Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir ne tik plepa toliau

as tai viska gerai suprantu,bet mes jau globojam dvi,o dabar dar...dvi 2,5 ir 1,5,mazutes visai smile.gif
norisi visa pasauli priglausti,bet...schmoll.gif artimieji pagalvotu jog man ne visi namie lotuliukas.gif mama ir dabar kiekviena karta atvaziavus pasiklausia;ar nepavargau,ar nesigailiu...aisku,cia tai neturi dideles reiksmes,auginti tai man reiketu. unsure.gif
Mociute tik keleta kartu prasiau paziureti,kai stogas pradedavo vaziuoti.

musiskes tooookios pasiute,ypac mazoji,kad as kiekviena vakara darzelyje stoviu kaip kokia nusikaltele ir klausausi,ka musu pipiriuke prikrete biggrin.gif
sesei palikau valandai,isgirdau-mazosios teroristes lotuliukas.gif

Papildyta:
myleti galima visus,bet kalbant tiesiai,tai kiek tai kainuos fiziniu jegu unsure.gif
visssko tada tiek daug,cia tikrai yra apie ka pagalvoti.labiau buciau linkus "surasti"kokius globejus toms maziukems,aisku cia perkeltine prasme,bet gal galetume tada bendrauti...buciau daug ramesne.
Atsakyti
O aš skaičiuoju visaip ir niekaip neįtelpu į laiką. Dirbu, gryžtu apie 17-18 val. namų ruoša, valgyt darymai vakarienė ir rytdienai, jau ir 20 val. , paskui sėdam su Fėja skaityti, kasdien po 1-1,5 val. nes skaito ir rašo labai labai prastai, ir taip kasdien, dabar jau sutaupymui laiko skaitom virtuvėje kai aš valgyt darau, tačiau jai dar manim pasidžiaugti reikia, lovoje pasivartyti, ir jau žiūrėk 10 vakaro, aš jau nulūžtu. Kada pasiėmus kokybiškai su tuo vaiku bendrauti, žinau ką reiškia, tada mano kiti du vaikai būtų pamiršti, Fėja nepasivytų klasiokų, o aš pervargusi, kažin ar skleisčiau labai jau geras emocijas.
Atsakyti
Vistik,tikrai sutinku smile.gif jeigu dirbciau "valdiska"darba,tai gal ir dvieju vaiku nebuciau pasiryzus paimti.
dabar ir taip beveik visus darbus sukroviau vyrui,sau pasilikau tik namus ir vaikus biggrin.gif

o kad pasiemiau,tai nesigrauziu ir tikrai nesu sventoji/cia kazkur skaiciau buvusios globotines "patarimus"kokie zmones turetu imti globoti,isivaikinti- sventieji/,bet gailesesios tik tada jeigu mano vaikai nueis"sunu"keliais...jeigu jos pasuks motinos keliu... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2010 11 26, 10:10)
Trečias būtų paimtas tik todėl,kad sesė, be jokio didelio noro,bet ar nepadaryčiau klaidos, ar nesugriaučiau taip imdama tam vaikui gyvenimo. Todėl ir tyliu. verysad.gif

pas mus pride kursuose buvo situacija - globėjai ėmė dvi seseris, kitų globos namų direktorė rėmė prie sienos, kad imtų ir mažiausią seserį, per susitikimą su psichologe buvo klausimas, ir atsakymas buvo, kad turi ateiti iš vidaus , nes jeigu imsi priremtas, tai paskui gali prasidėti 'spardymas po stalu".
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 11 26, 13:15)
dabar ir taip beveik visus darbus sukroviau vyrui,sau pasilikau tik namus ir vaikus biggrin.gif

Pas mus tas pats, ir aš dar dirbu.

QUOTE(Karusia @ 2010 11 26, 16:24)
pas mus pride kursuose buvo situacija - globėjai ėmė dvi seseris, kitų globos namų direktorė rėmė prie sienos, kad imtų ir mažiausią seserį, per susitikimą su psichologe buvo klausimas, ir atsakymas buvo, kad turi ateiti iš vidaus , nes jeigu imsi priremtas, tai paskui gali prasidėti 'spardymas po stalu".

