Įkraunama...
Įkraunama...

PSD - mokęstis "už orą" asmenim be soc.garantijų

QUOTE(rulle @ 2010 03 29, 14:25)
Va jums straipsnis biggrin.gif
PSD nesamone
pikkolo visko buna,apie ta ir sakau.

o tokie straipsniai, nervina labiau už patį įstatymą. Kur jie prieš metus buvo, kodėl garsiai nerėkė per visuomenines informavimo priemones g.gif panagrinėjus paaiškėtų, jog dalis dar ir už prabalsavo.
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 03 29, 19:50)
rulle, jus taip piktai atsakot, lyg mes merginos priemem tuos istatymusir sedim cia jus vaikom. nenorit, nemokekit. tiesiog daug kas bando paaiskinti, kad teks susimoketi, taip tokia pas mus s.. valstybe, taip tokie istatymai. bet manau geriaus susimoket, nei po to su delspiningiais gaut, o suras manau tikrai visus. kiek ieskojau info internete iesko pagal gyvenamaja vieta, per gimines, per buvusias darbovietes, neras, pakabins skola, tik sisidarbins zmogus kur ar prisideklaruos, suras ateis. tai nejau visa gyvenyma slapstytis  g.gif

Murka ar gi as piktai? g.gif As ir noriu issiaskinti,nes tuo klausimu jau nuo sausio domiuosi ir vis kita info islenda smile.gif Ir mokesciose kelis kart buvau,kitu klausimu.
Mes gi diskutuojam,kas ir kaip g.gif
O,musu istatymu geriau neginkit,nes ten laaabai daug nesamoniu tongue.gif
Net nepagalvojau rasydama, kad nedora piliete lotuliukas.gif
Ir ta mokesti sumokesiu,jei reiks,bet tai bus ne PSD mokestis,o mano kvailumo mokestis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rulle: 29 kovo 2010 - 20:07
QUOTE(pimpirim @ 2010 03 29, 15:45)
Esme tokia, tuos 72 lt per menesi tures moketi tie,kurie deklaruoja praejusiu metu pajamas. Jei pajamu nedeklaruoji (paprastam zmogeliui tai nera butina) tai ir moketi nereiks. Cia isvis sake tos klaidos deklaracijose ir yra isivelusios. Ir dar, jei atsitiktu taip,kad vis del to deklaruojat pajamas, tai gal atgautu pinigu kiekis bus didesnis uz skola smile.gif

Neklaidinkit.
Susimokėti privalo visi, ir kas deklaruoja ir kas nedeklaruoja. Mokėt privalėjo kas mėnesį pagal įstatymą, jau šioje temoje įdėjau ir įstatymo ištrauką.
VMI turi duomenis apie visus Lt gyventojus, nes turi priėjimą prie gyventojų registro, Sodra teikia duomenis VMI apie nedraudiminius laikotarpius, t.y. tuos, kai asmuo nedirbo, arba buvo nemokamose atostogose (įmonių buhalteriai nuolat teikia ataskaitas), Ligonių kasos teikia duomenis kas yra draudžiamas valstybės lėšomis (bent jau turėtų teikti), darbo birža irgi teikia duomenis, bankai teikia duomenis, draudimo įmonės teikia duomenis ir t.t. ir pan.. Bet kuris Lietuvos pilietis gali per internetinę bankininkystę, arba nuvykęs į VMI teritorinį skyrių sužinoti kokius duomenis apie jo pajamas ir pan. turi VMI.
Taip, kad ar jūs deklaruosit ar nedeklaruosit vis tiek privalėjote mokėti kas mėnesį. PSD įstatymas galioja nuo 1996 m., anksčiau PSD buvo išskaičiuojamas gyventojų pajamų mokesčio bendrame procente, dirbantys su verslo liudijimu pirkdami verslo liudijimą susimokėdavo, kiti iki šiol praslysdavo, nes nebuvo efektyvių kontrolės metodų. Bet šis mokestis visais laikais buvo privalomas, nes ir vadinasi jis Privalomojo sveikatos draudimo mokestis.
Jūsų pasirinkimas ar laukti ir tikėtis, kad jūsų neras, o kai ras mokėti delspinigius, arba susimokėti dabar.
Mane stebina, kad vadinate jį mokesčiu už orą. Tai nėra mokestis už orą, lygiai taip pat kaip ir socialinio draudimo mokesčiai. Kas mėnesį iš jūsų išskaičiuoja 3 procentus, o darbdavys sumoka dar 31 proc nuo jūsų algos. Iš jū 3.4 proc skiriami ligos ir motinystės draudimui. Jeigu jūs per metus nesirgote ir negavote ligos pašalpų, jums irgi niekas nieko negrąžina. Jeigu 50 metė yra apdrausta ligos ir motinystės draudimu, o ji jau negimdys, jai irgi nemažina įmokų.
Pensininkas vykdydamas individualią veiklą arba turėdamas individualią įmonę irgi moka sodros įmokas, ir dalis jų skiriama ligos ir motinystės draudimui. Ar pensininkas/-ė dar gimdys? Ne!!! Kadangi jis yra draudžiamas valstybės lėšomis kaip pensinio amžiaus sulaukęs asmuo, jam lyg ir nereikėtų mokėti nei sodros nei PSD, bet jis vis tiek moka. Nes tokie yra įstatymai. Tokie yra mokesčiai.
Lygiai taip pat kaip vaikų neturintys asmenis gali piktintis, kad dalį jų mokesčių skiria vaikų darželių ir mokyklų išlaikymui.

