Aisku, kad pavyks. Butinai parasyk kaip gavosi.
Dar galite pasidaryt surio pirsteliu ,susipjautos suri siaudeliais koks tik patinka apvoliojat kiausinio plakiny ir dziuveseliuose,kepti keptuvej,geras prie alaus.
QUOTE(jolitka @ 2005 07 16, 21:47)
Darau surio kamuoliukus (ar spurgas - kaip pavadinsi taip nepagadinsi
):
kuo riebesni fermentini suri supjaustai kubeliais 2x2 cm ir 3 kartus paniruoji - pamirkai i kiauso plakini tada i dziuveselius ir taip 3 kartus. Meti i labai gerai ikaitusi alieju. Viduje suris t.b. issilydes, bet neprasiverzes i pavirsiu. Jei taip atsitiko reiskia, kad netvirtai suspaudet dziuveselius.
Prie ju toks padazas: majonezas sumaisomas su kecupu ir idedama malto cesnako.

kuo riebesni fermentini suri supjaustai kubeliais 2x2 cm ir 3 kartus paniruoji - pamirkai i kiauso plakini tada i dziuveselius ir taip 3 kartus. Meti i labai gerai ikaitusi alieju. Viduje suris t.b. issilydes, bet neprasiverzes i pavirsiu. Jei taip atsitiko reiskia, kad netvirtai suspaudet dziuveselius.
Prie ju toks padazas: majonezas sumaisomas su kecupu ir idedama malto cesnako.
tu mano išgelbėtoja!!!!! visur iesškojau šito recepto



QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 03 31, 19:19)
Visada prasom, skanaus!!!
Va Jolitkos recepta ir as zinojau, mes kartais pasidarom, skanu begalo. Tik darbo daug, tas ruliavimas sunkus ir ilgas. Dazniausia as ju prisidarau is angsto, pasidedu i saldytuva ir kai ateina kas nors, greit ikaitinu alieju ir issiverdm SUPER 
Papildyta:
Niu seip jei sitaip padarytu bare, niekas nevalgytu, nes atnestu kazkokia neaiskia mase

Papildyta:
QUOTE(Lacrima @ 2004 05 04, 17:06)
niu seip sutarkuok suri padaryk rutuliuka ir i karsta alieju,niu seip taip pas mus bare taip daro,bet 

Niu seip jei sitaip padarytu bare, niekas nevalgytu, nes atnestu kazkokia neaiskia mase

Surio spurgu valgyti neteko, bet galiu pasiulyti prancuzu patiekala- surio balionelius.
Fermentini suri sutarkuojam per smulkia tarka ( ne burokine), 100g surio dedam 2 iki standziu putu isplaktus kiausinio baltymus. Ismaisom ir formuojam rutuliukus. Kepam fritiurinej kol apgelsta. Tada sudekite ant popieriniu serveteliu, kad susigertu nereikalingas riebalu kiekis. Tinka prie alaus, sampano
Fermentini suri sutarkuojam per smulkia tarka ( ne burokine), 100g surio dedam 2 iki standziu putu isplaktus kiausinio baltymus. Ismaisom ir formuojam rutuliukus. Kepam fritiurinej kol apgelsta. Tada sudekite ant popieriniu serveteliu, kad susigertu nereikalingas riebalu kiekis. Tinka prie alaus, sampano

QUOTE(bea @ 2004 05 19, 12:50)
125 g Cheddar surio, sutarkuoto (turbut tiktu kox panashus lietuvishkas)
Jau ne kartą receptuose randu minimą CHEDDAR sūrį



QUOTE(paiduke @ 2004 07 09, 16:27)
Jei norit prie alaus,tai as siulyciau toki receptuka
(tokias spurgytes darydavau kavinej).
Reikia(tiksliu proporciju nezinau,nes kavinej darydavom labai dideliais kiekiais,o namie dedu visko is akies):
Kiausiniu 3vnt.
Cesnaku 4skilteles
Surio(pvz.rokiskio)0.5kg
Maltu dziuveseliu
Sutarkuoti suri(smulkia tarka),i ji imusti kiausinius ir ispausti cesnako,viska ismaisyti,o tada pilti dziuveselius ir ilgokai minkyti,kad gautusi mase,kaip lipdomo plastelino,turi nelipti prie ranku,jei bus per minksta,verdant pasileis
Tada suformuoti mazas spurgutes ir virti ikaitintame aliejuje,galima valgyti su majonezo,kecupo ir cesnaku padazu,galima ir be padazo,o uzsigerti butinai alumi

