Įkraunama...
Įkraunama...

Sūrio spurgos

Aisku, kad pavyks. Butinai parasyk kaip gavosi.
Atsakyti
Dar galite pasidaryt surio pirsteliu ,susipjautos suri siaudeliais koks tik patinka apvoliojat kiausinio plakiny ir dziuveseliuose,kepti keptuvej,geras prie alaus.
Atsakyti
QUOTE(jolitka @ 2005 07 16, 21:47)
Darau surio kamuoliukus (ar spurgas - kaip pavadinsi taip nepagadinsi biggrin.gif ):

kuo riebesni fermentini suri supjaustai kubeliais 2x2 cm ir 3 kartus paniruoji - pamirkai i kiauso plakini tada i dziuveselius ir taip 3 kartus. Meti i labai gerai ikaitusi alieju. Viduje suris t.b. issilydes, bet neprasiverzes i pavirsiu. Jei taip atsitiko reiskia, kad netvirtai suspaudet dziuveselius.

Prie ju toks padazas: majonezas sumaisomas su kecupu ir idedama malto cesnako.





tu mano išgelbėtoja!!!!! visur iesškojau šito recepto mirksiukas.gif ačiū ačiū ačiū thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 03 31, 19:19)
tu mano išgelbėtoja!!!!!  visur iesškojau šito recepto mirksiukas.gif  ačiū ačiū ačiū thumbup.gif  thumbup.gif



Visada prasom, skanaus!!!
Atsakyti
Va Jolitkos recepta ir as zinojau, mes kartais pasidarom, skanu begalo. Tik darbo daug, tas ruliavimas sunkus ir ilgas. Dazniausia as ju prisidarau is angsto, pasidedu i saldytuva ir kai ateina kas nors, greit ikaitinu alieju ir issiverdm SUPER thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Lacrima @ 2004 05 04, 17:06)
niu seip sutarkuok suri padaryk rutuliuka ir i karsta alieju,niu seip taip pas mus bare taip daro,bet  g.gif

Niu seip jei sitaip padarytu bare, niekas nevalgytu, nes atnestu kazkokia neaiskia mase biggrin.gif
Atsakyti
Surio spurgu valgyti neteko, bet galiu pasiulyti prancuzu patiekala- surio balionelius.
Fermentini suri sutarkuojam per smulkia tarka ( ne burokine), 100g surio dedam 2 iki standziu putu isplaktus kiausinio baltymus. Ismaisom ir formuojam rutuliukus. Kepam fritiurinej kol apgelsta. Tada sudekite ant popieriniu serveteliu, kad susigertu nereikalingas riebalu kiekis. Tinka prie alaus, sampano 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gandi: 03 gegužės 2006 - 17:57
QUOTE(bea @ 2004 05 19, 12:50)
125 g Cheddar surio, sutarkuoto (turbut tiktu kox panashus lietuvishkas)


Jau ne kartą receptuose randu minimą CHEDDAR sūrį g.gif . Labai norėčiau išbandyti šį receptą, bet nežinau, koks lietuviškas sūris jam artimiausias. Gal jūs žinote ax.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2004 07 09, 16:27)
Jei norit prie alaus,tai as siulyciau toki receptuka thumbup.gif (tokias spurgytes darydavau kavinej).
Reikia(tiksliu proporciju nezinau,nes kavinej darydavom labai dideliais kiekiais,o namie dedu visko is akies):
Kiausiniu 3vnt.
Cesnaku 4skilteles
Surio(pvz.rokiskio)0.5kg
Maltu dziuveseliu

Sutarkuoti suri(smulkia tarka),i ji imusti kiausinius ir ispausti cesnako,viska ismaisyti,o tada pilti dziuveselius ir ilgokai minkyti,kad gautusi mase,kaip lipdomo plastelino,turi nelipti prie ranku,jei bus per minksta,verdant pasileis
Tada suformuoti mazas spurgutes ir virti ikaitintame aliejuje,galima valgyti su majonezo,kecupo ir cesnaku padazu,galima ir be padazo,o uzsigerti butinai alumi



Gaminau pagal šį receptą. Nu fantastika, net nesitikėjau kad taip skanu bus(nors žinojau kad skanu) thumbup.gif Diiiidžiulis ačiū už tokį gerą receptuką wub.gif wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
man tos surio spurgytes kol karstos tai skanios,bet kai atsala tenka i siuksline ismesti.O kaip jums ir salti jie skanus?
Atsakyti
QUOTE(Bitelė @ 2006 05 30, 16:04)
Jau ne kartą receptuose randu minimą CHEDDAR sūrį g.gif . Labai norėčiau išbandyti šį receptą, bet nežinau, koks lietuviškas sūris jam artimiausias. Gal jūs žinote ax.gif Ačiū 4u.gif

Taigi pilna maksimoje čederio smile.gif Ir raudono, ir su priedais. Visokio smile.gif
Atsakyti
prisiminiau kad valgiau kazkada skrisdama lektuvu toki surio skanesta.
Galiu tik papasakoti kaip jis atrodo: tesloje suris lyditas. tai kai valgai tas surėis ten skystas. kaip skanu. gal zinot kaip toks valgis vadinasi ir kaip jis gaminamas

Papildyta:
QUOTE(kristule666 @ 2008 01 25, 18:37)
prisiminiau kad valgiau kazkada skrisdama lektuvu toki surio skanesta.
Galiu tik papasakoti kaip jis atrodo: tesloje suris lyditas. tai kai valgai tas surėis ten skystas. kaip skanu. gal zinot kaip toks valgis vadinasi ir kaip jis gaminamas



INGREDIENTAI:

90 g miltų,
80 g sviesto,
0,5l. pieno,
150 g kieto sūrio,
2 kiaušiniai,
džiūvėsiai.


GAMINIMAS:

Iš sviesto, miltų ir pieno pagaminti labai tirštą baltąjį padažą. Pridėti sutarkuotą sūrį ir įmušti kiaušinių trynius. Suformuoti piršto didumo pyragėlius, apvolioti juos džiūvėsiais ir iškepinti fritiūrinėje.


o gal sitas?idomu idaras skystas?
Atsakyti
90 g miltų, 80 g sviesto, 0,5l. pieno, 150 g kieto sūrio, 2 kiaušiniai, džiūvėsiai.

Iš sviesto, miltų ir pieno pagaminti labai tirštą baltąjį padažą. Pridėti sutarkuotą sūrį ir įmušti kiaušinių trynius. Suformuoti spurgytes, apvolioti džiūvėsiais ir iškepti fritiūrinėje.
Atsakyti