Is pat ryto isvaziavau i Soc Trang miesta ir atvykus pirma i galva sovusi mintis buvo - koks velnias mane cia nese?! Sikart pamaciau visai kita, nedraugiska, Vietnamo puse. Retas turistas cia uzklysta, nes cia nebuvo jokiu zymiu lankytinu objektu. Kiekvienas vietnamietis spoksojo i mane. Isivaizduokit, bare sedi apie 30 ar daugiau alu gerianciu ir kortuojanciu vyru. As praeinu pro ta bara ir visi, atsisuke i mane, nutyla. O jei koks uzsizioplines vyriskas nemate manes, tai jo draugas baksteli jam i pasone ir rodo pirstu i mano puse. Ir taip buvo visame mieste, nesvarbu kur ir kada eiciau, tarsi buciau is Marso ar kokia raupsuotoji. Bet tie zvilgsniai tokie salti, nedraugiski; labai nemalonus jausmas.
Buvau apsistojusi roziniame pastate (kairysis nuotraukos kampas). Pats miestas, velgi, keistas, nes vakare, pro garsiakalbius, grojo muzika. Kita ryta mane pazadino garsiai paleista muzika pro tuos pacius garsiakalbius, o buvo tik 4.30 ryyyytooo!!

Tarsi Sovietiniais laikais...

Aplankiau kelias sventyklas, cia viena is ju

Ten buvo tylu ir gera, nesimate jokiu zmoniu, tad prisedau ant suolelio. Po keliu minuciu prisistate vaiku burys...

Dar siek tiek pavaiksciojus, grizau i viesbuti. Beziurint filma dingo elektra ir as, galutinai susinervinusi, nuejau miegoti
Kitos dienos ryta nusprendziau kuo greiciau is cia nesdintis.
Susiriejau su autobuso konduktore, mat ji norejo, kad bilieta pirkciau uz du keleivius - save ir savo kupryne. Atseit kupryne didele ir uzima daug vietos ir nesvarbu, kad autobusas buvo visiskai tuscias... Gincyjausi kol laimejau
Bjaurioji konduktore

Pro autobuso langa

Atvykau i My Tho miesta, isikurusi, velgi, prie Mekong'o upes deltos. Vaizdas pro viesbucio langa

Dienomis cia budavo automobiliu stovejimo aikstele, o vakarais - naktinis turgus, kuriame galejai labai skaniai ir pigiai pavalgyti

Ta vakara ten ir nuejau pavalgyti. Netoliese vakarieniavo trys vyriskiai. Uzejus smarkiam lietui, jie prisedo prie mano stalelio, esanciam po pavesine. Jie beveik nekalbejo angliskai, bet uztat pavaisino mane alumi ir vargsu iskeptu mazu pauksteliu (nezinau kas ten per paukstis). Labai nustebo kai atsisakiau paragauti geriausios paukscio dalies - galvos

Ir pabaigai - jie uzmokejo uz mano vakariene. Padekojusi, grizau viesbutin.