - nežinau kaip dabar, bet anksčiau klasės būdavo jungiamos. jeigu per visas paralelines klases susidarydavo 8 (?) vaikai, juos jungdavo į vieną grupę ir dėstydavo jiems atskirai - ar etiką ar tikybą. Ar tikrai dabar neleidžia jungti? ar tie 8 nesusiudaro per visą laidą?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 09 01, 20:48)
Duksis į tą reliiją žiūri labai per globos prizmę. Ir tam jo arumentai, sakykim man pačiai yra niekuo neatremiami. Jis sako, tai jei Dievas tėvas savo sūnų paleido ant svieto,pas vienišą mamą ir niekaip juo nesirūpino, o paskui dar ramiai žiūrėjo kaip jį prie kryžiaus prikala, tai kuo jis skiriasi nuo tų tėvų kur vaikus pragėrė, atsisakė ir pametė? Kaip jis gali būti tėvu visiems, jei jis vienam savo vaikui tėvu būti nesugeba?
Tai va toks jo požiūris. Tai į kokią dar jam tikybą.

Keista, kad tikybos mokytoja negali tokių paprastų dalykų paaiškinti g.gif
Pirmiausia sūnų paleido ne pas vienišą mamą - šalia nuo pat pradžių buvo Juozapas. Antra, jis nuolat saugojo (biblijoje daug epizodų, kai Jėzus buvo apsaugotas Dievo Tėvo), be to Jis padėjo daryti stebūklus, mokinti mokinius doro gyvenimo. Trečia - prie kryžiaus leido sūnų prikalti dėl to, kad Jo toks buvo etėjimo į žemę tikslas: mokinti žmones doro gyvenimo ir savo krauju atpirkti žmonių nuodėmes. Be to po mirties trečia dieną tėvas sūnų prikėlė iš numirusių ir pasiėmė į dangų. mirksiukas.gif Religija yra gerai tuo, kad savo pamokymais, pavyzdžiais, personifikacijom, mokoma doro, visų atžvilgiu teisingo gyvenimo...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 09 02, 10:03)
Pippi - greičiausiai prieš kalėdas kalėdaitį laužė.

Alfija - nežinau kaip dabar, bet anksčiau klasės būdavo jungiamos. jeigu per visas paralelines klases susidarydavo 8 (?) vaikai, juos jungdavo į vieną grupę ir dėstydavo jiems atskirai - ar etiką ar tikybą. Ar tikrai dabar neleidžia jungti? ar tie 8 nesusiudaro per visą laidą?

Duksis mokosi antroje pamainoje bendrojo lavinimo dalykus, o ryte specialybinius. Kaip visi antroj pamainoj. Tai kertasi su specialybe. O antroj pamainoj jų viena klasė ir tokių bezbožnikų čieli trys biggrin.gif . Ir viskas.
Beje pas mus jau prasidėjo tikras rugsėjis, mokykla pačiu rimtumu.Vakar kažkur troleibuse ar autobuse vaikas pametė nuolatinį, pietų talonus ir moksleivio pažymėjimą. Arba kitaip, 150 litų. Mat, ta kišnėlė į kurią jam pasakiau susidėt pasirodė jam kažkuo netinkama.Jis įsidėjo į uniforminių kelnių, mat taip jam pasirodė bus labai vyriška biggrin.gif . Žodžiu sveika mokykla - tai vadinasi biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(mindudo @ 2010 09 02, 10:12)
Keista, kad tikybos mokytoja negali tokių paprastų dalykų paaiškinti  g.gif
Pirmiausia sūnų paleido ne pas vienišą mamą - šalia nuo pat pradžių buvo Juozapas. Antra, jis nuolat saugojo (biblijoje daug epizodų, kai Jėzus buvo apsaugotas Dievo Tėvo), be to Jis padėjo daryti stebūklus, mokinti mokinius doro gyvenimo. Trečia - prie kryžiaus leido sūnų prikalti dėl to, kad Jo toks buvo etėjimo į žemę tikslas: mokinti žmones doro gyvenimo ir savo krauju atpirkti žmonių nuodėmes. Be to po mirties trečia dieną tėvas sūnų prikėlė iš numirusių ir pasiėmė į dangų.  mirksiukas.gif Religija yra gerai tuo, kad savo pamokymais, pavyzdžiais, personifikacijom, mokoma doro, visų atžvilgiu teisingo gyvenimo...

