Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

QUOTE(Karusia @ 2010 04 23, 10:03)
SOS

mūsų socialinis galutinai nupušo.

Pamenate, kalbėjome apie DK. Pas mane - globa. vieniša mama, škias. papildomos atostogos priklauso pagal šį straipsnį?
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos

2. Kasmetinės trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba vaiką invalidą iki šešiolikos metų;

aš  įskaitau - priklauso. mūsų "personalistė" ir miesto socialinis - ne.

Priklauso, pasiūlyk darbo kodekso komentarus pasiskaityti.

QUOTE(Skiautelė @ 2010 04 23, 10:41)
juk motinos turi med draudimą iki kažkelių metų,mes-nea,tarsi mūsų vaikeliai kitokie...

Tiksliai nesidomėjau (kol neaktualu), bet viena globėja sakė, kad nuo šių metų ir globėjams med. draudimas priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 04 23, 13:07)
baikit tyčiotis. iš tikro - ką tai "personai" rašyti?

vat niekas nesityčioja. Man šiandien telefonu viską išaiškinno pats Vilniaus miesto socialinis skyrius. KAd sąvokų maišyti negalima. Globotinis visai neauga niekur, nei šeimoj, nei šeimynoj, nei globos namuose- jis ten globojasi. Vat toks nesuprasi koks reikalas su juo vyksta, bet iki jo pilnametystės. Ir pagal paaiškinimą tai taip supratau, kad tuo gyvenimo periodu jis nei valgo, nei geria, nei mokosi, nei serga. Nieko nevysta, vyksta viskas vėliau- iki to laiko jis koncervuotas būna. Ir pasirodo dėl tokių nerealų gebų jam neturi prilausyti niekas, nes ir taip neaišku kur deda globėjai tuos pinigus- kurių iš esmės ir nereikia. Ir kadangi mano galvoj gimė absurdiška mintis steigti pagal įstatymą privačius globos namus ir ten auginti vaikus, tai man ir negalima. NEs mao požiūris netikęs. Neformalus ir neįstatyminis. Tiesa, jie ieškoję to įstatymo kurį man išaiškino- taip ir nerado.
O dėl vis stiprėjančių kalbų scialiniuose skyriuose ir ministerijoj reiktų suklust, girdėjau neoficialias kalbas seime, jog pašalpas arba sumažins per pusę, arba nuims visai- atsižvelgdam į šeimos materialinę padėtį.
Atsakyti
Saule - ačiū, bandysiu ieškot. nes kitaip ko gero socialinis nesupras ir neapikės, kol nenunešiu kopijos wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 04 23, 12:31)
O dėl vis stiprėjančių kalbų scialiniuose skyriuose ir ministerijoj reiktų suklust, girdėjau neoficialias kalbas seime, jog pašalpas arba sumažins per pusę, arba nuims visai- atsižvelgdam į šeimos materialinę padėtį.

Tegul pabando, nebebus tada jiems linksma smile.gif Galbūt nespės, nes jau subrandinta mintis kreiptis į teismą, o tada bus kaip su pensininkais. Laukiamas atsakymas dar iš vienos oficialios įstaigos, o tada žiūrėsim. Bet kadangi šita košė jau užvirta, tai pusiaukelėje sustoti negalime. Jeigu visoms mūsų institucijoms atrodo, kad čia jie gali daryti, ką nori, tai greitai taip nebeatrodys, tikiuosi smile.gif

QUOTE(Karusia @ 2010 04 23, 12:40)
Saule - ačiū, bandysiu ieškot. nes kitaip ko gero socialinis nesupras ir neapikės, kol nenunešiu kopijos wacko.gif

Nėra už ką. Šiaip DK nurodytos visos "privilegijos" auginantiems vaikus, priklauso ir globėjams, nes pagal įstatymų leidėjų nuomonę, tai globėjai irgi augina vaikus smile.gif
Atsakyti

na pabandyti jie ko gero pabandys, o jiems linksma bus nuo t ar liūdna, tai kažin ar mes sužinosim. O norėtųsi, kad jiems labai liūdna būtų. Kada čia kiti tie rinkimai? Manau iki kitų jie bus au pasilinksminę pakankamai. O šiaip tai dėl pensininkų jims atrodo visai neliūdna. Sprendimas kaip ir priimtas bet jo galima ir nevykdyt.
Smagu, kad Saulė turi optimizmo šitoj vietoj 4u.gif . Bet labai nuoširdžiai smagu.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 04 23, 13:04)
O šiaip tai dėl pensininkų jims atrodo visai neliūdna. Sprendimas kaip ir priimtas bet jo galima ir nevykdyt.
Smagu, kad Saulė turi optimizmo šitoj vietoj 4u.gif . Bet labai nuoširdžiai smagu.