Reikia(tiksliu proporciju nezinau,nes kavinej darydavom labai dideliais kiekiais,o namie dedu visko is akies):
Kiausiniu 3vnt.
Cesnaku 4skilteles
Surio(pvz.rokiskio)0.5kg
Maltu dziuveseliu
Sutarkuoti suri(smulkia tarka),i ji imusti kiausinius ir ispausti cesnako,viska ismaisyti,o tada pilti dziuveselius ir ilgokai minkyti,kad gautusi mase,kaip lipdomo plastelino,turi nelipti prie ranku,jei bus per minksta,verdant pasileis
Tada suformuoti mazas spurgutes ir virti ikaitintame aliejuje,galima valgyti su majonezo,kecupo ir cesnaku padazu,galima ir be padazo,o uzsigerti butinai alumi
Gaminau pagal šį receptą. Nu fantastika, net nesitikėjau kad taip skanu bus(nors žinojau kad skanu)




man tos surio spurgytes kol karstos tai skanios,bet kai atsala tenka i siuksline ismesti.O kaip jums ir salti jie skanus?
QUOTE(Bitelė @ 2006 05 30, 16:04)
Jau ne kartą receptuose randu minimą CHEDDAR sūrį
. Labai norėčiau išbandyti šį receptą, bet nežinau, koks lietuviškas sūris jam artimiausias. Gal jūs žinote
Ačiū 



Taigi pilna maksimoje čederio


prisiminiau kad valgiau kazkada skrisdama lektuvu toki surio skanesta.
Galiu tik papasakoti kaip jis atrodo: tesloje suris lyditas. tai kai valgai tas surėis ten skystas. kaip skanu. gal zinot kaip toks valgis vadinasi ir kaip jis gaminamas
Papildyta:
INGREDIENTAI:
90 g miltų,
80 g sviesto,
0,5l. pieno,
150 g kieto sūrio,
2 kiaušiniai,
džiūvėsiai.
GAMINIMAS:
Iš sviesto, miltų ir pieno pagaminti labai tirštą baltąjį padažą. Pridėti sutarkuotą sūrį ir įmušti kiaušinių trynius. Suformuoti piršto didumo pyragėlius, apvolioti juos džiūvėsiais ir iškepinti fritiūrinėje.
o gal sitas?idomu idaras skystas?
Galiu tik papasakoti kaip jis atrodo: tesloje suris lyditas. tai kai valgai tas surėis ten skystas. kaip skanu. gal zinot kaip toks valgis vadinasi ir kaip jis gaminamas
Papildyta:
QUOTE(kristule666 @ 2008 01 25, 18:37)
prisiminiau kad valgiau kazkada skrisdama lektuvu toki surio skanesta.
Galiu tik papasakoti kaip jis atrodo: tesloje suris lyditas. tai kai valgai tas surėis ten skystas. kaip skanu. gal zinot kaip toks valgis vadinasi ir kaip jis gaminamas
Galiu tik papasakoti kaip jis atrodo: tesloje suris lyditas. tai kai valgai tas surėis ten skystas. kaip skanu. gal zinot kaip toks valgis vadinasi ir kaip jis gaminamas
INGREDIENTAI:
90 g miltų,
80 g sviesto,
0,5l. pieno,
150 g kieto sūrio,
2 kiaušiniai,
džiūvėsiai.
GAMINIMAS:
Iš sviesto, miltų ir pieno pagaminti labai tirštą baltąjį padažą. Pridėti sutarkuotą sūrį ir įmušti kiaušinių trynius. Suformuoti piršto didumo pyragėlius, apvolioti juos džiūvėsiais ir iškepinti fritiūrinėje.
o gal sitas?idomu idaras skystas?