aš nežinau ką gali ir ko negali mūsų mokyklos tikybos mokytoja. Jei skaitei atidžiai(kuo abejoju) tai mano sūnus lankė ETIKĄ. Ir nori ją lankyti. Religija, tikyba, jam yra nepriimtina iš esmės. Jo argumentai man yra labiau suprantami. Ir tai ko aš pati nesuprantu, tai ir kitam neaiškinu. Nemeluoju taip sakant.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 09 02, 10:22)
Duksis mokosi antroje pamainoje bendrojo lavinimo dalykus, o ryte specialybinius. Kaip visi antroj pamainoj. Tai kertasi su specialybe. O antroj pamainoj jų viena klasė ir tokių bezbožnikų čieli trys biggrin.gif . Ir viskas.
  Beje pas mus jau prasidėjo tikras rugsėjis, mokykla pačiu rimtumu.Vakar kažkur troleibuse ar autobuse vaikas pametė nuolatinį, pietų talonus ir moksleivio pažymėjimą. Arba kitaip, 150 litų. Mat, ta kišnėlė į kurią jam pasakiau susidėt pasirodė jam kažkuo netinkama.Jis įsidėjo į uniforminių kelnių, mat taip jam pasirodė bus labai vyriška biggrin.gif . Žodžiu sveika mokykla - tai vadinasi biggrin.gif .
Papildyta:
aš nežinau ką gali ir ko negali mūsų mokyklos tikybos mokytoja. Jei skaitei atidžiai(kuo abejoju) tai mano sūnus lankė ETIKĄ. Ir nori ją lankyti. Religija, tikyba, jam yra nepriimtina iš esmės. Jo argumentai man yra labiau suprantami. Ir tai ko aš pati nesuprantu, tai ir kitam neaiškinu. Nemeluoju taip sakant.

blush2.gif Atsiprašau. Jei Jūs nelabai ką žinote apie krikščionybę, tuomet suprantu, kad vaikui negalite pati paaiškinti...
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2010 09 02, 10:29)
blush2.gif Atsiprašau. Jei Jūs nelabai ką žinote apie krikščionybę, tuomet suprantu, kad vaikui negalite pati paaiškinti...

džiaugiuosi, kad supratote, jo to ko nežinau bukai kitam neaiškinu.
Atsakyti
ech, kaip smagu supermamose, vel pasispilkavimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytukė @ 2010 09 02, 10:28)
ech, kaip smagu supermamose, vel pasispilkavimai smile.gif

o mane erzina

Aš gyvenu nuodėmėj,mano vaikas-nekrikštas.Bet man gerai.Jei noriu melstis,taip ir darau,nesukdama sau galvos dėl nekalto prasidėjimo,dangun žengimo ir kitų "briedų".
Jei bažnyčios dogmos neigia mano santuoką,tegu.Ir joks kunigas man nesuteiks atleidimo,jei aš pati sau neatleisiu...
Visoms,ieškančioms logiškų paaiškinimų,labai rekomenduoju Vernerio Diuko knygą "Jonos tikėjimas"
apie paaugliuką,parašiusį laišką Dievui.Paskolinau jau tris egzempliorius-negrąžino nei vieno.Subalansuota įvairiam amžiui.
P.S tai mano nuomonė.Mindudo komentarų nelaukiu smile.gif
Atsakyti
[quote=Skiautelė,2010 09 02, 11:45]
o mane erzina

mane taip pat erzina, tiesiog zodis smagu turejo buti kabutese "smagu".
Atsakyti
Atsiprašau jei ką įžeidžiau, niekam savo nuomonės ar tikėjimo - netikėjimo neperšu, niekam nepriekaištauju. Sutinku, kiekvieno teisė rinktis, visuomet turi būti alternatyva... 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Mes irgi iškeliavom į mokyklą....
Matysim kaip bus, bet man tai labai viskas sudėtingai atrodo, su saviškiais į tai žiūrėjau paprasčiau .

o dėl etikos pamokų- tai užaučiu dėl tokios sumaišties ir nepatogumo nes žmogus turi teisę rinktis. Mano Rugilė lankė etiką ir kai aš nutariau kad bus katalikė- pernai pralankė pamokas bažnyčioje, pakrištijom per Velknaktį ( nebuvo krikštyta) ir pirmos komunijos priėjo- viena pirmųjų iš klasės ir visa tai todėl kad toks buvo mudviejų pasirinkimas.Šįmet vėl eis į etiką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2010 09 02, 13:29)
4u.gif Mes irgi iškeliavom į mokyklą....
Matysim kaip bus, bet man tai labai viskas sudėtingai atrodo, su saviškiais  į tai žiūrėjau paprasčiau .

o dėl etikos pamokų- tai užaučiu dėl tokios sumaišties ir nepatogumo nes žmogus turi teisę rinktis. Mano Rugilė lankė etiką ir kai aš nutariau kad  bus katalikė- pernai pralankė pamokas bažnyčioje, pakrištijom per Velknaktį ( nebuvo krikštyta) ir pirmos komunijos priėjo- viena pirmųjų iš klasės  ir visa tai todėl kad toks buvo mudviejų pasirinkimas.Šįmet vėl eis į etiką biggrin.gif

Andro 4u.gif bus gerai. Pamatysi. Pradžioje visiems vienodai sutėtinga, o paskui visiems vienodai gerai. Tikrai.
Bet kaip ten bebūtų o juk užaugo ir išėjo į mokyklą, su visais 4u.gif va čia tai ir yra pasiekimas didžiulis.
Rugilei linkėjimus Džiugas perduoda 4u.gif gero grojimo 4u.gif
Atsakyti