Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

laba diena, tokiu klausimu.kaip sudrausminti 3 m vaika. vaikas gyvena pas mus jau apie menesi, ir jau kokias 2 sav jam, stiprus oziai. nesu svajotoja ir suprantu kad nereikia tiketis kad viskas is karto bus gerai. bet tiesiog kartais daro pavojingus dalykus- traukia ar kisa elektros laidus, bando pazaisti su peiliu ir pan. kaip jam paaiskinti kad negalima0 - man nepavayko iki siol unsure.gif arba tas "taves nemyliu" jei kazko neduodu ar neleidziu...gal kitaip nemoka isreiksti ar psakyti, cia gal reikskia "man nepatinki?''vienu zodziu jam adaptacija o man irgi sunku.arba dar -"tave nusausiu" doh.gif idomu butu gauti patarimu, kaip neizeidziant vaiko ir netraumojant jo ji sudrausminti- kampas, nekalbejimas, tiesiog nezinau...kas blogiausia - lygimu ji su savo vaikais, ir jie geresni...suprantu kad jie ne geresni , tiesiog uzaugo normalioj seimoj, o jis ne, jie gavo meiles o jis ne, del to jis kitoks...
Atsakyti
QUOTE(MamaMia @ 2010 11 08, 19:32)
laba diena, tokiu klausimu.kaip sudrausminti 3 m vaika. vaikas gyvena pas mus jau apie menesi, ir jau kokias 2 sav jam, stiprus oziai. nesu svajotoja ir suprantu kad nereikia tiketis kad viskas is karto bus gerai. bet tiesiog kartais daro pavojingus dalykus- traukia ar kisa elektros laidus, bando pazaisti su peiliu ir pan. kaip jam paaiskinti kad negalima0 - man nepavayko iki siol unsure.gif arba tas "taves nemyliu" jei kazko neduodu ar neleidziu...gal kitaip nemoka isreiksti ar psakyti, cia gal reikskia "man nepatinki?''vienu zodziu jam adaptacija o man irgi sunku.arba dar -"tave nusausiu" doh.gif idomu butu gauti patarimu, kaip neizeidziant vaiko ir netraumojant jo ji sudrausminti- kampas, nekalbejimas, tiesiog nezinau...kas blogiausia - lygimu ji su savo vaikais, ir jie geresni...suprantu kad jie  ne geresni , tiesiog uzaugo normalioj seimoj, o jis ne, jie gavo meiles o jis ne, del to jis kitoks...

rozetes užkimšti, peilių neduoti. Mokyti eilėraštuką, peilis, žirklės ir degtukai ne mažų vaikų žaisliukai biggrin.gif.
O toliau tai lausti, mylėti ir šildyti sušalusią širdutę.

Duksis šiandien išlaikė eilinę įskaitą. Sekmadienį visas įsižeidęs bandė aiškintis o kas vis dėl to taip sugalvojo, kad vaikai turi klausyti suaugusiųjų o ne atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(MamaMia @ 2010 11 08, 18:32)
laba diena, tokiu klausimu.kaip sudrausminti 3 m vaika. vaikas gyvena pas mus jau apie menesi, ir jau kokias 2 sav jam, stiprus oziai. nesu svajotoja ir suprantu kad nereikia tiketis kad viskas is karto bus gerai. bet tiesiog kartais daro pavojingus dalykus- traukia ar kisa elektros laidus, bando pazaisti su peiliu ir pan. kaip jam paaiskinti kad negalima0 - man nepavayko iki siol unsure.gif arba tas "taves nemyliu" jei kazko neduodu ar neleidziu...gal kitaip nemoka isreiksti ar psakyti, cia gal reikskia "man nepatinki?''vienu zodziu jam adaptacija o man irgi sunku.arba dar -"tave nusausiu" doh.gif idomu butu gauti patarimu, kaip neizeidziant vaiko ir netraumojant jo ji sudrausminti- kampas, nekalbejimas, tiesiog nezinau...kas blogiausia - lygimu ji su savo vaikais, ir jie geresni...suprantu kad jie  ne geresni , tiesiog uzaugo normalioj seimoj, o jis ne, jie gavo meiles o jis ne, del to jis kitoks...

