Surio kroketai (http://www.freerecipe.org/Appetizers/Croquettes/cheese-croquettes-recipe-mcr.htm)
3 saukstai sviesto
1/4 stiklines miltu
2/3 stiklines pieno
1 stikline smulkiai pjaustyto surio
1/2 stiklines tarkuoto surio
Druska ir pipirai
Dziuveseliai apvoliojimui
Aliejus virimui
Padaryti beshamelio padaza is sviesto, miltu ir pieno kaitinant juos keptuveje. Idekite tarkuota suri. Kai tik suris aptirps, nukelkite nuo ugnies, tada sudekite suri gabaliukais ir druska bei pipirus. Paskirstykite kokiame nors lekstame inde, kad atvestu. Tada supjaustykite, pavoliokite dziuveseliuose ir virkite aliejuje.
As kazkaip nesupratau
,kokiu spurgu recepto norit,ar is varskes surio(kaip deserto),ar is olandisko(lydyto) surio(tokios spurgytes,daugiau prie alaus tinka)

QUOTE (nere @ 2004 05 23, 21:39) |
Aš tai norėčiau receptuko , kur prie alučio tiktų ![]() |
Jei norit prie alaus,tai as siulyciau toki receptuka

Reikia(tiksliu proporciju nezinau,nes kavinej darydavom labai dideliais kiekiais,o namie dedu visko is akies):
Kiausiniu 3vnt.
Cesnaku 4skilteles
Surio(pvz.rokiskio)0.5kg
Maltu dziuveseliu
Sutarkuoti suri(smulkia tarka),i ji imusti kiausinius ir ispausti cesnako,viska ismaisyti,o tada pilti dziuveselius ir ilgokai minkyti,kad gautusi mase,kaip lipdomo plastelino,turi nelipti prie ranku,jei bus per minksta,verdant pasileis
Tada suformuoti mazas spurgutes ir virti ikaitintame aliejuje,galima valgyti su majonezo,kecupo ir cesnaku padazu,galima ir be padazo,o uzsigerti butinai alumi
paiduke, o as dar paklausiu ne i tema - kaip kavinese paruosia skaniai kepta duona su lyditu minkstu suriu? Mes karta pabandem: pakepen duona, uzbarstem surio ir i mikrobange... lyg ir nieko, bet kai atveso, suris sukietejo ir sunku buvo atplesti duonos gabaliukus viena nuo kito. Gal suris koks ypatingas, ar majonezo deti reikia ir ar mikrobangej viska kaitinti?
Doma, stai tema apie kepta duona http://www.supermama...?showtopic=6201
QUOTE (bea @ 2004 07 09, 15:42) |
Doma, stai tema apie kepta duona http://www.supermama...?showtopic=6201 |
Aciu, bea, jaute sirdis, kad yra kaskur apie kepta duona parasyta, bet patingau iseskoti..



Spurgos su sūriu
1/2 gabaliuko šviežių mielių
250 g rupių miltų (krupčatka)
druskos
2 kiaušiniai
250 g lašinukų
100 g saulėgrąžų
100 g sūrio su žalumynais, ar pelėsinio
2/4 l aliejaus (virimui)
maltų pipirų
1. Mieles, įpyle šiek tiek šilto vandens, ištrinkite; suberkite miltus, žiupsnį druskos ir išmaišykite.
2. Kaiušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius supilkite į tešlą, išmaišykite ir 45 min šiltai palaikykite.
3. Lašinukus supjaustykiet kubeliais ir kartu su saulėgrąžomis pakepinkite. Sūrį smulkiai supjaustykite. Aliejų, supylę į didoką puodą, įkaitinkite.
4. Kaiušinių baltymus išplakite, sudėkite į tešlą, ten pat sudėkite sūrį ir lašinukus su sąulėgrąžomis. Pagardinkite druska ir pipirais.
5. Šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite 3 min, kol apskrus. Išgriebę sudėkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejų.
1/2 gabaliuko šviežių mielių
250 g rupių miltų (krupčatka)
druskos
2 kiaušiniai
250 g lašinukų
100 g saulėgrąžų
100 g sūrio su žalumynais, ar pelėsinio
2/4 l aliejaus (virimui)
maltų pipirų
1. Mieles, įpyle šiek tiek šilto vandens, ištrinkite; suberkite miltus, žiupsnį druskos ir išmaišykite.
2. Kaiušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius supilkite į tešlą, išmaišykite ir 45 min šiltai palaikykite.
3. Lašinukus supjaustykiet kubeliais ir kartu su saulėgrąžomis pakepinkite. Sūrį smulkiai supjaustykite. Aliejų, supylę į didoką puodą, įkaitinkite.
4. Kaiušinių baltymus išplakite, sudėkite į tešlą, ten pat sudėkite sūrį ir lašinukus su sąulėgrąžomis. Pagardinkite druska ir pipirais.
5. Šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite 3 min, kol apskrus. Išgriebę sudėkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejų.
Šaltinis: "Sūris", versta iš vok. kalbos
Puikus užkandis prie alaus
. Trečiadienis - pas mus alaus diena
. Tai dažnai verčiuosi ieškodama įdomesnių užkandžių prie alaus
. Šiandien su sūnais išbandėm šias spurgas. 10 balų




Darau surio kamuoliukus (ar spurgas - kaip pavadinsi taip nepagadinsi
):
kuo riebesni fermentini suri supjaustai kubeliais 2x2 cm ir 3 kartus paniruoji - pamirkai i kiauso plakini tada i dziuveselius ir taip 3 kartus. Meti i labai gerai ikaitusi alieju. Viduje suris t.b. issilydes, bet neprasiverzes i pavirsiu. Jei taip atsitiko reiskia, kad netvirtai suspaudet dziuveselius.
Prie ju toks padazas: majonezas sumaisomas su kecupu ir idedama malto cesnako.

kuo riebesni fermentini suri supjaustai kubeliais 2x2 cm ir 3 kartus paniruoji - pamirkai i kiauso plakini tada i dziuveselius ir taip 3 kartus. Meti i labai gerai ikaitusi alieju. Viduje suris t.b. issilydes, bet neprasiverzes i pavirsiu. Jei taip atsitiko reiskia, kad netvirtai suspaudet dziuveselius.
Prie ju toks padazas: majonezas sumaisomas su kecupu ir idedama malto cesnako.