Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

Saule - bet juk liepa netoli jau. iki to laiko turi sutvarkyti nuosavybės dokumentus, jeigu dar sveikatos pasus...
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 04 22, 16:15)
Tiesą pasakius, man atrodo, kad čia ta šeimyna labai viską forsuoja, nes kiek kur buvo kokių straipsnių, tai visada minima tik ši Panevėžio raj. šeimyna. Šiaip manyčiau, kad viskas ten yra tvarkoje su tuo nauju įstatymu, manau eigoje visos problemos išsispręs. Tik sudaromas įspūdis, kad oj kaip čia viskas baisu ir tik Panevėžio raj. smile.gif

Beje, nesisitkėkite, kad taip ims savialdybės ir leis steigti tas šeimynas, jiem gi patiems reikės tiems vaikams po 1000 lt mokėti, o kur dar užmokesti globėjams ir t.t. Ne taip viskas paprasta...

tai aš nieko ir nesitikiu. Bet nueisiu kaip ta durnelė,reškias, ir apsiklausiu. Kas kaip, kokius dokumentus, kaip su darbo vietom, kokius etatus galima steigti, kiek tokiam reikalui savivaldybė gali skirti patalpų. Nu bais cekava. Nu ir aišku, kad man atsakys eik tu durnele iš kur tu atėjus su savo tom idėjom biggrin.gif . O jei jie nieko man paiškint negalės, jei tik protingai pūs žandus ir darys kvadratines akis- tai ką tada nugis nukeliausiu mnisterijon ir užduosiu tuos pačius klausimus ir tuos pačius prašymus.
Atsakyti
Na o jeigu iki liepos sveikatos pasų nesusitvarkys, taigi niekas tų vaikų neatims. Nes vaikus atimti gali tik teismas, o jeigu jau sugalvos į teismus kreiptis tai dar ir kokiu du metelius tie vaikai sėkmingai gyvens smile.gif Beje, čia truputį ironizuoju, nes 100 proc. galiu pasakyti, kad savialdybės nedrįs draskyti esančių šeimynų. Naujų galbūt nesteiga, bet senų tikrai neardys.

QUOTE(alfija @ 2010 04 22, 16:13)
tai aš nieko ir nesitikiu. Bet nueisiu kaip ta durnelė,reškias, ir apsiklausiu. Kas kaip, kokius dokumentus, kaip su darbo vietom, kokius etatus galima steigti, kiek tokiam reikalui savivaldybė gali skirti patalpų. Nu bais cekava. Nu ir aišku, kad man atsakys eik tu durnele iš kur tu atėjus su savo tom idėjom biggrin.gif . O jei jie nieko man paiškint negalės, jei tik protingai pūs žandus ir darys kvadratines akis- tai ką tada nugis nukeliausiu mnisterijon ir užduosiu tuos pačius klausimus ir tuos pačius prašymus.

Jo į ministeriją sveika nueiti, ten darbantiems asmenims truputį ramų gyvenimą sujaukti smile.gif Ne kartą teko bendrauti, tai toks jausmas, kad apskritai tie žmonės nesupranta, ką dirba (čia ypač apie soc.min.). Jiems aiškini viena, o jie toks jausmas , kaip su ateiviu kalbasi.
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 04 22, 17:20)

Jo į ministeriją sveika nueiti, ten darbantiems asmenims truputį ramų gyvenimą sujaukti smile.gif Ne kartą teko bendrauti, tai toks jausmas, kad apskritai tie žmonės nesupranta, ką dirba (čia ypač apie soc.min.). Jiems aiškini viena, o jie toks jausmas , kaip su ateiviu kalbasi.

jie kai pamato gyvą globėją ten, tai ir šiaip į jį kaip į marsietį žiūri, o jei jų ko klausti pradedi juos net ne sveikas protas apeidžia, jie kartais tiesiog praranda kalbos dovaną. Buvau neseniai vienu klausimu. Kad ie jau taip nebijotų palikau viską dar ir raštu- gavau atsakymą na maždaug, kad valstybė padengs visas laidojimo išlaidas biggrin.gif galvoau, visaip varčiau, bandžiau suprasti ką tai iš viso reiškia. Kolegos darbe juokėsi iki ašarų-sakė čia tau toks namiokas, kaip Hitlerio Pauliui. Galų gale po trijų dienų skambinu išsiaiškint- visa tai man kam. Nu tai sako čia informavom, kad gal dar nežinot kas būna kai globotinis miršta. O aš tai ėjau apie vasaros polsio stovyklas aiškintis.
Atsakyti
njooo. maždaug - turim atsakyti - atsakė laugh.gif tai stovyklos - nemokamos ar dalinai dengia? laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 04 22, 18:16)
njooo. maždaug - turim atsakyti - atsakė laugh.gif tai stovyklos - nemokamos ar dalinai dengia? laugh.gif