"tavęs nemyliu" išgirsk ir iš jo pasitikslink "tu pyksti?", aš kartais primenu, kad ir pykdama aš myliu. o va tas "užmušiu" tai jumoras. mano mergina švebeldžiuodavo su plačia bigsmile.gif šypsena "aš tave užmušiu".
O šiaip tai - adaptacijos antrasis etapas. pas mus jis prasidėjo po trijų dienų - ožiai, isterijos iki dūsimo ir pan.
Apie neleidimus - rozetes, žinoma reikia uždengti, o vat įsipjauti ar įsibrėžti, kartais matyt reikia. po ko primenu, kad kai neklauso mamos, vat taip ir atsitinka. ir žavėjausi iki pažaliavimo ančiukais ir kačiukais, kurie mamai pyptelėjus, iškart sureaguoja. Dabar tai vis dar derėjimosi priepuoliai užeina irnesakyk.gif , bet matyt taip reikia.
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2010 10 13, 18:24)
Yra.Man atrodo netgi forumiete Laureta ,bet tiksliai nezinau.Aisku,jei ilgesniam laikui turi buti nuolatine globa.Siaip viska galima suzinoti VTATs.O jei trumpam laikui irgi geriau derinti su VTATs.Pati nevaziavau,nei trumpam,nei ilgam laikui,bet girdejau biggrin.gif

Isvaziuoti su globotiniu i Europos sali ar i JAV yra du skirtingi dalykai. I JAV su globotiniu galima vaziuoti su turistine viza, atostogu ar i svecius. Legaliai JAV gyventi su globotiniu negalima. 4u.gif

QUOTE(ZAIKA2 @ 2010 10 13, 19:55)
Laureta isivaikino irtada vaziavo i JAV, paskaitykite temas praeitasi metais daug buvo apie tai kalbeta kokiu doku kokiom salim reikia.

Taip, isivaikinau ir isvaziavau po metu. Kaip paciai sekasi?

Uzsuku vakarais paskaityti jusu pokalbiu ir vel griztu prie savu darbu... Mano panele mazoji Auga, mokosi gerai. Skaito, skaiciuoja. Siemet jau pirmoke. Kaip ir pernai ir siemet bande mokytojos kantrybe... smile.gif Taciau kaip ir visiems, taip ir jai taisykles vienodos 4u.gif Nepavyko. Kita savaite vaziuosiu i pokalbi su mokytoja. Jau smalsu ka pasakys gero ir negero apie mano šustriukę bigsmile.gif

QUOTE(saulenė @ 2010 10 13, 20:31)
4u.gif Niu aciukas, bent zinosiu, i ka kreiptis...
4u.gif  blush2.gif
del isvaziavimo mazai galva suku, bet daug idomiau, kaip ten viskas, kai nuvaziuoji doh.gif

Tas pats kas LT pakeiciate gyvenamaja vieta. Nauji kaimynai, nauja vieta. Svecioj saly dar ir kultura kita. Kita kalba. Ir svarbiausia nepalikite vaiko vieno. Kaimynai megsta skusti ir apskusti. Ir daug sypsokites. 4u.gif

QUOTE(Skiautelė @ 2010 10 25, 18:42)
Kur visos dingę?

Ziemos vakarais bus galima ilgiau ir daugiau paplepeti biggrin.gif

QUOTE(Karusia @ 2010 11 08, 17:01)
vakar vartėm senas nuotraukas ir braškė su nuostaba žiūrėjo į nuotraukas 'iš grupės" - globos namų  - kur aš čia? pas kokią nors tetą svečiuose? bigsmile.gif
va.

user posted image

o as neturiu jokiu nuotrauku schmoll.gif Neturiu ka papasakoti. Mano mazoji manes neklausia kas ir kaip. Ji zino, cia sese, mamyte, tetis. Visa kita jai nesvarbu. O ir sakyti kad ivaikinta, kol kas mudu su vyru manom kad TIESIOG per anksti. Tegu dziaugias savo vaikyste... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2010 11 09, 05:28)

o as neturiu jokiu nuotrauku  schmoll.gif Neturiu ka papasakoti. Mano mazoji manes neklausia kas ir kaip. Ji zino, cia sese, mamyte, tetis. Visa kita jai nesvarbu. O ir sakyti kad ivaikinta, kol kas mudu su vyru manom kad TIESIOG per anksti. Tegu dziaugias savo vaikyste...  4u.gif

o vėliau gali būti per vėlu, ypač jei išgirs iš ko nors supykusio.. Braškė priima natūraliai, nes prisimena, kad ten gyveno, na, daugmaž gyvenimo etapas. sakyti nereikia, tik aiškintis.