O kai teismai priteis pensininkams viską sumokėti, įdomu jiems bus linksma, ar liūdna biggrin.gif Beje, tik man utopiškai atrodo Kubiliaus požiūris, kad gali Konstitucinio Teismo nutarimo ir nevykdyti g.gif Tai gal tada reikėtų pagalvoti apie tai, kad teismų mūsų valstybei nereikia, viską gali Vyriausybė thumbup.gif

Čia net ne optimizmas, čia ambicija, idėja, teisinė sąmonė, net nežinau, kas dar mane skatina kažką daryti, nes realiai aš tų pašalpų jau nebegaunu, o ir pati kaip ir nebe globėja beveik... bet tai visiškai nereiškia, kad tai man nesvarbu ir nerūpi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 04 23, 14:12)
O kai teismai priteis pensininkams viską sumokėti, įdomu jiems bus linksma, ar liūdna  biggrin.gif Beje, tik man utopiškai atrodo Kubiliaus požiūris, kad gali Konstitucinio Teismo nutarimo ir nevykdyti  g.gif Tai gal tada reikėtų pagalvoti apie tai, kad teismų mūsų valstybei nereikia, viską gali Vyriausybė  thumbup.gif

Čia net ne optimizmas, čia ambicija, idėja, teisinė sąmonė, net nežinau, kas dar mane skatina kažką daryti, nes realiai aš tų pašalpų jau nebegaunu, o ir pati kaip ir nebe globėja beveik... bet tai visiškai nereiškia, kad tai man nesvarbu ir nerūpi smile.gif

pas mus viską gali Vyriausybė. Tata visagalis dar. Įstatymai seniai nebereikalingi- keli metai. Rimtai. Visus tuos, kuriems tie įstatymai buvo reikalingi taip pažemino, kad tie įstatymai dabar jau reikalingi tik siaurąja prasme.
O šiaip bandysiu spėt- įsivaikinsit? eseniai galvoau apie tave ir tavo situaciją, tai va galvoau ką daryčiau aš. Ir galvau o atsiradus bent menkiausia galimybei- skubėčiau įsivaikinti. Jei taip, tada abai džiaugiuosi kad pas us ja tikrai ir ilgam ateis ramybė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2010 04 23, 12:47)

Nėra už ką. Šiaip DK nurodytos visos "privilegijos" auginantiems vaikus, priklauso ir globėjams, nes pagal įstatymų leidėjų nuomonę, tai globėjai irgi augina vaikus smile.gif

vat man SOCIALINIS skyrius bando įrodyti kad tai galioja tik įvaikintiems ir biologiniams. mol - gauni pašalpą ir tylėk.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 04 23, 16:04)
vat man SOCIALINIS skyrius bando įrodyti kad tai galioja tik įvaikintiems ir biologiniams.  mol - gauni pašalpą ir tylėk.

bet gi tu ir bjauri. Pašalpą tau net moka, kyšį taip sakant pakiša- kad patylėtum, ir tu vis vien dar kažko nori. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 04 23, 16:34)
bet gi tu ir bjauri. Pašalpą tau net moka, kyšį taip sakant pakiša- kad patylėtum, ir tu vis vien dar kažko nori. biggrin.gif

o aš joms antrąkart aiškinu, kad jos raidžių nepažįsta.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 04 23, 17:37)
o aš joms antrąkart aiškinu, kad jos raidžių nepažįsta.

ta parasme neleidi savyje užgesti pedagogo talentui? Bet vis tiek begėdė. Reiškias kai visi taip susipaudę, taupo kiekvieną litą, kai visi nori kuo daugiau sukrauti pinigų į valstybės iždą, ir savo noru, vadovui tik pažiūrėjus eina nemokamų atostogų, tu kaip kokia nesusipratėlė nori ne tik, kad koją ant kojos susidėjus sėdėt- kaip ponia, kuo ilgiau, tai dar ir nori tai daryti už valstybės lėšas. Už tautos ašaras. Et... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 04 23, 16:54)
ta parasme neleidi savyje užgesti pedagogo talentui? Bet vis tiek begėdė. Reiškias kai visi taip susipaudę,  taupo kiekvieną litą, kai visi nori kuo daugiau sukrauti pinigų į valstybės iždą, ir savo noru, vadovui tik pažiūrėjus eina nemokamų atostogų, tu kaip kokia nesusipratėlė nori ne tik, kad koją ant kojos susidėjus sėdėt- kaip ponia, kuo ilgiau, tai dar ir nori tai daryti už valstybės lėšas. Už tautos ašaras. Et... biggrin.gif

o aš ir esu ponia, o ką? blush2.gif negalima? kaip ne kaip aš irgi tauta. o žinocia, gęsint talentų negalima - jaunoji karta auga, o tai paskui iš naujo mokykis mokyti irnesakyk.gif
Atsakyti