Aš dar bijočiau dėl Fėjos, ji dar gali dantis sukandus leisti man apsikabinti sūnų, nu ne taip gi jau dažnai, dar mes galim pasikalbėti su juo, pagaliau jis jau nesėdi man ant kelių, ir nereikia jo migdyti supant, o čia atsirastų tikra konkurentė. Jei mes kažko norim pasikalbėti su sūnum ir jis prisėda šalia, mano Fėjai iš karto suskausta dantį, pilvą, ji labai tuo metu nori parodyti piešinį, tuo metu tiek ,,svarbių reikalų'', kad be mamos niekaip išsiverst neišeina... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2010 11 26, 11:47)
O aš skaičiuoju visaip ir niekaip neįtelpu į laiką. Dirbu, gryžtu apie 17-18 val. namų ruoša, valgyt darymai vakarienė ir rytdienai, jau ir 20 val. , paskui sėdam su Fėja skaityti, kasdien po 1-1,5 val. nes skaito ir rašo labai labai prastai, ir taip kasdien, dabar jau sutaupymui laiko skaitom virtuvėje kai aš valgyt darau, tačiau jai dar manim pasidžiaugti reikia, lovoje pasivartyti, ir jau žiūrėk 10 vakaro, aš jau nulūžtu. Kada pasiėmus kokybiškai su tuo vaiku bendrauti, žinau ką reiškia, tada mano kiti du vaikai būtų pamiršti, Fėja nepasivytų klasiokų, o aš pervargusi, kažin ar skleisčiau labai jau geras emocijas.

Vistik, neagituosiu labai. O norėčiau. Ir Fėjai sveika būtų savarankiškėti. Aš apie laiko neturėjimą,ir apie pirmokus. Kaimynystėj gyveno šeima su trim vaikais. Padirbėt su mažąja sese reikėjo, ir vyresnė nebuvo savarankiška. Septynių ir aštuonių metų. Ir brolis. Dviejų. Atėjo pas brolį sunki liga. Mama su juo mėnesiais gulėjo ligoninėje, mergaitės namuose buvo vienos. Nes toks gyvenimas. Nes teko paaugti visiems drauge. Persikelti į kitą lygį, iš įprastos gyvenimo tėkmės, kai viskas garantuota- į kitokį. Pradžioje buvo nelengva, pirmą pusmetį. O paskui visiems gerai. Visi kažko išmoko. Išmoko, kad kiekvienas šeimoje reikalingas ir nepakeičiamas, kiekvienas gali padaryti iš to ką darydavo vien mama. Patys atsakyti už savo priimtus sprendimus. Patys atsakyti už savo pamokas, už...
Tai taip ir tau. Sunku keisti nusistovėjusį, patogų gyvenimą. Bet šiuo atveju tie nepatogumai laikini.
Atsakyti
man Vistik pasakojimas apie Fėją kelia mintį,kad vaikas ją tiesiog savinasi(tik neįsižeisk,nekritikuoju,tiesiog samprotauju 4u.gif )Maniškė gi irgi palepinta ir pavyduolė,ir kapryziukų visokių...Bet būtent tai ir skatina mane padidinti šeimą-kad neaugtų vienturtėlė lepūnėlė.Ir kad sektų mūsų pavyzdžiu ir padėtų kitiems vaikams,kuriems to reikia.
Nežinau,nuotaikos tokios-kad tik greičiau.Atrodo,savų laukčiau sugrįžtant.
Problema-Pupai nepigias dovanas nupirkau po egle,teks ir kitom mergytėm kažką sugalvot
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 11 26, 18:11)
man Vistik pasakojimas apie Fėją kelia mintį,kad vaikas ją tiesiog savinasi(tik neįsižeisk,nekritikuoju,tiesiog samprotauju 4u.gif  )