Vasarą, kai važiavome prie jūros, sūnėnas gerą temą užvedė. ans pas mus ilgai buvo "mažėlis lepūnėlis", mano - taip pat. o čia kažkas mažesnis, kuriam daug dėmesio. ir vis dar išlenda konkurencijos priepuoliai.
tai va, mašinoje, po to kai susipyko, klausė pasipiktinęs - kodėl tu ją išsirinkai? nu kodėl, todėl kad buvo pats gražiausias ir geriausias vaikas. "o dabar blink.gif " dar labiau supyko, "rinktumeis?" na žinoma, kad rinkčiausi, dabar čia mano vaikas. po to periodiškai pasikalbame, kodėl rinkausi, kodėl myliu. Ypač po visokių pykčių išlenda klausimas "o rinktumeisi dabar?". rinkčiausi, o ką? biggrin.gif

p.s. lankome spec. pedagogą PPT. esamos diagnozės - nelabai gražios, bet tiek psichologė, tiek spec. pedagogė žiūrėdamos į skaičius ir į vaiką, sako, kad taip nebūna. ta prasme - tokie negražūs skaičiai, prie tokio kraštutinai smalsaus ir guvaus vaiko. Bandysim įveikti tuos skaičius, kaip kad įveikėm logopedines bėdas. Manau, kad kalbą girdėjau ir greičiau sureagavau, o dabartinių diagnozuotų sutrikimų nemačiau ir nelavinau sad.gif Džiaugiuosi, kad pasitikėjau nuojauta ir neklausiau aplinkos.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 11 09, 07:33)
o vėliau gali būti per vėlu, ypač jei išgirs iš ko nors supykusio.. Braškė priima natūraliai, nes prisimena, kad ten gyveno, na, daugmaž gyvenimo etapas. sakyti nereikia, tik aiškintis.

na bigsmile.gif mano mazoji neliks nuskriausta, ja stumtelk, kaip stums atgal ir parvirst gali. Stipri. Labai stipri. Fizizkai. Ir zodziu nenutyli. Jau kaip suraistys kartais sakinius tai griuk is koto. doh.gif biggrin.gif Isvada darau, save moka apginti ir uz save pastoveti. mirksiukas.gif

Klausiu, ar zinai kur gyveni. Sako pas teti ir mama. Sakau ar atsimeni Vilniu, sniega. Veida suraukia ir klausia, kas tas sniegas doh.gif Nezinau kiek ji prisimena, bet niekad manes neklause kas buvo ir kaip buvo, ir kodel buvo. 4u.gif

Zodi ivaikinta ji girdejo, bet nesureagavo niekaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 09 lapkričio 2010 - 07:33

p.s. lankome spec. pedagogą PPT. esamos diagnozės - nelabai gražios, bet tiek psichologė, tiek spec. pedagogė žiūrėdamos į skaičius ir į vaiką, sako, kad taip nebūna. ta prasme - tokie negražūs skaičiai, prie tokio kraštutinai smalsaus ir guvaus vaiko. Bandysim įveikti tuos skaičius, kaip kad įveikėm logopedines bėdas. Manau, kad kalbą girdėjau ir greičiau sureagavau, o dabartinių diagnozuotų sutrikimų nemačiau ir nelavinau sad.gif Džiaugiuosi, kad pasitikėjau nuojauta ir neklausiau aplinkos.
[/quote]
blush2.gif kazkaip itariu,kad problemeles panasios kaip musu.Jei nori. galiu dalintis patirtimi...
Atsakyti
nėra neverbalinių... ko? įvertinimas - 2 balai, norma 6.
Atsakyti
Sveiko, noriu pasidalinti naudinga informacija. Tikiuosi kažkam pravers.

Viešoji įstaiga SOTAS (Socialinės tarnystės savanoriai)

Konferencija

MANO NAMAI YRA TAVO NAMAI

Vaiko priėmimas šeimoje – problemos ir galimybės

2010 11 20, 14 val.
(šeštadienis)

Viešbutis Best Western Vilnius
Konstitucijos pr. 14, Vilnius

Programa
14:00 – 17:00

- konferencijos atidarymas „ Priimanti šeima: patirtis, kurianti naują kultūrą“
dr. Lijana Gvaldaitė (Vilniaus Universitetas)

- globojančių šeimų liudijimai apie savo patirtį

- Tiziana Limentani pristatys filmą „Mano namai yra tavo namai“
(rež. Emmanuel Exitu, Italija)

- po filmo peržiūros - globotinės Simonos liudijimas

- diskusija, pasidalinimas patirtimis, klausimai

Konferencijos dalyviai bus vaišinami kava, arbata.

Veiks vaikų priežiūros tarnyba.

Konferencija nemokama.

Registracija iki lapkričio 19 d. 16 val. : tel. 8-5 212 14 53, mob. tel. 8 685 76 331,
el.paštas: sotas.projektai@sotas.org

Laukiame Jūsų!

Konferencija rengiama pagal VšĮ SOTAS projektą „Santykių ir vertybių ugdymas šeimoje“, remiama LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos
Atsakyti

visai noreciau nukeliauti i tokia paskaitele 4u.gif bet deja... galiu tik pasvajoti. Butu dziugu jei kas papasakotu ka gero girdejo... smile.gif 4u.gif
Atsakyti
kubug8uoiooooooooooooooooooooooooooo+n
Atsakyti
atsiprasau labai, sunus rasineja smile.gif
Atsakyti