QUOTE(taja:) @ 2010 03 29, 19:55)
o tokie straipsniai, nervina labiau už patį įstatymą. Kur jie prieš metus buvo, kodėl garsiai nerėkė per visuomenines informavimo priemones  g.gif  panagrinėjus paaiškėtų, jog dalis dar ir už prabalsavo.

O kodėl jūs nesiaiškinot metų pradžioje? Kodėl tik dabar visi pradėjo aiškintis ir piktintis? Lygiai taip pat ir žiniasklaida: kol tai nebuvo aktualu, tema nebuvo kliudoma. Dabar visi pamatė, kad tai yra tema, kuria visi diskutuoja, rašo peticijas, piktinasi ir pan. Natūralu, kad žianiasklaida rašo apie tai kas yra aktualu.

Yra pakankamai didelis apdraustųjų valstybės lėšomis sąrašas, tereikia pasidomėti ir prisitaikyti sau vieną ar kitą grupę: bedarbiai įsiregistravę DB, vaikus auginantys tėvai, moterys nėštumo gimdymo atostogų metu, studentai, pensinio amžiaus sulaukę asmenys ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2010 03 29, 21:30)
Yra pakankamai didelis apdraustųjų valstybės lėšomis sąrašas, tereikia pasidomėti ir prisitaikyti sau vieną ar kitą grupę: bedarbiai įsiregistravę DB, vaikus auginantys tėvai, moterys nėštumo gimdymo atostogų metu, studentai, pensinio amžiaus sulaukę asmenys ir t.t.

o kodel kai kuriems is sio saraso vistiek priskaiciuota skola ? smile.gif smile.gif
visi kalba apie kazkokia pazymos pristatyma, kad is darbo birzos pvz pristatyti i ligoniu kasas? g.gif ar del to, kad nepristtei pazymos gali atsirasti tokia skola (nors realiai tu esi draustas)
Atsakyti
pasikartosiu.
aš nepykstu,kai iš manęs dirbančios skaičiuoja, mano dirbanti mama nepyksta,kad išjos skaičiuoja, mano dirbantis tėtis nepyksta,kad iš jo skaičiuoja....
bet ką daryt tiem, iš kurių nėra kaip "atskaičiuot" kurie neturi tų pajamų.

tai jei yra tokie įstatymai, gal tegu priima ir dar vieną, kuriuo aš galėčiau suteikt teisę medicinos paslaugom pasinaudot MB už tuos metus,perkuriuosaš nesinaudojau bigsmile.gif

būtų toks pat apsurdas....

Atsakyti
Man tai visvien normaliau atrodo tu valstybiu praktika, kur iki tam tikro uzdarbio galima nedeklaruoti, nes iki nustatyto limito skaitosi skurdo riba. Todel toks mokesciu pritaikymas ir priverstinis deklaravimas pas mus man atrodo prasilenkiantis su sveiku protu.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2010 03 29, 20:30)
O kodėl jūs nesiaiškinot metų pradžioje? Kodėl tik dabar visi pradėjo aiškintis ir piktintis? Lygiai taip pat ir žiniasklaida: kol tai nebuvo aktualu, tema nebuvo kliudoma. Dabar visi pamatė, kad tai yra tema, kuria visi diskutuoja, rašo peticijas, piktinasi ir pan. Natūralu, kad žianiasklaida rašo apie tai kas yra aktualu.

gal todėl, kad man tai nebuvo aktualu, nėra aktualu ir dabar rolleyes.gif mano reakcija buvo ne į patį įstatymą, o į straipsnį, kuriame TT partijos nariai užsienio žiniasklaidai aiškina, kaip jie dės visas pastangas, kad įstatymas būtų pakeistas. Kur jie buvo visus šiuos metus?
Atsakyti
QUOTE(taja:) @ 2010 03 29, 21:54)
gal todėl, kad man tai nebuvo aktualu, nėra aktualu ir dabar  rolleyes.gif  mano reakcija buvo ne į patį įstatymą, o į straipsnį, kuriame TT partijos nariai užsienio žiniasklaidai aiškina, kaip jie dės visas pastangas, kad įstatymas būtų pakeistas. Kur jie buvo visus šiuos metus?

nieko apie tai nežinojo laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2010 03 29, 20:40)
o kodel kai kuriems is sio saraso vistiek priskaiciuota skola ?  smile.gif  smile.gif
visi kalba apie kazkokia pazymos pristatyma, kad is darbo birzos pvz pristatyti i ligoniu kasas?  g.gif  ar del to, kad nepristtei pazymos gali atsirasti tokia skola (nors realiai tu esi draustas)