irgi nekritikuojant, šiaip pastebint. Virvutes Fėja veja iš Vistik, va ką ji daro.
Atsakyti
Ir iš manęs veja.Net nežinojau,kad tokia lanksti esu mirksiukas.gif O jau iš tėvelio-tai kaip iš to baliono,iš kurio visokios figūros išsilanksto biggrin.gif
Atsakyti
kiekvienas vaikas kuris auga seimoje nuo mazens zino kaip tas virvutes vyti. maiske kai mato kad man jau kantrybe labai labai truksuoi ir kad tuo baigsiis ne blogai o labai blogai tai tuoj pasipraso ant ranku ir buciuoja ji zino kad ant ranku as jos nebarsiu ir niekaip nebausiu va ir naudojais tuo . Karta taip prakabojo su buciukais pusvalandi nes as vis putojausi del jos elgesio
Atsakyti
QUOTE(Vistik @ 2010 11 26, 16:49)
Pas mus tas pats, ir aš dar dirbu.
Aš dar bijočiau dėl Fėjos, ji dar gali dantis sukandus leisti man apsikabinti sūnų, nu ne taip gi jau dažnai, dar mes galim pasikalbėti su juo, pagaliau jis jau nesėdi man ant kelių, ir nereikia jo migdyti supant, o čia atsirastų tikra konkurentė. Jei mes kažko norim pasikalbėti su sūnum ir jis prisėda šalia, mano Fėjai iš karto suskausta dantį, pilvą, ji labai tuo metu nori parodyti piešinį, tuo metu tiek ,,svarbių reikalų'', kad be mamos niekaip išsiverst neišeina... biggrin.gif

bandau isivaizduoti savo mazyle jei taip elgtusi... na buna kaip lenda i akis, kai tuo metu kalbu su dukra, vyru... as pasakau, tik minutele, dabar as uzimta, tuoj galesim kalbetis. Tikrai palaukia ir jokiu manipuliavimu nera. Na buna kai tikrai skauda, susizeidzia, tuomet jau ji pirmiau. 4u.gif Mano mazyle labai savarankiska. Sakyciau jos amziuje gal per daug. Bet ji tokia nuo pat mano pazinties su ja...

QUOTE(ZAIKA2 @ 2010 11 26, 18:27)
kiekvienas vaikas kuris auga seimoje nuo mazens zino kaip tas virvutes vyti. maiske kai mato kad man jau kantrybe labai labai truksuoi ir kad tuo baigsiis ne blogai o labai blogai tai tuoj pasipraso ant ranku ir buciuoja ji zino kad ant ranku as jos nebarsiu ir niekaip nebausiu va ir naudojais tuo . Karta taip prakabojo su buciukais pusvalandi nes as vis putojausi del jos elgesio

vat butent. maniske zino, kad man nepatinka kai ji verkia. Tai jeigu kas truputeli ir verkia, o juolab jeigu meluoja cray.gif... o as pykstu doh.gif . Pastatau pries veidrodi, sekunde ir nebeverkia biggrin.gif doh.gif . Ji i save nenori ziureti kaip verkia, bet man reik ziuret i ja...Nu ir kariaunam abidvi blush2.gif
Atsakyti
kai pagalvoju, kiek braškei leidžiama... verkti - prašom, jei norisi... skiriu verkimą ir 'verkimą". atsiprašinėti tūkstančius kartų - prašom, tik nekartok to kasdien. lipti į lovą - taip, migdau - taip, dainuoja ištisai (brolienė sakė išsikraustytų iš proto nuo ištisinio unsure.gif ) Tikrai lepūnėlė smile.gif . Bet kaip pati suvokiu, daug ką leidžiu kaip hiperkompensaciją - ji dar neatsibuvo mažu vaiku, o kitąmet į mokyklą doh.gif tai gal geriau šiemet ant mano galvos... lai dar pasidžiaugia nerūpestinga vaikyste...
reikalavimai - atskira tėkme...
Atsakyti