teoriškai yra kažkoks fondas, kuris išlaidas padengia- praktiškai pėdsakų man nepavyko aptikt. Pilnai, žodžiu, tik laidojimo išlaidas padengia. Tai dabar pricipingai ieškau to fondo. Valstybės lėšų, į kurį n metų atseit yra pervedami kažkokie pinigai visokiam ten globotinių polsiui skirti, kelionėms, ekskursijoms. Man labai nesekasi kol kas. Nes Seimo komitetas atsakė jog toks fondas egzistuoja, pavadinimą to fondo žino ministerija, ministerija sako, kad ji gal ir žino, bet pirmiausia aš turiu žinot pavadinimą, noors žmogus į FNTT kreipkis- kad sužinot koks tas fondo pavadinimas, kur tie pinigai r t.t. O pinigai ne tik LR, bet ir ES skiriami. Kasmet. Labai įdomiai viskas gaunasi.
Pabandžiau ištaisyt klaidas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 22 balandžio 2010 - 18:28
ne, nu pabandytų kokia įstaiga, ministerijai pavaldi nežinoti kur padėjo kokį nors litą...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 04 22, 19:53)
ne, nu pabandytų kokia įstaiga,  ministerijai pavaldi nežinoti kur padėjo kokį nors litą...

žnai, jei taįstaiga tą litą "padėjo" su inisterijos žnia, tai gali toliau ape jo likimą ir galvos ebesukt. Tos įstaigos niekas nieko nebeklaus. Aš va čia klausiau šiokių tokių pažįstamų- nu padėkit tą fondą atrast. MAn aiškiai atsakė, kad po to kai pasiketė valdžia teisinė sistemoj valstybės lėšų niekas nebegrobsto, visi gyvena sąžiningai, beigi dorybingai, nepažeidinėja jokių nei etikos normų , nei kokių nors įstatymų. Išnyko kkorupcija kartu su Čapliku, o gautinai išnyks kai vienos partijos atstovai užims visus postus. Žodžiu viskas. Basta.
Atsakyti
SOS

mūsų socialinis galutinai nupušo.

Pamenate, kalbėjome apie DK. Pas mane - globa. vieniša mama, škias. papildomos atostogos priklauso pagal šį straipsnį?
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos

2. Kasmetinės trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;

aš įskaitau - priklauso. mūsų "personalistė" ir miesto socialinis - ne.
Atsakyti
globėjams "vabšče" nieko nepriklauso
juk motinos turi med draudimą iki kažkelių metų,mes-nea,tarsi mūsų vaikeliai kitokie...
turim deklaruot kiekvieną vaiko pašalpos litą,bet ką išleidžiam virš tos sumos,nieko nedomina...
turim teistis su vaikų tėvais dėl alimentų ir lakstyt su popierėliais iš anstolių į soc skyrių...
privalom lankytis globėjų susitikimuose,paskaitose...Priimti namuose soc darbuotojas,o jei kada nenulaikėm liežuvio,tai ir VTAT inspektores
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 04 23, 11:03)
SOS

mūsų socialinis galutinai nupušo.

Pamenate, kalbėjome apie DK. Pas mane - globa. vieniša mama, škias. papildomos atostogos priklauso pagal šį straipsnį?
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos

2. Kasmetinės trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;

aš  įskaitau - priklauso. mūsų "personalistė" ir miesto socialinis - ne.

bet tu vaiko neaugini- tu vaiką globoji. Šiandien. Ryto vrug nebeglobosi, reiškia niekas ir neprilauso. ei nepastebėai tai ir pašalpą gaunii už prėjusį mėnesį, o ne už esamą.
Atsakyti
baikit tyčiotis. iš tikro - ką tai "personai" rašyti?
Atsakyti