Jeigu jie tikrai buvo apdrausti, tereikia deklaracijoje (jeigu ji teikiama) pakeisti 35 A laukelio duomenis į 0, ir gyvent sau ramiai. Jeigu ne, tada savo ramybės delei išsiimti pažymą apie drasutumą valstybės lėšomis, arba nuvykti į TLK ir išaiškinti kas ir kaip. Ir mokėti nereikės smile.gif

QUOTE(taja:) @ 2010 03 29, 20:54)
gal todėl, kad man tai nebuvo aktualu, nėra aktualu ir dabar  rolleyes.gif  mano reakcija buvo ne į patį įstatymą, o į straipsnį, kuriame TT partijos nariai užsienio žiniasklaidai aiškina, kaip jie dės visas pastangas, kad įstatymas būtų pakeistas. Kur jie buvo visus šiuos metus?

Na apie TT mano nuomonė neką gerėsnė nei apie kai kurias žiniasklaidos priemones ax.gif Šneka tai, kas naudinga tada kai naudinga ir išverčia kailį, kad prisitaikytų prie aplinkos...
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2010 03 29, 22:30)

Todėl, kad žmonės domėjosi, ne šių metų pradžioje, nu viduryje. Buvo klausimas VMI, ar šis mokestis būtinas ar ne ir kas bus jeigu nemokės. Atsakymas buvo ne, nori ir draudiesi. Tai reiškiasi nežinojo ar sąmoningai buvo klaidinama g.gif Manau, kad ir tie, kurie balsavo nelabai suprato už ką. Buvo prakištas per naktinį priėmimą, kur nelabai kas skaitė ir gilinosi, kas kaip.
Atsakyti
QUOTE(Sirenete @ 2010 03 30, 05:04)
Todėl, kad žmonės domėjosi, ne šių metų pradžioje, nu viduryje. Buvo klausimas VMI, ar šis mokestis būtinas ar ne ir kas bus jeigu nemokės. Atsakymas buvo ne, nori ir draudiesi. Tai reiškiasi nežinojo ar sąmoningai buvo klaidinama g.gif Manau, kad ir tie, kurie balsavo nelabai suprato už ką. Buvo prakištas per naktinį priėmimą, kur nelabai kas skaitė ir gilinosi, kas kaip.

Jeigu VMI konsultantai taip konsultavo, galite kreiptis į VMI atstovus ir reikalauti pasiaiškinti, visi konsultavimo pokalbiai įrašomi ir galima įrodyti, kad buvo konsultuota neteisingai.

Dėl nemokamų atostogų: http://mic.vmi.lt/do...e_id=1000007466 VMI pakelbė raštą 2009 liepos mėn.
Kiek pamenu pirmas šaršalynas dėl nemokamų atostogų ir PSD sumokėjimo už tą laikotarpį prasidėjo gegužės mėn.

O kas dėl balsavimo seime... Šis mokestis buvo privalomas nuo 1996, tai nebuvo naujovė įsigaliojusi nuo 2009-01-01, tiesiog nebuvo efektyvių kontrolės metodų. Dabar jie yra. Todėl šiuos metus ir pradėjo kontroliuot.
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2010 03 29, 21:42)
[i]pasikartosiu.
aš nepykstu,kai iš manęs dirbančios skaičiuoja, mano dirbanti mama nepyksta,kad išjos skaičiuoja, mano dirbantis tėtis nepyksta,kad iš jo skaičiuoja....
bet ką daryt tiem, iš kurių nėra kaip "atskaičiuot" kurie neturi tų pajamų.

Reikia suprasti,kad kiti dirbantys negali visą laiką mokėti už nedirbantį. Ypač kuris dirba ,,už maistą ir degtinę'', nes nelabai suprantu kodėl jis neima už savo darbą pinigų.
Pavyzdys realus, paskambinu vakar pažystamai, kuriai tikrai reikia registruotis DB , nes vaikui jau 18 m. suejo sausį. Ir prasidėjo, oi kokia nesamonė, kokie įstatymai, kaip čia dabar važiuot, eiti, šikną pakelti, išklausiau ir sakau, tau nieko nereikia daryti, nieko mokėti, tik nueik ir užsiregistruok DB. Bet esmė tokia, kad ta pažystama visus 18m. niekur nedirbo, mokesčių nemokėjo, nes jos vaikas turi invalidumą (bronchinė asma, na gal nelabai jau jam jis priklausė,susiveikė, nesvarbu)taigi 250 Lt. jam invalidumas, 250 jai kaip na prižiūrinčiai vaiką, per mėn. 500. na gaut pradėjo kažkur nuo 3 m. tai 15 m. *12*500 tai 90 000 litų. ji gavo iš kitų, netgi darbo neieškojo, nes neapsimokėjo. Dabar jai reikia tik nueiti DB ir vėl nieko nereiks mokėti, mes apmokėsime už jos gydymą, bet ji tingi, ji nenori, ji nori nieko nedaryti, bet kad vistiek už jos gydymą visi mokėtų. Nu ar čia normalu, ir kiek tokių žmonių Lietuvoje yra-daugybė.
Atsakyti